Γευστική βόλτα σε μεζεδοπωλεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

915

Κάναμε μία βόλτα στο αγαπημένο μας ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και ανακαλύψαμε ορισμένα μεζεδοπωλεία που πρέπει να πας με την παρέα σου!

Ουζοπινελιές του Πέτρου

μεζεδοπωλεία στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη πρόταση για αγαπημένα-κεντρικά μεζεδοπωλεία στη Θεσσαλονίκη είναι το ουζερί Ουζοπινελιές του Πέτρου. Πρόκειται για ένα γνήσιο μεζεδοπωλείο όπου θα απολαύσεις μεγάλη ποικιλία από μεζέδες, ορεκτικά και φοβερά κυρίως πιάτα. Θα δοκιμάσεις φρέσκα θαλασσινά και πιάτα μαγειρεμένα με σιτικές συνταγές. Οι ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις απογειώνονται με το καλό τσίπουρο ή το κρασί του μαγαζιού.

📍 Καρατάσου 1 & Χάπψα 1 Θεσσαλονίκη Λιμάνι

🍽️ e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις το μελωμένο χταπόδι, κριθαράκι θαλασσινών, σκουμπρί καπνιστό, γαύρο μαρινάτο και καλαμαράκια.

 

Η Κουζίνα της Αγλαΐας 

μεζεδοπωλεία στη Θεσσαλονίκη

Η Κουζίνα της Αγλαΐας βρίσκεται στον πεζόδρομο του Γιαχουντί Χαμάμ στο κέντρο της πόλης προσφέροντας παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Στον παραδοσιακό και φιλόξενο χώρο του, που θυμίζει τα παλιά καλά μαγειρεία της πόλης, θα απολαύσεις φρέσκα ντόπια κρεατικά και τα πιο νόστιμα μαγειρευτά. Το κρέας και τα λαχανικά προέρχονται από φάρμες Ελλήνων παραγωγών της Μακεδονίας και της Θράκης και οι γεύσεις βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές.

📍 Φραγκίνη 5 Θεσσαλονίκη

🍽️ e-table tip: Αξίζει το εκπληκτικό συκώτι με κρεμμύδια, το κοκκινιστό μοσχαράκι με μακαρόνια και το σνίτσελ χοιρινό και κοτόπουλο με φρέσκο δενδρολίβανο.

 

Μαστίχα Μεζεδοπωλείο Μπαρ

μεζεδοπωλεία στη Θεσσαλονίκη

Αν ψάχνεις για μοντέρνα μεζεδοπωλεία στη Θεσσαλονίκη, τότε σου προτείνουμε τη Μαστίχα Μεζεδοπωλείο Μπαρ. Σε έναν ατμοοσφαιρικό χώρο με vintage λεπτομέρειες, καλαίσθητο και σε σύχρονο ύφος, θα απολαύσεις ένα μενού γεμάτο νόστιμες προτάσεις και μεζέδες, που έχουν φτιαχτεί με τα πιο ποιοτικά υλικά της αγοράς.

📍 Λυκούργου 2 Θεσσαλονίκη

🍽️ e-table tip: Αξίζουν οι τηγανιές με διάφορα αρωματικά, τα φιλέτα και η φανταστική ταλιάτα!

Τσουλήθρα

μεζεδοπωλεία στη Θεσσαλονίκη

Η Τσουλήθρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι ένα νεανικό μεζεδοπωλείο, όπου θα απολαύσεις ελληνική και διεθνή κουζίνα. Τα πολλά χρώματα στον χώρο δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, δημιουργώντας ένα χαλαρό και ευχάριστο κλίμα για να δοκιμάσεις εύγεστα πιάτα και μεζεδάκια!

📍 Καραολή Δημητρίου 36 Θεσσαλονίκη

🍽️ e-table tip: Δοκίμασε φαλάφελ, χωριάτικο λουκάνικο, αλλά και spring rolls.

 

Zorba

μεζεδοπωλεία στη Θεσσαλονίκη

Το μεζεδοπωλείο Zorba βρίσκεται στην πιο ζωντανή και γραφική γειτονιά της πόλης, στην άκρη της πλατείας Αριστοτέλους και στην αρχή της πλατείας Άθωνος. Εκεί θα βρεις ένα από τα καλύτερα μεζεδοπωλεία στη Θεσσαλονίκη, που αποδίδει καθημερινά ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα πανδαισίας ελληνικών γεύσεων.

📍 Αριστοτέλους 24Α Θεσσαλονίκη

🍽️ e-table tip: Πρέπει να δοκιμάσεις το μετσοβίτικο κοντοσούβλι που μοσχοβολάει μέχρι την Εγνατία, ολόφρεσκα διαλεχτά θαλασσινά, φρεσκοκομμένες σαλάτες, ντόπια κρεατικά, χύμα κρασί και κρητική ρακή από επιλεγμένους παραγωγούς!

Φανός της Πόλης

μεζεδοπωλεία στη Θεσσαλονίκη

Αν τώρα έχεις όρεξη για πολίτικες γεύσεις, τότε πρέπει να πας στο Φανό της Πόλης. Βρίσκεται στους πρόποδες του Πάικου Όρους και δημιουργήθηκε από τρεις γυναίκες από το Κιλκίς, που εμπνεύστηκαν από τις ρίζες τους στη Σμύρνη, για να εμπλουτίσουν με παραδοσιακή Πολίτικη Κουζίνα έναν χώρο που θυμίζει παλιό σπιτικό. Το μενού περιλαμβάνει συνταγές που προέρχονται από προικισμένες γιαγιάδες, με καταγωγή από τη Σμύρνη και γι’ αυτό είναι μοναδικές και εξαιρετικά νόστιμες.

📍 Αγίου Μηνά 8 Θεσσαλονίκη

🍽️ e-table tip: Δοκίμασε τα εκπληκτικά κεφτεδάκια και τα σουτζουκάκια, παστρουμαδόπιτα, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, σαλιγκάρια, μύδια αχνιστά και καβουρμά με αυγά.

 

Η Κάνουλα 

μεζεδοπωλεία στη Θεσσαλονίκη

Η Κάνουλα είναι ένα όμορφο μεζεδοπωλείο στη Θεσσαλονίκη με σπιτικές μεσογειακές γεύσεις που θα σε εντυπωσιάσουν. Ο χώρος είναι μικρός, ζεστός, με φιλική ατμόσφαιρα και μεγάλη ποικιλία πιάτων!

📍 Ρακτιβάν 8 Θεσσαλονίκη

🍽️ e-table tip: Δοκίμασε το  χοιρινό με δαμάσκηνο, τη χταποδοσαλάτα με πλιγούρι, το κριθαρώτο με γαρίδες και τα ζουμερά κεφτεδάκια

 


 

Τα καλύτερα μεζεδοπωλεία στη Θεσσαλονίκη σε περιμένουν!

 

Βγες στα καλύτερα μεζεδοπωλεία

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close