Θέλω να πάω για φαγητό στο Κουκάκι και στα Πετράλωνα

1.9K

Το Κουκάκι και τα Πετράλωνα είναι δύο συνοικίες της Αθήνας που διατηρούν αρκετά τον παλιό αθηναϊκό χαρακτήρα και που προσφέρουν σε κατοίκους αλλά και επισκέπτες τους ό,τι χρειάζονται για να μην τους λείπει τίποτα. Εμείς, λοιπόν, ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για φαγητό στο Κουκάκι και στα  Πετράλωνα.

Εάν η ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι αυτό που αναζητάς, το Andaman είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσες να έχεις. Σε έναν ζεστό και ατμοσφαιρικό χώρο στα Πετράλωνα θα απολαύσεις εξωτικά πιάταμε μεθυστικά αρώματα και ισορροπημένες γεύσεις υλικών από έμπειρους Ταϊλανδούς μάγειρες.

Το ατμοσφαιρικό Andaman στα Πετράλωνα

Για τους λάτρες της ιταλικής κουζίνας, η Pizzeria Romas στο Κουκάκι προσφέρει την καλύτερη γνήσια ιταλική πίτσα στην περιοχή.  Σε ένα υπέροχο χώρο, με χρώματα, την εντυπωσιακή μπάρα και τον μοναδικό παραδοσιακό ξυλόφουρνο, αποτελεί το καλύτερο σκηνικό για ένα γευστικό ταξίδι στην ιταλική γαστρονομία. Θα δοκιμάσεις πεντανόστιμες μακαρονάδες αλλά και μεγάλη ποικιλίες σε πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο!

Γεύσεις που θα σε ταξιδέψουν στην Ιταλία, στη Pizzeria Romas στο Κουκάκι

O Κήπος της Τρώων στα Άνω Πετράλωνα είναι η εναλλακτική γαστρονομική πρόταση που διαθέτει λαχταριστά ορεκτικά και σαλάτες, πρωτότυπα πιάτα του σεφ (από ριζότο μέχρι μαγειρευτά και σχάρας) και πεντανόστιμα γλυκά, όλα από φρέσκα και ποιοτικά υλικά.

Νόστιμες δημιουργικές προτάσεις στον Κήπο της Τρωών στα Πετράλωνα

Για εσένα που λαχταράς μία ωραία σουβλακοκατάσταση, το Kalamaki Bar στο Κουκάκι θα ικανοποιήσει την όρεξή σου. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μία μεγάλη γκάμα πιάτων, από ζουμερά καλαμάκια με μοσχάρι και τρυφερό κοτόπουλο σε καλαμάκι, μέχρι καλαμάκια με κυπριακό χαλούμι και μανιτάρια.

Όλοι οι πιστοί σουβλακοφάγοι όπως προσέλθουν στο Kalamaki Bar στο Κουκάκι

Επόμενη πρόταση για φαγητό στο Κουκάκι και στα Πετράλωνα είναι αφιερωμένο σε αυτούς που τους αρέσουν οι καλοί μεζέδες! Το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο και ουζερί Πετραλώνι βρίσκεται στα Κάτω Πετράλωνα και με ωραίες αυθεντικές γεύσεις και παραδοσιακούς μεζέδες από φρέσκα υλικά. Καισαροπιτάκια, σουτζουκάδα, γαύρος μαρινάτος, σπετσοφάι και μοσχαράκι κοκκινιστό είναι μόνο μερικά από αυτά που θα βρεις εκεί.

Φοβεροί μεζέδες στο παραδοσιακό μεζεδοπωλείο και ουζερί Πετραλώνι στα Κάτω Πετράλωνα

Αν θέλεις να επισκεφθείς μία ταβέρνα με ιστορία, πήγαινε στην ταβέρνα του Οικονόμου. Εκεί θα απολαύσεις φοβερές παραδοσιακές γεύσεις που από το 1930 ο Οικονόμου συνεχίζει να προσφέρει! Καλομαγειρεμένα πιάτα της Ελληνικής κουζίνας όπως λαδερά φασολάκια, μελιτζάνες ιμάμ, αλλά κόκκορα κρασάτο, κουνέλι στιφάδο και πολλά άλλα σε περιμένουν!

Η ιστορική Ταβέρνα του Οικονόμου στα Πετράλωνα

Η Φάπρικα του Ευφρόσυνου είναι ένα αγαπημένο μεζεδοπωλείο στο Κουκάκι που κλέβει τις εντυπώσεις με ιδιαίτερους μεζέδες και κυρίως πιάτα που αρέσουν και στους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Μωσαϊκά, μαρμάρινα τραπέζια, ευαφάνταστες κατασκευές με λαμαρίνες και πιάτα όπως πολίτικο μουσακά, με σπανάκι και πικάντικο κιμά, σιγοψημένο σιδηρόδρομο με Μαλαγουζιά και μυρωδικά και μυρωδάτοι ντολμάδες σε περιμένουν!

H Φάπρικα του Ευφρόσυνου, ένα αγαπημένο μεζεδοπωλείο στο Κουκάκι που κλέβει τις εντυπώσεις με τους ιδιαίτερους μεζέδες του

Τέλος, αν έχεις αδυναμία στις ανατολίτικες γεύσεις και στα μικρασιάτικα φαγητά, το Γιαβρί είναι το μέρος για να δοκιμάσεις εξαιρετικό καβουρμά σαγανάκι, μύδια καπνιστά και πολλά φαγητά, φτιαγμένα από υλικά, που φτάνουν στο μεζεδοπωλείο από την  Κομοτηνή, Ξάνθη και αλλού.  Οι νόστιμες γεύσεις του θα σας ταξιδέψουν σίγουρα στην Θράκη και την Πόλη!

Mικρασιατικές νοστιμιές στο Γιαβρί στα Πετράλωνα

 


 

Αν θες λοιπόν να βγεις σε φοβερά στέκια στα Πετράλωνα και στο Κουκάκι, μπες στο e-table.gr και κλείσε το τραπέζι σου!

 

Πάμε Κουκάκι και Πετράλωνα!

&nbsp

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close