Elena Is Eating: 7 Κτήματα +

640

Μετά από μια μεγάλη βόλτα, περπατώντας σχεδόν όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης ο δρόμος με έβγαλε στο εστιατόριο 7 Κτήματα+ του Λάζαρου Μακρίδη.  Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην κάνω μια στάση για ένα ποτήρι καλό κρασί και φυσικά να φάμε και κάτι. Έτσι λοιπόν κάτσαμε σε ένα από τα τραπεζάκια με την παρέα μου και είπαμε να ξεκινήσουμε τσιμπολογώντας και βλέπουμε!

Παραγγείλαμε για αρχή μια ποικιλία τυριών και από ένα ποτήρι κρασί δροσερό chardonnay. Ο Κος Μακρίδης έκατσε μαζί μας για λίγη ώρα και μας έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε από πρώτο χέρι την ιδέα πίσω από τα 7 Κτήματα+.  Ο ίδιος, λάτρης του κρασιού και της γεύσης, επιμελήθηκε πολύ προσεκτικά όλο το μενού καθώς επίσης και την λίστα κρασιών από 7 οινοποιεία δηλαδή κτήματα όπως μαρτυρά και το όνομά του συν 3 σημαντικά κρασιά του “Κυρ-Γιάννη”.

Τα τυριά που μας σέρβιρε ήταν πραγματικά στην θερμοκρασία που πρέπει για να μας χαρίσουν όλη την γεύση τους και συνοδεύονταν από κάποια πολύ γευστικά κριτσίνια και chutney που συμπλήρωναν ιδανικά την εμπειρία. “Τα 7 κτήματα+ δεν συμπληρώθηκαν με τυχαία επιλογή, κάθε κτήμα εκπροσωπεί και ένα νομό της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας” μας είπε ο ίδιος.  Μαζί με τα τυριά δοκιμάσαμε κι ένα πεντανόστιμο καβουρμά από την Θράκη με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας.

Δοκιμάζοντας όλα αυτά τα νόστιμα τυριά με τα συνοδευτικά τους, άνοιξε η όρεξή μας και αποφασίσαμε να περάσουμε και σε κάποιο κυρίως. Επιλέξαμε το χοιρινό καπνιστό κότσι με σάλτσα γκοργκοντζόλα και σκιουφικτά, μοναδική γεύση και όχι τυχαία ένα από τα best seller του εστιατορίου. Τα κρασιά διαδέχονταν το ένα το άλλο και η κουβέντα μας αναπτύχθηκε κυρίως στην κοινή μας αγάπη για το τυρί και το κρασί! Τότε ο κος Μακρίδης μας αποκάλυψε ότι στο εστιατόριό του έχει πάνω από 50+ διαφορετικά τυριά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εντυπωσιακός αριθμός τυριών μπορώ να πω!

Το εστιατόριο 7 Κτήματα+  είναι παράδεισος για αυτούς που αγαπούν το κρασί και γι αυτούς που θέλουν να μάθουν για το κρασί αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό, αυτοί που αγαπούν το τσίπουρο κι το ούζο σίγουρα θα ευχαριστηθούν. Εκτός από την επιλογή ποτηριού ή μπουκαλιού, κανείς έχει την επιλογή να δοκιμάσει κάποιο κρασί  (σε ποτήρι γευσιγνωσίας)στην τιμή του 1 ευρώ, ποσό που αφαιρείται σε περιπτωση επιλογής του συγκεκριμένου μπουκαλιού.

Κάτι που κάνει το συγκεκριμένο εστιατόριο ακόμα πιο ξεχωριστό είναι και η κοστολόγηση των κρασιών και γενικότερα η φιλοσοφία του στις τιμές! Κι αν δεν γνωρίζετε πολλά για το κρασί, μην ανησυχείτε,  απλά ζητήστε το καρτελάκι του, εκεί θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για την συγκεκριμένη ετικέτα όπως την έχουν συντάξει οι οινολόγοι του κάθε οινοποιείου! Τέλος, αν το κρασί που δοκιμάσατε και εντέλει επιλέξατε για να συνοδεύσετε το γεύμα σας, σας άρεσε πολύ μπορείτε να το προμηθευτείτε και για το σπίτι!

Κάνε Κράτηση στο 7 Κτήματα +

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close