Ρόδος | 5 top εστιατόρια που πρέπει να κλείσεις τραπέζι

2.4K

Βρίσκεσαι στο νησί των ιπποτών ή πρόκειται να πας σύντομα και θες να μυηθείς στη ροδίτικη γαστρονομία; Σου έχουμε 5 εστιατόρια στη Ρόδο που ξέρουν από καλό φαγητό και μαγειρεύουν καθημερινά εξαιρετικά παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα πιάτα.

Θαύμα Εν Καιρώ, Νέα Πόλη

εστιατόρια στη Ρόδο

Το εστιατόριο Θαύμα εν καιρώ βρίσκεται στο κέντρο της Ρόδου και προσφέρει μεσογειακή κουζίνα. Μια αυλή γεμάτη μπουκαμβίλιες και τριανταφυλλιές και ένα κτίριο σε μια ατμοσφαιρική διώροφη μονοκατοικία δίπλα στη Ροδιακή Έπαυλη, δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για να αφήσετε τις αισθήσεις σας να σας παρασύρουν πίσω στον χρόνο. Το μενού είναι ένα μείγμα ασιατικών, ιταλικών, μεσογειακών και σκανδιναβικών πιάτων που ετοιμάζονται από φρέσκα υλικά της Ρόδου.

e-table tip: Δοκίμασε Χτένια κανταιφι τηγανητά σε σάλτσα wasabi, Φιλέτο γλώσσας γεμιστό με μους σολωμού, συνοδευόμενο με αγκινάρες, σπανάκι και σάλτσα αστακού, Μαριναρισμένα κομματάκια κορόπουλο αλά Thai με κρεμώδη σάλτσα καρυκευμένη με τσίλι και τζίντζερ και ρύζι και το εξαιρετικό Beef Minute που γαρνίρεται με τραγανά κομμάτια μπείκον, κάπαρη, horse raddish, πουρέ πατάτες και κρόκο αυγού. Για το τέλος, απόλαυσε την Κούπα Ηδονής με παγωτό βανίλια, καραμελωμένα φυστίκια, σως μαύρης σοκολάτας και σιρόπι από καραμέλα γάλακτος.

 

Κλείσε στο Θαύμα εν καιρώ

 


Hellas Restaurant, Πεύκοι

εστιατόρια στη Ρόδο

Το Hellas Restaurant  είναι ένα φοβερά εστιατόρια στη Ρόδο, που παντρεύει την παραδοσιακή τοπική κουζίνα με μοντέρνες συνταγές και δημιουργεί πιάτα που θα σου μείνουν αξέχαστα. Το εστιατόριο θα σου θυμίσει έναν παραδοσιακό πέτρινο οικισμό της Λίνδου, με μία μεγάλη αυλή με εντυπωσιακό πλακόστρωτο από βότσαλα και πλάκες, περιτρυγιρισμένη με δέντρα και αρωματικά φυτά και ένα ζεστό εσωτερικό χώρο, με ωραία διακόσμηση και παραδοσιακά κειμήλια. Εκεί θα δοκιμάσεις σπιτικές γεύσεις από  εξαιρετικές τοπικές πρώτες ύλες και ντόπιους μικρούς παραγωγούς. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα χειροποίητα γλυκά και παγωτά που παρασκευάζονται καθημερινά.

e-table tip: Δοκίμασε Ροδίτικα πιταρούδια με φρέσκια ντομάτα και δυόσμο,  Χοιρινό γάλακτος με σάλτσα Πόρτο και αρωματισμένο με πορτοκάλι, το περίφημο λαβράκι φιλέτο με πουρέ φινόκιο και λάδι βανίλιας και το Χωριάτικο λουκάνικο με σάλτσα από ροδίτικη μπίρα και υφές κρεμμυδιού.

 

Κλείσε στο Hellas Restaurant

 


Ψαροταβέρνα Μεζεδοπωλείο Χατζηκέλης, Παλιά Πόλη

εστιατόρια στη Ρόδο

Στην καρδιά της μεσαιωνικής Παλιάς Πόλης της Ρόδου, θα βρεις μία σταθερή αξία για ψάρια και θησαυρούς της θάλασσας, την ψαροταβέρνα Χατζηκέλης. Σε ένα πολύ περιποιημένο και άνετο χώρο, με πολυελαίους, αλλά και σε μία αυλή δίπλα στην Παναγία του Μπούργκου, θα απολαύσεις τοπικές σπεσιαλιτέ και σπιτικές συνταγές. Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα και πάντα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και έχει βραβευτεί από την Κουζίνα Αιγαίου, ενώ τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται για τις δροσερές σαλάτες προέρχονται μόνο από βιοκαλλιέργειες.

e-table tip: Δοκίμασε μπουρέκι μελιτζάνας, ριζότο με θαλασσινά, ντολμάδες θαλασσινών γεμιστούς με σουπιά, γαρίδες, καλαμάρι και μυρωδικά, εξαιρετικό καρπάτσιο σολωμού, μαύρα λιγκουίνι με σουπιά και σουφλέ γαρίδας με σπανάκι.  Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις και πιάτα surf & turf, μουσακά και λαχταριστά αρνίσια παϊδάκια!

 

Κλείσε στο Χατζηκέλη

 


Μαγειροτεχνείο Παράγκα, Απόλλωνα

εστιατόρια στη Ρόδο

Το Μαγειροτεχνείο Παράγκα είναι μια αριστοτεχνικά φτιαγμένη «παράγκα», που ταυτόχρονα  είναι και το πιο γευστικό σημείο συνάντησης για όλους τους καλοφαγάδες του νησιού, ντόπιους και επισκέπτες. Βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Απόλλωνα, στο μέρος όπου κατά το παρελθόν στέγαζε τη λέσχη των Ιταλών αξιωματικών. Σήμερα, προσφέρει αυθεντικές γεύσεις της ροδίτικης κουζίνας που ψήνονται στον ξυλόφουρνο, στην τσούκα ή στα κάρβουνα.

e-table tip: Δοκίμασε Καγιανά κολοκύθι, Απολλωνιάτικο σουβλάκι, Μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, Στιφάδο μοσχάριΚαππαμά με κατσικάκι, εξαιρετικό Κοντοσούβλι και για το τέλος Κουταλόπιτες με αλεύρι και μέλι και Γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού σταφύλι.

 

Κλείσε στην Παράγκα

 


Dinoris Fish Restaurant, Παλιά Πόλη

εστιατόρια στη Ρόδο

Tο Dinoris Fish Restaurant είναι ένα από τα πιο καλά εστιατόρια στην Ρόδο, στην Πλατεία Μουσείου. Πρόκειται για ένα κλασικό στέκι για ψάρι στην Παλιά Πόλη, σε ένα κτίριο που βρίσκονταν οι στάβλοι των Ιωαννιτών Ιπποτών. Στη δροσερή αυλή του θα απολαύσεις ολόφρεσκα ψάρια προσεκτικά διαλεγμένα από τους ντόπιους ψαράδες, διάφορες ποικιλίες θαλασσινών και χειροποιήτα γλυκά. Όλα τα ορεκτικά και τα κυρίως πιάτα παρασκευάζονται με φρέσκα υλικά και βιολογικά λαχανικά.

e-table tip: Δοκίμασε ψητό χταπόδι στα κάρβουνα με φάβα Σαντορίνης, γεμιστό καλαμάρι με φέτα Ηπείρου, ντομάτα και κασέρι, ψαροκροκέτες,γεμιστά ραβιόλια με γαρίδες και χτένια σε σάλτσα από μπισκ γαρίδας, παπαρδέλες με αστακό, ντομάτα και παραδοσιακά βότανα, φιλέτο λαυράκι φρικασέ με χορταρικά ροδίτικης γης και φρέσκα ψάρια στα κάρβουνα!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close