Γιατί το sushi κάνει καλό!

667

Στο e-table.gr αγαπάμε πολύ το sushi και το ψάχνουμε λίγο παραπάνω. Διαβάσαμε λοιπόν κάποιες έρευνες που αναφέρουν το sushi και γενικότερα την ιαπωνική κουζίνα ως μία από τις πιο υγιεινές επιλογές που μπορεί να κάνει κανείς όταν αποφασίσει να γευματίσει σε ένα εστιατόριο.  Αν το δεις λίγο πιο γενικά, η ιαπωνική κουζίνα περιέχει κατά κύριο λόγο ψάρι, ρύζι και λαχανικά που αρτίζονται με μπαχαρικά και άλλα υλικά που αναδεικνύουν και συμπληρώνουν την γεύση τους.

Ας πάρουμε όμως ένα ένα αυτά τα υλικά για να δούμε γιατί μας κάνουν καλό.

Ωμό ψάρι

Κάθε Ιάπωνας καταναλώνει κάθε μέρα 100 γρ ωμό ψάρι κατά μέσο όρο. Τα Ω3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια συνδέονται άμεσα με την προστασία της καρδιάς και τη βελτίωση της κυκλοφορίας. Φυσικά, το ψάρι που τρώμε σε sushi θα πρέπει να είναι ότι πιο φρέσκο γιατί μπορεί να προκληθούν πολλά προβλήματα σε περίπτωση που δεν είναι.

Ρύζι

Το ρύζι είναι βασικό υλικό στην Ιαπωνική διατροφή και κουζίνα. Το ρύζι πρόκειται για μια πολύ καλή πηγή ενέργειας. Το λευκό σε σχέση με το καστανό ρύζι  μπορεί να έχει λιγότερα θρεπτικά συστατικά αλλά δεν εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου και του ασβεστίου στο σώμα .

Wasabi

Το γουασάμπι είναι η ρίζα του φυτού Wasabia japonica και το συναντάμε συνήθως σε μορφή σκόνης ή πάστας. Το γουασάμπι είναι πικάντικο και καυτερό και συνοδεύει τέλεια το σούσι είτε σκέτο είτε αναμεμιγμένο με σάλτσα σόγιας. Εχει βρεθεί επίσης για να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου και την πρόληψη των θρόμβων αίματος , αν καταναλωθεί τακτικά.

Ginger

Το τζίντζερ είναι αυτό που καθαρίζει την γεύση μας ανάμεσα σους τύπους του sushi κατά τη διάρκεια ενός γεύματος , πριν προχωρήσουμε στο επόμενο . Το τζίντζερ βοηθά πολύ στην πέψη και στην καταπολέμηση της ναυτίας.

Τώρα που μάθαμε πόσο καλό μας κάνουν τα βασικά συστατικά του sushi μάλλον θα γίνουμε πιο φανατικοί, καταναλώνοντας τα πάντα με μέτρο!  Και με την τέλεια ευκαιρία αυτής της εβδομάδας  κάνουμε κράτηση σε ένα από τα ιαπωνικά εστιατόρια του e-table.gr που συμμετέχουν στην Sushi Restaurant Week (27/7-02/08) για να επωφεληθούμε από τις μοναδικές προσφορές αυτής της εβδομάδας σε γνωστά sushi bars της Αθήνας!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close