Τα 5 πιο δημοφιλή ψωμάκια για μπέργκερ

1.9K

Όταν ακούς μπέργκερ, σκέφτεσαι ένα ζουμερό μπιφτέκι, με ενδιάμεσα λαχταριστά υλικά, τυλιγμένα από ένα αφράτο ψωμάκι που κάνει τη γεύση του μοναδική. Η επιλογή του ψωμιού σε ένα μπέργκερ όμως, είναι πολύ συχνά μία υποτιμημένη πτυχή του καλού μπέργκερ. Η αλήθεια όμως, είναι ότι ένα ψωμάκι εξαιρετικής ποιότητας μπορεί να κάνει ένα καλό μπέργκερ εξαιρετικό. Μπορεί ν’ αναδείξει τις γεύσεις των συστατικών του μπιφτεκιού, αλλά και να συγκρατήσει κατάλληλα τις επικαλύψεις των υπολοίπων υλικών. Ορισμέν μπιφτέκια διαθέτουν πιο ελαφριά συστατικά και απαιτούν ένα πιο λεπτό, πιο μαλακό ψωμάκι, ενώ άλλα είναι πιο ζουμερά και πιο πικάντικα και, επομένως, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν έναν πιο στιβαρό τύπο ψωμιού. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τα 5 πιο δημοφιλή ψωμάκια για μπέργκερ και πώς η επιλογή του κατάλληλου ψωμιού, μπορεί ν’ απογειώσει τη γευστική σου εμπειρία.

1. Brioche

Το ψωμάκι brioche είναι ένα ελαφρύ και αφράτο, είδος γαλλικού ψωμιού που φτιάχνεται με πολλά αυγά και βούτυρο. Η γεύση του είναι πιο γλυκειά και χαρακτηρίζεται για το χρυσαφένιο χρώμα του, που οφείλεται στον κρόκου του αυγού. Είναι μια δημοφιλής επιλογή ψωμιού για τα μπέργκερ, καθώς μπορεί να κρατήσει τις ζουμερές επικαλύψεις στο μπιφτέκ και τα υλικά του.

2. Pretzel Bun

Όπως μπορείς να υποθέσεις τα Pretzel Bun είναι φτιαγμένα από ψωμάκι Pretzel, ένα αναπόσπαστο μέρος της γερμανικής κουλτούρας. Τα Pretzel Bun ανήκουν στην πιο γλυκειά εκδοχή του ψωμιού και διαθέτουν μια περισσότερο μαστιχωτή υφή που θα απολαύσουν πάρα πολύ όσοι αγαπούν τα pretzel. Συνδυάζονται ιδανικά με τα χορταστικά μπιφτέκια των burgers, καθώς έχουν τη δυνατότητα να συγκρατούν σωστά τις σάλτσες τους. Ταιριάζουν ιδιαίτερα με την πικάντικη γεύση της μουστάρδας, αλλά και τη honey mustard, το τουρσί και το τυρί γκούντα, προσφέροντας έναν απολαυστικό, γευστικό συνδυασμό.

3. Sesame Seed Bun

Το Sesame Seed Bun, δεν είναι άλλο από το δημοφιλές ψωμάκι με σουσάμι, την κλασσική επιλογή που γνωρίζουμε από τότε που δημιουργήθηκε το μπιφτέκι σε μπέργκερ! Το Sesame Seed Bun είναι ένα λευκό ψωμάκι με σουσάμι, κάτι το οποίο του προσδίδει μια ελαφρώς ξηρή γεύση. Τα ψωμάκια σουσαμιού είναι ευέλικτα στο συνδυασμό τους με διάφορες επικαλύψεις για μπιφτέκια, από το κλασικό burger με κέτσαπ και μουστάρδα μέχρι τους πιο περιπετειώδεις συνδυασμούς όπως αβοκάντο, μπέικον και μπλε τυρί. Δεν είναι ιδιαίτερα σκληρά ψωμάκια, οπότε αν επιλέξει να το χρησιμοποιήσεις για ένα πιο πλούσιο μπιφτέκι με βαριά υλικά, καλύτερα να το φρυγανίσεις πρώτα, ώστε να αντέξει τους χυμούς του.

4. English Muffin

Το English Muffin είναι ένα γρήγορο ψωμάκι, που παρασκευάζεται χωρίς τον παράγοντα που το φωσκώνει, δίνοντάς του έτσι μια πιο πυκνή και πιο συμπαγή υφή. Είναι συνήθως στρογγυλό με επίπεδο το πάνω και το κάτω μέρος και διαθέτει γωνίες και σχισμές στην επιφάνεια που είναι ιδανικές για να μαζεύει τους κρόκους των αυγών και το βούτυρο. Τα English Muffin τρώγονται συνήθως στο πρωινό με βούτυρο, μαρμελάδα, αυγά, μπέικον και τυρί. Ωστόσο, φτιάχνουν ένα υπέροχο ψωμάκι για μπέργκερ, αφού συνδυάζονται εξαιρετικά με με μοσχαρίσιο κρέας, τυρί τσένταρ και σάλτσα ζυμαρικών.

5. Kaiser Roll

To Kaiser Roll είναι ένα ψωμί που φτιάχνετε με λευκό αλεύρι, νερό, μαγιά, αλάτι και σιρόπι βύνης ή ζάχαρη. Θα μπορούσε να θεωρηθεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του Sesame Seed Bun, καθώς χαρακτηρίζεται για τη σκληρή του επιφάνεια, αλλά διαθέτει παράλληλα ένα αφράτο εσωτερικό που βοηθά στις επικαλύψεις του μπιφτέκιου. Συνήθως είναι ένα ογκώδες ψωμάκι, κάτι το οποίο βοηθά στη δημιουργία ενός burger με ένα μπιφτέκι μεγαλύτερου μεγέθους. Το μέγεθος και η ευχάριστη γεύση των Kaiser Rolls το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για εκδηλώσεις όπως πάρτι γενεθλίων και μπάρμπεκιου.

Τα μπιφτέκια είναι ένα από τα πιο απλά και νόστιμα γεύματα που μπορείς ν’ απολαύσεις στην έξοδο σου για φαγητό. Μη διστάσεις να πειραματιστείς με διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών για να βρεις το ιδανικό μπέργκερ για ‘ σενα, ακόμη και αν η επιλογή σου, σου φαίνεται περισσότερο τολμηρή από εκείνες που έχεις συνηθίσει. Τώρα που ξέρεις τα πάντα για τους διαφορετικούς τύπους που μπορείς να συναντήσεις στα ψωμάκια για μπέργκερ, ήρθε η ώρα να τ’ απολαύσεις ένα Burger Style Restaurant!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close