Οι καλύτερες οικογενειακές ταβέρνες για τα σαββατοκύριακα

5.3K

Αναζητήσαμε τις καλύτερες οικογενειακές ταβέρνες με σπιτική ατμόσφαιρα, κλασικές ελληνικές γεύσεις, με θέα τη θάλασσα ή μέσα σε πράσινο, για να κανονίσεις μία οικογενειακή έξοδο και να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας νόστιμα πιάτα!

Μπαλιούσης, Αχαρνές 

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας για οικογενειακές ταβέρνες, με το Μπαλιούση στις Αχαρνές. Πρόκειται για τη συνέχεια της παλιάς ταβέρνας Μουριά, που άνοιξε ο Ηλίας Μπαλιούσης το 1936 στην Κηφισιά. Εκεί θα βρεις νόστιμη ελληνική κουζίνα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Με παραδοσιακό στιλ και οικογενειακό χαρακτήρα  θα απολαύσεις με την οικογένεια και τους φίλους σου ποιοτικό φαγητό και άριστη φιλοξενία.

📍Λεωφόρος Πάρνηθος 19ο χιλιόμετρο Πάρνηθα

e-table tip: Επιβάλλονται ποικιλίες ορεκτικών, το κοκορέτσι, τα παϊδάκια και το μπιφτέκι του Μπαλιούση, που βρίσκονται ανάμεσα στις σπεσιαλιτέ!

 

Κάνε κράτηση στο Μπαλιούση

 


 

Ο Κούβελος, Κουκάκι

Κούβελος στο Κουκάκι είναι η πιο παλιά ταβέρνα της Αθήνας με ελληνική κουζίνα. Εκεί έχουν καταγραφεί ιστορίες γλεντιού και υπέροχων γεύσεων. Σε έναν υπέροχο εσωτερικό χώρο με παραδοσιακό μωσαϊκό και πέτρινους τοίχους, θα απολαύσεις με την οικογένειά σου ένα πλούσιο μενού με αξεπέραστες συνταγές.

📍Γενναίου Κολοκοτρώνη 66 Κουκάκι

e-table tip: Δοκίμαστε ριζότο θαλασσινώνπαστουρμαδόπιτα, χιουγκάρ με μοσχαράκιρεβυθάδα με δεντρολίβανο, κατσικάκι ριγανάτο, μπριζόλα γάλακτος και εκπληκτική πορτοκαλόπιτα.

 

 Κάνε κράτηση στον Κούβελο

 


 

Κληματαριά,Ψυχικό

Η ταβέρνα Κληματαριά στο Νέο Ψυχικό προσφέρει ελληνική κουζίνα. Είνα πολύ γνωστή ταβέρνα στους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο και φημίζεται για το καλό σπιτικό φαγητό και την άψογη φιλοξενία. Βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας ακριβώς δίπλα σε παιδική χαρά και είναι το ιδανικό στέκι για οικογένειες και καλές παρέες.

📍Κωστή Παλαμά 29 Νέο Ψυχικό

e-table tip: Δοκίμασε λουκάνικο χωριάτικο, ζουμερές μπριζόλες και ψητό κοτόπουλο, καλοψημένα ζουμερά μπιφτέκια, μπακαλιάρο σκορδαλιά, παραδοσιακές πίτες, μαγειρευτά και λαχταριστούς λαχανοντολμάδες. Από Τετάρτη εως Σάββατο μπορείτε να φας και το σπέσιαλ κοντοσούβλι.

 

Κάνε κράτηση στην Κληματαριά

 


 

Η Στάνη Του Βλάχου, Πετρούπολη

Η Στάνη του Βλάχου είναι μια αγαπημένη οικογενειακή ταβέρνα στην Πετρούπολη που κρατά τις ελληνικές παραδόσεις και την ποιότητα στο φαγητό. Φημίζεται για το εξαιρετικό κοκορέτσι και τα ζουμερά παϊδάκια, που ικανοποιούν και τους πιο ψαγμένους λάτρεις της κρεατοφαγίας. Έχε στο νου σου ότι η ταβέρνα διαθέτει  και ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή – Σάββατο απο τις 22:00 και κάθε Κυριακή απο τις 14:00,

e-table tip: Δοκίμασε ποικιλίες κρεατικών μαζί με το καλό χύμα κρασί της ταβέρνας και το περίφημο κοκορέτσι!

 

Κάνε κράτηση στη Στάνη Του Βλάχου

 


 

Η Παλιά Ταβέρνα Του Ψαρρά, Πλάκα

Η Ταβέρνα του Ψαρρά είναι από το πιο παλιό στέκι για φαγητό στην Πλάκα. Αν αποζητάς αυθεντικές γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, με έμφαση στην ποιότητα γεύσης και εξυπηρέτησης, τότε πρέπει να κανονίσεις την επόμενη έξοδο σου εδώ. Εσωτερικά ο χώρος είναι φιλικός και άνετος, ιδανικός για τις κρύες μέρες του χειμώνα, ενώ για τις καλές ημέρες, κλείσε τραπέζι στη δροσερή αυλή!

📍Ερεχθέως 16 Αθήνα

e-table tip: Δοκίμασε σαγανάκι μετσοβόνε, ρολάκια μελιτζάνας, χταποδοκεφτέδες, αρνάκι στάμνας, σουτζουκάκια με ρύζι, σφυρίδα του ψαρά και αστακομακαρονάδα. Μπορείς να παραγγείλεις ποικιλίες κρεατικών σχάρας, αλλά και φρέσκα ψάρια με το κιλό. Για το τέλος, ποικιλία παραδοσιακών γλυκών και θα μας θυμηθείς!

 

Κάνε κράτηση στην Ταβέρνα Του Ψαρρά

 


 

Ροζαλία, Εξάρχεια – Νεάπολη

Μια επίσης από τις αγαπημένες μας οικογενειακές ταβέρνες είναι η Ροζαλία στα Εξάρχεια. Στο γνωστό πεζόδρομο της Βαλτετσίου, θα φας πεντανόστιμο ελληνικό μαγειρευτό φαγητό, με φοβερά πιάτα ημέρας, αλλά και ζουμερά ψητά στα κάρβουνα. Σε ένα ζεστό χώρο με παραδοσιακή διακόσμηση και οικογενειακή ατμόσφαιρα, αλλά και σε μία καταπράσινη αυλή για τις καλές μέρες, θα δοκιμάσεις φοβερές συνταγές κατσαρόλας, φούρνου αλλά και εκλεκτά ψητά.

📍Βαλτετσίου 59 Εξάρχεια

e-table tip: Εμείς ξετρελαθήκαμε και σου προτείνουμε ψαρονέφρι πιπεράτο, φιλέτο κοτόπουλο με σως πορτοκαλιού, τα μανιτάρια του μερακλή, λαχταριστές μακαρονάδες, κανελόνια, κεφτεδάκια κοκκινιστά και πιάτα ημέρας. Για το τέλος, παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα, χαλβά και κάποια νόστιμη πάστα!

 

 Κάνε κράτηση στη Ροζαλία

 


 

To Χρυσό Βαρέλι, Φυλή 

Αποτέλεσμα εικόνας για χρυσο βαρελι χασια

Το Χρυσό Βαρέλι είναι μία όμορφη οικογενειακή ταβέρνα που προσφέρει ελληνική κουζίνα. Σε μία ζεστή ατμόσφαιρα που επικρατεί το ξύλο, θα δοκιμάσεις δίπλα σε ένα μεγάλο τζάκι μεγάλες ποικιλίες από ορεκτικά και σπεσιαλιτέ!

📍Λεωφόρος Φυλής 49-51 Φυλή (Χασιά) Αττικής

e-table tip: Δοκίμασε το φοβερό χειροποίητο ψωμί που ψήνεται στον ξυλόφουρνοφλογέρες με bacon, κεφαλογραβιέρα σαγανάκι, ψητή φέτα στα κάρβουνα με πιπεριά και από τα κυρίως, κοντοσούβλι, σουβλιστό αρνί γάλακτος ή κατσικάκι, γευστικότατα παϊδάκια ψημένα στα κάρβουνα, αρνάκι στάμνας με πατάτες και χωριάτικα μπιφτέκια!

 

 Κάνε κράτηση στο Χρυσό Βαρέλι

 


 

Η Δίβρη, Βύρωνας

Η ταβέρνα Δίβρη στον Καρέα είναι μια κλασική παραδοσιακή ταβέρνα με οικογενειακή ατμόσφαιρα και ευχάριστο κλίμα, που λειτουργεί από το 2006. Το μενού περιλαμβάνει ψητά της ώρας από εκλεκτά κρεατικά και θαλασσινά που συνοδεύονται με καλό κρασί και αγαπημένα σας ελληνικά αποστάγματα.

📍Λεωφόρος Καρέα 75 Καρέας

e-table tip: Δοκιμάστε τα εξαιρετικά παϊδάκια, χοιρινά μπριζολάκια, κόκορα κρασάτο και κουνέλι στιφάδοΚάθε Σάββατο 21:00 – 02:00 υπάρχει ζωντανή μουσική με έντεχνο, λαϊκό και ρεμπέτικο πρόγραμμα.

 

 Κάνε κράτηση στη Δίβρη

 


 

Το Βραστό , Χαλάνδρι

Το Βραστό στο Χαλάνδρι είναι μια οικογενειακή ταβέρνα με μεγάλη ιστορία. Στο Πολύδροσο Χαλανδρίου, θα βρεις ένα εξαιρετικό στέκι που σερβίρει παραδοσιακά ελληνικά πιάτα που θυμίζουν γεύσεις κυριακάτικου τραπεζιού, μαγειρεμένα με μεράκι και αγάπη. Το Βραστό πήρε το όνομά του από το πιο γνωστό του πιάτο: την κλασική κρεατόσουπα, “το βραστό” δηλαδή, το μοσχαρίσιο κρέας από ελιά και κότσι, με πατάτες, καρότα και σέλινο σε ζωμό κονσομέ σε ένα μοναδικό πιάτο. Μπορείς καθημερινά να ενημερωθείς για τα πιάτα ημέρας.

📍Ρόδων 3 Χαλάνδρι

e-table tip: Από τα φαγητά ξεχωρίζουν τα τυροπιτάκια, το χωριάτικο λουκάνικο, σουβλάκι κοτόπουλο, καπνιστή μπριζόλα, το φοβερό χοιρινό στη γάστρα με πατάτες και το αρνάκι φρικασέ!

 

 Κάνε κράτηση στο Βραστό

 


 

Το Καλωσόρισμα Του Αντώνη, Κηφισιά

Το Καλωσόρισμα του Αντώνη είναι μια από τις καλές οικογενειακές ταβέρνες στην Κηφισιά, με γνήσια ελληνική κουζίνα. Το μενού περιλάμβάνει παραδοσιακά πιάτα και χορταστικούς μεζέδες. Σε ένα κλασικό περιβάλλον με μεγάλη σάλα, θα δοκιμάσεις από πλούσιες φρέσκιες σαλάτες και τυροπιτάκια, μέχρι ζουμερά ψητά και ωραία μαμαδίστικα μαγειρευτά.

📍Γεωργίου Λύρα 41 Νέα Κηφισιά

e-table tip: Δοκίμασε μελιτζάνα φούρνου με φέτα και ντομάτα, κατσικομακαρονάδα με κατσίκι, σαντορινιά ντοματίνια, φρέσκια ντομάτα, σβησμένα με κρασί Visanto, στιφάδο αγριογούρουνοχοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα, πράσα και σέλινο, γαρίδες γιουβέτσι καιζουμερές ποκιλίες σχάρας με χοιρινό, κοτόπουλο και αγριογούρουνο!

 

 Κάνε κράτηση στο Καλωσόρισμα του Αντώνη

 


 

Το Κοντοπήγαδο, Άλιμος

Μία ακόμα καλή πρόταση αν ψάχνεις για οικογενειακές ταβέρνες στον Άλιμο είναι το Κοντοπήγαδο. Από το 1977 το Κοντοπήγαδο προσφέρει ελληνική κουζίνα σε έναν όμορφο χώρο με πράσινο και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Η παράδοση συναντά τα καλομαγειρεμένα φαγητά που ετοιμάζονται από αγνά υλικά καθημερινά. Δοκιμάσε με την οικογένειά σου χορταστικά ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες και κρεατικά της ώρας. Τις ηλιόλουστες μέρες, το φαγητό στη καταπράσινη αυλή αποτελεί πραγματική απόλαυση!

📍Κουμουνδούρου 52 & Μιχαλακοπούλου Άλιμος

e-table tip: Δοκίμασε τα διάσημα και πεντανόστιμα αρνίσια παϊδάκια γάλακτος, γαρδούμπα και τη σπεσιαλιτέ, μοσχαράκι στάμνας.

 

 Κάνε κράτηση στο Κοντοπήγαδο

 


 

Αρσένης, Παλαιό Φάληρο

Ο Αρσένης στο Παλαιό Φάληρο με ντεκόρ παλαιάς εποχής, θα σε ταξιδέψει στα όμορφα στενά της Κέρκυρας , “τραγουδώντας” μνήμες μέσα από τις πλούσιες τοιχογραφίες που πλαισιώνουντον χώρο. Εκεί θα δοκιμάσεις φοβερά σπιτικά πιάτα και παραδοσιακές συνταγές! Η διασκέδαση ξεκινάει από το πιάτο σου, συνεχίζει με καλό χύμα κρασί και κορυφώνεται με την ζωντανή μουσική που πλαισιώνει τον χώρο κάθε Παρασκευή, Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι!

📍Ζησιμοπούλου 19 Παλαιό Φάληρο

e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις φέτα ψητή στο φούρνο, φλογέρα, κεφτεδάκια, μοσχαρίσια μπριζόλα, μπιφτέκι γεμιστό με τυρί, γαριδομακαρονάδα και φρέσκα καλαμαράκια και τσιπούρες!

 

 Κάνε κράτηση στον Αρσένης

 


 

Ο Γιωργάκης, Χατζηκυριάκειο 

Η παραδοσιακή ψησταριά – ταβέρνα Γιωργάκης στο Χατζηκυριάκειο προσφέρει ελληνική κουζίνα με έμφαση στο κρέας από το 1984. Οικογενειακή ατμόσφαιρα, και ζεστή φιλοξενία δημιουργούν ένα καταφύγιο για ελληνικές γεύσεις σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον που μπορεί κανείς να χαλαρώσει απολαμβάνοντας χειροποίητα κρεατικά σχάρας, σούβλας αλλά και γύρο.

📍Λεωφόρος Χατζηκυριακού 101 Πειραιάς

e-table tip: Δοκιμάστε χοιρινό καλαμάκι, κεμπάπ αλλά και κοκορέτσι, κοντοσούβλι και αρνίσια παϊδάκια.

 

 Κάνε κράτηση στο Γιωργάκη

 


 

Ο Ρήγας, Προφήτης Ηλίας

 

Η οικογενειακή ταβέρνα ο Ρήγας στην Καστέλλα βρίσκεται σε μία από τις ομορφότερες τοποθεσίες του Πειραιά, προσφέροντας ελληνική κουζίνα. Σε έναν πολύ ζεστό χώρο με φωτεινά χρώματα και vintage διακόσμηση θα απολαύσεις ελληνικές σπεσιαλιτέ και μεζέδες με υπέροχη θέα στον Σαρωνικό. Χαλάρωσε με την οικογένεια και την παρέα σου, στον υπέροχο και φιλόξενο χώρο του, με τις διακοσμητικές εκπλήξεις και απολαύστε τις αγαπημένες σας ελληνικές γεύσεις και για το τέλος… κέρασμα λαχταριστοί λουκουμάδες.

📍Ίδης 14 Προφήτης Ηλίας Πειραιάς

e-table tip: Δοκιμάστε εξαιρετικά παϊδάκια, λαχταριστό κοκορέτσι, κοντοσούβλι, παραδοσιακό γιαουρτλού, σταβλίσια μπριζόλα και σπέσιαλ μανιταρόπιτα.

 

 Κάνε κράτηση στο Ρήγα

 


 

Η Παράγκα, Μικρολίμανο

Tελευταία πρόταση για οικογενειακές ταβέρνες είναι η Παράγκα στο Μικρολίμανο. Πρόκειται για  μία από τις καλύτερες επιλογές για ελληνική κουζίνα και μεζέδες δίπλα στη θάλασσα. Βρίσκεται στο πιο προνομιακό σημείο του Πειραιά, έχει θέα το απέραντο γαλάζιο του Σαρωνικού και συνδυάζει το ύφος μιας μοντέρνας ταβέρνας με την παράδοση. Απολαύστε το ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον της ταβέρνας με λαχταριστά πιάτα και εκλεκτά ψητά!

📍Ακτή Κουμουνδούρου 34 Πειραιάς

e-table tip: Εδώ θα βρείτε εδέσματα από τη ρεμπέτικη τηγανιά, το μεζέ του Σταύρακα, το Όργιο της Παράγκας, το μεγάλο κολατσιό του Φαγά, αρνάκι γάλακτος, κοκορέτσι, παϊδάκια και ψαρονέφρι!

 

 Κάνε κράτηση στην Παράγκα

 


 

Κλείσε στις καλύτερες οικογενειακές ταβέρνες και χαλάρωσε απολαμβάνοντας νόστιμα πιάτα!

 

Κλείσε για οικογενειακή έξοδο!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close