Το φαγητό ενώνει στο εστιατόριο Mazi Mas

452

Τι να πει κανείς για τον multi-culti χαρακτήρα του Λονδίνου και μάλιστα για την πολυ-πολιτισμικότητα στο χώρο του φαγητού. Τα περισσότερα από τα πιάτα που αγαπούν στην Μ.Βρετανία, είναι αποτέλεσμα αυτής τη μίξης πολιτισμών, που συμβαίνει εδώ και χρόνια γενικότερα στην Αγγλία αλλά ειδικότερα στο Λονδίνο.

Το φαγητό ενώνει τον κόσμο σε κάθε περίπτωση και ειδικότερα στο εστιατόριο Mazi Mas, στο πολύβουο Hackney, όπου η Ν. Κόπκε, Eλληνίδα κατά το ήμισυ δημιούργησε το 2012,  ένα εστιατόριο με προσωπικό αποκλειστικά γυναίκες και μάλιστα γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστες. Γυναίκες από το Νεπάλ, την Σενεγάλη, το Περού, την Νικαράγουα και αλλού βρήκαν εργασία στο εστιατόριο Mazi Mas είτε μετά από προσωπική επαφή με την ιδιοκτήτρια είτε μέσω των προγραμμάτων ένταξης και προσαρμογής προσφύγων και μεταναστών. Το κοινωνικό έργο του εστιατορίου είναι μεγάλο αφού βοηθά στην πράξη να ενταχθούν οι γυναίκες στον κοινωνικό ιστό αλλά και στο να εξαληφθούν όλες οι προκαταλήψεις περί μεταναστών. Τέλος, βοηθά σημαντικά στην χειραφέτηση των γυναικών που επιλέγουν να εργάζονται στο εστιατόριο.

Το όνομα του εστιατορίου “Mazi Mas” προκύπτει από την ελληνίδα γιαγιά της ιδιοκτήτριας και έχει την έννοια του να φάμε όλοι μαζί και να μοιραστούμε την γαστρονομική μας κουλτούρα.  Κάθε μαγείρισσα μοιράζεται την δική της συνταγή στο εστιατόριο και το αποτέλεσμα είναι ένα μενού γεμάτο νόστιμα πιάτα από όλο  σχεδόν τον κόσμο. Την επόμενη φορά που θα επισκεφτώ την αγαπημένη μου πόλη σίγουρα θα περάσω μια βόλτα από το Mazi Mas.

Πηγή: independent.co.uk

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close