10 στέκια για καλοφαγάδες στο Μοναστηράκι

11K

Πού θα πας για φαγητό στο Μοναστηράκι;  Σου προτείνουμε 10 φοβερά στέκια, από παραδοσιακά μεζεδοπωλεία και ιταλικά εστιατόρια με νεοϋρκέζικη αισθητική, μέχρι εξαιρετικά wine bar restaurants και εστιατόρια με πανοραμική θέα την Ακρόπολη.

1. Καλλιπάτειρα, Μοναστηράκι

φαγητό στο Μοναστηράκι

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας για φαγητό στο Μοναστηράκι κλείνοντας τραπέζι σε ένα από πιο παλιά και καλά στέκια για φαγητό, στο μεζεδοπωλείο Καλλιπάτειρα. Σε ένα ιστορικό νεοκλασικό κτίριο του αρχιτέκτονα Τσίλλερ,  με θέα τον ναό του Ηφαίστου στο γραφικο πεζόδρομο της υπαίρθιας αγοράς στο Μοναστηράκι, θα βρεις  φιλόξενη ατμόσφαιρα και σπιτικό παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, μαγειρεμένο με αυθεντικά υλικά και πολύ μεράκι.

e-table tip: Δοκίμασε σαγανάκι Ανατολής με παστουρμά, σουτζούκι, λουκάνικο, σάλτσα πέστο, αυγό και τυρί γκούντα στο πήλινο, σπιτικά ντολμαδάκια, πατζαροσαλάτα, ποικιλία ορεκτικών με τοματοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, πιπεριά γεμιστή, μελιτζάνα, πατζαροσαλάτα, ταμπουλέ, πατατοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, τυροκροκέτες, χόμους (€20.50), ποικιλία μπύρας με μπιφτέκι, λουκάνικο, πανσετα, φιλέτο κοτάπουλο, σως, γκιουλμπασί τυροκροκέτες, κολοκυθοκεφτέδες, τοματοκεφτέδες, τυροκαυτερή, ταμπουλέ, πατατοσαλάτα, τζατζίκι (€25.00) και εξαιρετικό γκιουλμπασίλαιμός χοιρινός γεμιστός με καρότο, πιπεριά, σκόρδο, κεφαλογραβιέρα, ψημένο στο φούρνο.

 

Κλείσε στο μεζεδοπωλείο Καλλιπάτειρα

 


 

2. Monk grapes and spirits

φαγητό στο Μοναστηράκι

Το Monk Grapes and Spirits είναι γνωστό για την ταράτσα όαση που διαθέτει, αλλά και για το φοβερό εσωτερικό του χώρο με ένα “μπαλκονάτο” όροφο, με θέα όλο το μαγαζί.  Ο “μοναχός που ξέρει από καλό κρασί” όπως το αποκαλούνε,ς είναι ένα από τα καλά wine bar restaurants στο κέντρο της Αθήνας. Με βιομηχανική αισθητική με arty στοιχεία, με μια μεγάλη μακρόστενη μπάρα και μία σάλα γεμάτη με stands και ψηλά σκαμπό σε στυλ φελλού, θα απολαύσεις καλό κρασί και αλλά και δημιουργικά cocktails με νόστιμα πιάτα ελληνικής κουζίνας, παρέα με jazz, bossa nova, funky και soul μελωδίες

e-table tip: Παράγγειλε ποικιλίες σε finger food για να συνοδέυσεις το κρασί σου, δροσερές σαλάτες και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Ξεχωρίσαμε τη σαλάτα MONK με λόλα, καρύδι, ξινόμηλο, σαλάμι αέρος, τη σαλάτα κινόα με φύλλα σπανάκι, φράουλα, αβοκάντο, γκοργκοντζόλα, φρέσκο κρεμμύδι, αμύγδαλο φιλέ και ντρέσινγκ από χαρουπόμελο, το chicory γεμιστό με μπουκιές μόσχου πάνω σε σάλτσα από κατίκι Δομοκού, τα χοιρινά φιλετάκια με κρούστα γραβιέρας, λιαστή ντομάτα, μουστάρδα και ρύζι μπασμάτι, τις πέννες με μελιτζάνα, ντομάτα, λουκάνικο και το φιλέτο σολωμού με πορτοκάλι και ροζ πιπέρι!

 

Κλείσε στο Monk Grapes and Spirits

 


 

3. The Grecos Project

φαγητό στο Μοναστηράκι

To The Grecos Project στο Μοναστηράκι είναι ένα all day χώρος με ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.  Πρόκειται για ένα μοντέρνο εστιατόριο που συνδυάζει με στιλ το παραδοσιακό με το σύγχρονο, urban design και cozy ατμόσφαιρα θα γίνει το στέκι σoυγια φαγητό στο Μοναστηράκι με την παρέα και την οικογένειά σου.

e-table tip: Δοκίμασε φανταστικό μουσακά, παραδοσιακή φασολάδα, γεμιστά, λαχταριστά κρεατικά, κεμπάπ και εξαιρετικά κρεατικά στα κάρβουνα, χορταστικά ορεκτικά και ξεχωριστές επιλογές όπως η σαλάτα με κινόα και ρεβύθια και πολλές ακόμα πεντανόστιμες ελληνικές σπεσιαλιτέ.

 

Κλείσε στο Grecos Project

 


 

4. Misafir

φαγητό στο Μοναστηράκι

Τo εστιατόριο Misafir στο Μοναστηράκι είναι ένα φοβερό εστιατόριο στην περιοχή με καλό φαγητό και ανατολίτικη αισθητική. Το Misafir διαθέτει Roof Garden με θέα σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη και θα σε ταξιδέψει με αυθεντικές γεύσεις από όλο τον κόσμο, που ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια σου από άριστης ποιότητας υλικά. Εκεί θα βρεις lahmajun και το peynirli, ζουμερά burgers, κλασικές ιταλικές πίτσεςκαλτσόνε και νόστιμες μακαρονάδες.

e-table tip: Δοκίμασε μακαρονάδα Μεθυσµένο Kοτόπουλο με φιλέτο κοτόπουλο σε λευκή σάλτσα, αρωµατισµένη µε vodka, µανιτάρια, κρεµµύδι και παρµεζάνα, Peynirli Misafir με παστουρµά, αυγό,, τυρί, τοµάτα, ριζότο γαρίδας και τα Μisafir Spring Rollsμε μοσχαρίσιο κιµά, λαχανικά, καρότο, πράσο, κρεµµύδι και γλυκόξινη σάλτσα.

 

Κλείσε στο Misafir

 


 

5. Εύχαρις

φαγητό στο Μοναστηράκι

Στο ιστορικό κέντρου της Αθήνας, δίπλα στις Πύλες του Αδριανού στο Μοναστηράκι, θα βρεις το εστιατόριο Εύχαρις. Προσφέρει ελληνική κουζίνα σε ένα όμορφο περιβάλλον με υπέροχη αυλή όπου κυριαρχούν κυρίως η πέτρα και το ξύλο. Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, θα απολαύσεις πρωινό, καφέ, ελληνικές σπεσιαλιτέ και μεσογειακές γεύσεις. Δευτέρα έως Κυριακή live μουσική από τις 19:00.

e-table tip: Δοκίμασε παραδοσιακά ντολμαδάκια, εξαιρετικό παστίτσιο, γαρίδες σαγανάκι, καλαμαράκια και γαύρο τηγανητό αλλά και εκλεκτά ψητά κρεατικά, κοτόπουλο στα κάρβουνα, ζουμερό μπιφτέκι και νόστιμη χοιρινή μπριζόλα.

 

Κλείσε στο Εύχαρις

 


 

6. Φουάρ 

φαγητό στο Μοναστηράκι

Tο εστιατόριο Φουάρ στο Μοναστηράκι αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για έθνικ κουζίνα με βάση την Ασία στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο μυστικό σε ένα καταπράσινο αίθριο στον πρώτο όροφο ενός επιβλητικού βιομηχανικού κτιρίου του 1930. Γκρι, κόκκινες πινελιές, μεγάλα πλατύφυλλα φυτά, fusion αίσθηση, lounge ατμόσφαιρα που θυμίζει κλαμπ της δεκαετίας του ’60 και ασιατικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Στο Φουάρ θα δοκιμάσεις 60 ετικέτες κρασιών, casual πιάτα όπως μπέργκερ, νόστιμα ορεκτικά όπως χούμους και ταμπουλέ, ταϊλανδέζικα curries και noodles, πάπια με μέλι και θυμάρι, χοιρινά μπριζολάκια με bbq sauce και πολλές ακόμα gourmet σπεσιαλιτέ που ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις της σύγχρονης γαστρονομίας.

e-table tip: Δοκίμασε κοτόπουλο με πράσινο κάρι, γλυκόξινα λαχανικά με ανανά, πάπια με μέλι και θυμάρι, ταρτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί και chicken satay σουβλάκια κοτόπουλο.

 

Κλείσε στο Φουάρ

 


 

7. Δια Ταύτα

φαγητό στο Μοναστηράκι

Το Δια Ταύτα στο Μοναστηράκι βρίσκεται σε μια πολύ όμορφη και ιστορική γειτονιά της Αθήνας, προσφέροντας ελληνική κουζίνα από το 1998. Με θέα την Ακρόπολη, τη στοά του Αττάλου και το Θησείο, θα δοκιμάσεις ένα φοβερό μενού που περιλαμβάνει ξεχωριστούς μεζέδες από όλη την Ελλάδα, που συνοδεύονται υπέροχα με τα εκλεκτά κρασιά του εστιατορίου.

e-table tip: Δοκίμασε παραδοσιακό τζατζίκι, φάβα Φενεού με ντομάτα και κρεμμύδι, τηγανητά κολοκυθάκια με γιαούρτι δυόσμου, λουκάνικο Καρδίτσας σχάρας, και τα κεφτεδάκια παραδοσιακά με άρωμα ούζου και σάλτσα γιαουρτιού. Αξίζουν για τις μεγάλες παρέες η ποικιλία ορεκτικών- κρεατικων με μίνι σουβλάκια κοτόπουλο, χοιρινά μπριζολάκια, πανσέτα, λουκάνικο, κεφτεδάκια, σαγανάκι τυρί, κολοκυθοκεφτέδες, τυροπιτάκια πικάντικα, μελιτζανομπούρεκα, τυροκαυτερή, τραγανή πίτα, ντομάτα, αγγούρι, τουρσί, ελιές (Μεσαία (2ατόμων) 18.90€ , Μεγάλη (3ατόμων) 25.90€) και τα παϊδάκια αρνίσια με πιτούλες!

 

Κλείσε στο Δια Ταύτα

 


 

8. Cosa Nostra

φαγητό στο Μοναστηράκι

Στο Cosa Nostra στο Μοναστηράκι θα αισθανθείς ότι βρίσκεσαι σε κάποιο σκηνικό της γνωστής ταινίας Νονός και στη νεοϋρκέζικη Little Italy. Σε αυτή τη ζεστή και μυστηριακή ατμόσφαιρα, με το ασπρόμαυρο δάπεδο, τα αυθεντικά vintage αντικείμενα, τα τραπέζια με τα καρό υφασμάτινα τραπεζομάντιλα και τις κόκκινες κουρτίνες που σε “κρύβουν” από τον έξω κόσμο, θα δοκιμάσεις αυθεντικές ιταλικές συνταγές! Ετοιμάσου για λαχταριστές πίτσες και μακαρονάδες!

e-table tip: Μην παραλείψεις να ρωτήσεις για τα πιάτα ημέρας και ειδικά για την πίτσα ημέρας. Έχε στο νου σου ότι υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις το ζυμαρικό της αρεσκείας σου με οποιαδήποτε σάλτσα.  Ξεχωρίζουν τα ραβιόλια με πορτσίνι και το Vitello alla Toscana, κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ πατάτας! Για το τέλος, δοκίμασε το σπιτικό τυραμισού!

 

Κλείσε στο  Cosa Nostra

 


 

9. 360 Degrees

φαγητό στο Μοναστηράκι

Πανοραμική θέα 360 μοιρών, από το bar restaurant 360 Degrees στο Μοναστηράκι. Ακρόπολη, Πλάκα, ο Ναός του Ηφαίστου, οι Αέρηδες και η Ρωμαϊκή αγορά είναι αυτά που πρωταγωνιστούν από τις τζαμαρίες του. Νόστιμη ελληνική κουζίνα με δημιουργικές συνταγές και καλοστημένα πιάτα θα σου χαρίσουν μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία. Έχε απλά στο νου ότι υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση 25-30€/άτομο και ότι Δευτέρα έως Κυριακή 07:00 – 11:00 υπάρχει μπουφές που μπορείτς να απολάυσεις πρωϊνό με 12€/άτομο.

e-table tip: Δοκίμασε ρολάκια κοτόπουλου στον ατμό γεμισμένα με τραγανά λαχανικά αρωματισμένα με φρέσκο βασιλικό σε λιβανέζικο ταμπουλέ από βιολογικό πλιγούρι με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού και χειροποίητη μαρμελάδα ντομάταςριζότο με πουρέ γλυκοκολοκύθας, με μανιτάρια Portobello, πάστα τρούφας και άρωμα από φρέσκο θυμάρι, ψαρονέφρι σε σάλτσα μπύρας με πουρέ αρακά και πατάτες Boulanger και φιλέτο σολωμού στην σχάρα με σπαγγέτι λαχανικών σε βελουτέ, αρωματισμένη με ούζο, σάλτσα από κρόκο Κοζάνης και πιπερόριζα. 

 

Κλείσε στο 360

 


 

10. Η Ωραία Ελλάς

φαγητό στο Μοναστηράκι

Στην τελευταία πρότασή μας για φαγητό στο Μοναστηράκι θα ανακαλύψεις την ομορφιά της παλιάς Ελλάδας μέσα από εικόνες, γεύσεις, χρώματα και αρώματα. Η Ωραία Ελλάς είναι ένα από τα καλά μεζεδοπωλεία στο Μοναστηράκι που στεγάζεται στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης και αποτελεί το ωραιότερο παραδοσιακό καφενείο που υπάρχει στην καρδιά της Αθήνας. Εδώ θα γευτείς παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και εκλεκτούς μεζέδες, καλό ελληνικό καφέ και ελληνικά αποστάγματα στα μαρμάρινα τραπεζάκια του, τα οποία απολαμβάνουν πανοραμική θέα στην Πλάκα και τον βράχο της Ακρόπολης.

 e-table tip: Δοκίμασε μουσακά, γεμιστά, αρνάκι με σταμναγκάθι, μοσχάρι με μελιτζάνες, κόκορα κρασάτο, ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, γαλοτύρι ηπείρου, παραδοσιακή χορτοτυρόπιτα και κολοκυθοτυρόπιτα αλλά και καλαμάρι στη σχάρα.

 

Κλείσε στο Ωραία Ελλάς

 


 

Κλείσε για φαγητό στο Μοναστηράκι

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close