Elena Is Eating: Παπαρούνα Wine Restaurant

603

Η Παπαρούνα είναι γνωστή στην Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στους λάτρεις του κρασιού. Έτσι κι εγώ, αποφάσισα να πάω μια βόλτα από εκεί για μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία και φυσικά για το κρασί!  Είχα ακούσει πολλά καλά αλλά γενικά προσπαθώ να μην έχω μεγάλες προσδοκίες για κάποιο εστιατόριο που δεν έχω επισκεφτεί. Όμως πρέπει να είμαι ειλικρινής και να ομολογήσω ότι όσοι είχαν πει καλά λόγια, είχαν δίκιο και με το παραπάνω! Το βράδυ που πήγα είχα την χαρά να γνωρίσω τον κύριο Αντώνη Λαδά, εμπνευστή της Παπαρούνας,  τον μετρ και τον σεφ και όλοι με έκαναν να καταλάβω ότι το εστιατόριο αυτό είναι πηγή έμπνευσης  και δημιουργικότητας. Μιλήσαμε εκτενώς για τα μελλοντικά πλάνα τους για το εστιατόριο αλλά και για ένα πολύ δημιουργικό project που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες.

Ο σεφ του εστιατορίου, Φρίξος Τσαπόπουλος σε συνεργασία με τον σύμβουλο κρασιού του εστιατορίου, Στέφανο Κόγια δημιουργούν κάθε μήνα,  ένα μενού αφιερωμένο σε ένα γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας. Οι γεύσεις κάθε τόπου ενώνονται με το κρασί, από τουλάχιστον δύο οινοποιεία της περιοχής και στο κοινό προσφέρεται ένα ολοκληρωμένο μενού γευσιγνωσίας και wine pairing. Κρατώντας στα χέρια μου αυτά τα μενού και μελετώντας τα, παρατήρησα ότι δεν είναι  απλά μια παρουσίαση τοπικών σπεσιαλιτέ αλλά μία μικρή γαστρονομική μελέτη, με ιστορικά στοιχεία, επεξήγηση διάφορων εννοιών και φυσικά το αντίστοιχο μενού.

Μετά από την ενδιαφέρουσα κουβέντα μας, περάσαμε στο φαγητό όπου κινηθήκαμε σε ένα μενού ψαρικών και χορτοφαγίας. Από όλα αυτα που δοκιμάσαμε ξεχώρισαν κατά γενική ομολογία, η βελούδινη φάβα με σπαράγγια και καραμελωμένο κρεμμύδι και φινόκιο, το ταρτάρ τσιπούρας πάνω σε φρυγανισμένο και ελαφρώς βουτυράτο ψωμάκι, το άρτια ψημένο φιλέτο τόνου με κρούστα μαύρου και λευκού σουσαμιού και ένα δικό μου αγαπημένο ένα ριζότο με αμπελόφυλλα, λεμόνι, άνηθο και ψητό λαυράκι! Όλα τα πιάτα συνοδεύονταν από το ανάλογο κρασί, που ομολογουμένως απογείωνε την γεύση του φαγητού.

Για το τέλος, παρφέ κρέμα με ξηρούς καρπούς και καραμελωμένα φρούτα και μια φανταστική αέρινη πάβλοβα με φρούτα του δάσους και μαριναρισμένες σε ρούμι φράουλες ολοκλήρωσαν την εμπειρία μας στην Παπαρούνα! Καταλήγοντας να πω ότι για μένα η Παπαρούνα ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα και ένα εστιατόριο που το κατατάσσω σε αυτά που θέλεις να πας με κάποιον αγαπημένο.

 

Κάνε Κράτηση στην Παπαρούνα

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close