Γευστικός Οδηγός για Γλυφάδα | 27 στέκια για όλα τα γούστα

3.7K

Βγήκαμε για φαγητό σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα και όμορφα προάστια της Αθήνας και αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε ορισμένες προτάσεις για κάθε γούστο και περίσταση! Ρίξε μια ματιά στις νόστιμες επιλογές σε αγαπημένα εστιατόρια στη Γλυφάδα!

 

Για τους wine lovers 🍷

 

🍷Bocado

Το Bocado είναι ένα  αγαπημένο wine restaurant στην Γλυφάδα με επιλογές από μεγάλη ποικιλία εκλεκτών ελληνικών κρασιών, κοκτέιλ και μεσογειακή κουζίνα. το Bocado θα βρεις μεγάλη ποικιλία καλών κρασιών, κοκτέιλ και θεσπέσια μεσογειακή κουζίνα συνοδευόμενη από απαλή jazz, αλλά και ζωντανή μουσική. Ο χώρος είναι εξαιρετικά ζεστός και φιλικός με μοντέρνα διακόσμηση που σίγουρα θα σε κερδίσει. Η νοστιμιά είναι κύριο χαρακτηριστικό των προτάσεων όλου του μενού γιατί υπάρχει απλότητα στις γεύσεις και πινελιές υψηλής μαγειρικής αισθητικής. Live μουσική κάθε Παρασκευή & Σάββατο (Jazz, Fun, Soul, Pop, Acoustic) από τις 22:00 και Κυριακή (Greek music) από τις 15:00.

e-table tip: Δοκίμασε τα ρολλάκια µε προσούτο σαν ντανιέλε, με µελιτζάνα, κατσικίσιο τυρί και φρούτα του δάσους, pizza Buffalo Prosciutto με φρέσκια µαριναρισµένη ντοµάτα, Buffalo mozzarella, prosciutto di san Daniele και άγρια ρόκα, τη σαλάτα Black magic woman με κινόα, μαύρες φακές beluga, avocado και σμέουρα, τις παπαρδέλες bon viveur με λευκό ραγού από μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος και το φιλέτο σολωμού στυλ black cod με κρούστα soya σως μέλι, δαμάσκηνο και βραστά λαχανικά.

🍽 Κατέβασε το μενού εδώ 🍽

Κλείσε στο Bocado

 


Για τους κρεατοφάγους 🍖

🍖 Κρεατοφαγείον

εστιατόρια στη Γλυφάδα

Αν είσαι λάτρης του κρέατος το Κρεατοφαγείον της Γλυφάδας είναι ο απόλυτος προορισμός για έσενα! Εδώ θα δοκιμάσεις ελληνικά παραδοσιακά πιάτα με βάση το ποιοτικό ζουμερό κρέας στις πιο large εκδοχές της αγοράς. Όλα τα πιάτα είναι με υλικά αυστηρά ελληνικής προέλευσης από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σε ένα ζεστό, φωτεινό χώρο με ωραία διακόσμηση, θα απολαύσεις  νόστιμα ορεκτικά, δροσερές σαλάτες και φοβερούς κρεατομεζέδες!

e-table tip: Δοκίμασε φρέσκιες τηγανιτές πατάτες του Μερακλή με αυγά μάτια και ψιλοκομμένο σουτζούκι, το Ικαριώτικο-κομμένη πίτα με ντομάτα, φρέσκο κρεμμύδι, μαϊντανό, ρίγανη και βαλσάμικο, μπιφτέκι γεμιστό με κεφαλοτύρι-, ποικιλίες κρεατικών, κεμπάπ γιαουρτλού, τραγανό κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκκαλο μαριναρισμένο με μουστάρδα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι και μπιφτεκόψωμο σε ψωμάκι Θεσσαλονίκης με τυρί, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμμύδι και σως μουστάρδα-γιαούρτι. Ρώτα επίσης και για τα γλυκά ημέρας.

 

Κλείσε στο Κρεατοφαγείον

 


🍖 Το Μαντρί

Το εστιατόριο Μαντρί, απoτελεί το μυστικό του βουνού της Τερψιθέας, διαθέτοντας την πιο γοητευτική θέα των νοτίων προαστίων, βλέποντας όλο τον Σαρωνικό. Προσφέρει ένα ζεστό περιβάλλον, σε έναν χώρο που συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο και το στοιχείο του ξύλου κυριαρχεί στον χώρο. Διαθέτει εξαιρετικές επιλογές ελληνικών πιάτων, αποτελώντας ιδανική επιλογή για να απολαύσεις το γεύμα σου με θέα, ιδιαίτερα αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος.

e-table tip: Ο μπεκρής μεζές, το κοκορέτσι, τα παϊδάκια γάλακτος, η προβατίνα και τα ζουμερά κολοψημένα μπριζολάκια, είναι κάποιοι από τους μεζέδες που δεν πρέπει να χάσεις!

 

Κλείσε στο Μαντρί

 


Για τους sushi lovers 🍣

🍣 Nami

εστιατόρια στη Γλυφάδα

Αν ψάχνεις για εστιατόρια στη Γλυφάδα για φρέσκο sushi και ιαπωνική κουζίνα, τότε πρέπει να πας στο Nami. Στην πρώτη temakeria στην Ελλάδα, σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής στην καρδιά της Γλυφάδας, θα απολαύσεις η casual ιαπωνική κουζίνα με δημιουργικούς συνδυασμούς. Οι μοναδικοί και ευφάνταστοι συνδυασμοί γεύσεων απαρτίζουν ένα ολοκληρωμένο μενού sushi bar με επιλογές από temakimakinigiri και sashimi. Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται από φρέσκα και αγνά υλικά άριστης ποιότητας, που μετατρέπονται περίτεχνα σε γευστικά «έργα τέχνης»!

e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις temaki ALASKA (Σολωμός / Αβοκάντο / Αγγούρι / Σουσάμι), BARBEQUE PORK (Ψαρονέφρι / Κρεμμύδι Flakes / Κρ. Πράσινο) και maki CALIFORNIA (Καβούρι / Αβοκάντο / Αγγούρι / Σουσάμι). Από τα Naki Maki, μας άρεσαν το CRUNCHY CALIFORNIA (Καβούρι / Αγγούρι Topping: Αβοκάντο / Ikura), GOLDEN DRAGON (Inside Out Tempura Roll με Βραστή Γαρίδα  / Σπαράγγι Topping: Unagi Sauce / Flakes Βονίτη) και το RAINBOW (Βραστή Γαρίδα  / Aγγούρι / Καρότο Topping: Τόνος / Σολωμός / Λαυράκι / Nikiri Sauce με Λάδι τρούφας). Συνόδευσε με κάποιο δημιουργικό cocktail ένα από τα νόστιμα κυρίως πιάτα, όπως τις ΓΑΡΙΔΕΣ TEMPURA με λαχανικά tempura, τον ΤΟΝΟ Φιλέτο με σουσάμι, soba noodles και λαχανικά και το ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ TERYIAKI με soba noodles και μανιτάρια.

🍽 Κατέβασε το μενού εδώ 🍽

 

Κλείσε στο Nami 

 


🍣 Kazoku

Ένα επίσης από τα πιο γνωστά sushi bars στη Γλυφάδα είναι το Kazoku. Το όνομα του σημαίνει οικογένεια και χαρακτηρίζεται με προσεγμένη ιαπωνική κουζίνα.  Με μίνιμαλ αισθητική και κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο, το Kazoku συνεχίζει την παράδοση των sushi bars, με το αφαιρετικό στυλ τους και τη λιτή αλλά ζεστή ατμόσφαιρα. Εκτός από το κλασικό sushi, sashimi και nigiri, το μενού του πάει ένα βήμα παραπέρα με new style πινελιές, όπως ταρτάρ, yakisoba noodles, καθώς και πολλά άλλα πιάτα και δημιουργικές συνταγές, με φαντασία και ξεχωριστή γεύση.

e-table tip: Δοκίμασε το εξαιρετικό ταρτάρ σολωμού με με αγγούρι, αβοκάντο, αυγοτάραχο σολομού και σχοινόπρασο, τα Kazoku makimono rolls με σολωμό, βραστές γαρίδες, αυγά ψαριού και sauce χελιού, τα Crazy duck rolls με τραγανή πάπια, τυρί Philadelphia, αγγούρι, φρέσκο κρεμμύδι, καρότο, σπόρους σουσαμιού και hoisin sauce, τα Spider Rolls με καβούρι (μαλακό κέλυφος), πικάντικο τυρί Philadelphia, αγγούρι, φρέσκο κρεμμύδι και sauce χελιού και τα Octopus rolls με βραστό χταπόδι, σχοινόπρασο, σέλερι, μαγιονέζα και σπόρους σουσαμιού.

 

Κλείσε στο Kazoku

 


Για Μαγειρευτά Φαγητά 🥣

🥣 Οι Προκομένες 

εστιατόρια στη Γλυφάδα

Αν νοσταλγείς το φαγητό της μαμάς, τότε πρέπει να πας στις Προκομένες στη Γλυφάδα. Σε ένα μοντέρνο χώρο, με κόκκινο τουβλάκι στον τοίχο, μια κομψή ταπετσαρία με τεράστια τρισδιάστατα κουταλομαχαιροπίρουνα και ασπρόμαυρες φωτογραφίες στον τοίχο, θα δοκιμάσεις πατροπαράδοτα μαγειρευτά που μοσχομυρίζουν σπιτική φροντίδα. Οι Προκομένες είναι μία πολύ καλή επιλογή αν ψάχνεις για καλά μαγειρευτά στην Αθήνα, καθώς καθημερίνα σερβίρουν 16-18 πιάτα, πάντα ανάλογα με την εποχή γιατί τα οπωροκηπευτικά  επιλέγονται  βάσει εποχικότητας και αύτη είναι που καθορίζει και το μενού τους.

e-table tip: Δοκίμασε τα φοβερά σουτζουκάκια, φρικασέ, πίτες της ημέρας, κοτόπουλο με μπάμιες, αρνάκι με πατάτες στο φούρνο,  μοσχαράκι κοκκινιστό και λεμονάτο, κόκκορα κοκκινιστό και γενικώς ό,τι θα μπορούσε να μαγειρεύει καθημερινά μια μαμά και όπως ακριβώς θα το μαγείρευε. Για το τέλος οπωσδήποτε ραβανί!

 

Κλείσε στις Προκομένες

 


Για Κρητική Κουζίνα 🐌

🐌 Πασιφάη

εστιατόρια στη Γλυφάδα

Με σκοπό να διατηρήσει την κρητική παράδοση και γεύση, η Πασιφάη προσφέρει αυθεντικά πιάτα της κρητικής κουζίνας, σε ένα ζεστό περιβάλλον που επικρατεί η πέτρα, το ξύλο και το Μινωικό βαθύ κόκκινο χρώμα. Τα περισσότερα υλικά είναι από την Κρήτη και όλα τα εδέσματά γίνονται με σπιτικό, παραδοσιακό τρόπο, όπως έκαναν οι γιαγιάδες μας! Τα καλτσούνια με χόρτα ή τυρί, οι χοχλιοί μπουμπουριστοί, το κατσικάκι με σταμναγκάθι και άλλα τόσα νόστιμα πιάτα, σε περιμένουν για μια πραγματική γευστική εμπειρία Κρήτης. Εκτός από τα παραδοσιακά και νόστιμα κρητικά φαγητά και τους μεζέδες, στην Πασιφάη σερβίρονται και παραδοσιακά γλυκά, όπως οι λουκουμάδες με μέλι και σουσάμι και οι σφακιανόπιτες.

e-table tip: Δοκίμασε απάκι, γαμοπίλαφοκατσίκι στο φούρνο με πατάτες και στάκα, κονάκι χοχλοί κοκκινιστοί με κρεμμυδάκια, τον πόδα του Αφέντη -χοιρινό κότσι με σάλτσα μελιού- , το παντρεμένο κουνέλι -κουνέλι με μυζήθρα- και σφακιανό αρνάκι τσιγαριαστό.

 

Κλείσε στην Πασιφάη

 


Για μεζέδες με την παρέα 🍗

 

🍗  Το Ελληνικό 

εστιατόρια στη Γλυφάδα

Το Ελληνικό είναι ένα ουζομεζεδοπωλείο που προσφέρει ελληνική κουζίνα και παραδοσιακούς μεζέδες. Με ατμόσφαιρα που θυμίζει περασμένες εποχές, θα απολαύσεις σπιτικά φαγητά που μαγειρεύονται με ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Το μενού περιλαμβάνει εξαιρετικά ορεκτικά, απολαυστικά πιάτα με κρεατικά ή θαλασσινά, νόστιμους χειροποίητους μεζέδες, που συνοδεύονται από μια τεράστια ποικιλία από ούζο και τσίπουρο από κάθε γωνιά της Ελλαδας.

e-table tip: Δοκιμάσε ντάκο με μαρινάτα κολοκυθάκια, μανιτάρια και ξινομυζήθρα, παστράμι μοσχαρίσιο με καυτερό πιπέρι, απάκι Κρήτης σωταρισμένο, καπνιστή γαρίδα, πανσετάκια χοιρινά μαριναρισμένα, μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς, σαρδέλες σχάρας και τηγανιά μανιταριών.

 

Κλείσε στο Ελληνικό

 


🍗 Λαδοφάναρο

εστιατόρια στη Γλυφάδα

Το Λαδοφάναρο στη Γλυφάδα είναι ένα αγαπημένο μουσικό μεζεδοπωλείο που προσφέρει νόστιμους μεζέδες ελληνικής κουζίνας. Εκεί θα ξεφύγεις από την καθημερινότητα και θα ταξιδέψεις σε γραφικά ελληνικά χωριά, με τη συνοδεία λαχταριστών εδεσμάτων και ζωντανής μουσικής. Ετοιμάσου να δοκιμάσεις με την παρέα σου υπέροχους Κερκυραϊκούς και πρωτότυπους μεζέδες, μαζί με καλό χύμα ή εμφιαλωμένο κρασί!

e-table tip: Δοκίμασε το Μποξά, ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο τυλιγμένο σε μπόλια γεμιστό με τυρί, το μεζέ της πεθεράς, αρνάκι σε μπουκιές σε άσπρη σάλτσα με λεμόνι και άνηθο, το Φρυγαδέλι, μπουκιές από μαριναρισμένο μοσχαρίσιο συκώτι τυλιγμένο σε μπόλια ψητό στα κάρβουνα, το Μεζέ της αλεπούς, μπουκιές ξεκοκαλισμένου κοτόπουλου με διάφορα λαχανικά σε άσπρη κρασάτη σάλτσα, ποικιλίες κρεατικών στα κάρβουνα αλλά και μεζέδες θαλασσινών.

🍽 Κατέβασε το μενού εδώ 🍽

Κλείσε στο Λαδοφάναρο

 


🍗 Mezze

Στην καρδιά της Γλυφάδας θα βρεις το φοβερό μεζεδοπωλείο Mezze. Στον ατμοσφαιρικό χώρο με minimal country style του Mezze, θα μυηθείς στην μαγεία των γεύσεων και θα ανακαλύψεις νέους γευστικούς προορισμούς. Ο σεφ παίζει σε διπλό ταμπλό, καλύπτοντας όλα τα γούστα, με ζουμερά κρέατα και φρέσκα θαλασσινά.

e-table tip: Δοκίμασε την παντζαροσαλάτα με μανούρι ή μους κατσικίσιου τυριού,μπρουσκετάκια με σαρδελίτσες παντρεμένες, τσιπούρα ολόκληρη ψημένη σε τραγανή κρούστα αλατιούτηγανιά με αυγά μάτια, πατάτες και πικάντικο σουτζούκι, χοιρινή τηγανιάμε λουκάνικο, μαύρη μπύρα και ρύζι και τις φοβερές σούβλες κοτόπουλου και χοιρινού!

 

Κλείσε στο Mezze

 


🍗 Bar Παστουρμά

Έχεις όρεξη να δημιουργήσεις ΕΣΥ το πιάτο σου; Έφυγες για την Μπιφτεκούπολη! Στo Bar Παστουρμά μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά του πιάτα επιλέγοντας εκείνη την στιγμή τα υλικά που επιθυμείς! Επιλέγοντας ανάμεσα σε χειροποίητα αλλαντικά και τυριά από Ελληνες παραγωγούς, μπορείς να δημιουργήσεις τις προσωπικές σου συνταγές, που θα συνδυαστούν είτε με κάποιο κρασί, είτε με τσίπουρο ή ουζάκι.

e-table tip: Αξίζουν τα πασταρδοπιτάκια, το σεβίτσε τσιπούρας, η φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, το λαυράκι με μυρωδικά και πουρέ φάβας και τα σουτζουκάκια τόνου. Τα αλλαντικά και τα τυριά που προσφέρονται στο Bar Παστουρμά μπορείς επίσης να τα αγοράσεις για να κάνεις τους προσωπικούς  δημιουργικούς σου πειραματισμούς στο σπίτι!

 

Κλείσε στο Bar Παστουρμά

 


Για Έθνικ Γεύσεις 🌶

🌶 Το Λιβανέζικο

εστιατόρια στη Γλυφάδα

Εάν έχεις όρεξη για γευστικά ταξίδια στην Ανατολή τότε πρέπει να κλείσεις το τραπέζι σου στο εστιατόριο Λιβανέζικο. Το έθνικ εστιατόριο αυτό προσφέρει λιβανέζικη και συριακή κουζίνα, σε έναν όμορφο χώρο, με έθνικ διακόσμηση και χαρακτηριστικά της λιβανέζικης κουλτούρας. Το μενού είναι γεμάτο γεύσεις και μυρωδιές της Ανατολής, που ετοιμάζονται καθημερινά με τα καλύτερα και πιο φρέσκα υλικά.

e-table tip: Αξίζει να απολαύσεις κεφτεδάκια από κουκιά και ρεβίθια με ταχίνι, ψητά ορτύκια με επικάλυψη από σκόρδο, κόλιανδρο και λεμόνι, αρνίσια σουβλάκια ή σουβλάκια κοτόπουλου με σάλτσα σκόρδου, λιβανέζικη πίτα γεμιστή με ψητό αλεσμένο βοδινό, μαϊντανό και κρεμμύδι, κεφτέδες με πλιγούρι γεμιστούς με κιμά, κρεμμύδι, κουκουνάρι και πολλές ακόμα ανατολίτικες σπεσιαλιτέ!

 

Κλείσε στο Λιβανέζικο

 


🌶 Divan

Το εστιατόριο Divan της Γλυφάδας είναι ένα πολύ ξεχωριστό εστιατόριο Λιβανέζικης και Συριακής κουζίνας με ένα πιο fine-dining χαρακτήρα που προσφέρει μοναδικές εξωτικές γεύσεις της ανατολής.  Είναι ένα μοντέρνο all day restaurant στη Ζησιμοπούλου, με πολλές γευστικές εκπλήξεις από το Λίβανο, την Περσία, την Τουρκία, αλλά και και τη Ρωσία. Ετοιμάσου για γευστικές και εξωτικές σαλάτες, ζεστά και κρύα ορεκτικά, πιάτα από το ξυλόφουρνο, παραδοσιακά πιάτα κρεατικών και signature πιάτα. Επιπλέον, για τους λάτρεις της Shisha, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία Shisha χρησιμοποιώντας την καλύτερη ποιότητα, μη γενετικά τροποποιημένου καπνού, με διαφορετικές εξωτικές γεύσεις.

e-table tip: Δοκίμασε το ανατολίτικο πεϊνιρλί στον ξυλόφουρνο, το Rakatat (πιτάκια με γέμιση από μοτσαρέλα, φέτα που είναι αρωματισμένα με φρέσκο δυόσμο και πιπεριές), το Kebbeh Nayeh,το λεγόμενο ανατολίτικο ταρτάρ, το Shish Tawouk (μεγάλη σούβλα με μαριναρισμένο και λαχταριστό κοτόπουλο που συνοδεύεται από ρύζι και λαχανικά), Μοσχάρι στρογκανόφΤας Κεμπάπ και φυσικά Κιουνεφέ και Εκμέκ για το τέλος.

🍽 Κατέβασε το μενού εδώ 🍽

Κλείσε στο Divan

 

 


🌶 Mutfak

Aυθεντικές πολίτικες γεύσεις απευθείας από την Κωνσταντινούπολη προσγειώνονται στο πιάτο σου. Έθνικ ατμόσφαιρα, φιλόξενος χώρος και μοντέρνα διακόσμηση σε περιμένουν. Και φυσικά μιλάμε για το εστιατόριο Mutfak στη Γλυφάδα, το οποίο συνδυάζει τέλεια ατμόσφαιρα και αυθεντική πολίτικη κουζίνα με τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά. Εκεί θα δοκιμάσεις εξαιρετική πίτα Καισαρείαςσουτζούκι σαρμάχιουνκιάρ μπεγεντί και για γλυκάκι λαχταριστό κιουνεφέ.

e-table tip: Δοκίμασε ούρφα κεμπάπ, που είναι κιμάς από μοσχάρι και αρνάκι, περασμένο στη σούβλα και ψημένο στα κάρβουνα, αλλά και τσοπ σις, το οποίο είναι ψιλοκομμένο αρνάκι στα κάρβουνα σερβιρισμένο πάνω σε λεπτή ανατολίτικη πίτα και είμαστε σίγουροι πως θα ζητήσεις και δεύτερο πιάτο!

 

 Κλείσε στο Mutfak

 


🌶Indi Go

Το εστιατόριο Indi Go στη Γλυφάδα αποτελεί μια σταθερή επιλογή για καλή Ινδική Κουζίνα. Ο χώρος είναι χαρακτηριστικός της ινδικής κουλτούρας και διακόσμησης. Έντονα και ζεστά χρώματα, πίνακες και αναπαραστάσεις του ινδικού πολιτισμού, έθνικ διακόσμηση και φιλική ατμόσφαιρα, συνθέτουν το ξεχωριστό περιβάλλον που θα σε ταξιδέψει μέχρι τη μακρινή Ινδία, τα αρώματα και τις γεύσεις της. Το μεγάλο μυστικό για τα νόστιμα πιάτα του είναι ο πήλινος φούρνος Ταντούρι που σιγοψήνει τα μαριναρισμένα προϊόντα και τα κρεατικά.

e-table tip: Δοκίμασε κεμπάπ αρνιού, πικάντικο κοτόπουλο τίκα μασάλα, γαρίδες βινταλού με πικάντικα μπαχαρικά, ψάρι με κάρυ, ρύζι μπασμάτι με μπαχαρικά και μανιτάρια, πίτες νάαν με κιμά ή με πατάτα και φρέσκα βότανα και πολλές ακόμα γνωστές ινδικές σπεσιαλιτέ, που θα συνοδεύσετε με καλό κρασί. Μην παραλείψεις να πιεις λάσι (κρέμα παγωτού με μάνγκο ή ζάχαρη ή και σκέτο) και να δοκιμάσεις για επιδόρπιο το γνωστό κούλφι και γκουλάπ τζαμούν.

 

Κλείσε στο Indi Go

 


🌶 Singapore chinese restaurant

Το κινέζικο εστιατόριο Singapore στη Γλυφάδα προσφέρει αυθεντική κινέζικη κουζίνα και ιαπωνικές γεύσεις, σε έναν άνετο και φιλόξενο χώρο. Είτε στον όμορφο εσωτερικό είτε στον δροσερό εξωτερικό χώρο με τον όμορφο κήπο, θα απολαύσεις  εκλεκτά εδέσματα της Άπω Ανατολής. Μπουφές κάθε Παρασκευή & Σάββατο 20:00 – 23:30 12€/άτομο για ενήλικες και 6€/ανά άτομο για παιδιά έως 10 ετών, κάθε Κυριακή 13:00 – 17:00 15€/άτομο για ενήλικες και 7,5€/άτομο για παιδιά έως 10 ετών. Για παιδιά κάτω των 2 ετών είναι δωρεάν.

e-table tip: Θα δοκιμάσεις υπέροχες σούπες όπως την won ton, την crab meat ή τη σούπα θαλασσινών. Στο μπουφέ αλλά και στο μενού θα βρεις φοβερές ποικιλίες ορεκτικών και κυρίως πιάτων, όπως βιετναμέζικα ρολά με κρέας, δίπλες ατμού με γαρίδες, διάφορες παραλαγές με μοσχάρι, κοτόπουλο, χοιρινό, πάπια και αρκετά θαλασσινά. Φυσικά μπορείς να επιλέξεις διάφορα noodles, πιάτα με ρύζι και φυσικά sushi!

 

Κλείσε στο Singapore 

 


🌶 Razguliay

Στην καρδιά της Γλυφάδας, σαν να είναι βγαλμένο από παραμύθι, βρίσκεται το εστιατόριο Razguliay. Ιδιαίτερο και ζεστό με το ξύλο να κυριαρχεί στη διακόσμησή του και πιστό στη ρώσικη κουλτούρα και παράδοση. Το μενού του νόστιμο και πλούσιο σε μεταφέρει στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Εκεί μπορείς να γευτείς πιάτα όπως κοτολέττα «Του Κιέβου»ορτύκια κοκκινιστά με λαχανικά, σασλίκ κρέατος με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και στήθος πάπιαςμε σάλτσα πορτοκαλιού.

e-table tip: Πέρα από κρέας, μπορείς να παραγγείλεις μία από τις πεντανόστιμες ξεχωριστές σούπες τους. Η αγαπημένη μας είναι η Σαλιάνκα, η οποία είναι σούπα ανάμεικτη με κρέας, κάπαρη, πράσινες ελιές και γιαούρτι. Αν δεν είσαι τόσο extreme τύπος, δοκίμασε μία μανιταρόσουπα… σταθερή αξία!

 

Κλείσε στο Razguliay

 


Για γαλλική Κουζίνα  🥐

🥐 Tartare

εστιατόρια στη Γλυφάδα

Με 43 χρόνια παράδοσης, το γαλλικό εστιατόριο Tartare στη Γλυφάδα είναι από τα αγαπημένα μας ρομαντικά εστιατόρια στη Γλυφάδα, που κερδίζει τις καλύτερες εντυπώσεις από τους πιο έμπειρους γευσιγνώστες. Θα δοκιμάσεις πεντανόστιμα πιάτα που βασίζονται σε αυθεντικές γαλλικές συνταγές, με εξαιρετικής ποιότητας υλικά, σε ένα ζεστό και ρομαντικό περιβάλλον που θυμίζει γαλλικό μπιστρό.

e-table tip: Δοκίμασε μιλφέιγ με καβούρι και αβοκάντο, μπουτάκια βατράχων προβενσάλ, σαλιγκάρια Bουργουνδίας με βούτυρο, σκόρδο, μαιντανό, σατoμπριάν Βéarnaise για 2 άτομα, τραγανό Confit πάπιας με πράσο, sauce μουστάρδα Dijon, ριζότο με πορτσίνι και μορχέλες, στέικ Tαρτάρ από Ελληνικό βιολογικό μοσχάρι και Αντρεκότ σχάρας. Για το τέλος εννοείται η Κρεμ Μπρουλέ και το Σουφλέ με σοκολάτα!

 

Κλείσε στο Tartare 

 


Για All-Day Cafe & Bar Restaurant 🍸🍴

🍸🍴 Soleto

Το Soleto είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στα νότια προάστια για ιταλική κουζίνα και sushi  με μοναδική διακόσμηση που προσδίδει πολυτέλεια και ένα κομοπολίτικο αέρα. Από το πρωί μέχρι και το βράδυ, το Soleto είναι μια πολύ καλή επιλογή για φαγητό. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα χορταστικό πρωινό ή brunch που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πιάτα με βιολογικά αβγά και λαχανικά, τα οποία προέρχονται από το κτήμα των ιδιοκτητών στις Σπέτσες. Την υψηλή εποπτεία της κουζίνας έχει ο διακεκριμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας , που μαζί με τον sous chef Λάζαρο Μεντέενορχηστρώνουν τις γεύσεις και την ομάδα σε μια πολύ ξεχωριστή πρόταση ποιότητας.

e-table tip: Δοκίμασε φρέσκα χειροποίητα μακαρόνια, τα οποία συνοδεύονται από το ελαφρώς πικάντικο prosciutto aromatica, crab salad με sauce λεμονιού, salmon tartar, τραγανές γαρίδες με spicy cream sauce, αλλά και εξαιρετικά rolls, maki, nigiri, sashimi, και εξαιρετικά σπιτικά γλυκά!

 

Κλείσε στο Soleto

 

 


🍸🍴 Living

εστιατόρια στη Γλυφάδα

Στην πολυσύχναστη Ζησιμοπούλου, θα βρεις το περίφημο Living, ένα γνωστό σημείο συνάντησης στη Γλυφάδα για καλή διεθνή κουζίνα και προτάσεις για καφέ, ποτού και brunch. Ο χώρος είναι μοντέρνος, κυριαρχούν το ξύλο, το μοντέρνο design και η lounge αιθητική που θα σε χαλαρώσει όσο απολαμβάνεις το γεύμα σου. Το μενού περιλαμβάνει σαλάτες, ζυμαρικά, εκλεκτά κρεατικά και λαχταριστά γλυκίσματα.

e-table tip: Δοκιμάστε salty pancakes με μπέικον, γκούντα, ντομάτα και αυγό, ζουμερό μπιφτέκι, φιλέτο κοτόπουλο μα σάλτσα γλυκιάς μουστάρδας και πατάτες , λαχταριστά burger, μεξικάνικα τάκος, φιλέτο σολωμού, τραγανή πίτσα με λεπτή ζύμη και πολλές ακόμα λαχταριστές σπεσιαλιτέ!

 

Κλείσε στο Living

 


🍸🍴 Feedέλ Asador

Το εστιατόριο Feedέλ Asador είναι ένα νέο εγχείρημα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου προσφέρει Ελληνική – Δημιουργική κουζίνα, χρησιμοποιώντας την πιο παλιά τεχνική μαγειρέματος πιάτων, αυτή με ανοικτή φλόγα. Ιδιαίτερος και ζεστός χώρος, εκλεκτά πιάτα με πρώτες ύλες άριστης ποιότητας και ευφάνταστες συνταγές, θα το κάνουν νούμερο ένα προορισμό σας για την κάθε σας έξοδο.

e-table tip: Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις κάτι ξεχωριστό, όπως φάβα με τσορίθο, θυμάρι και τρούφα, πανσέτα με πουρέ γλυκοπατάτας και σπετζοφάι με παναρισμένο αβγό ποσέ.

 

Κλείσε στο Feedel Asador

 


Για ιταλικές μακαρονάδες και πίτσες 🍝 🍕

🍝 🍕 Ramino

Επόμενη πρόταση για εξαιρετικά ιταλικά πιάτα που συνοδεύονται τέλεια με φοβερές ποικιλίες κρασιών είναι το εστιατόριο Ramino στη Γλυφάδα. Πρόκειται για ένα αγαπημένο στέκι για αυθεντική ιταλική κουζίνα και καλό κρασί. Με cozy ατμόσφαιρα και ζεστό περιβάλλον, ετοιμάσου να απολαύσεις κλασικές ιταλικές αλλά και ανανεωμένες συνταγές, που παντρεύονται με αυθεντικά ιταλικά προϊόντα και σε ταξιδεύουν σε νέες γευστικές περιπέτειες!

e-table tip: Δοκίμασε την Casarecce al Funghi με πανσέτα, ποικιλία μανιταριών και παρμεζάνα,tagliatelle al tartufo nero με κρέμα μασκαρπόνε, μαύρη τρούφα και φλείκς παρμεζάνας, pizza corona με σάλτσα τομάτας, πιπεριά, πεπερόνι, ρόκα και porchetta, rissotto παντζάρι με κρέμα κατσικίσιου τυριού και δενδρολίβανο και το φοβερό tiramisu!

🍽 Κατέβασε το μενού εδώ 🍽

Κλείσε στο Ramino

 


🍝 🍕 Bella Vespa

Το εστιατόριο Bella Vespa είναι το ένα από τα αγαπημένα ιταλικά εστιατόρια με κήπο, στην περιοχή της Γλυφάδας. Λιτός, κομψός και ταυτόχρονα εντυπωσιακός χώρος και φυσικά ιταλικά λαχταριστά πιάτα που θα σε κάνουν να σπάσεις τη δίαιτά σου για ένα βράδυ.  Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ζεστές πίτσες με λεπτήιταλική ζύμη, όπως είναι η κλασική και γνωστή πλέον σε όλους πίτσα μαργαρίτα ή ένα flatbread (σαν μικρή πίτσα), σε μυρωδάτα ριζότι, σε μία ποικιλία ζυμαρικών όπως σπαγγέτι αματριτσιάνα ή ραβιόλι με σπανάκι και ρικότα, με μια λευκή σάλτσα και ντοματίνια, αλλά και ανάμεσα σε μία πλούσια λίστα κρασιών και κοκτέιλ.

e-table tip: Δοκίμασε την αγαπημένη καρμπονάρα με ποσέ αυγό, σαλάτα με κινόα, superfoods και φρέσκα μυρωδικά, το ραγού μανιταριών με λουκάνικο Salsiccia και αυγό ποσέ και τηBistecca Fiorentina με γλασαρισμένα λαχανικά, αρωματικό βούτυρο και τραγανή κρούστα παρμεζάνας και το ossobuco με τρούφακαι πουρέ πατάτας. Κάθε Σάββατο από τις 11 δοκίμασε επίσης το υπέροχο brunch!

 

Κλείσε στο Bella Vespa

 


🍝 🍕 La Pasteria

εστιατόρια στη Γλυφάδα

Το La Pasteria στη Γλυφάδα είναι ένα γνωστό στέκι για ιταλική κουζίνα. Φημίζεται για τις αυθεντικές ιταλικές συνταγές και την ατμόσφαιρα που θα σας ταξιδέψει μέχρι την κοντινή Ιταλία. Εκεί θα γνωρίσεις την ιταλική γαστρονομία μέσα από ένα πλούσιο μενού του εστιατορίου με σαλάτες, ζυμαρικά, πίτσες, κρεατικά αλλά και φοβερά γλυκά. Ciao Bella Italia και καλή όρεξη!

e-table tip: Δοκίμασε οπωσδήποτε το ριζότο Cotoletta di Pollo, το Pasta con Pollo με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια, το Risotto Funghi e Tartufato, το Pollo alla Griglia και για το τέλος το φρεσκοφουρνιστό calzone με αχνιστή λιωμένη σοκολάτα και mascarpone και τη “σπασμένη” σφολιάτα με παγωτό και κρέμα βανίλιας!

 

Κλείσε στο Pasteria 

 


Για φρέσκο ψάρι και θησαυρούς της θάλασσας  🐟

🐟 Νικόλας της Σχοινούσας

εστιατόρια στη Γλυφάδα

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο Νικόλας της Σχοινούσας είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στα Νότια Προάστια. Υπέροχη θέα στη θάλασσα, άνετος, φωτεινός και κομψός χώρος εγγυώνται ένα ατμοσφαιρικό γεύμα που δημιουργείται με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Η ιστορία του εστιατορίου ξεκινάει φυσικά από την Σχοινούσα και σήμερα φημίζεται για τη μεγάλη ποικιλία των ψαριών, το εξαιρετικό τους ψήσιμο, τις νόστιμες και φρεσκότατες συνταγές και τα υπέροχα γλυκά.

e-table tip: Στα highlight του μενού συγακαταλέγονται το καρπάτσιο τσιπούρας, η αχινοσαλάτα, το ταρτάρ σολωμού, τα φιλετάκια γαύρου, τα αχνιστά μύδια, η καραβιδόψυχα tempura, η σπέσιαλ ψαρόσουπα, η αστακομακαρονάδα του Νικόλα αλλά και διάφορες παραλλαγές του αστακού και αντίστοιχα πιάτα καραβίδας.

 

Κλείσε στο Νικόλα της Σχοινούσας

 


🐟 Το Μαριδάκι από το 1967

Στην Γλυφάδα θα βρεις επίσης το φοβερό εστιατόριο θαλασσινώνΤο Μαριδάκι, στο οποίο μπορείς να απολαύσεις καθημερινά μοναδικές και ξεχωριστές γεύσεις από τον κόσμο του βυθού. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1967 και χάρη στην άριστη εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των πελατών του, το ιστορικό “μαριδάκι” αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί σήμα κατατεθέν για τη Γλυφάδα. Η ατμόσφαιρα είναι γλυκιά και ζεστή καθώς το εστιατόριο είναι διακοσμημένο με πολύ όμορφα χρώματα και αντικείμενα που δημιουργούν μια οικεία και ζεστή αίσθηση και ο χώρος είναι πολύ άνετος είτε κάτσει κάποιος κάτω, είτε στον πρώτο όροφο!
e-table tip: Δοκίμασε γαρίδες σαγανάκι, λαβράκι, σουπιές με σπανάκι, φλογέρες θαλασσινών με μύδια, γαρίδες, χταπόδι, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, μοτσαρέλα και πιπερόριζα,  χταποδοκεφτέδες, κριθαρότο θαλασσινών και το χταπόδι σχάρας με κινόα.

 

Κλείσε στο Μαριδάκι

 


Για τους beerόβιους 🍺

🍺 B&A Bierhaus 

εστιατόρια στη Γλυφάδα

Η τελευταία πρόταση για έξοδο για φαγητό στην Γλυφάδα είναο αφιερωμένη στους beerlovers! Το B&A Bierhaus είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για γερμανική – αυστριακή κουζίνα και μπύρα. Άνετος και ατμοσφαιρικός χώρος που θυμίζει pub και μπυραρίες του εξωτερικού, καθώς και ένας υπέροχος κήπος για το καλοκαίρι, θα γίνουν το σημείο συνάντησης της παρέας σου, για καλό φαγητό και τις αγαπημένες σας μπύρες. Το μενού συνδυάζει εκλεκτές γεύσεις και μεζέδες για να συνοδεύσεις, με πάνω από 30 διαφορετικές μπύρες!

e-table tip: Δοκίμασε βαυαρέζικο κότσι, πατατοσαλάτα και ξινολάχανο, τρία λαχταριστά είδη σνίτσελ, χορταστικές ποικιλίες και ζουμερά λουκάνικα!

 

 Κλείσε στο B&A Bierhaus 

 


 

Ανακάλυψε εστιατόρια στη Γλυφάδα!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close