Ανασκόπηση Δεκέμβριος 2021 | Νέες Αφίξεις

2.9K

Οι Νέες Αφίξεις Εστιατορίων που καλωσορίζουμε στο e-table.gr!

Η εκπνοή του 2021 έφερε 25 ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις εστιατορίων στο e-table.gr, από κάθε γωνιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που σίγουρα πρέπει να γνωρίζεις!

Ξεκινάμε από το κέντρο της Αθήνας, για να καλωσορίσουμε στην παρέα μας το Cubamar. Το νέο κουβανέζικο εστιατόριο στην καρδιά της πόλης, το Γκάζι, ήρθε για να δώσει μια ιδιαίτερη έθνικ επιλογή στις γεύσεις μας. Όμως επειδή οι γαστρονομικές αναζητήσεις μας στην έθνικ κουζίνα, δε σταματούν ποτέ, ταξιδέψαμε στην αυθεντική παράδοση της Λατινικής Αμερικής στο Παγκράτι. Τόσο εμείς, όσο και ο φιλόξενος χώρος του Mi Vida, σε προσκαλούμε να μη χάσεις τις μοναδικές δημιουργίες του διακεκριμένου chef Παναγιώτη Μουτσόπουλου που επιμελείται το μενού. Λίγο πιο πέρα, στην περιοχή του Χίλτον συναντήσαμε τη Σπάλα, που σερβίρει αποκλειστικά στους λάτρεις του κρέατος, ελληνική κουζίνα από προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες κυρίως από τους μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας. 

Κατευθυνόμενοι στου Ψυρρή, συναντάμε το Ivis4 Restaurant. Εκεί, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνευσμένος από την μεσογειακή κουζίνα δημιουργεί και υπογράφει ένα ευφάνταστο μενού με “πειράγματα” σε κλασικές συνταγές, με την προσθήκη πρωτοποριακών ιδεών που κάνουν τον ουρανίσκο μας να ξεχάσει όσα ήξερε για το φαγητό.

Στο Νέο Ψυχικό, έφτασαν στην παρέα μας οι Dioskouri Food and Mood. Καινούργιο μενού, νέα πρόσωπα και νέα φιλοσοφία, όλα έτοιμα για να προσφέρουν μεσογειακή κουζίνα με διεθνής επιρροές, σ’ έναν ιδανικό all-day προορισμό. Στα νέα εστιατόρια που προσθέσαμε στην περιοχή του Χαλανδρίου, ήρθε και το The Healthy Bar, για να μας υπενθυμίζει καθημερινά ότι το να τρώμε σωστά μπορεί να είναι τελικά απολαυστικό. Η αυθεντική ναπολιτάνικη τρατορία Nanninella στην Αγία Παρασκευή, είναι και επίσημα μέλος της παρέας του e-table.gr και είναι έτοιμη να ικανοποιήσει όλες τις ιταλικές γαστριμαργικές ανησυχίες σας. 

Στη συνέχεια, κατευθυνθήκαμε προς το Μικρολίμανο και διαπιστώσαμε ότι πλάι στη θάλασσα δε θα βρεις μόνο φρέσκο ψάρι, αλλά και τις ιταλικές σπεσιαλιτέ του εστιατορίου Φράουλα. Στην άλλη πλευρά της πόλης, πηγαίνοντας προς τα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στην καρδιά του Αμαρουσίου, χτυπά δυνατά το Diego Bar Restaurant. Η διεθνής κουζίνα δίνει έμφαση στις αμερικάνικες φάρμες κρεάτων και το αποτέλεσμα είναι αποκαλυπτικό.

Τον τελευταίο μήνα του 2021, ήρθαν τρεις ακόμη νέες αφίξεις εστιατορίων στην παρέα του e-table.gr, αυτή τη φορά από την περιοχή της Κηφισιάς. Οι λάτρεις του κρέατος προτείνουμε να επισκεφθείτε το Macelleria Steakhouse, καθώς ο γνωστός chef Κώστας Τσίγκας δημιουργεί καθημερινά μοναδικές γευστικές δημιουργίες. Αν πάλι νοστάλγησες τη θαλασσινή αλμύρα του Αιγαίου, τότε μπορείς να κάνεις κράτηση στις Μικρές Κυκλάδες που προσφέρουν γνήσια ελληνική κουζίνα και ένα πλούσιο μενού βασισμένο στο ψάρι. Για τους πιο ψαγμένους #foodexplorers του e-table.gr, υποδεχτήκαμε το Rakkan Athens, όπου ο βραβευμένος Naruse Fumiaki, συνδυάζει μοναδικά τα ιαπωνικά υλικά για να δημιουργήσει πιάτα γεμάτα δυνατές εμπειρίες.

Το σπίτι του Αργύρη, γνωστό ως Argi’s House, έφτασε από τη Γλυφάδα στο e-table.gr και μπορείς να κλείσεις τραπέζι απολαμβάνοντας ζωντανή μουσική από όλο το φάσμα του Ελληνικού τραγουδιού. Αν βρίσκεσαι νοτιότερα, γευμάτισε αλά ιταλικά υπό τους ήχους της live jazz στην γνήσια ιταλική κουζίνα από το Casa Victoria στη Βάρκιζα. Στην περιοχή της Βάρκιζας θα συναντήσεις και τα Ψαράκια & Θαλασσινά, όπου μπορείς ν’ απολαύσεις φρέσκο ψάρι με την οικογένεια ή τους φίλους. Αν όμως μένεις μακριά, μην ανησυχείς. Το εστιατόριο διαθέτει κατάστημα και στην Κηφισιά, το Χαλάνδρι αλλά και τη Γλυφάδα.

Στις νέες αφίξεις μας για το Δεκέμβριο 2021, προστέθηκαν και τέσσερα ακόμη μοναδικά εστιατόρια από τη Νέα Φιλαδέλφια. Για εκείνους που αναζητούν μέρος να γευματίσουν με την παρέα τους, συστήνουμε ανεπιφύλακτα το μεζεδοπωλείο Λεμονόκηπος, το γνωστό σημείο συνάντησης για μεσογειακή κουζίνα και παραδοσιακούς μεζέδες στην περιοχή. Όσοι όμως διαλέγουν μεξικάνικη κουζίνα, στο χώρο του Agavita Cantina Mexicana μπορούν να βρουν γεύσεις και ξεχωριστά αρώματα σε έναν πολύχρωμο και μοντέρνο περιβάλλον. Οι φίλοι της μπύρας γνωρίζουν ότι η Εν Αιθρία είναι σήμα κατατεθέν της περιοχής. Μια ξεχωριστή μπυραρία που στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό με υπέροχα μπαλκόνια και διακόσμηση, έτοιμη για να δεχθεί κρατήσεις.

Τέλος, λίγο πιο έξω από την Αθήνα, οι λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας, μη χάσετε τις γευστικές προτάσεις του αναγνωρισμένου chef Παναγιώτη Κυρτάτο στο ΕΛΕΑ by Κτήμα Ορεινό που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Στη καρδιάς της Θεσσαλονίκης καλωσορίζουμε 3 μοναδικές προτάσεις εστιατορίων, για όλα τα γούστα. Οι φανατικοί οπαδοί της ιταλικής κουζίνας μπορείτε να δοκιμάσετε pizza και ζυμαρικά στο Trattoria La Pastardo. Εάν από την άλλη προτιμάτε το κρέας, σας προτείνουμε το Κάστρο Πυλαία όπου θα βρείτε ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον για μεσημεριανό ή βραδινό με την παρέα, αλλά και την Λαδόκολλα Αστροφεγγιά που εδώ και δεκαετίες διατηρεί την παράδοση της Λαδόκολλας αλλά και των γεύσεων απο την Πυξαριά Ιωαννίνων.

Εάν θεωρείς τον εαυτό σου έναν πραγματικά γνήσιο #foodlover, μη χάνεις άλλο χρόνο!
Ξεκίνα να δοκιμάζεις νέες γεύσεις και μοιράσου μαζί μας τις εμπειρίες σου!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close