Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών | 10 ιταλικά στέκια με τις καλύτερες μακαρονάδες στην Αθήνα

1.3K

Προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Ζυμαρικών που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου τα καλύτερα 10 ιταλικα εστιατόρια με τις πιο νόστιμες μακαρονάδες στην Αθήνα! Δοκίμασε χειροποίητα ζυμαρικά με αυθεντικές ιταλικές συνταγές και ταξίδεψε σε μερικά μόλις λεπτά στα σοκάκια της Ιταλίας!

 

1.Frankie, Κολωνάκι

Ξεκινάμε με μία βόλτα στο κέντρο, γιορτάζοντας την Παγκόσμια ημέρα όλων των Μακαρονάδων, στην ιταλική Trattoria Frankie στο Κολωνάκι, η οποία βρίσκεται στην κεντρική οδό της Σκουφά, στο νούμερο 42. Το Frankie αποτελεί ένα νέο εγχείρημα της ομάδας του Nice ‘n Easy, που κατάφερε να μεταμορφώσει το χώρο του πρώην Rosebud σε μια εντυπωσιακή trattoria με ύφος Νέας Υόρκης. Ο χώρος του είναι φωτεινός, ζεστός και οικείος, με μοντέρνα και προσεγμένη διακόσμηση. Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από ιταλικά snacks, antipasti, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, κρεατικά, ψωμί και πίτσες με προζύμι και βιολογικό αλεύρι, πολλές gluten free και lactose free επιλογές, μία μεγάλη ποικιλία από αλλαντικά αλλά και μια ευρεία γκάμα από ελληνικά και ιταλικά κρασιά. Για σήμερα κιόλας, όλες οι μακαρονάδες θα είναι σε Έκπτωση -30%!* Η έκπτωση του 20% για κρατήσεις μέσω e-table θα ισχύει παράλληλα για τον υπόλοιπο κατάλογο. 

Βουνό καρμπονάρας στο Frankie στο Κολωνάκι

e-table tip: Ιδανική επιλογή για αυτή την ημέρα, αποτελούν τα Spaghetti Alla Carbonara, οι ταλιατέλες με πέστο, τα Corn Gluten Free penne pasta και τα μαύρα λινγκουίνι.

 

Κλείσε στο Frankie

 


 

2.Tuttitalia, Κολωνάκι

Θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας στο κέντρο της πόλης και θα κάνουμε την επόμενη στάση μας πάλι στην περιοχή του Κολωνακίου. Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη φορά θα κλείσουμε τραπέζι στο ιταλικό εστιατόριο Tuttitalia, το οποίο βρίσκεται στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου, στον αριθμό 14. Σε αυτή την trattoria, θα ζήσεις μία ανεπανάληπτη αυθεντική ιταλική εμπειρία,  αφού ο σεφ φροντίζει να προμηθεύεται καθημερινά φρέσκα υλικά, έτσι ώστε το γευστικό αποτέλεσμα των πιάτων του, να είναι το καλύτερο δυνατό. Το μενού του έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς, περιλαμβάνοντας γνωστά ιταλικά πιάτα, pizza και φυσικά pasta, φτιαγμένα σύμφωνα με την ιταλική γαστρονομική παράδοση. Όλα αυτά θα τα απολαύσεις σε έναν ζεστό, κομψό και φιλόξενο χώρο, στον οποίο θα σε περιμένει ένα ευγενικό προσωπικό.

Ειδικά για αυτή την ξεχωριστή ημέρα, o chef του Tuttitalia ετοίμασε φρέσκες χειροποίητες ταλιατέλλες με σάλτσα βουτύρου, τοματίνια και παρμεζάνα!

e-table tip: Δοκίμασε penne all’ arrabbiata, τα οποία είναι ζυµαρικά µε σάλτσα τοµάτας, σκόρδο, µπούκοβο, καυτερές πιπεριές, µαϊντανό και ελαιόλαδο, casarecce tuttitalia, που είναι ζυµαρικά µε ντοµατίνια, κοτόπουλο φιλέτο, µπέικον, ρόκα και παρµεζάνα και papardelle tartufate, που είναι ζυµαρικά µε κρέµα γάλακτος και mix µανιταριών µε τρούφα.

 

Κλείσε στο Tuttitalia

 


3.Cupola, Παγκράτι

Eπόμενη στάση για εξαιρετικές μακαρονάδες στην Αθήνα είναι η ιταλική trattoria Cupola στο Παγκράτι. Το φοβερό αυτό ιταλικό στέκι βρίσκεται στον πεζόδρομο της Eυφορίωνος και έχει κταταφέρει να εντυπωσιάσει με την όμορφη, μίνιμαλ και κομψή διακόσμησή του, αλλά και όλες τις λαχταριστές μυρωδιές που βγαίνουν καθημερινά από την κουζίνα του. Όλα τα πιάτα τα έχει επιμεληθεί o γνωστός σεφ Stefano Rossi, ο οποίος έχει καταφέρει να δημιουργήσει νόστιμα αυθεντικά ιταλικά πιάτα, μαγειρεμένα μόνο με φρέσκα υλικά. Στο μενού του θα βρεις δροσερές σαλάτες, νόστιμες antipasti επιλογές, διάφορες επιλογές από pasta και ριζότο, ξεχωριστές πίτσες, κρέας και φρέσκο ψάρι, αλλά και λαχταριστά γλυκά.

Η εξαιρετική Aglio olio και peperoncino μακαρονάδα της τρατορίας Cupola

e-table tip: Μπορείς να επιλέξεις ταλιατέλες ολικής άλεσης με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, ricotta, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μανιτάρια και φρέσκο baby σπανάκι, ζυμαρικά με σπιτικό pesto Genovese βασιλικoύ, pecorino και κουκουνάρι, αλλά και cappelli di prete γεμιστά με άγρια μανιτάρια και τυρί ricotta σε σάλτσα μαύρης τρούφας.

 

Κλείσε στο Cupola

 


 

4.Giacomo, Κηφισιά

Συνεχίζουμε τη Γιορτή των Ζυμαρικών, αυτή τη φορά στη Βόρεια Πλευρά της Αθήνας, επιλέγοντας την περιοχή της Κηφισιάς. Πρώτη στάση στην Κηφισιά, το αυθεντικό Ιταλικό wine restaurant Giacomo, το οποίο βρίσκεται στην οδό Λεβίδου 11. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφα διακοσμημένο χώρο, με κλασικές λεπτομέρειες που αναδεικνύουν την Ιταλική φινέτσα του όλου concept και σε ταξιδεύουν στην γειτονική Ιταλία. Το μενού του περιλαμβάνει πολλά ιταλικά πιάτα, με πρωταγωνιστή την Ιταλικού τύπου αυθεντική πίτσα, αυτή με τη λεπτή ζύμη και τις αυθεντικές μακαρονάδες και ριζότο. Στον καλαίσθητο, φωτεινό και προσεγμένο του χώρο, με τη μοναδική του ατμόσφαιρα και το ευγενικό προσωπικό του, μπορείς να απολαύσεις καθημερινά διάφορες δροσερές σαλάτες, πίτσες, ζυμαρικά και φυσικά παραδοσιακά ιταλικά γλυκά.

Οι εξαιρετικές ταλιατέλες Pomodoro του Giacomo

e-table tip: Παράγγειλε λαζάνια με ραγού με μοσχαράκι ξηράς ωρίμανσης, μανιτάρια porchini και scarmoza, τα φετουτσίνι με σάλτσα γκοργκοντζόλα, σπανάκι και καρύδια, τις ταλιατέλες με ψητό μπαρμπούνι και κρέμα αχινού και φυσκά spaghetti Καρμπονάρα!

 

Κλείσε στο Giacomo

 


 

5.Margot, Χαλάνδρι

Δεύτερη στάση για μακαρονάδες στα Βόρεια Προάστια είναι η ιταλική trattoria Margot στο Χαλάνδρι. Tο Margot, βρίσκεται στην οδό Αγίου Γεωργίου 28 και καταφέρνει να εντυπωσιάζει, τόσο με την απλή και προσεγμένη του διακόσμηση, όσο και με τις μοναδικές ιταλικές του γεύσεις. Πρόκειται για μία δημιουργία του Δημήτρη Κοντόπουλου του Scala Vinoteca, η οποία έχει καταφέρει να γίνει στέκι όλων όσων γνωρίζουν από καλή ιταλική κουζίνα. Το μενού του απαρτίζεται από ιταλικά πιάτα με ιδιαίτερο χαρακτήρα όπως φρέσκα ζυμαρικά και σισιλιάνικη πίτσα, νόστιμα και μυρωδάτα ριζότο, δροσερές σαλάτες, μία ποικιλία από εκλεκτά και καλομαγειρεμένα κυρίως πιάτα, όπως Delmonico steak, chips πατάτας με αρωματισμένο βούτυρο λευκής τρούφας, αλλά και χορταστικά και γευστικά ορεκτικά, όπως μύδια αχνιστά με ζωμό καραβίδαςκαι αρωματικά, αλλά και πλούσια πλατώ τυριών και αλλαντικών.

Τα λαχταιστά tagliolini με αχλάδι, prosciutto di parma και φρέσκια τρούφα στην τρατορία Margot

e-table tip: Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα φρέσκα σπιτικά agnolotti γεμιστά με πατάτα και τρούφα, τα linguini carbonara με καπνιστό guanciale, αλλά και τα tagliolini με αχλάδι, prosciutto di parma και φρέσκια τρούφα.

 

Κλείσε στο Margot

 


 

 

6.Amandi, Νέο Ηράκλειο

Κάνοντας μία τελευταία στάση στα Βόρεια Προάστια, θα επισκεφθούμε το all – day café restaurant Amandi, στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου. Το Amandi, βρίσκεται στην οδό Πρασινου Λόφου και Φιλύρων 10 και προσφέρει δημιουργική μεσογειακή κουζίνα. Το περιβάλλον του είναι πολύ προσεγμένο, μοντέρνο, με vintage ασπρόμαυρα πλακάκια, μαύρες καρέκλες, μία εντυπωσιακή μπάρα και ένα δροσερό αίθριο με λουλούδια. Το μενού του, μπορεί να περιλαμβάνει πιάτα μίας δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας, βασίζεται όμως κυρίως στα ιταλικά εδέσματα, τα οποία ετοιμάζονται καθημερινά από τα πιο φρέσκα υλικά της εποχής. Εκεί μπορείς να απολαύσεις διάφορα ορεκτικά, πιάτα λαχταριστών ζυμαρικών, πιάτα σχάρας, πεντανόστιμη pizza, ζουμερά burger και τρομερά γλυκά, συνοδεία με δροσερά και ευφάνταστα cocktail.

Στο Amandi θα βρεις πεντανόστιμες ταλιατέλες με άγρια μανιτάρια , κονιάκ & κρέμα τρούφας.

e-table tip: Για κάτι το διαφορετικό, επέλεξε πέννες με καπνιστή μελιτζάνα, φρέσκια ντομάτα, μους ανθότυρου, καβουρδισμένο κουκουνάρι και θυμάρι, ταλιατέλες με καπνιστό σολομό, ντοματίνια, γλυκό κάρυ και σάλτσα βότκας και σκιουφιχτά με ραγού από λουκάνικα, βασιλικό και μοτσαρέλα.

 

Κλείσε στο Amandi

 


 

7.Ramino, Γλυφάδα

Και για όλους εκείνους που θέλουν να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών στα Νότια Προάστια, έχουμε την ιδανική επιλογή… Το ιταλικό εστιατόριο Ramino στην περιοχή της Γλυφάδας. Το Ramino βρίσκεται στην οδό Μεταξά 34, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Γλυφάδας και προσφέρει αυθεντική ιταλική κουζίνα και πολύ καλό κρασί. Ανήκει στον Όμιλο Καστελόριζο το οποίο σημαίνει φυσικά εγγύηση στην ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων του. Προσεγμένη διακόσμηση σε γήινα χρώματα, cozy ατμόσφαιρα και περιβάλλον που συνδυάζει τον αέρα των νεοϋορκέζικων και των βιεννέζικων μπιστρό, το καθιστούν νούμερο ένα επιλογή για να γευτείς νόστιμα ζυμαρικά και να περάσεις ένα χαλαρό απόγευμα ή βράδυ στη Γλυφάδα. Τη δημιουργία του μενού του, έχει αναλάβει ο chef Χρήστος Γιατράκος, ο οποίος έχει παντρέψει αυθεντικές ιταλικές και κλασικές συνταγές με διάφορα εκλεκτά προϊόντα.

Spaghetti pomodoro με σάλτσα τομάτας, παρμεζάνα και λάδι βασιλικού στο Ramino

e-table tip: Δοκίμασε spaghetti pomodoro με σάλτσα τομάτας, παρμεζάνα και λάδι βασιλικού, Tagliatelle al Tartufo Nero με κρέμα mascarpone, μαύρη τρούφα και φλέικς παρμεζάνας, Calamaro alla Bolognese με καλαμάρι, γλυκά τοματίνια και φύκι nori και τη φημισμένη Spaghetti alla Carbonara με πανσέτα, pecorino και νωπός κρόκο αυγού.

 

Κλείσε στο Ramino

 


 

8.Pasta, Αργυρούπολη

Επόμενη στάση για ζυμαρικά στα Νότια Προάστια, το ιταλικό κλασικό εστιατόριο Pasta στην περιοχή της Αργυρούπολης, το οποίο βρίσκεται στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 29. Το Pasta, προσφέρει διάφορες ιταλικές επιλογές, με βάση κυρίως τα πιάτα ζυμαρικών, αλλά και διάφορες αμερικάνικες σπεσιαλιτέ, για να κάνει τον κατάλογό του λίγο πιο διαφορετικό. Ο χώρος του είναι μοντέρνος, με το στοιχείο του ξύλου να κυριαρχεί από άκρη σε άκρη και με μία lounge ατμόσφαιρα, όπου σε συνδυασμό με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό της, δημιουργούν ένα χαλαρό και ζεστό περιβάλλον που θυμίζει ανάλογα εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, στα οποία μπορείς να απολαύσεις νόστιμα ζυμαρικά, ριζότι, antipasti, εκλεκτά κρεατικά και φρεσκότατες σαλάτες. Σε αυτό μπορείς λοιπόν να δοκιμάσεις τα διάφορα μυστικά της ιταλικής, αλλά και αμερικάνικης κουζίνας και να γιορτάσεις μαζί μας τη μέρα των ζυμαρικών

e-table tip: Παράγγειλε για αρχή τα πρωτότυπα fagottini e pera, τα οποία είναι πουγκιά ζυμαρικών γεμισμένα με αχλάδι σε σάλτσα γκοργκοντζόλας και καρύδι και συνέχισε με salmone e vodka, που είναι πέννες με φρέσκο σολομό, βότκα και ρόκα σε λευκή σάλτσα ή με carbonara originale, με παντσέτα, κολοκυθάκια και αβγό.

 

Κλείσε στο Pasta

 


 

9.Santa Pasta, Πασαλιμάνι

Και τέλος, η γιορτή όλων των μακαρονάδων, θα κλείσει σε μία υπέροχη περιοχή που ξέρει να αγαπά την ιταλική κουζίνα… Τον Πειραιά. Θα ξεκινήσουμε με το κλασικό ιταλικό εστιατόριο Santa Pasta, το οποίο βρίσκεται στο Πασαλιμάνι και πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 144. Πρόκειται για ένα γνήσιο ιταλικό εστιατόριο στο κέντρο του Πειραιά, που χαρακτηρίζεται για τις εκλεπτυσμένες και ελαφριές γεύσεις και την υγιεινή διατροφή. Ο χώρος του είναι μικρός και ζεστός, θυμίζοντας έντονα μπιστρό της Ιταλίας και σε κάνει να ταξιδεύεις τόσο με τη διακόσμησή του, όσο και με την κουζίνα του, αλλά και την μουσική του, στη διπλανή Ιταλία! Εκεί θα δοκιμάσεις ολόφρεσκες σαλάτες, αυθεντική ιταλική πίτσα με αφράτη ζύμη, εκπληκτικές ιταλικές μακαρονάδες με υπέροχες σάλτσες, αλλά και παραδοσιακές ιταλικές μπρουσκέτες.

Η εξαιρετική γαριδομακαρονάδα του Santa Pasta

e-table tip: Αγαπημένες μας επιλογές οι λαχταριστές πέννες με προσούτο, τα πεντανόστιμα λαζάνια ντίνκελ με σάλτσα και μανιτάρια και οι μοναδικές χυλοπίτες ντίνκελ με ροζ σάλτα και καραβίδες.

 

Κλείσε στο Santa Pasta

 


 

10.Pizzoteca, Πειραιάς

Και φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας για τη γιορτή των ζυμαρικών, το ιταλικό bistrot εστιατόριο Pizzoteca στο κέντρο του Πειραιά. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό σποτ ιταλικών γεύσεων, ο κατάλογος του οποίου είναι γεμάτος αυθεντικά ιταλικά εδέσματα. Το περιβάλλον θυμίζει αυθεντικό ιταλικό bistrot, το οποίο σε συνδυασμό με τα έπιπλα και τη διακόσμηση εποχής που διαθέτει, σε ταξιδεύουν σε ταινία που έχει γυριστεί στα παλιά σοκάκια της Ρώμης, εκεί που οι μυρωδιές των ζυμαρικών μπορούσαν να διαπεράσουν ακόμα και την οθόνη του μεγάλου κινηματογράφου. Το μενού του, το έχει αναλάβει αποκλειστικά ο chef Νίκος Σωτηρόπουλος, ο οποίος ξεκινά με αντιπάστι και πλούσιες σαλάτες, συνεχίζει με ιταλική πίτσα και καλτσόνε, πάστα αλλά και ριζότι παραδοσιακής τρατορίας και κλείνει με μία πολύ καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών και φυσικά με τα λαχταριστά επιδόρπια που δε λείπουν από κανένα γνήσιο ιταλικό εστιατόριο.

Η φοβερή καρμπονάρα του Pizzoteca

e-table tip: Δοκίμασε σπαγγέτι με μπρόκολο, κοτόπουλο και αρωματική γαλέτα, πέννες με καυτερό λουκάνικο, σάλτσα Νάπολη, κρέμα γάλακτος, πεπεροντσίνο, σκόρδο και μυρωδικά και τα κλασικά και πλέον γνωστά σε όλους σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και μυρωδικά.

 

Κλείσε στο Pizzoteca

 


 

Κλείσε σε ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close