Στο Vietnam με τον Θύμιο Βούλγαρη

545

Το Vietnam το είχα ξαναεπισκεφθεί. Όχι, δυστυχώς, την χώρα αλλά το ομώνυμο ασιατικό εστιατόριο στο Π. Φάληρο. Τότε, τουλάχιστον 8 χρόνια πριν, δεν είχε τη στάση του τραμ λίγα μέτρα από την είσοδό του, ούτε σούσι στον κατάλογο. Αυτές όμως είναι όλες και όλες οι αλλαγές του από την πρώτη φορά που το επισκέφθηκα.

Γιατί το Vietnam restaurant, όπως και το «αδερφάκι» του στη Νέα Μάκρη, είναι από αυτά τα εστιατόρια που μοιάζουν με μια πεταλούδα μέσα σε μια στάλα κεχριμπάρι: αιχμάλωτα του χρόνου. Με ένα ντεκόρ που παραπέμπει κάπου μεταξύ Κίνας και Ινδοκίνας, δεν είναι στην πραγματικότητα ένα καθαρόαιμο βιετναμέζικο εστιατόριο αλλά περισσότερο ένα «ταξίδι στις κουζίνες της Ασίας».

Το, εκτεταμένο είναι γεγονός, multi –  asian μενού του προσπαθεί να εξερευνήσει, άλλες εκτενέστερα και με μεγαλύτερη συνέπεια και άλλες πιο εξ απαλών ονύχων, κουζίνες από την Κίνα και το Βιετνάμ, μέχρι την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία.

Εμείς ζητήσαμε, για να τιμήσουμε και το όνομα, να ξεκινήσουμε με 3-4 πιάτα από το Βιετνάμ, εκ των οποίων τα παραδοσιακά τηγανιτά rolls από ρύζι µε ψιλοκοµµένο χοιρινό, λαχανικά και vermicelli που συνοδεύονταν από μια ελαφρώς γλυκόξινη σάλτσα ήταν τραγανά, ελάχιστα λαδωμένα και εθιστικά νόστιμα. Επίσης πολή καλή, ειδικά προσθέτοντας μια καυτερή κόκκινη σάλτσα που έρχεται παρέα της, ήταν και η Hot n’ sour σούπα, με λεπτά noodles ρυζιού, “κεφτέδες” χοιρινού και λαχανικά. Οι Τηγανιτές φτερούγες κοτόπουλου σε τεριγιάκι σως είναι μια ασφαλής επιλογή για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με πιο hard core επιλογές, όπως και τα διάφορα ρυζομακάρονα, περασμένα στο wok με αυγό, λαχανικά και επιλογή κάποιου κρέατος ή θαλασσινού. Από τις πολλές επιλογές του κινέζικου κομματιού του μενού, ξεχωρίζουν οι γλυκόξινες γαρίδες με τα κάσιους μέσα σε μια τραγανή φωλιά οι οποίες ταιριάζουν όμορφα με λευκό ρύζι.

Συμπερασματικά, ένα ασιατικό εστιατόριο all time classic, με ασφαλείς επιλογές και σταθερή ποιότητα όλα τα χρόνια λειτουργίας του, που δεν θα σας εκπλήξει δυσάρεστα σε καμία περίπτωση, αντιθέτως μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή επιλογή, ειδικά για όσους θέλουν να ξεκινήσουν την «μύησή» τους στις κουζίνες της Άπω Ανατολής.

Κράτηση στο Vietnam

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close