Τα 5 πιο εξωτικά φρούτα στη μαγειρική

637

Επειδή η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα είναι δημιουργικότητα, κάθε chef πειραματίζεται στην κουζίνα του με τα υλικά της δικής του προτίμησης και παραδίδει στον κόσμο τις προσωπικές του γαστρονομικές δημιουργίες. Όταν δε τολμά να βγαίνει από τις κλασικές συνταγές και τολμά με κάτι διαφορετικό, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Βρήκαμε, λοιπόν, τα 5 πιο εξωτικά φρούτα στη μαγειρική που μπορούν απλά με την παρουσία τους να απογειώσουν ένα πιάτο.

Καρύδα

Η καρύδα είναι ένα από τα πιο γνωστά εξωτικά φρούτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες του τις μορφές (φρέσκια, λάδι, γάλα) και σε κάθε παρασκευή, από γλυκό και ρόφημα μέχρι αλμυρά πιάτα και σούπες. Ένα ποτήρι μαργαρίτα καρύδα, μπισκότα και smoothie καρύδας, ή ακόμη και μία κοτόσουπα με γάλα καρύδας είναι λιχουδιές στις οποίες σίγουρα δεν μπορούμε να αντισταθούμε! Και να μην ξεχνάμε ότι η καρύδα είναι πολύ καλή πηγή για κάλιο, περιέχει βιοενεργές ενώσεις για καλύτερη υγεία και έχει αντικαρκινικές, αντιγηραντικές και αντιθρομβωτικές ιδιότητες.

Παπάγια

Με την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, η παπάγια αποτελεί ιδανικό φρούτο για να συνοδεύσει τα γεύματά μας. Συνήθως, όταν είναι ώριμη, τρώγεται ωμή και χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους της ενώ, όταν είναι άγουρη, μαγειρεύεται και προστίθεται σε σαλάτες, curries και στιφάδο.

Μάνγκο

Πλούσιο σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και φυτικές ίνες το μάνγκο μπορεί να γίνει η τέλεια παρέα σε ροφήματα και σαλάτες ή ο,τι συμφωνεί με τις προτιμήσεις του καθενός. Μάλιστα, προσφέρει καλή ποσότητα από βιταμίνη Α, Β6, C και Ε, συμβάλλοντας ευεργετικά στον οργανισμό μας, από την αντίσταση κατά των μολύνσεων μέχρι την προστασία από τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ανανάς

Ο φρέσκος ανανάς χάρη στις χαμηλές του θερμίδες (σχεδόν μισές από τα μήλα) αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση ειδικά όταν κάποιος βρίσκεται σε διατροφή. Με την περιεκτικότητά του σε βρομελίνη διαθέτει αντιφλεγμονώδεις, αντιπηκτικες και αντικαρκινικές ιδιότητες και παράλληλα η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C ενισχύει την καλή υγεία των οργάνων, του δέρματος και των κόκκαλων.

Σύκο

Το γλυκό αυτό φρούτο, είτε φρέσκο είτε αποξηραμένο, χρησιμοποιείται ως βάση για πολλά -γλυκά κυρίως- πιάτα και με τις ατελείωτες ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει, θα το επιλέξετε χωρίς δεύτερη σκέψη. Βοηθά στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε χαμηλά επίπεδα, προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις, διαθέτει αντιδιαβητική δράση ενώ βοηθά ακόμη και στη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close