Top 5 παρεΐστικα στέκια για φαγητό στα Πετράλωνα

1.6K

Ψάχνεις νέες γευστικές αποδράσεις με την παρέα, την οικογένεια και γιατί όχι με το άλλο σου μισό; Έλα μαζί μας στα 5 top στέκια για φαγητό στα Πετράλωνα και ανακάλυψε τον επόμενό σου γευστικό προορισμό!

Λεμονανθός

Είσαι και εσύ ένας από τους λάτρεις του φαγητού μιας τελείως διαφορετικής εποχής από τη δική μας; Τότε ο επόμενος προορισμός σου είναι σίγουρα το μεζεδοπωλείο Λεμονανθός στα Πετράλωνα, τον οποίο θα βρεις στην οδό Τρώων 34 και Κυδαντιδών. Ο χώρος του θα σε ταξιδέψει στα παλιά καλά και ποιοτικά μεζεδοπωλεία της Αθήνας, με το στοιχείο της πέτρας να κυριαρχεί σε όλο τον χώρο, διακοσμημένο όμως με ένα λίγο πιο σύγχρονο και μίνιμαλ τρόπο, με τα ξύλινα τραπεζάκια και τα ωραία στημένα πιάτα του να κλέβουν την παράσταση. Πέρα από την υπέροχη φιλοξενία του και το γρήγορο σέρβις, εκεί θα απολαύσεις ποιοτικές και πάνω από όλα πολύ νόστιμες ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις, από τον βραβευμένο σεφ Μάριο Βεκρή, που θα το κάνουν νούμερο ένα επιλογή σου για έξοδο. Μία μόνο δοκιμή αρκεί για να σε πείσει!

e-table tip: Αγαπημένες μας επιλογές ο κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες, το αρνάκι στη γάστρα με πατατούλες και το χοιρινό με σέλινο.

Κλείσε στο Λεμονανθό

 

 


 

Ο Δήμαρχος

Μία ακόμα βόλτα στις παλιές αναμνήσεις της Αθήνας, μας ξυπνά τοεστιατόριο Δήμαρχος, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ηούς 56 στα Πετράλωνα. Πρόκειται για ένα παλιό αρχοντικό όπου ζούσε παλιά ο Δήμαρχος, το οποίο έχει ανακαινιστεί πλήρως και πλέον διαθέτει ρετρό ατμόσφαιρα συνδυασμένη με urban στοιχεία, στο οποίο μπορείς να απολαύσεις με την παρέα σου ή την οικογένειά σου διάφορες ελληνικές σπιτικές γεύσεις με βάση το κρέας. Εξαιρετικές συνταγές ετοιμάζονται καθημερινά και σιγοψήνονται στην ανοιχτή του κουζίνα, από την οποία οι λαχταριστές μυρωδιές ξεχειλίζουν και σου ανοίγουν την όρεξη. Εκεί θα απολαύσεις χορταστικά ορεκτικά, δροσερές σαλάτες, ζουμερά μπιφτέκια, χοιρινό στα κάρβουνα, διάφορα λαχταριστά κρέατα και καλό κρασί, σε μοναδικές τιμές.

e-table tip: Μπορείς να παραγγείλεις και να μοιραστείς με την παρέα μία μεγάλη ποικιλία κρεατικών, με καλαμάκια χοιρινά και κοτόπουλο, κεμπάπ, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, αλλά και μπιφτέκι γαλοπούλα, συνοδευόμενα από πατάτες τηγανιτές και ψωμάκια.

 

Κλείσε στο Δήμαρχο

 


 

Μεζεδοπωλείο Πλειάδες

Αν πάλι αναζητάς μία cozy και οικογενειακή ατμόσφαιρα στην έξοδό σου για φαγητό στα Πετράλωνα, τότε σίγουρα ο προορισμός σου είναι το Μεζεδοπωλείο Πλειάδες, το οποίο θα βρεις στην οδό Δημοφώντος 94. Ο υπέροχος χώρος του, με τα ζεστά χρώματα και τα ξύλινα τραπέζια, οι μοναδικές ελληνικές γεύσεις του, αλλά και το υπέροχο προσωπικό του, είναι αυτά που θα σε κάνουν να θέλεις να το επισκεφθείς ξανά και ξανά και θα το κάνουν μία από τις top επιλογές σου για φαγητό κοντά στο κέντρο της πόλης. Στον κατάλογό του θα βρεις διάφορα κλασικά πιάτα, όπως είναι οι ποικιλίες κρεατικών, οι μερίδες και τα πιάτα στη σχάρα, αλλά ταυτόχρονα θα βρεις και πολλές διαφορετικές και πρωτότυπες προτάσεις, όπως πατάτα φούρνου με τυριά, φαβοκεφτέδες, μελιτζάνα ψητή με φέτα φούρνου, αλλά και ψητά μανιτάρια Πλευρώτους με κρέμα βαλσάμικο, όλα σε πολύ οικονομικές τιμές.

e-table tip: Μπορείς να ξεκινήσεις με μία ανάμεικτη σαλάτα, κολοκυθοκεφτέδες, μπουγιουρντί και φέτα με μέλι, να συνεχίσεις με μία τηγανιά κοτόπουλο, κεφτεδάκια και μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και να τα συνοδεύσεις με ούζο, κρασί, τσικουδιά ή μπύρα.

 

Κλείσε στο Μεζεδοπωλείο Πλειάδες

 


 

Πετραλώνι

Παραδοσιακό, με ζεστή ατμόσφαιρα, φιλικό περιβάλλον και απίστευτες τιμές, το μεζεδοπωλείο και ουζερί Πετραλώνι, θα σε βοηθήσει να αποδράσεις από την κούραση και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Βρίσκεται στην οδό Αθηνοδώρου 18 και Πλατεία Ηούς στα Κάτω Πετράλωνα, πολύ κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού Πετράλωνα και καταφέρνει να εντυπωσιάσει όλους τους επισκέπτες του με την απλότητα, αλλά και την ποιότητά του. Και λέγοντας ποιότητα, δεν εννοούμε μόνο στις γεύσεις και τα προϊόντα του, αλλά και στην ποιότητα της εξυπηρέτησής του και της ατμόσφαιρας που διαθέτει. Στο χώρο του θα βρεις το στοιχείο της πέτρας να κυριαρχεί από άκρη σε άκρη, αλλά και όμορφα ζεστά χρώματα να δένουν αρμονικά με τη διακόσμησή του. Εκεί θα απολαύσεις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και παραδοσιακούς μεζέδες, συνοδεύοντάς τα με ποτά αυστηρά επιλεγμένα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

e-table tip: Δοκίμασε ταλαγάνι Μεσσηνίας σχάρας με καραμελωμένο αχλάδι, καισαροπιτάκια που είναι τραγανά πιτάκια με παστουρμά, ντομάτα, πιπεριές, τυρί, χειροποίητο λουκάνικο Σερρών χωρίς συντηρητικά, φωλιές μανιταριών, τα οποία είναι γεμιστά μανιτάρια, με τυριά, σύκο αρωματισμένο με μαυροδάφνη και μπιφτέκια προφατίνας.

 

Κλείσε στο Πετραλώνι

 


 

Κομπρεμί

Και για το τέλος, αφήσαμε μία ξεχωριστή επιλογή, αρκετά διαφορετική από τις άλλες, αφού καταφέρνει να συνδυάσει τα νόστιμα μεζεδάκια με τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, τις χορτοφαγικές, καθώς και τις vegan επιλογές. Φυσικά δεν είναι άλλο, από τομεζεδοπωλείο Κομπρεμί, το οποίο βρίσκεται στην οδό Δωριέων 26 και Δημοφώντος στα Πετράλωνα. Το μενού του μικρό, αλλά πλήρες από επιλογές, αφού διαθέτει διάφορες σαλάτες, ορεκτικά, αλλά και κυρίως πιάτα, που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς της παρέας. Ο χώρος του είναι λιτός και προσεγμένος, διοργανώνοντας θεματικές βραδιές με μουσικά δρώμενα μέχρι και θεατρικές παραστάσεις για να κάνουν τη γευστική σου εμπειρία ακόμα πιο απολαυστική.

e-table tip: Ξεκίνα την παραγγελία σου με ένα ντάκο με κρέμα ανθότυρο, συνέχισε με μανούρι στη σχάρα με τσάτνεϋ φρούτου εποχής, λουκάνικο Λακωνίας με πορτοκάλι, κοτομπουκιές με σως μπέικον και με σκιουφιχτά με ψητά λαχανικά, συνοδευόμενα από φρέσκια σάλτσα ντομάτας

 

Κλείσε στο Κομπρεμί

 


 

Κλείσε σε στέκια για φαγητό στα Πετράλωνα

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close