Παγκόσμια Μέρα Malbec στο Scala Vinoteca

497

Το SCALA VINOTECA σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα οργανώνουν μια βραδιά οινογευσίας αφιερωμένη στα κρασιά της Αργεντινής, με αφορμή την 17η Απριλίου, παγκόσμια μέρα του Malbec.

Το ερυθρό, πυκνό κρασί με τα έντονα αρώματα από γλυκά δαμάσκηνα, τραγανά αγριοκέρασα και ώριμα μούρα κατάγεται από μια παλιά ποικιλία κρασιού της Νοτιοδυτικής Γαλλίας. Το Malbec έφερε στην Αργεντινή το 1853 ο Γάλλος οινοποιός Michel Aimé Pouget. Στις 17 Απριλίου εκείνης της χρονιάς η ιστορία λέει ότι παρουσίασε στον κυβερνήτη της περιοχής Mendosa, τον Paolo Pascual Segura, το πρόγραμμα για τη συστηματική καλλιέργεια της ποικιλίας. Την ίδια μέρα ο Πρόεδρος της χώρας Domingo Faustino Sarmiento, αποφάσισε επισήμως ότι θα μεταμορφώσει τη βιομηχανία οίνου της Αργεντινής.

Έκτοτε το Malbec άνθησε, αποκτώντας διαστάσεις θρύλου για τη χώρα, τόσο που πολλοί να θεωρούν πως μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια σε φήμη το tango! Την προσεχή Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στο SCALA VINOTECA, τιμούμε τον αισθησιασμό των ρωμαλέων κρασιών της Αργεντινής δοκιμάζοντας το Altas Cumbres/Torrontes (2015), Bodega Lagarde, /το Laborum Rose/Malbec (2014), El Porvenir De Cafayate, /το Guarda Malbec DOC / Malbec (2012), Bodega Lagarde/ και το Laborum Malbec Tardio / Malbec (2012) , El Porvenir De Cafayate.

Το μενού που θα συνοδέψει αρμονικά την οινογευσία επιμελείται ο chef Δημήτρης Κοντόπουλος με κόστος 38 ευρώ/άτομο.

Κάνε Κράτηση στο Scala Vinoteca

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close