Εκεί όπου η Ίωνος Δραγούμη συναντά την Καποδιστρίου, η μαγεία της καλής γευστικής κουζίνας συναντά ένα κλασικό και στιλάτο χώρο γεμάτο υποσχέσεις. Εάν είστε λάτρεις του καλού νησιώτικου φαγητού, όπως κι εμείς, δεν μπορείτε παρά να κάνετε τη γευστική σας βόλτα στο εστιατόριο Μόλυβος, ένα μαγαζί έτοιμο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πελατών του.
Υπό τη σκιά του ελαιόδενδρου σας περιμένει ένα όμορφο νεοκλασικό, με την αίσθηση της Μυτιλήνης να αποτυπώνεται πιστά σε κάθε γωνία του εστιατορίου. Όμορφα χειροποίητα ξύλινα έπιπλα, ζωγραφισμένα ταβάνια, μεγάλοι νησιώτικοι καναπέδες και –φυσικά- τα μυρωδάτα μπαλκόνια με θυμάρια, δυόσμους και βασιλικούς φέρνουν το νησί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Όσον αφορά στο γευστικό κομμάτι της εμπειρίας, το θέμα γίνεται όσο πάει και καλύτερο. Ο Μόλυβος ξεκίνησε με τη φιλοξενία γεύσεων από τη Μυτιλήνη, στην πορεία, όμως, η ποικιλία διευρύνθηκε περαιτέρω και το μενού διανθίστηκε με γεύσεις από την Πόλη, την Ανατολή και τη Μεσόγειο. Τι καλύτερο να αρχίσετε το γεύμα σας από ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης η Χιώτικο μαστέλο σχάρας, έτσι για την όρεξη, και να συνεχίσετε με κοτόπουλο «Ταντούρι» ή χοιρινό φιλέτο με σάλτσα ψητού, κάσιους και βερίκοκα. Για όσους προτιμούν θαλασσινό πιάτο, ο φρέσκος σολομός σχάρας με σως σαμπάνιας αποτελεί πάντα μια θελκτική πρόταση ενώ οι επιλογές σε ζυμαρικά και ρύζι είναι επίσης δελεαστικές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κατάλογος έχει τέτοια ποικιλία για να επιλέξεις που πραγματικά μπορεί να ικανοποιήσει κάθε γούστο και κάθε προτίμηση.
Μην παραλείψετε μαζί με το φαγητό σας να επιλέξετε κι ένα ποτό από το κελάρι στον ημιώροφο που χτίστηκε το 1930 και περιλαμβάνει πάνω από 40 διαφορετικά ούζα και τσίπουρα απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και κρασιά από μικρούς αμπελώνες.