Elena Is Eating: Ζύθος στα Λαδάδικα

622

Στις αρχές του μήνα πήγα στην Θεσσαλονίκη και επισκέφτηκα τον Ζύθο στα Λαδάδικα! Ενώ είχα περάσει αρκετές φορές έξω από εκεί δεν είχε τύχει ποτέ να κάτσω για φαγητό. Ο Ζύθος για όσους δεν γνωρίζουν είναι μία μπυραρία στα Λαδάδικα που άνοιξε τις πόρτες του το 1990, σε ένα αναπαλαιωμένο κτίσμα του 1912.

Κουβεντιάζοντας με τον υπεύθυνο του εστιατορίου κατάλαβα ότι οι άνθρωποι πίσω από τον Ζύθο είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν και αυτό φυσικά αποδεικνύεται από την επιτυχία τους εδώ και 25 χρόνια. Έμαθα επίσης ότι όταν άνοιξε τις πόρτες του ήταν η μοναδική αυθεντική μπυραρία της πόλης!

Με μια πρώτη ματιά στο κατάλογο του, καταλαβαίνεις ότι πρωταγωνιστής είναι η ελληνική μπύρα και μάλιστα οι μικροζυθοποιίες από όλη την ελληνική επικράτεια. Ας περάσουμε όμως στο μενού! Ο Ζύθος μπορεί να ανανεώνει το μενού ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε εποχής όμως έχει κρατήσει τα αγαπημένα πιάτα των θαμώνων, σταθερά χωρίς καμία παραλλαγή στις συνταγές!

Ας περάσουμε όμως “στο ψητό”, αφού καθήσαμε και παραγγείλαμε και την απαραίτητη μπύρα ξεκινήσαμε το γεύμα μας με μερικά ορεκτικά που ανήκουν στην κατηγορία που προείπα, δηλαδή παραδοσιακά πιάτα του Ζύθου που σερβίρονται από το πρώτο κιόλας καιρό της μπυραρίας! Ξεκινήσαμε με πίτα Καισαρείας με παλαιωμένη γραβιέρα και παστουρμά από το ξακουστό Μιράν και σαγανάκι Κρητικής γραβιέρας με πικάντικο τσάτνεϋ από ντομάτα όπου γίνεται με μια μυστική συνταγή που δεν έχει διαρρεύσει ακόμα!

Μετά από λίγο ο σερβιτόρος μας έφερε για δοκιμή μια εξαιρετική σούπα πατάτας με φλούδες από τραγανό μπέικον που άρεσε σε  όλους! Όπως είναι φυσικό δεν αρκεστήκαμε μόνο σε αυτά! Παραγγείλαμε και κυρίως πιάτα, φιλέτο φαγγρί φρικασέ με κρίταμο που για μένα ήταν και το καλύτερο πιάτο που δοκίμασα και κοτόπουλο με γέμιση μανιταριών και γραβιέρα πάνω σε “σπιτικό” πουρέ και βυζαντινή σάλτσα ροδιού!

Μου άρεσε πολύ η εμπειρία μου στο Ζύθο, το ζεστό του περιβάλλον, η ιστορία του χώρου και η διακόσμηση και πρωτίστως το καλό φαγητό, το φαγητό που θέλεις να ξαναφάς! Δυστυχώς δεν προλάβαμε να δοκιμάσουμε κάποιο επιδόρπιο γιατί θα έχανα την πτήση της επιστροφής όμως θα δοκιμάσω σίγουρα την επόμενη φορά!

Κάνε Κράτηση στον Ζύθο

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close