Η Eκρηκτική Iστορία των Tacos

742

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη μεστή και εξωτική γεύση των Μεξικάνικων tacos; Η τραγανή τους υφή σε συνδυασμό με τα διάφορα υλικά που προστίθενται στο εσωτερικό τους δημιουργούν ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα για τον ουρανίσκο μας που δεν μπορεί παρά να ζητάει κι άλλο. Ποια είναι, όμως, η ιστορία πίσω από το δημοφιλές πιάτο;

Σύμφωνα με τον καθηγητή ιστορίας του Πανεπιστημίου της Μιννεσότα, Jeffrey M. Pilcher, που έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο τρώγοντας τα, τα tacos φαίνεται να έχουν τις ρίζες τους στον 19ο αιώνα ενώ ήδη από τον 18ο η λέξη εντοπίζεται στα ορυχεία του Μεξικό. Εκεί η λέξη ήθελε το μπαρούτι να είναι τυλιγμένο σε κομμάτια χαρτί και μετά να εισέρχεται στις τρύπες που σκάλιζαν οι εργάτες ως δυναμίτης. Μάλιστα, κάποια από τα πρώτα tacos δημιουργήθηκαν ονομάζονταν «tacos de minero», δηλαδή tacos του μεταλλωρύχου.

Στα πρώτα χρόνια της ύπαρξής τους οι taquerías έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο καθώς βρίσκονταν στις γειτονιές και πωλούσαν tacos, κυρίως για την εργατική τάξη. Στη συνέχεια, στις αρχές του 1900, μετανάστες πήγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και μαζί έφεραν και το άγνωστο τότε φαγητό που ήταν διαθέσιμο μόνο ως street food αλλά δεν ήταν ίδιο με τα Μεξικάνικα tacos γιατί δεν υπήρχαν τα ίδια υλικά με αυτά του Μεξικό.

Σημαντικό κομμάτι στην ιστορία των tacos, είναι τα taco shops και κυρίως τα γνωστά μας Taco Bell. Ο Glenn Bell έφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες franchising  των Μεξικάνικων μαγαζιών και η λαμπρή του πορεία συνεχίζεται ακάθεκτη. Σήμερα, όλα τα μεξικάνικα εστιατόρια διαθέτουν tacos στον κατάλογό τους, με πολλά και διαφορετικά υλικά ως γέμιση, από κιμά και λαχανικά μέχρι θαλασσινά και φύλλα δάφνης.

Κι επειδή ξέρουμε ότι δεν μπορεί παρά να σας άνοιξε η όρεξη για tacos, μπείτε στο e-table.gr και κάντε κράτηση σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο, απολαμβάνοντας μοναδικές προσφορές.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close