Ψαροταβέρνες στην Θεσσαλονίκη (μέρος Β)

686

Η Άνοιξη έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της για τα καλά και η λιάκαδα θέλει βόλτα για φρέσκο ψαράκι, καλαμαράκια τηγανητά και άλλες τέτοιες λιχουδιές. Εμείς σου προτείνουμε τρεις ψαροταβέρνες στη Θεσσαλονίκη που αξίζουν την προσοχή σου.

Το εστιατόριο Βράχος στην Καλαμαριά έχει εξωτερικό χώρος θυμίζει Σαντορίνη, μια και υπάρχουν τρεις διαδοχικές βεράντες στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε ένα μοναδικό γεύμα μπροστά στη θάλασσα. Η εσωτερική διακόσμηση είναι ξεχωριστή. Όταν το 1932 ο Π. Χριστοδούλου πρόσφυγας από τη Σμύρνη, έφθασε με τα καΐκια μαζί με άλλους στην περιοχή της Κρήνης, αποφάσισε να μείνει εδώ κοντά στη θάλασσα για να του θυμίζει την αξέχαστη πόλη του. Έτσι, το 1932 φτιάχνει το πρώτο καφεζυθεστιατόριο για τους ψαράδες. Όλα αυτά είναι φανερά στη αισθητική, την ατμόσφαιρα και η γεύση του εστιατορίου. Μύδια, καλαμάρια και ολόφρεσκα ψάρια του Θερμαϊκού, τα έφερναν οι ψαράδες μπρος στα πόδια των λιγοστών τότε Θεσσαλονικέων που έφταναν ως εδώ κάτω στα απόμερα της Κρήνης. Τα χρόνια πέρασαν και σήμερα πλέον, η τρίτη γενιά σάς προσφέρει την παράδοση και την πείρα τόσων χρόνων στα θαλασσινά και τα ψάρια.

Το εστιατόριο 40 Κύματα, στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, κλέβει όλες τις εντυπώσεις με τα εμπνευσμένα μενού του για όσους θέλουν να πειραματιστούν λίγο περισσότερο με την εθνική μας παλέτα! Τα ψάρια και τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους εδώ. Τα γαστρονομικά πιάτα συνοδεύονται από μια επιλεγμένη λίστα των καλύτερων ελληνικών κρασιών και δικαιωματικά κερδίζουν διθυραμβικές κριτικές. Οι εμπνευσμένες ιδέες και οι δεξιότητες των ταλαντούχων σεφ, η ποιότητα της πρώτης ύλης μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό συντελούν στο άψογο αποτέλεσμα γεύσεων αυθεντικών και γεμάτων από ελληνικά αρώματα. Το ήρεμο περιβάλλον θα χαλαρώσει τις αισθήσεις σας, ώστε να προετοιμαστούν για ένα υπέροχο η γεύμα. Αφεθείτε στα χέρια των ειδικών στις θαλασσινές γεύσεις.

Στην ψαροταβέρνα Ο Σταύρος θα ανακαλύψετε ένα μέρος ζεστό, φιλόξενο και θα αισθανθείτε σα να είστε στο σπίτι σας. Πρόκειται για την οικογενειακή ψαροταβέρνα με τις γνήσιες θαλασσινές γεύσεις, μαγειρεμένες με μεράκι. Όλα τα φαγητά φτιάχνονται καθημερινά με τα πιο αγνά υλικά και έρχονται στο πιάτο σας λαχταριστά και φρεσκομαγειρεμένα. Οι σπεσιαλιτέ εδώ είναι πολλές, αλλά τα φρέσκα καλαμάρια στα κάρβουνα, το μυδοπίλαφο, οι γαρίδες σαγανάκι και τα χταπόδι στα κάρβουνα είναι πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε.

Η ψαροφαγία μπορεί να αποτελεί μια μοναδική γευστική εμπειρία ειδικά αν η πρώτη ύλη είναι φρέσκια και καλομαγειρεμένη. Αν θέλεις να κάνεις κι εσύ την κράτησή σου online και δωρεάν σε ένα από τα παραπάνω εστιατόρια, μπες στο e-table.gr.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close