Μελίσσια | Τα 5 πιο νόστιμα στέκια για φαγητό

2.2K

Είσαι και εσύ παιδί των Βορείων Προαστίων ή απλά αποφάσισες πως θέλεις έξοδο στα Βόρεια και δεν ξέρεις που να πας; Ε λοιπόν, σου παρουσιάζουμε τα 5 top εστιατόρια στα Μελίσσια που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς, για να βγεις με τους φίλους, την οικογένειά σου ή το ταίρι σου.

Mantzavino

εστιατόρια στα Μελίσσια

Αγαπημένη μας trattoria στα Βόρεια, το ιταλικό εστιατόριο Mantzavino στα Μελίσσια. Θα το βρεις στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 20, όπου έχει ανοίξει από τον Οκτώβριο του 2016 και εντυπωσιάζει με τη χαρακτηριστική γραφική διακόσμηση που διαθέτει, η οποία θυμίζει γνήσια ιταλική trattoria, αλλά και με τα αυθεντικά ιταλικά του πιάτα, όλα βασισμένα σε παραδοσιακές ιταλικές συνταγές. Ο χώρος του είναι ζεστός, άνετος και όμορφα διακοσμημένος, ενώ το προσωπικό του πάντα φιλόξενο και πρόθυμο να σε βοηθήσει να επιλέξεις το πιάτο που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σου προτιμήσεις. Όσον αφορά το μενού του, είσαι σίγουρα σε καλά χέρια, αφού το επιμελείται ο καταξιωμένος σεφ Γιώργος Ζιώγας, ο οποίος δημιουργεί νόστιμες και αυθεντικές ιταλικές σπεσιαλιτέ, φτιαγμένες με τα πιο αγνά υλικά της αγοράς.

e-table tip: Αγαπημένες μας επιλογές η pizza καρμπονάρα, με καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, μοτσαρέλα και κρέμα γάλακτος, τα γεμιστά τορτελίνια με αστακό και καβούρι σε bisque καραβίδας, τα σπαγγέτι ολικής άλεσης με μύδια σβησμένα με λευκό κρασί, σαφράν, μαϊντανό, σκόρδο και ντοματίνια και οι ταλιατέλες με φρέσκα μανιτάρια σωτέ, με βούτυρο και κρέμα μαύρης τρούφας.

 

Κλείσε στο Mantzavino

 


 

Pizza Planet

εστιατόρια στα Μελίσσια

Μία ακόμα πολύ αγαπημένη μας ιταλική επιλογή στα Βόρεια, είναι η πιτσαρία Pizza Planet, στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου 9 στα Μελίσσια. Συνεχίζοντας την πολύ επιτυχημένη πορεία του Pizza Planet στη Νέα Υόρκη, όπου γέμισε τους δρόμους της με λαχταριστές ιταλικές μυρωδιές τη δεκαετία του ’80, ήρθε από το 20003 στα Μελίσσια, για να μαγέψει και το ελληνικό κοινό με νόστιμες ιταλικές συνταγές του. Ο χώρος του είναι μοντέρνος και ταυτόχρονα λιτός, με lounge ατμόσφαιρα, ενώ το προσωπικό του πάντα χαμογελαστό και γρήγορο. Το μενού του περιλαμβάνει νόστιμες και λαχταριστές συνταγές από τα όμορφα και παραδοσιακά χωριά του Cinque Terre, αλλά και άλλες σπάνιες, εξαιρετικές και ποιοτικές σπεσιαλιτέ από τον ιταλικό Νότο που μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά και συνεχίζουν μέχρι σήμερα.

e-table tip: Δοκίμασε σπαγγέτι φούρνου με τέσσερα τυριά και κρέμα γάλακτος, ριζότο με μανιτάρια πλευρώτους, πίτσα ποντιακή με σουτζούκι και παστουρμά, με πέστο ή μπέικον, σπαγγέτι με κοτόπουλο, σπανάκι, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα, αλλά και τα ποιοτικά του calzone.

 

Κλείσε στο Pizza Planet

 


 

Cascara

εστιατόρια στα Μελίσσια

Σύγχρονο, καλαίσθητο και με τρομερή διεθνή κουζίνα, το all day bar restaurant Cascara, αποτελεί ένα από τα top εστιατόρια στα Μελίσσια. Βρισκόμενο στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 21, σίγουρα καταφέρνει να εντυπωσιάσει με τη lounge ατμόσφαιρα και τη vintage αισθητική που διαθέτει. Οι δύο αρχιτέκτονες και σκηνογράφοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης, κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο με φυτά που αγκαλιάζουν τον εξωτερικό, αλλά και τον εσωτερικό χώρο, με καθαρές γεωμετρικές φόρμες και με επίπλωση από την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη, που δίνουν αυτή την ξεχωριστή vintage διάθεσή του. Διαθέτει εκλεκτές ποικιλίες καφέ και τσαγιού, μία πολύ ενημερωμένη λίστα κρασιών και cocktails από τον bartender Ιωάννη Σκουλάτο, αλλά και γευστικές συνταγές, βασιζόμενες σε γεύσεις από τη Μεσόγειο, την Ασία και τη Νότια Αμερική.

e-table tip: Μπορείς να ξεκινήσεις με μία σαλάτα green με ανάμεικτα λαχανικά με κορμό κατσικίσιου τυριού chevre και sauce vinaigrette, με ένα ταρτάρ τόνου και καβουροκεφτέδες, να συνεχίσεις με ριζότο μανιταριών και με μία βουτυράτη και για το τέλος, να δοκιμάσεις μία μους bitter σοκολάτας ή ένα προφιτερόλ μπανάνας.

 

Κλείσε στο Cascara

 


 

Ρίζες

εστιατόρια στα Μελίσσια

Ένα από τα top στέκια των Βορείων Προαστίων, για ψαγμένες γευστικές εμπειρίες, είναι το βολιώτικο τσιπουράδικο Ρίζες, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Πεντέλης 7 στα Μελίσσια. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό τσιπουράδικο, με κλασική και λιτή διακόσμηση και περιποιημένα τραπεζάκια, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα μεζεδοπωλείο. Ο χώρος του επίσης, διαθέτει παντοπωλείο, στο οποίο προσφέρονται όλα τα εκλεκτά εδέσματα που προσφέρονται στο τσιπουράδικο, για να μπορεί κάποιος να τα απολαύσει και στο σπίτι του, έχοντας τη δυνατότητα να δοκιμάζει νέες και αγαπημένες γεύσεις όλες τις μέρες. Το μενού του περιέχει φαγητά και μεζέδες φτιαγμένα με πρώτες ύλες παραγωγών από την περιοχή του Βόλου και γενικότερα από την Βόρεια Ελλάδα, δίνοντας στις γεύσεις μία παραπάνω νοστιμιά.

e-table tip: Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις κρητικό απάκι και σύγκλινο, παστουρμά και σουτζούκι Αβακιάν, γραβιέρα Γασπαράκη και μελιτζανοσαλάτα.

 

Κλείσε στο βολιώτικο τσιπουράδικο Ρίζες

 


 

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café 

εστιατόρια στα Μελίσσια

Από τα top εστιατόρια στα Μελίσσια, φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το Μαύρο Πρόβατο του Press Café, το οποίο βρίσκεται στην οδό Σωκράτους και Ζαϊμη 2. Συνέχεια του ομώνυμου εστιατορίου στο Παγκράτι, το οποίο ξεχώρισε με τις νόστιμες ελληνικές γεύσεις του, αλλά και τις νέες δημιουργικές συνταγές του, το Μαύρο Πρόβατο έχει καταφέρει να είναι νούμερο ένα επιλογή για ελληνική – δημιουργική κουζίνα στα Βόρεια. Ο χώρος του είναι φωτεινός, μοντέρνος και καλαίσθητος, με βιομηχανική αισθητική και χαλαρή ατμόσφαιρα. Το μενού του περιέχει διάφορες γευστικές ελληνικές επιλογές, μαγειρεμένες με ποιοτικά και φρέσκα υλικά, αλλά και μία μεγάλη ποικιλία κρασιών και εξαιρετικών ελληνικών αποσταγμάτων, που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς του πελάτες.

e-table tip: Άρχισε με μία σαλάτα κοτόπουλο με ανάμεικτα λαχανικά, τοματίνια, βινεγκρέτ παρμεζάνας και crumble χωριάτικου ψωμιού με μπέικον, με μία φάβα με κρεμμύδι, μαϊντανό και θυμάρι και ένα χαλούμι σχάρας με δυόσμο, συνέχισε με μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος σχάρας ή με ένα σολομό σχάρας με φρέσκα λαχανικά για κυρίως και με μία μους λεμονιού με καραμελωμένα αμύγδαλα για επιδόρπιο.

 

Κλείσε στο Μαύρο Πρόβατο

 


 

Κλείσε σε εστιατόρια στα Μελίσσια

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close