Γευστικοί προορισμοί στο “σμαραγδένιο νησί”, τη Ρόδο!

663

Η Ρόδος είναι το νησί που πάντα θα σε εντυπωσιάζει με την γοητεία των φυσικών της τοπίων, τα επιβλητικά αξιοθέατα, τα γραφικά σοκάκια και την μαγειρική του κληρονομιά. Μεζεδάκια αλλά και τοπικά αποστάγματα, κάνουν το γεύμα σου άκρως απολαυστικό, ξυπνώντας τον αρχαίο μύθο του νησιού που αναδύθηκε μέσα από τα γαλανά νερά. Γνώρισε νέους γευστικούς προορισμούς σε εστιατόριά μας στην Ρόδο, πίνοντας σούμα και κρασί!

Ροδίων Γεύσεις

Ένας χώρος μοντέρνος και όμορφος δίπλα στην θάλασσα με ατμοσφαιρικό φωτισμό, χαλαρή διακόσμηση και ελληνική κουζίνα δημιουργημένη με μεράκι και βασισμένη σε αγνά υλικά και προϊόντα ροδίτικης παραγωγής. Παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονες πινελιές που θα σε οδηγήσουν σε ένα γευστικό ταξίδι. Το μενού  περιλαμβάνει πιταρούδια (κεφτεδάκια από ρεβύθια), μάτσιγαριδομακαρονάδακαλομαγειρεμένα κρεατικά, θαλασσινά και πολλές ακόμα τοπικές γεύσεις και παραδοσιακές συνταγές που αναβιώνουν με φαντασία.

e-table tip: Δοκίμασε χοιρινό κότσι με φρέσκα αρωματικά και πατάτα Ρόδου με φλούδα, αργοψημένο και τόσο μαλακό που λιώνει σε κάθε μπουκιά.

 

Dinoris Fish Restaurant

Ένας κομψός χώρος με δροσερή αυλή στεγασμένος σε έναν από τους στάβλους των ιπποτών του Αγίου Ιωάννη εδώ και 45 χρόνια κάνει το Dinoris Fish Restaurant έναν από τους πιο γνωστούς προορισμούς στην Ρόδο. Σερβίρει νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες και ολόφρεσκο ψάρι προσεκτικά διαλεγμένα από τους ντόπιους ψαράδες. Δοκίμασε ορεκτικά και δροσερές σαλάτες από τα πιο φρέσκα υλικά συνοδεύοντας το πιάτο σου με ντόπιο κρασί.

e-table tip: Για ιδιαίτερο μενού δύο ατόμων επέλεξε σαμπάνια Μοέτ, στρείδια, σαλάτα της Πέπωςγαρίδες με σάλτσα ούζου και αστακό ψητό.

 

Παραδοσιακό κατάλυμα Κούκος

Στον πολυσύχναστο πεζόδρομο Νικηφόρου Μανδηλαρά θα συναντήσεις ένα παραδοσιακό διατηρητέο κτίριο του 1930 με ιδιαίτερο στυλ. Το Παραδοσιακό κατάλυμα Κούκος είναι το εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου που διαθέτει παλιά αρχιτεκτονική, χωριάτικο στιλ, τζάκι, εσωτερικές αυλές και ζεστασιά. Μπορείς να δοκιμάσεις σπιτικές, παραδοσιακές συνταγές και τοπικές σπεσιαλιτέ που ετοιμάζονται με τα πιο εκλεκτά υλικά της περιοχής. Το μενού περιλαμβάνει στριφτές πίτες, χωριάτικους μεζέδες, φρέσκο ψάρι και ντόπια κρεατικά στα κάρβουνα πάντα σε συνοδεία ντόπιου κρασιού.

e-table tip: Δοκίμασε παραδοσιακή κουλουρία με φρέσκα ντόπια μακαρόνια.

 

Θαύμα Εν Καιρώ

Και αν βρίσκεσαι περιπλανώμενος στα όμορφα σοκάκια του κέντρου κάνε μία στάση στο εστιατόριο Θαύμα εν καιρώ. Ένα κτίριο σε μια ατμοσφαιρική διώροφη μονοκατοικία δίπλα στη Ροδιακή Έπαυλη, με αυλή γεμάτη τριανταφυλλιές, δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για να αφήσεις τις αισθήσεις σου να σε παρασύρουν σε μία άλλη εποχή, εκεί που το νησί παίρνει σάρκα και οστά μέσα από μία ασπρόμαυρη φωτογραφία. Προσφέρει μεσογειακή κουζίνα και το μενού είναι ένα μείγμα ασιατικών, ιταλικών, μεσογειακών και σκανδιναβικών πιάτων που ετοιμάζονται από φρέσκα υλικά της Ρόδου, προσφέροντας λαχταριστά τοπικά ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως πιάτα.

e-table tip: Δοκίμασε έξι γαρίδες ωκεανού μαγειρεμένες με τσίλι, μάνγκο και κρέμα γάλακτος σερβιρισμένες με ρύζι.

 


 

Μπορεί τη Ρόδο να την έχεις συνδυάσει με καλοκαιρινό προορισμό, όμως η ομορφιά της είναι εκθαμβωτική και το χειμώνα και εσύ που σίγουρα θα την επισκεφτείς, μη διστάσεις να δοκιμάσεις την παράδοσή της στο πιάτο σου, γιατί ιδού η Ρόδος, ιδού και οι γευστικοί της προορισμοί!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close