10 fun facts για την Ιαπωνική κουζίνα

1K

Νόστιμες σούπες, λαχταριστά sushi και sashimi, ζουμερά τηγανητά θαλασσινά… Φυσικά και ξέρετε ακριβώς για ποια κουζίνα μιλάμε! Japanese lovers και μη ήρθε η ώρα να μάθετε τα 10 πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για την Ιαπωνική κουζίνα που αγαπάτε (ή θα αγαπήσετε).

  1. Το 70% των Ιαπώνων τρώει ρύζι τουλάχιστον μία φορά τη μέρα.
  2. Πρόκειται για μία καθόλα απλή κουζίνα. Τα υλικά είναι φρέσκα και ποιοτικά και η επεξεργασία που δέχονται από τους chef είναι όσο το δυνατόν μικρότερη, ώστε να αναδεικνύονται τα χρώματα και η γεύση του καθενός.
  3. Μπορεί βλέποντας τις ποσότητες στα πιάτα να μην πιστεύετε ότι μπορείτε να χορτάσετε, η αλήθεια, όμως, είναι ότι παραδοσιακά σερβίρονται πολλά πιάτα κατά τη διάρκεια του γεύματος. Στο τέλος, θέλοντας και μη θα έχετε χορτάσει.
  4. Η λέξη «sushi» σημαίνει «ρύζι με ξύδι» και δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει ωμό ψάρι.
  5. Η Ιαπωνική είναι μία από τις τρεις εθνικές κουζίνες που αναγνωρίζεται από τη UN για την πολιτισμική της σημασία.
  6. Επιλέξτε τη miso soup στην αρχή του γεύματός σας, όχι μόνο για τη βέβαιη νοστιμιά της, αλλά και γιατί βοηθάει σημαντικά στη χώνεψη.
  7. Το να βάλει κάποιος sauce σόγιας κατευθείαν πάνω στο ρύζι, θεωρείται απρέπεια. Το σύνηθες είναι να καταναλώνεται σκέτο.
  8. Παραδοσιακά ένας sushi chef που θέλει να μαγειρεύει σε εστιατόριο, περνάει από μία εκπαίδευση, η οποία διαρκεί ούτε λίγο ούτε πολύ 10 χρόνια.
  9. Η περιοχή του Τόκιο έχει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Συγκεκριμένα, ο αριθμός έχει φτάσει τα 14 εστιατόρια με Michelin 3 Αστέρων.
  10. H επιλογή του πιάτου στο οποίο θα σερβιριστεί το φαγητό είναι πολύ σημαντική. Οι Ιάπωνες chef συνήθως διαλέγουν πιάτα με πολλά χρώματα, σχήματα και σχέδια, τα οποία ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή. Όταν, μάλιστα, ο σερβιτόρος φέρει το φαγητό σας, αφού τον ρωτήσετε τι είναι, περιμένει να του ζητήσετε να σας πει και για το πιάτο.

Ανακάλυψε Ιαπωνικά Εστιατόρια Εδώ

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close