5 οικονομικά ταβερνάκια στη Θεσσαλονίκη που ξέρουν από καλό φαγητό

6.9K

Για τις μέρες που θες να απολαύσεις μεζέδες με την παρέα σου, σου προτείνουμε 5 οικονομικές ταβέρνες στη Θεσσαλονίκη που ξέρουν από καλό φαγητό!

Μπουκαδούρα, Σταυρούπολη

Η ταβέρνα Μπουκαδούρα στη Σταυρούπολη ξεχωρίζει για την καλή ελληνική κουζίνα του και τα εκλεκτά προϊόντα. Ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος, με όμορφα, φωτεινά χρώματα και έναν υπέροχο κήπο, σε υποδέχονται για να απολαύσεις γευστική σπιτική κουζίνα και παραδοσιακά προϊόνταΤο μενού είναι πλούσιο σε ορεκτικά, τοπικές σπεσιαλιτέ και ελληνικές συνταγές, ντόπια κρεατικά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που θα συνοδεύσεις με καλό κρασί και εξαιρετικά ελληνικά αποστάγματα, ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο, η Μπουκαδούραδιοργανώνει βραδιές με ζωντανή μουσική.

e-table tip: Δοκίμασε γεμιστή μελιτζάνα, σπετσοφάι θαλασσινών, αστακομακαρονάδα και σπέσιαλ μπουγιουρντί, γεμιστό λουκάνικο με γραβιέρα, τηγανιά κοτόπουλου με κρούστα μυρωδικών, σουπιές κρασάτες και καπνιστή μπριζόλα αλλά και ποικιλίες κρεατικών.

 

Κλείσε στη Μπουκαδούρα

 


 

Tα Πυθάρια, Πεύκα

Τα Πυθάρια είναι  μια από τις αγαπημένες μας ταβέρνες στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Πεύκα, με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα στέκια της ορεινής Θεσσαλονίκης, με ιστορία άνω των 40 ετών, σε μία περιοχή που αποτελεί γαστρονομικό προορισμό για τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο. Στα Πυθάρια θα βρεις εκλεκτό φαγητό και αυθεντικές γεύσεις, από φοβερά ορεκτικά, μέχρι και συνταγές στη σχάρα και τη γάστρα.

e-table tip: Δοκίμασε την παραδοσιακή πατάτα της γιαγιάς με θυμάρι, χοιρινή σταβλίσια μπριζόλα στην τάβλα, μενταγιόν με σάλτσα πιπεριού και κατσικάκι γάλακτος.

 

Κλείσε στα Πυθάρια

 


 

Πορφύρα, Τούμπα

Η ταβέρνα Πορφύρα στην Τούμπα Θεσσαλονίκης φημίζεται για την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και τα ποιοτικά κρεατικά. Πρόκειται για μια  από τις παραδοσιακές ταβέρνες  στη Θεσσαλονίκη, που τιμά την ελληνική παράδοση και τις ντόπιες σπεσιαλιτέ. Ο όμορφος και προσεγμένος χώρος θα σε ταξιδέψει σε καποιο όμορφο νησί της Ελλάδας όσο απολαμβάνεις τους νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες με τη συνοδεία εκλεκτού ούζου και κρασιού.

e-table tip: Δοκίμασε τηγανητά καλαμαράκια, χταποδάκι στη σχάρα, λαχταριστή γαριδομακαρονάδα, αχνιστά μύδια, μπακαλιάρο σκορδαλιά, σαρδέλες ψητές και φρεσκότατα ψάρια στα κάρβουνα. Επίσης μην παραλείψεις να φας χοιρινή και μοσχαρίσια μπριζόλα, ψαρονέφρι, κοτόπουλο φιλέτο αλα κρεμ και χειροποίητο μπιφτέκι. Κάθε Σάββατο στις 21:00 ζωντανή μουσική.

 

Κλείσε στην Πορφύρα

 


 

Ψωμί κι ελιά, Σουρωτή

Η ταβέρνα Ψωμί κι Ελιά στη Σουρωτή είναι μία ακόμα καλή ταβέρνα με καλή ελληνική κουζίνα και νόστιμους μεζέδες. Φωτεινά χρώματα, παραδοσιακή διακόσμηση με μοντέρνα στοιχεία και φιλική ατμόσφαιρα δημιουργούν το ιδανικό περινάλλον για να γευματίσεις με τους φίλους και την οικογένειά σου. Το ελληνικό λάδι, το φρέσκο ζεστό ψωμί και τα πιο εκλεκτά ελληνικά προϊόντα είναι τα βασικά συστατικά των πεντανόστιμων σπιτικών συνταγών που παρασκευάζονται καθημερινά με μεράκι και γνώση, διατηρώντας την ελληνική παράδοση.

e-table tip: Δοκίμασε γεμιστά μανιτάρια, ζουμερό μπιφτέκι, κοκορέτσι και άλλα εκλεκτά κρεατικά, παραδοσιακά μαγειρευτά, πεντανόστιμα ορεκτικά και τοπικές σπεσιαλιτέ με τη συνοδεία καλού κρασιού και εκλεκτών ελληνικών αποσταγμάτων. Ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 21:00.

 

Κλείσε στο Ψωμί κι Ελιά

 


 

Ταβέρνα στην πλατεία Σκρα, Καλαμαριά

Η Ταβέρνα στην πλατεία Σκρα είναι η γνωστή ταβέρνα μπροστά στην πλατεία Σκρα στην Καλαμαριά. Αποτελεί μια γνήσια ελληνική ταβέρνα που σερβίρει κάθε μέρα σούβλες στα κάρβουνα. Εδώ θα φας μπριζόλα σούβλας, κεμπάπ και γύρο που γίνεται ανάρπαστος. Τα μεσημέρια υπάρχουν πάντα προτάσεις για 5-6 μαγειρευτά φαγητά και τα Σαββατοκύριακα πολλές σπεσιαλιτέ όπως τζιγεροσαρμά, κότσι, εξοχικό και αγριογούρουνο με μανιτάρια.

e-table tip: Δοκίμασε από ορεκτικά μπουγιουρντί, πατάτα γεμιστή, μελιτζανοκροκέτες, κασεροκροκέτες και κολοκυθοκεφτέδες.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close