Foodstories: Το πιο ακριβό παγωτό ever

512

Πόσα πιστεύετε ότι προτίθεται να διαθέσει κάποιος για να απολαύσει το αγαπημένο του παγωτό (Φυσικά δε μιλάμε για το οποιοδήποτε παγωτό αλλά και πάλι); 5, 10, 20, 50 ευρώ στην ακραία περίπτωση; Αν ναι, τότε έχετε πέσει μερικές εκατοντάδες ευρώ έξω, αφού το παγωτό για το οποίο μιλάμε έχει κόστος που ανέρχεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, στα 1.000 ευρώ.

Το πανάκριβο γλύκισμα ονομάζεται Golden Opulence Sundae και βρίσκεται στο μενού του εστιατορίου Serendipity 3 στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, αποτελούμενο από 23 καράτια χρυσού, κατέχει το ρεκόρ στο βιβλίο Guinness ως το πιο ακριβό επιδόρπιο. Όσο για τη γεύση, χρησιμοποιείται βανίλια Μαδαγασκάρης, η πιο ακριβή σοκολάτα του κόσμου, Amedei Porcelana, και κομμάτια από την πιο σπάνια σοκολάτα, Venezuelan Chuao, για topping. Τα αμύγδαλα είναι καλυμμένα με χρυσό ενώ υπάρχει μέχρι κι ένα επιχρυσωμένο λουλούδι από ζάχαρη που χρειάζεται περίπου 8 ώρες για να δημιουργηθεί.

Το παγωτό – υπερπαραγωγή φυσικά δε θα μπορούσε να προσφέρεται σε κάτι λιγότερο από ένα δοχείο αντίστοιχο του περιεχομένου του, γι’ αυτό και το εστιατόριο έχει επιλέξει ένα κρυστάλλινο κύπελλο Baccarat Harcourt αξίας 300 δολαρίων.

Σύμφωνα με την Barcoft Media, περίπου 50 άτομα το παραγγέλνουν ετησίως, κυρίως σε ειδικές περιστάσεις, όπως γενέθλια, επετείους ή αποφοιτήσεις. Όποιος δε θέλει να το απολαύσει θα πρέπει να το παραγγείλει τουλάχιστον δύο μέρες πριν για να καταφτάσουν τα ειδικά υλικά από τα όλον τον κόσμο.

«Όταν όλα τα υλικά ενώνονται, πετυχαίνουμε το πιο πολυτελές sundae παγωτό. Οι πλούσιες γεύσεις και η μοναδικότητα το κάνουν να αξίζει 1.000 δολάρια.», είπε ο executive chef τους εστιατορίου, Joe Calderone.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close