Φρέσκο ψάρι και θαλασσινά σε 10 Ψαροταβέρνες στη Θεσσαλονίκη

3.2K

Πού θα βγεις για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά; Κάναμε μία βόλτα στην αγαπημένη νύφη του Θερμαϊκού και βρήκαμε τις πιο νόστιμες διεθύνσεις για εκλεκτούς ψαρομεζέδες. Σου παρουσιάζουμε 10 αγαπημένες ψαροταβέρνες στη Θεσσαλονίκη.

 

Ψαροταβέρνα ο Γιάννης, Καλαμαριά 

ψαροταβέρνες στη θεσσαλονικη

Πρώτη επιλογή από τις αγαπημένες μας ψαροταβέρνες στη Θεσσαλονίκη είναι η ψαροταβέρνα ο Γιάννης στην Καλαμαριά. Εδώ θα βρεις  ό,τι καλύτερο υπάρχει στο βόρειο Αιγαίο, από ψάρια και θαλασσινά. Απόλαυσε λαβράκια, τσιπούρες, μουρμούρες, σπάρους, γαρίδες, στρείδια και όλες τις σπεσιαλιτέ της θάλασσας φρέσκες στο πιάτο σου. Μην ξεχάσεις τη τσιροσαλάτα, σκουμπρί καπνιστό και τη σαρδέλα μαρινάτη,  μαζί με κρασί, ούζο και τσίπουρο!


Ψαροταβέρνα Καρεκλάς, Καλαμαριά 

ψαροταβέρνες στη θεσσαλονικη

Ο Καρεκλάς είναι μια παραδοσιακή ψαροταβέρνα στη Θεσσαλονίκη, με ιστορία από το 1938 και βρίσκεται στην Καλαμαριά, Διαθέτει ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, με ειδικότητα στα ψάρια και τα θαλασσινά. Εδώ θα απολαύσεις όλες τις σπεσιαλιτέ της θάλασσας στο φυσικό τους περιβάλλον, δίπλα στο κύμα. Δοκίμασε χταποδάκι, σαρδέλα, γαύρο και όλα τα παραδοσιακά μεζεδάκια της ελληνικής θάλασσας. Τα τελευταία 80 χρόνια περίπου, η ψαροταβέρνα Καρεκλάς συνεχίζει να προσφέρει άριστη ποιότητα και εξυπηρέτηση, αναδεικνύοντας τη μεσογειακή κουζίνα και τις ελληνικές γεύσεις. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα μύδια αχνιστά που είναι και η σπεσιαλιτέ του καταστήματος!


40 κύματα, Εύοσμος 

ψαροταβέρνες στη θεσσαλονικη

Ένα σκαλί πιο ψηλά από το αναμενόμενο, τα 40 Κύματα, στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, κλέβουν τις εντυπώσεις! Εδώ τα ψάρια και τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Προσφέροντας γευστικά πιάτα για όσους θέλουν να πειραματιστούν λίγο περισσότερο με τις συνταγές της ελληνικής κουζίνας, τα 40 Κύματα δημιουργούν νόστιμες θαλασσινές γαστρονομικές εκπλήξεις. Να παραγγείλεις το ‘θησαυρό των θαλασσινών‘ με φρούτα της θάλασσας παντρεμένα με γαλέο και φλαμπαρισμένα με ούζο, το ριζότο θαλασσινών και τη γλώσσα γεμιστή με γαρίδα. Στα 40 Κύματα η ελληνική κουζίνα αποκτά φαντασία και οι ελληνικές γεύσεις απογειώνονται!


Ψαροταβέρνα Κυκλάδες, Σίνδος 

ψαροταβέρνες στη θεσσαλονικη

Η ψαροταβέρνα Κυκλάδες στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης προσφέρει καλή ελληνική κουζίνα με ειδίκευση στα ψάρια και τα θαλασσινά. Στον φιλόξενο και παραδοσιακό χώρο της θα απολαύσετε τα πιο φρέσκα θαλασσινά εδέσματα που καταφθάνουν από τα νησιά του Αιγαίου καθημερινά. Το φαγητό είναι ποιοτικό, φρέσκο και βασίζεται πάντα σε σπιτικές συνταγές. Στην παραδοσιακή ψαροταβέρνα Κυκλάδες θα δοκιμάσεις τσιπούρα στα κάρβουνα, γαρίδες ψητές, καλαμάρι στα κάρβουνα, χταποδάκι και καλαμαράκια, φρέσκες σαλάτες και ορεκτικά πάντα με τη συνοδεία καλού κρασιού, ούζου, τσίπουρου και της καλής σας παρέας.


 

Μυθομαγειρέματα, Περαία 

ψαροταβέρνες στη θεσσαλονικη

Τα Μυθομαγειρέματα  βρίσκεται στην παραλία Περαία της Θεσσαλονίκης και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους ψαροφαγάδες. Σε ένα οικογενειακό χώρο και σπιτική ατμόσφαιρα, με θέα τον Θερμαϊκό, ετοιμάσου για ένα γαστρονομικό ταξίδι στους θησαυρούς της θάλασσας. Παντρεύοντας την παράδοση με τις τάσεις της νέας εποχής, θα δοκιμάσεις παραδοσιακούς λαχανοντολμάδες με γαρίδες, χταπόδι τηγανιά, τυρί ταλαγάνι Μεσσηνίας στη σχάρα, γαριδοσαλάτα και σπέσιαλ ριζότο με όσπρια. Ετοιμάσου για νόστιμες σπεσιαλιτέ από τη θάλασσα , πάντα μρ τη συνοδεία καλού κρασιού!


Ουζερί ο Βούδας, Καλαμαριά 

ψαροταβέρνες στη θεσσαλονικη

Το ουζερί Βούδας στην Καλαμαριά προσφέρει ελληνική κουζίνα σε έναν όμορφο χώρο, με φωτεινά χρώματα και νησιώτικη διακόσμηση που θα σας ταξιδέψει γευστικά. Το μενού του ουζερί-ψαροταβέρνας Βούδας συνδυάζει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά με τη συνοδεία εκλεκτού ούζου, κρασιού και τσίπουρου. Δοκίμασε χταποδάκι ψητό, γαλέο σαγανάκι, μελιτζάνα ψητή και λευκό ταραμά, μύδια σαγανάκι, σαρδέλες και καλαμαράκια τηγανητά, μανέστρα με γαρίδες, γαύρο μαρινάτο και πολλά ακόμα λαχταριστά εδέσματα της θάλασσας. Ο Βούδας στην Καλαμαριά αποτελεί μία από τις καλύτερες ψαροταβέρνες στην Θεσσαλονίκη, ιδανική για οικονομικό και νόστιμο φαγητό.


Το Νησί, Κέντρο Θεσσαλονίκης

ψαροταβέρνες στη θεσσαλονικη

Το Νησί είναι ένα εκπληκτικό ουζερί- ψαροταβέρνα στη Θεσσαλονίκη, με ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Ξεχωρίζουν οι φίνες γεύσεις φρέσκων ψαριών, θαλασσινών και μεζέδων. Στο χώρο κυριαρχούν οι αποχρώσεις του λευκού και του μπλε και η διακόσμηση παραπέμπει σε ουζερί μιας άλλης εποχής. Όλα τα πιάτα είναι πιάτα είναι φτιαγμένα με μεράκι, γνώση και άριστη πρώτη ύλη. Στο Νησί θα βρεις πεντανόστιμα όστρακα, γαριδομακαρονάδες και ζυμαρικά με θαλασσινά. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και τις σπεσιαλιτέ, την ψαρόσουπα και φρέσκα ψάρια μαγειρεμένα με χόρτα!


 

Το Στέκι στον Αφρό, Πυλαία 

ψαροταβέρνες στη θεσσαλονικη

Καλώς ήρθατε στο Στέκι στον Αφρό στη περιοχή Πυλαίας-Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν μεγάλο, ενιαίο χώρο, που απλώνεται σε ένα επίπεδο και ενώνεται νοητά με τον εξωτερικό χώρο της ψαροταβέρνας.  Για τις κρύες μέρες, επέλεξε ένα από τα τραπέζια δίπλα στο τζάκι! Το Στέκι στον Αφρό προσφέρει παραδοσιακές γεύσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκίμασεις γιουβέτσι θαλασσινών, μύδια αχνιστά με κόκκινη και άσπρη σάλτσα, σαγανάκι γαλέου στη σχάρα, ξιφία και πολλές ακόμα εκπλήξεις που προσφέρει ο ελληνικός βυθός!


Ψαροταβέρνα Ο Αντώνης, Νέοι Επιβάτες

ψαροταβέρνες στη θεσσαλονικη

Λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή των Νέων Επιβατών, θα βρείς την Ψαροταβέρνα o Αντώνης, που φημίζεται για τα ψάρια και τα θαλασσινά, έχοντας πιστούς πελάτες από το 1981. Αν ο καιρός το επιτρέπει, επέλεξε να κάτσεις σε ένα από τα τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα, αλλιώς απόλαυσε εδέσματα της θάλασσας και σπιτικές συνταγές στο ζεστό εσωτερικό του χώρο. Παρέα με καλό κρασί, ούζο και τσίπουρο, θα δοκιμάσεις εκπληκτικό μυδοπίλαφο, υπέροχο χταποδάκι κρασάτο, φρέσκα ψάρια στα κάρβουνα, μπακαλιάρο σκορδαλιά, καλαμαράκια τηγανητά και τις σπεσιαλιτέ της ημέρας.


 

Ψαροταβέρνα Αγιορείτικο, Διαβατά

ψαροταβέρνες στη θεσσαλονικη

Τελευταία επιλογή για αγαπημένες ψαροταβέρνες στη Θεσσαλονίκη είναι η  ψαροταβέρνα Αγιορείτικο στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή των Διαβατών. Το Αγιορείτικο προσφέρει ελληνική κουζίνα, ποιοτικά και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε πολύ καλές τιμές. Με παραδοσιακή διακόσμηση, ξύλινες λεπτομέρειες και οικογενειακή ατμόσφαιρα, αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για μία έξοδο με οικογένεια και την παρέα σου. Θα δοκιμάσεις καλαμαράκια, γαρίδες, ψητό χταποδάκι, φρεσκότατο αστακό, το ψάρι της ημέρας, εξαιρετικούς ψαρομεζέδες αλλά και νοστιμότατα ορεκτικά με τη συνοδεία καλού κρασιού και εκλεκτών ελληνικών αποσταγμάτων.


 

Πάμε για ψαράκι στη Θεσσαλονίκη;

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close