Εστιατόρια στη Μακρυγιάννη για νόστιμο φαγητό και βόλτα στην Ακρόπολη

1.9K

Χειμώνα-καλοκαίρι, το κέντρο είναι μία ασφαλής επιλογή για έξοδο. Η περατζάδα στην Ακρόπολη, στα Αναφιώτικα και στη Μακρυγιάννη, είναι ιδανική είτε με παρέα, είτε με το αίσθημα. Για αυτό και εμείς βρήκαμε και σου προτείνουμε τα 8 must εστιατόρια στη Μακρυγιάννη που μπορείς να επισκεφθείς μετά τη βόλτα στην Ακρόπολη, για να γευτείς νόστιμο και ποιοτικό φαγητό.

Atrium Greek Bistrot

εστιατόρια στη Μακρυγιάννη

Μοντέρνο, πρωτοποριακό και ατμοσφαιρικό, το εστιατόριο Atrium Greek Βιstrot σίγουρα θα γίνει μία από τις αγαπημένες σου επιλογές για έξοδο για φαγητό στο κέντρο της πόλης. Βρίσκεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου Ηρώδειο, στην καρδιά του ομορφότερου σημείου της Αθήνας, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη και δίπλα στο Μουσείο. Μία εξαιρετική επιλογή για φαγητό μετά τη βόλτα σου στην Ακρόπολη, αφού το ζεστό του περιβάλλον στο γυάλινο και καταπράσινο αίθριο του, συνδυάζεται άρτια με τη νόστιμη Ελληνική – Δημιουργική του κουζίνα και σου προσφέρει ένα γαστρονομικό ταξίδι με άρωμα και γεύσεις από όλη την Ελλάδα.

e-table tip: Μπορείς να ξεκινήσεις παραγγέλνοντας λουκουμάδες με μανούρι Ελασσόνας, να συνεχίσεις με μακαρόνια σύζουμα με τσιγαριαστό αρνάκι και στάκα ή φρέσκα σπαγγέτι με γαρίδα, chilli sauce και confit παντζάρι και να κλείσεις την παραγγελία σου με λαχταριστά churros γεμιστά με κρέμα ρυζόγαλο και αποξηραμένα φρούτα.

 

Κλείσε στο Atrium Greek Βιstrot

 


 

POINT a

εστιατόρια στη Μακρυγιάννη

Στην ταράτσα του ίδιου ξενοδοχείου, του Herodion Hotel, θα βρεις το εστιατόριο Point a. Προσφέροντας μοναδική θέα στο λόφο της Ακρόπολης και του Παρθενώνα, καταφέρνει να εντυπωσιάζει κάθε φορά με τις μοναδικές του Ελληνικές – Δημιουργικές γεύσεις, τα γευστικά του cocktail και την ειδυλλιακή του ατμόσφαιρα. Μοντέρνα και προσεγμένη διακόσμηση, περιτριγυρισμένη από αρωματικά φυτά της Μεσογείου, δίνoουν μία ξεχωριστή νότα στο χώρο, ο οποίος σε κάνει να νιώθεις μοναδικός. Το μενού του έχουν επιμεληθεί οι σεφ του εστιατορίου, Μάριος Πιρπιρίδης και Μανώλης Μαυριγιαννάκης, οι οποίοι επιλέγουν προσεκτικά αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ολόφρεσκα υλικά για να δημιουργήσουν πιάτα που χαρίζουν σε όλους μια γαστρονομική εμπειρία που σου μείνει αξέχαστη.

e-table tip: Επέλεξε την Mykonian salad, η οποία περιέχει αβοκάντο, αγγούρι, ντοματίνια, τυρί «κοπανιστή» και «λαούζα» από τη Μύκονο, Sofrito, το οποίο είναι φιλέτο βοδινού, φτιαγμένο βάση παραδοσιακής συνταγής από την όμορφη Κέρκυρα και τη Sifnos Honey Pie, με λευκή τρούφα και κουμκουάτ.

 

Κλείσε στο Point a

 


 

Indian Haveli

εστιατόρια στη Μακρυγιάννη

Mία από τις καλύτερες επιλογές για ινδική κουζίνα στo κέντρο της πόλης, είναι το εστιατόριο Indian Haveli. Εκεί θα νιώσεις σα Θεός, αφού στον ινδικό πολιτισμό “ο φιλοξενούμενος είναι θεός” και το Indian Haveli τιμά τις παραδόσεις. Ένα είναι πάντως σίγουρο, πως θα ζήσεις το απόλυτο γαστρονομικό ταξίδι στη μαγευτική Ινδία, με τις πολυτελείς γεύσεις που προσφέρει, αλλά και τη μοναδική του κουλτούρα. Τα έντονα χρώματα στο χώρο και η έθνικ διακόσμησή του, είναι αυτά που το χαρακτηρίζουν και σε φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο ταξίδι σου για τη μακρινή Ινδία. Οι πλούσιες επιλογές του για Tandoori, κοτόπουλο Μαλάι Τίκα, γαρίδες μασάλα και φυσικά οι επιλογές του για χορτοφάγους, είναι σίγουρο πως θα σε ξετρελάνουν.

e-table tip: Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις κοτόπουλο Πακόρα, που είναι μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλο σε μείγμα μπαχαρικών, παναρισμένα με ρεβυθάλευρο, τηγανισμένα σε λάδι, γαρίδες Τζαλφρέζι, που είναι γαρίδες με σάλτσα τομάτας, κρεμμύδια, πιπεριές και διάφορα μπαχαρικά, αλλά και αρνί Ροκγαντζός, δηλαδή, κρέας αρνίου μαγειρεμένο σε καυτερό κάρρυ Γκόα.

 

Κλείσε στο Indian Haveli

 


 

Οινομαγειρείο των Θεών

εστιατόρια στη Μακρυγιάννη

Αν πάλι ψάχνεις για πιο κλασικά εστιατόρια στη Μακρυγιάννηαγαπημένη επιλογή αποτελεί το Οινομαγειρείο των Θεών. Με θέα τη μοναδικά φωτισμένη και ρομαντική Ακρόπολη, αφού βρίσκεται απέναντι από το Μουσείο, καταφέρνει να ικανοποιεί κάθε φορά ακόμα και τους πιο απαιτητικούς του πελάτες με τις λαχταριστές και ποιοτικές του επιλογές. Το περιβάλλον του μοντέρνο, ευχάριστο και εκλεπτυσμένο, είναι πλήρως προσαρμοσμένο στην ελληνική παράδοση, συνδυάζοντας την ποιότητα των γεύσεων, με τις ελληνικές του συνταγές και το άριστο σέρβις. Θέα Ακρόπολη, νόστιμα και προσεγμένα πιάτα και σούπερ εξυπηρέτηση! Τι άλλο να ζητήσεις;

e-table tip: Για να γευτείς μία πιο δημιουργική πρόταση, δοκίμασε μύδια αχνιστά με ημιαφρώδη οίνο, κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό, ριζότο primavera με λαχανικά, αγγινάρα, κουκουνάρι και βασιλικό, αλλά και χταπόδι με καραμελωμένο κρεμμύδι, αρωματισμένο με δυόσμο και συνοδευόμενο με γνήσιο λευκό ταραμά.

 

Κλείσε στο Οινομαγειρείο των Θεών

 


 

Greek Stories

εστιατόρια στη Μακρυγιάννη

Μετά τη βόλτα στο κέντρο, το μουσείο της Ακρόπολης και τα μαγαζάκια της Αθήνας, πολλοί είναι αυτοί που θα προτιμήσουν ελληνική κουζίνα και θα θελήσουν να φάνε σε ένα όμορφο μεζεδοπωλείο. Για τον λόγο αυτό, από τις προτάσεις μας δε θα μπορούσε να λείπει το μεζεδοπωλείο Greek Stories, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το μουσείο της Ακρόπολης, στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη. Ελληνικά κλασικά πιάτα και λαχταριστοί μεζέδες, ετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα του και σε ξετρελαίνουν με τις μυρωδιές τους. Ο χώρος του ιδανικός για παρέες και οικογένειες, ενώ η θέα του μουσείου και της όμορφης Ακρόπολης, προσφέρουν μία ρομαντική νότα στην όλη ατμόσφαιρα.

e-table tip: Ξεκίνα με φέτα σαγανάκι, ντολμαδάκια και φυσικά χωριάτικη σαλάτα, συνέχισε με τηγανιτό καλαμάρι, σπαγγέτι Greek Stories με μανιτάρια, σκόρδο και μαϊντανό, κεφτεδάκια, γιουβέτσι και για να κάνεις τη διαφορά, ένα μουσακά vegetarian.

 

Κλείσε στο Greek Stories

 


 

Namaste Indian Restaurant

εστιατόρια στη Μακρυγιάννη

Μία ακόμα εξαιρετική επιλογή για ινδική κουζίνα στην περιοχή της Μακρυγιάννη, είναι το εστιατόριο Namaste Indian Restaurant.Ατμοσφαιρικό και μοντέρνο, με φωτεινά χρώματα, έθνικ διακόσμηση και άνεση, σε ταξιδεύει στην Άπω Ανατολή και σε κάνει να αισθανθείς πως έχεις φύγει μακριά από το πολύβουο κέντρο της πόλης. Διαθέτει μία μεγάλη ανοιχτή και ιδιαίτερα φωτεινή κουζίνα, η οποία σου ανοίγει την όρεξη με τις λαχταριστές μυρωδιές και τα διαφορετικά αρώματα που βγαίνουν από αυτή. Το μενού του επιμελείται ο σεφ Amresh Singh, προτείνοντας πιάτα όπως tandoori chicken, κοτόπουλο με μάνγκο, κεμπάπ και πολλές ακόμα λαχταριστές επιλογές από την πικάντικη κουζίνα της μαγευτικής Ινδίας.

e-table tip: Αγαπημένες μας επιλογές το spicy squid pakora, που είναι πικάντικα καλαμάρια με καρυκεύματα, μπαχαρικά, πράσινο τσίλι και τζίντζερ, το Namaste Mixed Platter, από το οποίο μπορείς να απολαύσεις μία ποικιλία από γευστικές παρασκευές στο φούρνο Ταντούρι που περιλαμβάνει κοτόπουλο Tikka, Malai κοτόπουλο και Seekh Κεμπάπ, αλλά και το Chicken Curry, το παραδοσιακό Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ, σκόρδο, τσίλι, τζίντζερ και σιναπόσπορους.

 

Κλείσε στο Namaste Indian Restaurant

 


 

Panos Tavern

εστιατόρια στη Μακρυγιάννη

Για ένα ταξίδι πίσω στην παλιά Αθήνα μέσα από γεύσεις, χρώματα και αρώματα, επισκέπτεσαι σίγουρα το εστιατόριο Panos Tavern. Βρισκόμενο σε ένα παλιό αρχοντικό το οποίο χτίστηκε το 1916, διαθέτοντας μία ζεστή ατμόσφαιρα, άνετους και όμορφους χώρους, αλλά και μια πλακιώτικη αυλή με παραδοσιακή ταράτσα γεμάτη λουλούδια που θα σε ενθουσιάσει. Ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, προσφέροντας ελληνικά νόστιμα και μυρωδάτα πιάτα, θα σε κάνει να το αγαπήσεις με τη μοναδική του φιλοξενία και τις Αθηναϊκές του σπεσιαλιτέ. Εκεί θα βρεις φρέσκους θαλασσινούς και vegetarian μεζέδες, πεντανόστιμα κρεατικά και νόστιμες σπιτικές συνταγές και θα τις συνοδεύσεις με εξαιρετικό βαρελίσιο κρασί.

e-table tip: Μπορείς να επιλέξεις ντοματόσουπα και μανιταρόσουπα για αρχή, μία ποικιλία θαλασσινών με ψητές γαρίδες, μαρίδα ή τηγανητό γαύρο, τηγανιτό καλαμαράκι, μύδια, χόρτα και πατάτες για κυρίως και λουκουμάδες με μέλι για το τέλος.

 

Κλείσε στο Panos Tavern

 


 

Αρκαδία

εστιατόρια στη Μακρυγιάννη

Μετά από 35 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, επιστρέφει ανακαινισμένη και ανανεωμένη, η πιο παραδοσιακή ταβέρνα της Αθήνας, η οποία ακούει στο όνομα Αρκαδία. Βρισκόμενη στην γραφική περιοχή του Μουσείου της Ακρόπολης στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη και προσφέρει ελληνικά γευστικά πιάτα, μαγειρεμένα από τον εξαίρετο σεφ Αντώνη Γρίβα και ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το μενού του βασίζεται σε σπεσιαλιτέ της ελληνικής γαστρονομίας και συνταγές από τον ιερό και ειδυλλιακό τόπο της Αρκαδίας και σε μαγεύει με την ποιότητά του, τη δημιουργικότητά του, αλλά ταυτόχρονα και με την αυθεντικότητά του. Στην επόμενη βόλτα σου στην περιοχή της Ακρόπολης, σίγουρα αξίζει να κλείσεις τραπέζι και να το επισκεφθείς!

e-table tip: Δοκίμασε κατσικάκι φρικασέ με μυρώνια, μαντζουράνα και μελισόχορτο, καλαμάρι γεμιστό με φέτα και μυρωδικά και σουβλάκι ξιφία και θα μας θυμηθείς!

 

Κλείσε στο Δυο δεκάρες η Οκά

 


 

 

Κλείσε σε εστιατόρια στη Μακρυγιάννη 

 

Κλείσε σε εστιατόρια στο κέντρο της Αθήνας 

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close