Healthy Eating στο Εστιατόριο

470

Διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο που σημαίνει ότι όλοι έχουμε αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό να προσέχουμε λίγο παραπάνω την διατροφή μας έτσι ώστε να βγούμε στις παραλίες λίγο πιο «μαζεμένοι».  Εμείς, στο e-table.gr,  βρήκαμε μερικά κόλπα για να μπορέσεις να φας στο αγαπημένο σου εστιατόριο αλλά παράλληλα να κρατήσεις και την γραμμή σου!

  • Παράγγειλε την σαλάτα σου και ζήτα το dressing χωριστά έτσι ώστε να βάλεις όσο ακριβώς χρειάζεσαι χωρίς υπερβολές
  • Προτίμησε να φας ψάρι ή θαλασσινά αντί για κρέας που δεν μαγειρεύεις και συχνά στο σπίτι σου.
  • Διάβασε καλά το μενού πριν παραγγείλεις και προτίμησε κάτι ψητό, στον ατμό ή στην σχάρα αντί για κάτι τηγανιτό, με κρέμα γάλακτος ή au gratin όσο λαχταριστό κι αν σου ακούγεται.
  • Επέλεξε φαγητά που έχουν σαν κύρια συστατικά τις λιγότερο επεξεργασμένες τροφές που σημαίνει ότι θα περιέχουν λιγότερο αλάτι ή ζάχαρη.
  • Αν αγαπάς το σούσι, προτίμησε να φας σασίμι και βούτα τα rolls σου σε σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι.
  • Μπορείς να ζητήσεις από τον σερβιτόρο να σου εξηγήσει λεπτομέρειες από το μενού που ίσως σε γλιτώσουν από πολλές θερμίδες.
  • Αν αναρωτιέσαι με τι θα συνοδευσεις το φαγητό σου επέλεξε ένα ποτήρι κρασί λευκό ή κόκκινο. Απέφυγε καλύτερα τα αναψυκτικά που θα σε φουσκώσουν και θα σε γεμίσουν και θερμίδες που δεν χρειάζεσαι!
  • Στο τέλος ενός γεύματος, αντί για κάποιο κρεμώδες γλυκό μπορείς να παραγγείλεις ένα σορμπέ, κάποιο γλυκό που να περιέχει φρούτα σαν βάση ή να μην παραγγείλεις καθόλου και να αρκεστείς σε ένα espresso που θα σε βοηθήσει και στην διαδικασία της χώνεψης!

Τέλος, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις όταν έχεις κανονίσει να δειπνήσεις σε ένα εστιατόριο είναι να περιμένεις νηστικός να έρθει το βράδυ. Κανόνισε τα γεύματά σου έτσι ώστε να μην φτάσει το βράδυ και σε βρει εντελώς νηστικό κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να θέλεις να «ορμήσεις» σε όλα τα πιάτα του μενού! Κάνε κράτηση online μέσω e-table.gr και απόλαυσε ένα γευστικό γεύμα χωρίς τύψεις !

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close