Τα πιο νόστιμα μέρη για φαγητό στην Κηφισιά

5.2K

Στην καρδιά των βορείων προαστίων, πάντα βρίσκουμε νόστιμους λόγους για να πηγαίνουμε ξανά και ξανά. Βρήκαμε και σου προτείνουμε μερικά από τα αγαπημένα μας εστιατόρια στην Κηφισιά, που αξίζουν να κανονίσεις μία ή και περισσότερες εξόδους με την παρέα σου.

Καστελόριζο

Το εστιατόριο Καστελόριζο στην Κηφισιά είναι από τα πιο γνωστά εστιατόρια για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στα βόρεια προάστια. Το μενού του Καστελόριζου είναι κατά βάση μεσογειακό με στοιχεία της ελληνικής κουζίνας. Σε ένα κλασικό περιβάλλον, θα δοκιμάσεις δημιουργικές γεύσεις από το βυθό της θάλασσας, που παρασκευάζονται καθημερινά από φρέσκα υλικά.

e-table tip: Δοκίμασε οπωσδήποτε συμιακό γαριδάκι τηγανητό, κριθαρώτο με θαλασσινά και ψάρι ψητό που πραγματικά έρχεται τέλειο στο πιάτο. Δοκίμασε επίσης το κρασί με ετικέτα Καστελόριζο και κάποιο από τα νόστιμα επιδόρπια!

 

Κλείσε στο Καστελόριζο

 


 

Nice ‘n Easy

Εάν βρίσκεσαι στην Κηφισιά και ψάχνεις εστιατόρια με υγιεινά γευστικά πιάτα, τότε πρέπει να έρθεις στο Nice ‘n Easy. Το εστιατόριο αυτό δίνει έμφαση στην προέλευση των πρώτων υλών και στη θρεπτική αξία κάθε πιάτου. Τα υλικά που χρησιμοποιεί έχουν ως κοινό σημείο την υψηλή διατροφική αξία, είναι αγνά και αποκλειστικά βιολογικής παραγωγής. Το μενού έχει πολλές επιλογές για όλα τα γούστα, ελαφριά πιάτα, χορτοφαγικά και μη, προτάσεις με έθνικ πινελιές αλλά και πιάτα για τους λάτρεις του κρέατος.

e-table tip: Δοκίμασε το John Lennon ριζότο με καπνιστή μελιτζάνα, το Sean Connery σολωμό φούρνου με κρούστα από κριθάρι, λιναρόσπορο, εσπερειδοειδή και βότανα, πάνω σε ταμπουλέ από σπόρους quinoa και σάλτσα μουστάρδα και μέλι και το Clint Eastwood rib eye μόσχου. Για το τέλος δοκίμασε ανανά sous vide, αρωματισμένο με κάρδαμο, μους γιαουρτιού, λευκή σοκολάτα με λεβάντα, παστέλι quinoa και βιολογικό καϊμάκι από πρόβειο γάλα. Ρώτησε επίσης για τα πιάτα ημέρας.

 

Κλείσε στο Nice ‘n Easy

 


 

Μπέρδεμα

Το Μπέρδεμα είναι ένα όμορφο και γραφικό εστιατόριο στην Κηφισιά, με μπόλικο χρώμα, ζωγραφιστά κουζινικά στους τοίχους και νεο-παραδοσιακά στοιχεία διακόσμησης. Σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον θα απολαύσεις νόστιμη ελληνική και πολίτικη κουζίνα, με μεράκι και μαεστρία. Στο μενού θα βρεις ποικιλία ελληνικών μεζέδων, φρεσκοκομμένες σαλάτες, ποικιλία κρεάτων και ψαριών, καθώς και κεμπάπ.

e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις παστουρμαδοπιτάκια πολίτικα με φύλλο κανταίφι, αστακομακαρονάδα, φιλέτο λαυράκι με λαχανικά και ginger σε λαδόκολλα ψημμένο στο φούρνο, το Hamburger Αλλιώς με βάση ψιλοκομμένης πατάτας,σως φέτα,μπιφτέκι μοσχαρίσιο,καραμελωμένα κρεμμύδια και ντομάταΑλί Ναζίκ με ντονέρ, σάλτσα ντομάτας και πουρές μελιτζάνας και χιουνκιάρ με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας με μοσχαράκι κοκκινιστό.

 

Κλείσε στο Μπέρδεμα

 


 

Wagamama

Στη γραφική οδό Κασσαβέτη στη Κηφισιά, σε περιμένει το Wagamama με την καλύτερη πολυασιατική κουζίνα.  Δεν είναι τυχαίο που το σύνθημα του Wagamama είναι ότι οι γεύσεις του “αγγίζουν την ψυχή”.  Με ένα πλούσιο κατάλογο από δροσερές σαλάτες, κινέζικων σπεσιαλιτέ, φανταστικού σούσι και φοβερών γλυκών, ταξιδεύεις στη γευστική Ανατολή, δοκιμάζοντας τις καλύτερες ιαπωνικές fusion γεύσεις.

e-table tip: Να δοκιμάσεις σούπες ramen, κοτόπουλο teriyaki donburi και τη σαλάτα με πορτοκάλι και σουσάμι. Από σούσι μας άρεσε το Volcano Salmon Roll με καβουρόψιχα, αβοκάντο και μαγιονέζα wasabi, καλυμμένο με ταρτάρ σολομού, πορτοκαλί tobiko και φύτρες κόλιανδρο και το Mango, Avocado and Cucumber με μάνγκο, αβοκάντο, αγγούρι και ανάμεικτους σπόρους σουσαμιού. Θα δοκιμάσεις επίσης λαχταριστές συνταγές με νούντλς, κοτόπουλο με τζίντζερ, teriyaki soba με χοιρινό, το φοβερό τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο και γαρίδες. Και μην ξεχάσεις να παραγγείλεις σίγουρα φρέσκους χυμούς, με τζίντζερ, μήλο και lime!

 

Κλείσε στο Wagamama

 


 

Σαλματάνης

Αν ψάχνεις για εστιατόρια στην Κηφισιά με παράδοση στη γεύση, τότε πρέπει να κλείσεις το τραπέζι σου στο εστιατόριο Σαλματάνης. Από το 1920 ο Σαλταμάνης αποτελεί σημείο αναφοράς του καλού φαγητού και των παραδοσιακών γεύσεων, προσφέροντας νόστιμη ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον με διακόσμηση σε παλ αποχρώσεις, ένα τζάκι να δεσπόζει στον χώρο και πίνακες με ναυτικούς, ταξιδεύεις μέχρι τα νησιά του Αιγαίου.  Το μενού στηρίζεται σε παραδοσιακές συνταγές και σπεσιαλιτέ της ελληνικής γαστρονομίας με έμφαση στο κυνήγι.

e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις μανιτάρια γεμιστά με ποικιλία τυριών και σκορδόλαδο, μπεκρή μεζέ με χοιρινό με πιπεριά γραβιέρα, ντομάτα, μανιτάρια και γραβιέρα, σπαλομπριζόλα και χοιρινό λεμονάτο με πουρέ φρέσκιας πατάτας.

 

Κλείσε στο Σαλματάνη

 


 

Dos Hermanos

Αν δεν έχεις επισκεφτεί ακόμα το Dos Hermanos, σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Πρόκειται για ένα από τα  παλαιότερα εστιατόρια με αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα και βρίσκεται στο κέντρο της Κηφισιάς. Οι Μεξικάνοι…από κούνια όπως λένε, ετοιμάζουν καθημερινά παραδοσιακά πιάτα από κάθε γωνιά του Μεξικού, όπως τραγανά tacos, ζουμερά enchiladas, λαχταριστά burritos, αλλά και φοβερές μαργαρίτες από παλαιωμένη τεκίλα, που “σβήνουν” ιδανικά το πικάντικο chili con carne! Μην παραλείψεις να φωτογραφίσεις μία από της πιο γνωστές -και instagramικές- γωνίες του μαγαζιού, στο βάθος του κήπου, το τραπέζι με το πορτραίτο της  Φρίντα Κάλο.

e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις την κακτοσαλάτα με ντομάτα, πιπεριά, αβοκάντο, κάκτο, παρμαζάνα και cheddar, το καταπληκτικό guacamole dip και τα huevos con chorizo, ομελέτα με μεξικάνικο λουκάνικο. Δοκίμασε ποικιλίες σε nachos, burritos, tostadas, enchilladas και fajitas πάντα με κάποιο από τη φοβερή λίστα cocktails.

 

Κλείσε στο Dos Hermanos

 


 

The Dalliance House

Επόμενη πρόταση για εστιατόρια στην Κηφισιά είναι το το εστιατόριο The Dalliance House. Εκεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα νεοκλασικά κτίρια στο κέντρο της Κηφισιάς, θα βρεις  έναν καλόγουστο χώρο, όπου ο αριστοκρατικός αέρας του νεοκλασικού αρχοντικού συναντιέται με την προσεγμένη διακόσμηση, που θυμίζοντας cosy καθιστικό. Τα στοιχεία το που χαρακτηρίζουν είναι η οικειότητα, η άνεση, η τάση για δημιουργία ενός χώρου που η ιδιωτικότητα μαζί με τη κοινωνικότητα συνδυάζονται. Είναι ένας ξεχωριστός χώρος με ένα δροσερό κήπο, που μπορείς να απολαύσεις μεσογειακή κουζίνα, gourmet πιάτα, αλλά και brunch.  Το μενού, όπως οι εποχές και τα χρώματα στη φύση, φλερτάρει με την αλλαγή και αναπροσαρμόζεται κατά διαστήματα, για να ιντριγκάρει τον ουρανίσκο σου!

e-table tip: Δοκίμασε την ανάμεικτη σαλάτα με μαστέλο χίου με βινεγκρέτ φράουλας, παπαρουνόσπορο και φράουλες, τον τόνο σχάρας σε κρούστα μπαχαρικών με μοσχολέμονο, μαγιονέζα φουντούκι και φύκια και το φιλέτο μόσχου με με πουρέ πατάτας, μανιτάρια και σάλτσα αρωματισμένη με sherry και φρέσκια πιπεριά. Αν είσαι του γλυκού τότε δοκίμασε και το θεϊκό παρφέ καραμέλας με μπισκότο, σάλτσα καραμέλας και υφές πράσινου μήλου.

 

Κλείσε στο Dalliance House

 


 

Square Sushi

To Square Sushi στο Κεφαλάρι είναι ένα από τα αγαπημένα μας εστιατόρια Ιαπωνική κουζίνας όπου σερβίρει υψηλή ποιότητας sushi καθώς και άλλα πιάτα της Άπω Ανατολής. Η αδιαπραγμάτευτη φρεσκάδα των πρώτων υλών και η αυθεντικότητα των γεύσεων συνδυαστικά με το ντηζαϊνάτο, μινιμάλ- συμφώνα με την Ιαπωνική παράδοση- αλλά και ταυτόχρονα cosy περιβάλλον, κερδίζοντας την σταθερή προτίμηση των πιο gourmet. Η ποιότητα, ο καλαίσθητος χώρος και η άψογη εξυπηρέτηση βρίσκονται συγκεντρωμένα σε ένα σημείο, που μπορείς να απολαύσεις το sushi σε όλες τις εκδοχές του!

e-table tip: Δοκίμασε το Picasso Roll (Σολοµός, Τόνος, Αβοκάντο) – Inside out Λαβράκι, Πικάντικη Μαγιονέζα, Χαβιάρι, το Sapporo Roll (Σολοµός, Τυρί Φιλαδέλφεια, Αβοκάντο) – Inside out Τόνος Καψαλισµένος, Πικάντικη Μαγιονέζα, Teriyaki Sauce, Orange & Wasabi Tobiko (Salmon, Philadelphia Cream Cheese, Avocado) το Crazy Maki με Φρέσκιες Τηγανιτές Γαρίδες, Wasabi Sauce, Αβοκάντο, Αγγούρι και το Sweet & Spicy Salmon Roll (Σολοµός, Orange Tobiko, Αβοκάντο, Φύλλο Σόγιας, Πικάντικη Μαγιονέζα, Teriyaki Sauce).

 

Κλείσε στο Square Sushi

 


 

Άδολο

Ένας αγαπημένος προορισμός για ψάρι και θαλασσινούς μεζέδες στα Βόρεια Προάστια, είναι το Fish Restaurant Άδολο στη Νέα Κηφισιά. Διαθέτει ένα φωτεινό, μοντέρνο και μεγάλο χώρο, σε λαδο-γκρίζες αποχρώσεις, με πολλές, αλλά διακριτικές θαλασσινές λεπτομέρειες και ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον για να απολαύσεις με την παρέα σου ή το ταίρι σου, τον απόλυτο συνδυασμό κρασιού και θαλασσινών. Ο κατάλογός του περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα ολόφρεσκα όστρακασεβίτσε, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε ευφάνταστες συνταγές που θα σε ενθουσιάσουν!

e-table tip: Δοκίμασεγεμιστά τυροπιτάρια γαρίδας με σκοτύρι Ίου, φρέσκα μυρωδικά πάνω σε μαρμελάδα ντομάτας αρωματισμένη με αρμπαρόριζα, κριθαρότο με σουπιές μαγειρεμένες στο μελάνι τους, με φρέσκο σπανάκι τοματίνια και πούδρα αβγοτάραχο, πεσκανδρίτσα αχνιστή φρικασέ με λεμονάτο σταμναγκάθι και αγκινάρες, χταπόδι στιφάδο αργομαγειρεμένο με παλαιωμένη Μαυροδάφνη με καραμελωμένα κρεμμύδια και πουρέ μαϊντανόριζας και καρμπονάρα με καπνιστές γαρίδες, φρέσκα λαζάνια και χώμα από λόζα Κέας.

 

Κλείσε στο Άδολο

 


 

Zambri

Επόμενη πρόταση για εστιατόρια στην Κηφισιά είναι το Zambri. Σε ένα από τα ομορφότερα αρχοντικά της Κηφισιάς, μέσα από τον συνδυασμό της πέτρας και του ξύλου, το Zambri σε μεταφέρει σε μέρη εξωτικά για να αφήσεις λίγο πίσω την καθημερινότητα σου! Ελληνικά μεσογειακά gourmet κυρίως πιάτα από τα πιο αγνά υλικά, απολαυστικές σαλάτες ακόμα και finger food σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις. Τα signature cocktails του εστιατορίου είναι πάντα στην διάθεσή σου για να συνοδεύσεις το φαγητό σου!

e-table tip: Δοκίμασε αστακομακαρονάδα, κριθαράκι με γαρίδες, φιλέτο σολωμού, γουρουνόπουλο στο φούρνο και ποικιλίες σε πίτσα και burger. Για τα σαββατοκύριακα έχε στο νου ότι το Zambri επίσης προσφέρει φοβερό brunch, με αυγά, ομελέτες και panckakes!

 

Κλείσε στο Zambri

 


 

Royal Thai

Το εστιατόριο Royal Thai στην Κηφισιά αποτελεί σταθερή αξία για ταϊλανδέζικη κουζίνα. Σε έναν προσεγμένο χώρο με μπαρόκ διακόσμηση και στοιχεία από την Άπω Ανατολή, όπως χρυσά αγαλματίδια, κεντητά χαλιά, σερβίτσια με λουλουδάτα σκεύη από πορσελάνη και σε έναν δροσερό κήπο, θα απολαύσεις όλες τις σπεσιαλιτέ της Άπω Ανατολής. Θα βρεις επίσης μπουφέ κάθε Κυριακή 19:00 – 21:00 με 18€/άτομο.

e-table tip: Δοκίμασε Thai Satay Chicken/Shrimps, λεπτές φέτες από κοτόπουλο ή γαρίδες σε σουβλάκι με κλασική ζεστή σως από φυστίκιαTom Yum Goong που είναι η πιο δημοφιλής Ταϊλανδέζικη γαριδόσουπα σερβιρισμένη σε μπολ benjarong, πάπια με μανιτάρια, πιπεριές και κίτρινο κάρυ, ψητές λωρίδες χοιρινού με σάλτσα λεμονόχορτου και λαχταριστά παραδοσιακά επιδόρπια όπως cashew nut pie ή τηγανητή μπανάνα με παγωτό.

 

Κλείσε στο Royal Thai

 


 

Ανακάλυψε εστιατόρια στην Κηφισιά

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close