Νόστιμες Προτάσεις για Πρωτομαγιά δίπλα στη θάλασσα

1.6K

Φέτος την Πρωτομαγιά, κλείνουμε τραπέζι σε φοβερά στέκια δίπλα στη θάλασσα. Σου προτείνουμε 5+ 1 εστιατόρια για Πρωτομαγιά, για να κανονίσεις έξοδο και βόλτα με την οικογένεια και την παρέα σου!

Θαλασσάκι, Πειραϊκή – Καλλίπολη

εστιατόρια για Πρωτομαγιά

Ξεκινάμε τις προτάσεις για εστιατόρια για Πρωτομαγιά, πηγαίνοντας στον Πειραιά! Το Θαλασσάκι στην Πειραϊκή είναι μία από τις αγαπημένες ψαροταβέρνες του Πειραιά και φημίζεται για την ελληνική κουζίνα και το φρέσκο ψάρι. Ο φιλόξενος εσωτερικός χώρος με τα όμορφα χρώματα και το χωριάτικο στιλ θα σε ταξιδέψει στα όμορφα χωριά της Ελλάδας και στις ταβέρνες της παλιάς εποχής ενώ θα αγναντεύεις τη θάλασσα.

e-table tip: Δοκίμασε ζουμερές γαρίδες στα κάρβουνα, εκπληκτικό ριζότο με γαρίδες ή με καλαμάρι και μελάνι σουπιάς, χταπόδι ξυδάτο, καλοτηγανισμένη αθερίνα, σφουγγάτα Κύθνου με άνηθο, καλαμάρια γεμιστά σχάρας, αχινοσαλάτα, μύδια σαγανάκι και αστακομακαρονάδα, που θα συνοδεύσεις με τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα και καλό κρασί.

 

 

Κλείσε στο Θαλασσάκι

 


 

Το Αμμούδι των Γεύσεων, Αρτέμιδα

εστιατόρια για Πρωτομαγιά

Για εσένα που προτιμάς να θυμηθείς το καλοκαίρι και να βγεις λίγο έξω από την Αθήνα, σου προτείνουμε το Αμμούδι των Γεύσεων στην Αρτέμιδα, ένα καλό προορισμό για γνήσιο ελληνικό φαγητό και μεσογειακές γεύσεις. Χαλάρωσε με την παρέα σου σε μία ατμόσφαιρα καλαίσθητη και προσεγμένη, απολαμβάνοντας καλομαγειρεμένα ορεκτικά, πολύχρωμες σαλάτες και φρέσκα θαλασσινά, με θέα τη θάλασσα.

e-table tip: Δοκίμασε εκπληκτικές ποικιλίες κρεατικών και θαλασσινών, κότσι, καλαμαράκια τηγανιτά και δροσερές σαλάτες.

 

 

Κλείσε στο Αμμούδι των Γεύσεων

 


Τα Κατσαρολάκια, Πασαλιμάνι

εστιατόρια για Πρωτομαγιά

Τα Κατσαρολάκια είναι ένα καλό μεζεδοπωλείο στην ακτή Μητσοπούλου στον Πειραιά, που προσφέρει νόστιμη ελληνική κουζίνα. Με μαγευτική θέα στη θάλασσα, αποτελεί καταφύγιο για τις παρέες αλλά και τις οικογένειες που αναζητούν εστιατόρια για Πρωτομαγιά που θα απολαύσουν σπιτικές γευστικές απολαύσεις.

e-table tip: Δοκίμασε τους πιο γευστικούς ψαρομεζέδες, υπέροχες μακαρονάδες θαλασσινών, σαγανάκι μελιτζάνα με φρέσκια ντομάτα και φέτα, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κάπαρη, τσιπούρα σχάρας, ψητό σολωμό με πικάντικη μαγιονέζα και γαρίδες σουβλάκι! Από κρεατικά, μπριζόλα μοσχαρίσια, κοτόπουλο μιλφέιγ με ρόκα, ντομάτα λιαστή, παρμεζάνα και σάλτσα μουστάρδας και αρνάκι γκιούλμπασι στην λαδόκολα με λαχανικά και γραβιέρα Κρήτης.

 

 

Κλείσε στα Κατσαρολάκια 

 


 

Καστελόριζο, Βάρκιζα

εστιατόρια για Πρωτομαγιά

Tο Καστελόριζο στην Βάρκιζα είναι ένα πολύ γνωστό fish restaurant στα νότια προάστεια. Βρίσκεται στα Λιμανάκι της Βάρκιζας και έχει θέα την θάλασσα, γεγονός που το κάνει μοναδικό σε τοποθεσία. Πρωταγωνιστές όλου του μενού είναι τα ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα που ο σεφ τα εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο δημιουργόντας νόστιμα πιάτα. Η παράδοση στο φρέσκο ψάρι, η ποιότητα στις πρώτες ύλες και τα προσεγμένα πιάτα, είναι οι λόγοι που κάνουν το Καστελόριζο μοναδικό.

e-table tip: Ξεκίνα με μία παραδοσιακή μπουγιαμπέσα από φρέσκα πετρόψαρα και συνέχισε με την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα ή την λευκή ταραμοσαλάτα. Δοκίμασε επίσης τους νόστιμους κεφτέδες θαλασσινών από χταπόδι, χορτοκεφτέδες ή κεφτεδάκι από φάβα Σαντορίνης , πατάτες πενταράτες Νάξου με καυτερή πιπεριά, κρεμμυδάκι και φέτα και το εξαιρετικό μυδοπίλαφο με σταφίδες, κρίταμο και κουκουνάρι  ή αν θες κάτι σε κρέας, το φιλέτο κοτόπουλο σε σάλτσα Ρετσίνας με θυμάρι και μοσχολέμονο.

 

 

Κλείσε στο Καστελόριζο

 


Vive Mar, Βούλα

εστιατόρια για Πρωτομαγιά

To Vive Mar στην Βούλα είναι ένα από τα δημοφιλή και πλέον γνωστά all-day στέκια στα νότια προάστια καθώς έχεις πολύ προνομιακή θέση πάνω στην θάλασσα. Εκτός από καφέ και ποτό το Vive Mar διαθετει και ένα ολοκληρωμένο μενού μεσογειακής κουζίνας με νόστιμα δημιουργικά πιάτα. Καθημερινά, ετοιμάζονται επίσης και πιάτα ημέρας με όλα τα φρέσκα υλικά που βρίσκουν καθημερινά ο σεφ με την ομάδα του και σου προτείνουμε να τα αναζητήσεις όταν επισκεφτείς το Vive Mar.

e-table tip: Δοκίμασε χταπόδι μαγειρεμένο με μαυροδάφνη, πράσινη και κίτρινη φάβα, καραμελωμένα κρεμμύδια, carpaccio τρούφας και τοματίνια confit, μιλφέιγ από χοιρινά φιλετάκια με λαχανικά σχάρας, κρέμα καπνιστού τυριού και μαύρο σουσάμι, ριζότο καραβίδας, διάφραγμα Black Angus με τορτελόνι γεμιστό με σπαράγγια και μανούρι σε σάλτσα μαδέρα και σφυρίδα ποσέ σε λευκό κρασί chardonnay, ζουλιέν λαχανικών με χόρτα εποχής, πουρέ φινόκιο και σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς.

 

 

Κλείσε στο Vive Mar

 


Νικόλας της Σχοινούσας, Γλυφάδα

εστιατόρια για Πρωτομαγιά 18
Πηγή φωτογραφίας Tripadvisor

Τελευταία πρόταση για εστιατόρια για Πρωτομαγιά είναι το πολυβραβευμένο εστιατόριο Νικόλας της Σχοινούσας στη Γλυφάδα. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα εστιατόρια για να απολαύσεις ελληνική κουζίνα, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στα Νότια Προάστια. Υπέροχη θέα στη θάλασσα, άνετος, φωτεινός και κομψός χώρος εγγυώνται ένα ατμοσφαιρικό γεύμα που δημιουργείται με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Η ιστορία του εστιατορίου ξεκινάει φυσικά από την Σχοινούσα και σήμερα φημίζεται για τη μεγάλη ποικιλία των ψαριών, το εξαιρετικό τους ψήσιμο, τις νόστιμες και φρεσκότατες συνταγές και τα υπέροχα γλυκά.

e-table tip: Στα highlight του μενού συγκαταλέγονται το καρπάτσιο τσιπούρας, η αχινοσαλάτα, χέλι καπνιστό με σαλάτα φακής, τα φιλετάκια γαύρου ή σαρδέλας, τα αχνιστά μύδια, πουγκάκια θαλασσινών, η καραβιδόψυχα tempura, η φάβα Σχοινούσας, η σπέσιαλ ψαρόσουπα, η αστακομακαρονάδα του Νικόλα, αλλά και διάφορες παραλαγές του αστακού και αντίστοιχα πιάτα καραβίδας

 

 

Κλείσε στο Νικόλα της Σχοινούσας

 


 

Κλείσε σε εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close