Για φαγητό στο Tesoro Mio

634

Βράδυ Πέμπτης και ανεβαίνω βιαστικά την Κηφισίας προσπαθώντας να φτάσω εγκαίρως στο Tesoro Mio. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Tesoro Mio είναι ένα all day ιταλικό εστιατόριο στο κέντρο της Κηφισιάς.  Από την πρώτη κιόλας στιγμή, αισθάνθηκα ότι είμαι μοναδική! Παράγγειλα ένα wine spritzer  για αρχή και μετά αφέθηκα  στην μαγεία της Ιταλικής κουζίνας.

Πάντα υπάρχει ένας καλό λόγος για να επισκεφθείς το Tesoro Mio και μάλιστα την περίοδο που διανύουμε το εστιατόριο προσφέρει το A Cena Menu ! – ένα μενού για 2 άτομα με μοναδικά πιάτα εμπνευσμένα από την γη και την θάλασσα στην τιμή των 58€/δύο άτομα.

Το γευστικό μου ταξίδι ξεκίνησε με tartar φρέσκου τόνου Maguro με αβοκάντο και λαχανικά σχάρας και με την γνωστή σαλάτα caprese με φρέσκια burrata di Pugliese, μους καπνιστής μελιτζάνας και άγρια ρόκα και πολύχρωμα έξτρα αρωματικά τοματίνια. Αξίζει επίσης να δοκιμάσει κανείς το μοσχαρίσιο carpaccio με φρέσκια ρόκα και παλαιωμένη parmiggiano Reggiano αλλά και την πράσινη σαλάτα με τις μπαλίτσες πεπονιού και το προσιουτο.

Μετά τα ορεκτικά και τις σαλάτες ήρθε η ώρα να επιλέξω το κυρίως πιάτο μου. Η επιλογή πολύ δύσκολη ανάμεσα σε σπαγγέτι με αχινό από το Αιγαίο,tagliolini από μελάνι σουπιάς με όλων των λογιών τα θαλασσινά, μύδια, χτένια κλπ. αλλά και ανάμεσα σε δύο πιάτα με κρεατικά εξίσου νόστιμα και εντυπωσιακά, tagliata μοσχαριού με αρωματικό λάδι με βότανα φρέσκα αλλά και κοτόπουλο νανάκι Τοσκάνης με αρωματικό ρύζι αρωματισμένο με δεντρολίβανο!

Η δική μου επιλογή ήταν τα tagliolini με τα διάφορα θαλασσινά γιατί περνάω φάση αποχής από το κρέας, ανεξάρτητα από αυτό όμως νομίζω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή χωρίς να θέλω να μειώσω τα υπόλοιπα πιάτα!

Τέλος, όπως είναι γνωστό δεν θα μπορούσαμε να φύγουμε χωρίς να πάρουμε μια γεύση από τα γλυκά του εστιατορίου! Milles feuilles με κρέμα μασκαρπόνε και παγωτό βανίλια, crème brullee και η μους σοκολάτας Valhrona που αν και εμφανίστηκαν στο τέλος, έγιναν και αυτά πρωταγωνιστές του όμορφου αυτού δείπνου.

Αξίζει όμως να το επισκεφτείς κι εσύ το Tesoro Mio όχι μόνο για βράδυ αλλά και μετά την  πρωινή βόλτα σου στα μαγαζιά της Κηφισιάς μιας και εκτός από το βραδινό μενού το Tesoro Mio σου δίνει την δυνατότητα να μυηθείς στον κόσμο της Ιταλικής κουζίνας και των ζυμαρικών με το μενού A Pranzo! Pasta το μεσημέρι (48€/δύο άτομα).  

Νομίζω ότι το ιταλικό Tesoro Mio αξίζει την προσοχή σου γιατί θα σου δώσει μια μοναδική εμπειρία γεύσης!

Κάνε κράτηση στο Tesoro Mio

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close