Escargots στα… κρητικά

813

Αν έχετε βρεθεί ποτέ στην Κρήτη ή σε κάποιο κρητικό εστιατόριο σίγουρα έχετε συναντήσει σε κάποιο μενού τους “μπουμπουριστούς χοχλιούς” δηλαδή σαλιγκάρια.  Οι μπουμπουριστοί χοχλιοί είναι ένα ένα πεντανόστιμο πιάτο , κλασικός μεζές της Κρητική κουζίνας, όπου τα σαλιγκάρια μαγειρεύονται με ελαιόλαδο, ξύδι και δεντρολίβανο.

Τα σαλιγκάρια αφού πλυθούν καλά και βράσουν, τοποθετούνται με το κεφάλι προς τα κάτω σε ένα τηγάνι πασπαλισμένο με αλάτι. Καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία τα σαλιγκάρια μαζεύονται στο κέλυφός τους και παρασύρουν και αλάτι μαζί. Μόλις τα σαλιγκάρια πιουν τα υγρά τους, προσθέτουμε ελαιόλαδο και  τηγανίζουμε ελαφρά  για κανένα πεντάλεπτο. Μετά το ελαιόλαδο, μπαίνει το δεντρολίβανο ή αρισμαρί που χρησιμοποιείται πολύ στην κρητική κουζίνα και τελευταίο μπαίνει το ξύδι!

Αν και είναι μια πολύ εύκολη συνταγή στην παρασκευή της, πάντα είναι καλύτερο να την απολαύσεις έχοντας όλο το πακέτο, δηλαδή να βρεθείς σε ένα καλό κρητικό εστιατόριο που εκτός από μπουμπουριστούς χοχλιούς θα βρείς και άλλα νόστιμα πιάτα της Κρητικής παράδοσης, όπως καλτσούνια, απάκι, γαμοπίλαφο και φυσικά την αγαπημένη μας τσικουδιά!  Κάνε online κράτηση για να δοκιμάσεις γνήσια κρητική κουζίνα σε ένα από τα εστιατόρια του e-table.gr. 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close