Που να βγεις για φαγητό στο κέντρο της Αθήνας

2.1K

Μπορεί οι καλοκαιρινές μας διακοπές να τελείωσαν, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να μένουμε και σπίτι! Σου παρουσιάζουμε λοιπόν, 10 εστιατόρια για να βγεις για φαγητό με τους φίλους σου και να απολαύσεις το κέντρο της Αθήνας, υπό το φως του φεγγαριού και με θέα τη μαγευτική Ακρόπολη!

Amber Athens

 

Γύρισες μόλις από διακοπές και ψάχνεις έναν διαφορετικό all day προορισμό, στον οποίο μπορείς να πιεις τον καφέ σου, να απολαύσεις το brunch σου και να δειπνήσεις σε έναν καλαίσθητο χώρο; Τότε, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το εστιατόριο Amber Athens. Θα το βρεις στην πάροδο των οδών Κολοκοτρώνη και Λεωχάρους, στο νούμερο 38, στην καρδιά της Αθήνας, σε έναν ιδιαίτερο χώρο. Από την είσοδο κιόλας του εστιατορίου, βλέπεις την κομψή και ωραία αισθητική του και παρατηρείς τους κρυφούς φωτισμούς που διαθέτει, ενώ στο βάθος, διακρίνεις έναν δεύτερο κάθετο χώρο, όπου κρύβεται το μοναδικό του presentation bar που διαθέτει.  Στο μενού του, θα βρεις πιάτα μεσογειακής κουζίνας, που περιλαμβάνουν μικρές «κρυμμένες» εκπλήξεις γεύσεων, που σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν!

e-table tip: Ξεκίνα την παραγγελία σου με γαρίδες black tiger, σε φύλλο κανταΐφι με μους ταραμά και λάδι τρούφας, χταπόδι Carpaccio και μια σαλάτα Κινόα. Συνέχισε με ριζότο θαλασσινών ή με πέννες με σολομό. Ενώ για το τέλος, δοκίμασε ένα λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας ή μία τάρτα φράουλας.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Amber Athens

 


Acropolian Spirit Roof Garden

Αν τώρα επιθυμείς να δοκιμάσεις λαχταριστά πιάτα μεσογειακής κουζίνας, απολαμβάνοντας εκπληκτική και ανεμπόδιστη θέα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τότε μπορείς να επισκεφθείς το εστιατόριο Acropolian Spirit Roof Garden. Θα το βρεις στο roof garden του ξενοδοχείου Acropolian Spirit Βoutique Hotel, στην οδό Λεωφόρος Συγγρού 7 στη Μακρυγιάννη, σε έναν κομψά διακοσμημένο χώρο. Ιδανικό για όλες τις ώρες τις ημέρας και όλες τις περιστάσεις, αφού διαθέτει λιτή και άνετη ατμόσφαιρα. Οι συνταγές του, εμπνευσμένες από την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας, θα σε κάνουν να θέλεις να δοκιμάσεις όλο τον κατάλογο. Σίγουρα λοιπόν, δε θα αρκεστείς σε μια μόνο επίσκεψή σου σε αυτό.

e-table tip: To επισκεφθήκαμε και δοκιμάσαμε, μους ταραμά και φάβα από λαθούρι, φέτα σαγανάκι και χταποδάκι σχάρας, φρέσκα ραβιόλια, μενταγιόν από χοιρινό φιλέτο σωτέ, μια εκπληκτική ταλιάτα και για το τέλος, παραγγήλαμε ένα καραμελωμένο τσουρεκάκι.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Acropolian Spirit Roof Garden

 


Clair de lune

Μια ακόμα αγαπημένη μας πρόταση εάν θέλεις να δοκιμάσεις νόστιμα πιάτα, απολαμβάνοντας τη νυχτερινά φωτισμένη Ακρόπολη, είναι το Bar Restaurant Clair de lune, το οποίο μπορείς να βρεις στο Roof Garden του 7ου ορόφου του ξενοδοχείου Novotel Athens, στο Μεταξουργείο. Σε αυτό το «κρυμμένο» μπαλκόνι στην καρδιά της Αθήνας , με τη φανταστική θέα 360 μοιρών, μπορείς να  απολαύσεις εξαιρετική δημιουργική μεσογειακή κουζίνα από τον σεφ του ξενοδοχείου Kamel Claudin, αλλά και εμπνευσμένα κοκτέιλ, ακούγοντας χαλαρωτική lounge μουσική. Μπορείς να επιλέξεις ένα από τα 3 επίπεδα του εστιατορίου, το κάθε ένα από τα οποία είναι κομψά διακοσμημένο σε γήινα χρώματα. Κάνε λοιπόν ένα δώρο στον εαυτό σου ή σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο, χαρίζοντάς του λίγες στιγμές προσιτής πολυτέλειας, κάτω από το φως του φεγγαριού, στο Clair de lune.

e-table tip: Ξεκίνα με μια δροσερή σαλάτα με καπνιστό σολομό, λιαστές ντομάτες, ραπανάκια,  φλοίδες παρμεζάνας και σως τζίντζερ. Συνέχισε με κριθαρότο με καραβίδες και σοταρισμένα πολύχρωμα λαχανικά, αρωματισμένο με βότανα. Και ολοκλήρωσε το γευστικό σου ταξίδι, με ένα από τα ολόφρεσκα γλυκά ημέρας που διαθέτει.

Extra tip: Μην ξεχάσεις να διαλέξεις ένα λευκό μπουκάλι κρασί  από την κάρτα του, για να συνοδεύσει το δείπνο σου.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Clair de lune

 


V1935 Roof Garden

Σου αρέσει ο βουβός κινηματογράφος και το καλό φαγητό; Τώρα μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο, στο εστιατόριο V1935 Roof Garden. Βρίσκεται στον 6ο όροφο του καινούργιου V1935 luxury apartments, στην οδό Βουλής 29 στο κέντρο της Αθήνας. Η ονομασία του, προέρχεται από την ιστορία που κρύβει το κτίριο που στεγάζεται, το οποίο το 1939, αποτέλεσε την έδρα του πρώτου μπακάλικου των αδελφών Βασιλόπουλου και ήταν η επιχειρηματική αφετηρία για τη μετέπειτα ίδρυση της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Από την ανοιγόμενη οροφή του roof garden, μπορείς να απολαύσεις πέρα από τον βουβό κινηματογράφο, τη θέα του αττικού ουρανού, συνοδεία από εξαιρετική Ιταλική κουζίνα και την αγαπημένη σε όλους ναπολιτάνικη πίτσα του Λευτέρη Τσαουσάκη.

e-table tip: Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις pizza με φρέσκο τυρί και μανιτάρια με λάδι τρούφας, μια δροσερή σαλάτα με χέλι και για το τέλος παγωτό καϊμάκι με σάλτσα κόκκινων φρούτων.

 

Κλείσε Τραπέζι στο V1935 Roof Garden

 


Όμορφη πόλη

Λίγα μόλις μέτρα από την Πλατεία Μοναστηρακίου και μια ανάσα από την είσοδο της Αρχαίας Αγοράς, θα βρεις το All-Day Cafe Restaurant Όμορφη πόλη. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται στην οδό Κινέτου 4, σε ένα διατηρητέο κτίριο με κυρίαρχα υλικά την πέτρα και το ξύλο. Η ομάδα των έμπειρων chefs που διαθέτει, δημιουργεί καθημερινά γεύσεις από αγνά υλικά, για όλους τους λάτρεις της Ελληνικής και Μεσογειακής κουζίνας, έτοιμες να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Εκεί λοιπόν, μπορείς να απολαύσεις όλες τις ώρες τις ημέρας, εξαιρετικά πιάτα, τόσο στα τραπεζάκια που βγαίνουν στον πεζόδρομο όσο και στη δροσιά της ψηλοτάβανης σάλας, στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου.

e-table tip: Ρίξε μια ματιά στον μαυροπίνακα όπου αναρτώνται όλα τα λαχταριστάπιάτα ημέρας, όπως ο σπιτικός καβουρμάς από ζυγούρι, αλλά και στο σπέσιαλ καταλογάκι που διαθέτει με ενδιαφέροντες μεζέδες για να συνοδεύσεις το τσίπουρο και το ούζο σου.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Όμορφη πόλη

 


Brigante Al museo

Ανοίγοντας τις πόρτες του μόλις τον Ιούνιο του 2019, κατάφερε να γίνει ένα από τα αγαπημένα μας στέκια για ιταλική κουζίνα, στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος, για το Brigante Al museo, το οποίο βρίσκεται στην οδό Μακρυγιάννη 5, στο Σύνταγμα. Εκεί, από νωρίς το μεσημέρι, μπορείς να δοκιμάσεις ιταλικές σπεσιαλιτέ από τον chef και ιδιοκτήτη Κώστα Γαρυφάλλου, ενώ παράλληλα θα βρεις στο μενού του, δροσερές σαλάτες, φρέσκα ζυμαρικά με επιλογή από 4 διαφορετικά είδη, αλλά και glutten free πέννες. Και αν και η Ρώμη είναι λίγο μακριά, στο Brigante, μπορείς να διαπιστώσεις πως στα πιάτα του, βρίσκεται όλη η γεύση και η μυρωδιά των αυθεντικών Ιταλικών συνταγών. Μια μόνο δοκιμή του, αρκεί για να σε πείσει!

e-table tip: Δοκίμασε μια σαλάτα με τόνο, φακές, πλιγούρι, ντομάτα, μαϊντανό και παρθένο ελαιόλαδο, μια pizza cotto, με mozzarella, ζαμπόν, κάπαρη, κρεμμύδι, σάλτσα ντομάτας και βασιλικό, μια porchetta με χειροποίητο ψωμί και φρέσκα ζυμαρικά με γαρίδες, σκόρδο, μπούκοβο, ρόκα και ντομάτα!

 

Κλείσε Τραπέζι στο Brigante Al museo

 


Pantheon

Στη μαγευτική Πλάκα και συγκεκριμένα στην οδό Άγγελου Γέροντα 9, θα βρεις το νέο all day στέκι που αγαπήσαμε, στο κέντρο της Αθήνας…Το Pantheon! Προσφέρει Μεσογειακή και Ελληνική κουζίνα, αλλά και πιάτα με επιρροές από τη Διεθνή κουζίνα. Εκεί, μπορείς να απολαύσεις πρωϊνο – brunch όλη μέρα, φαγητό, αλλά και ποτό. Ο χώρος του, απλός και λιτός, με μια δόση μοντέρνου που δίνει μια άλλη πνοή στο χώρο, ενώ το προσωπικό του είναι ευχάριστο και γρήγορο. Στο μενού του θα βρεις πιάτα όπως δροσερές σαλάτες, pizza, pasta, ριζότα, burger αλλά και πιάτα κρεατικών καθώς και παραδοσιακές Ελληνικές σπεσιαλιτέ, όπως ο μουσακάς αλλά και γύρο. Αν λοιπόν η παρέα έχει διαφορετικά γούστα στο φαγητό, τότε σίγουρα είναι μια καλή επιλογή για έξοδο στο κέντρο, για να φύγουν όλοι ικανοποιημένοι και χορτασμένοι.

e-table tip: Αν το επισκεφθείς για brunch, τότε δοκίμασε τηγανιτά αυγά σε ψωμί βρώμης, τυρί κρέμα, μπέικον και σαλάτα mesclun ή sramble αυγά με πάστα από ώριμα αβοκάντο και ντοματίνια. Ενώ αν το επισκεφθείς για το μεσημεριανό ή το βραδινό σου, τότε μπορείς να δοκιμάσεις μία σαλάτα buratta με άνυδρα ντοματίνια, δυόσμο και ανθάλατο, ριγκατόνι με κοτόπουλο και μπρόκολο, ριζότο με φρέσκα μυρωδικά, αρώματα τζίντζερ και μοσχολέμονο ή Μεσογειακά σπαγγέτι με διάφορα λαχανικά και φέτα. Πάντως, είτε το επισκεφτείς για το brunch – πρωινό του, είτε για γεύμα ή δείπνο, μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το λαχταριστό του Banoffee.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Pantheon

 


Luigi

Συνεχίζοντας το περπάτημα στα γραφικά στενάκια της Πλάκας, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, θα βρεις το All – Day Cafe Restaurant Luigi, στην οδό Μνησικλέους 22. Μπορείς να το επισκεφτείς όλες τις ώρες της ημέρας, για να πιεις τον καφέ σου, να απολαύσεις ένα ελαφρύ ή κυρίως γεύμα και να απολαύσεις το ποτό σου με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Το μενού του διαθέτει Μεσογειακή κουζίνα, ενώ στον κατάλογό του κυριαρχούν τα πιάτα της Ιταλικής και Ελληνικής κουζίνας. Η διακόσμησή του είναι λιτή και ταυτόχρονα ιδανική για να χαλαρώσεις από την καθημερινότητα της ζωής στην πρωτεύουσα. Εσύ ακόμα να κάνεις κράτηση;

e-table tip: Στο Luigi θα βρεις μια από τις πιο νόστιμες γαριδομακαρονάδες στην Αθήνα, εξαιρετικό μουσακά από τα μαγειρευτά του και φυσικά μια από τις πιο νόστιμες πίτσες με λεπτή ζύμη στην Αθήνα.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Luigi

 


Το Παλαιό Φρουραρχείο

Αν πάλι θέλεις να επισκεφθείς την περιοχή του Ψυρρή, να δοκιμάσεις τα νόστιμα μεζεδάκια του με την παρέα σου και ταυτόχρονα να δειπνήσεις σε ένα κτήριο με μεγάλη ιστορική σημασία, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το μεζεδοπωλείοΠαλαιό Φρουραρχείο“. To κτήριο στο οποίο βρίσκεται, έχει κριθεί διατηρητέο και αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Μπορείς να το βρεις στην οδό Αγίων Αναργύρων 6, σε έναν λιτό χώρο, με παραδοσιακή διακόσμηση, όπως τα παλιά μεζεδοπωλεία εποχής. Το μενού του, διαθέτει πιάτα Ελληνικής κουζίνας, όπως κρεατικά και θαλασσινά, ψητά, αλλά και μαγειρευτά πιάτα. Τους χειμερινούς μήνες, μπορείς να απολαύσεις τη live μουσική που διαθέτει, να φας καλά και να διασκεδάσεις με την παρέα σου.

e-table tip: Δοκίμασε φέτα με σουσάμι και μέλι, παστουρμαδόπιτα χειροποίητη, προβατίνα κοκκινιστή αλλά και κόκορα κοκκινιστό, ενώ για τη μέση, παρήγγειλε μια από τις νόστιμες και πλούσιες ποικιλίες κρεατικών ή θαλασσινών.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Το Παλαιό Φρουραρχείο

 


Ταβέρνα Άρης

Από τη Βαρβάκειο Αγορά κατευθείαν στο πιάτο σου, μπορείς να απολαύσεις ολόφρεσκα θαλασσινά, ψάρια και κρέας, μόνο στην Ταβέρνα Άρης. Πρόκειται για μια παραδοσιακή-οικογενειακή ελληνική ταβέρνα στο κέντρο της Αθήνας εντός της περίφημης Στοάς Αθανάτων στην Κεντρική Αγορά (Βαρβάκειος), ιδανική για φρέσκα πιάτα. Ότι ετοιμάζεται είναι της ώρας, ψημένα στα κάρβουνα και ορισμένα από αυτά είναι τηγανητά. Στην ταβέρνα, θα σε υποδεχτεί ο κύριος Άρης, κρατώντας έτσι σε μια όμορφη, ζέστη και ταυτόχρονα οικογενειακή ατμόσφαιρα, ενώ στην κουζίνα μαγειρεύουν οι γονείς του, θέλοντας να διατηρήσουν ένα πιο οικογενειακό και οικείο ύφος στην ταβέρνα τους.

e-table tip: Παρήγγειλε φρέσκο καλαμάρι και χταπόδι, σολομό και τσιπούρα, συνοδευόμενα με χόρτα και λεμονάκι.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Ταβέρνα Άρης

 


 

Κάνε κράτηση σε εστιατόρια στην Αθήνα

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close