Γευστικό Καλοκαίρι στην Αθήνα | Τα 30 πιο δροσερά στέκια σε ταράτσες, σε κήπους & στη θάλασσα!

2.9K

Η ζέστη έχει αρχίσει να χτυπάει κόκκινο, αλλά εσύ θέλεις το καλοκαίρι να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τις γευστικές εξόδους σου στην Αθήνα; Εμείς έχουμε τη λύση! Σου βρήκαμε 30 φοβερά εστιατόρια σε ταράτσες με ανεπανάληπτη θέα, με δροσερές αυλές και κήπους και δίπλα στη θάλασσα!

🌇 Για φαγητό με θέα από ψήλα  🌇 Οι 10 πιο δροσερές και όμορφες ταράτσες της Αθήνας

1. Olive Garden, κέντρο Αθήνας 

Στο δροσερό και καλοκαιρινό roof garden του ξενοδοχείου Τιτάνια στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται το μοναδικό και πολυβραβευμένο bar-restaurant Olive Garden. Οι δημιουργικές και πρωτότυπες συνταγές του, η προσεγμένη του διακόσμηση με μάρμαρα Διονύσου σε όλη την έκταση της βεράντας, η φανταστική του θέα, η χαλαρή και πολυτελής ατμόσφαιρά του και το άψογο και επαγγελματικό του σέρβις, το καθιστούν μία από τις καλύτερες επιλογές, για μία καλοκαιρινή γευστική έξοδο με το ταίρι σου, τους συναδέλφους σου ή την οικογένειά σου, στην καρδιά της Αθήνας. Δοκίμασε γευστικά και ξεχωριστά ορεκτικά, δροσερές σαλάτες, λαχταριστές μακαρονάδες, ζουμερά κρεατικά και πολλά νόστιμα γλυκά, που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.

e-table tip: Εξαιρετικές επιλογές αποτελούν το τυροπιτάρι με φέτα και φρέσκο θυμάρι, το καπνιστό χοιρινό Θράκης με γλυκό σταφύλι με θυμαρίσιο μέλι και τραγανά μικρόφυλλα σαλατικά, το γιουβέτσι με καραβίδες με φρέσκια τομάτα, κρόκο Κοζάνης, μαραθόριζα, πράσο και άρωμα ούζου και ο ψητός σολομός με Σιφνέικη βιολογική ρεβιθάδα, φρέσκια τομάτα και δενδρολίβανο.

 

 

2. Apolis, Πετρούπολη

Γιατί η ιταλική κουζίνα και η υπέροχη μοναδική θέα ολόκληρης της Αθήνας ταιριάζουν απίστευτα μαζί, σου προτείνουμε το all day cafe & bar restaurant Apolis στην Πετρούπολη. Απόλαυσε τη δροσερή του ταράτσα και τις λαχταριστές ιταλικές του συνταγές και νιώσε σαν να βρίσκεσαι διακοπές σε κάποιο μακρινό νησί. Πέρα από την απέραντη θέα που διαθέτει, η μοντέρνα του διακόσμηση, η σύγχρονη αισθητική του, αλλά και η lounge ατμόσφαιρά του είναι αυτά που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τη μοναδική του ταράτσα. Λαχταριστές πίτσες με αυθεντικό ιταλικό ζυμάρι σε αμέτρητους γευστικούς συνδυασμούς, μοναδικά πιάτα pasta και μυρωδάτα ριζότο ετοιμάζονται καθημερινά με τα πιο φρέσκα υλικά της αγοράς. Συνδιάσε το γεύμα ή το δείπνο σου, επιλέγοντας ανάμεσα σε μία πληθώρα εξαιρετικών κρασιών, επώνυμων ελληνικών και ξένων οινοποιείων.

e-table tip: Δοκίμασε ανάμεσα σε πολλές λαχταριστές γεύσεις φρέσκο χειροποίητο ραβιόλι, γεμισμένο με ποικιλία άγριων μανιταριών, κατσικίσιο τυρί και φρέσκο θυμάρι, γεμιστά ρολάκια μελιτζάνας, μπιφτέκι μόσχου βιολογικής εκτροφής, pasta arrabiata, ριζότο vegeteriano και πίτσα με σάλτσα τομάτας, προσούτο, ricotta, μανιτάρια, τοματίνια και ρόκα.

 

Κλείσε στo Apolis

 


 

3. SENSE Fine Dining Restaurant, Μακρυγιάννη

Μπορείς να ζήσεις μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, σε μία από τις πιο δροσερές ταράτσες της Αθήνας, απολαμβάνοντας την όμορφη θέα της Ακρόπολης, στο SENSE Fine Dining Restaurant. Ιδανικά τοποθετημένο στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου ATHENSWAS, στο κέντρο της Αθήνας, διαθέτει έναν καλαίσθητο, όμορφα διακοσμημένο και χαλαρό χώρο, ιδανικό για να απολαύσεις στα εξωτερικά του τραπεζάκια, την καταπληκτική θέα της νυχτερινά φωτισμένης Ακρόπολης. Υψηλής τεχνικής πιάτα, συνδιασμένα με παραδοσιακές γεύσεις και πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα, θα σε ενθουσιάσουν. Δροσερά cocktails και μία εξαιρετική wine list, μπορούν να συνοδεύσουν το δείπνο σου, δίνοντας μία πιο ευχάριστη και ακόμα πιο δροσερή νότα στην έξοδό σου.

e-table tip: Παρήγγειλε γεμιστά με γιαούρτι και βιολογικό αυγό για αρχή, μοσχαρίσια ουρά στιφάδο ή ριζότο α’ λα πολίτα για κυρίως και ‘’βότσαλα’’ ή Λευκαδίτικο παντεσπάνι για το τέλος.

 

Κλείσε στo SENSE

 


 

4. Ο Ρήγας, Πειραιάς

Σε μία από τις ομορφότερες τοποθεσίες του Πειραιά, στον Προφήτη Ηλία, θα βρεις την ταβέρνα ο Ρήγας. Διαθέτοντας έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο, φωτεινά χρώματα, vintage διακόσμηση, αλλά και τρομερή θέα από τη ταράτσα του στον Σαρωνικό, θα σε ενθουσιάσει με την απλότητά του και τις λαχταριστές μυρωδιές που βγαίνουν από την κουζίνα του. Η χαλαρή του ατμόσφαιρα, το δροσερό του αεράκι και η άψογη εξυπηρέτησή του, θα σε κάνουν να το αγαπήσεις και να το βάλεις πρώτο στη λίστα σου για τις καλοκαιρινές σου γευστικές εξόδους στην περιοχή της Καστέλας. Επισκέψου το και απόλαυσε τις πλούσιες ελληνικές παραδοσιακές σπεσιαλιτέ του και τα νόστιμα μεζεδάκια του με την παρέα, την οικογένειά σου ή το ταίρι σου και θα μας θυμιθείς!

e-table tip: Επέλεξε από το νόστιμο παραδοσιακό του μενού, χειροποίητα τυροπιτάκια, σπέσιαλ μανιταρόπιτα, ψητή φέτα, σεφταλιές, γεμιστή ψητή πιπεριά με τυρί, τηγανιτή συκωταριά, μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος και μία πλούσια λαχταριστή ποικιλία κρεατικών για να μοιραστείς στη μέση.

 

Κλείσε στο Ρήγα 

 


 

5. Savvas Kebap, κέντρο Αθήνας

Για ψώνια στο κέντρο και μετά για φαγητό με τους φίλους; Μπορείς λοιπόν να επισκεφτείς την πιο δροσερή ταράτσα με τις πιο νόστιμες Μικρασιάτικες συνταγές στην Αθήνα. Ο λόγος, για το εστιατόριο Savvas Kebap στο Μοναστηράκι, το οποίο κρύβει μακρά ιστορία και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λέξη “κεμπάπ” στο κέντρο της πόλης. Η όμορφη θέα του με πρώτο πλάνο την Ακρόπολη, ο όμορφα διακοσμημένος χώρος του, το ευγενικό προσωπικό του, αλλά και οι μυστικές του συνταγές από τη Μικρά Ασία, αλλά και ολόκληρη της Ελλάδα, είναι αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Ταξίδεψε στο χρόνο με τις μοναδικές του γεύσεις και δοκίμασε πιάτα όπως το περίφημο κεμπάπ του, το μοναδικό του γιαουρτλού, το λαχταριστό ντονέρ του, την πλούσια πίτα Καισαρείας του και τις μοναδικές, λαχταριστές και στριφογυριστές τηγανητές του πατάτες.

e-table tip: Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις φρέσκο και μυρωδάτο φαλάφελ, ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια, λαχταριστό λαχματζούν, αλλά και τις τηγανιτές τραγανές και φρέσκες πατάτες με τυρί και μπέικον.

 

Κλείσε στo Savvas Kebap

 


 

6. Τσιπουροκατάσταση, Πειραιάς

Αν πάλι έχεις όρεξη για παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, νόστιμες συνταγές που πάνε παρέα με τσίπουρο και κρασί, σε μία δροσερή και άνετη ταράτσα στον Πειραιά, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς την Τσιπουροκατάσταση. Από Πέμπτη έως και Σάββατο, μπορείς να απολαύσεις το δείπνο σου στην καλοκαιρινή του ταράτσα, με την κλασική της διακόσμηση και τον ιδιαίτερα προσεγμένο φωτισμό της. Τα καλοσερβιρισμένα πιάτα του, το φιλόξενο περιβάλλον του και ο λιτός και παραδοσιακός του χώρος, θα σε κάνουν να χαλαρώσεις και να ταξιδέψεις με απευθείας πτήση στο αγαπημένο σου καλοκαιρινό νησί. Στο μενού του θα βρεις πλούσια ορεκτικά, νόστιμα κρεατικά και φυσικά φρέσκα θαλασσινά πιάτα και μεζεδάκια, για να κάνουν την καλοκαιρινή σου γευστική εμπειρία πιο απολαυστική.

e-table tip: Δοκίμασε κολοκυθοκεφτέδες, πατατοσαλάτα και φάβα με φρεσκότατο κρεμμυδάκι για αρχή και γαρίδες σαγανάκι, ψητή σαρδέλα και χταποδάκι πλοκάμι ψητό για κυρίως, ή αν είσαι πιο πολύ του κρέατος, παρήγγειλε τηγανιά κοτόπουλο ή σουτζουκάκια.

 

Κλείσε στη Τσιπουροκατάσταση

 


 

7. Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, Βύρωνας

Στη ράχη του Υμηττού στην περιοχή του Καρέα, θα βρεις το πιο δροσερό μπαλκόνι με τις πιο μοναδικές ελληνικές γεύσεις. Δεν είναι άλλο από το μοναδικό Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, στο οποίο μπορείς να απολαύσεις μοναδική θέα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής, από τον Αργοσαρωνικό και το Λυκαβηττό έως τα Τουρκοβούνια και την Πάρνηθα. Οι εκλεπτυσμένες, σύγχρονες και ταυτόχρονα ανεπιτήδευτες ελληνικές του συνταγές, εμπνευσμένες από τη γαστρονομική κουλτούρα των Κυκλάδων σε συνδυασμό με την όμορφη θέα του από την ταράτσα, το καθιστούν νούμερα ένα επιλογή για τις καλοκαιρινές εξόδους στην Αθήνα. Η διακόσμησή του προσεγμένη και λιτή, σε αντίθεση με τις γεύσεις του, οι οποίες αποτελούν ένα σύγχρονο πάντρεμα γεύσεων, με σεβασμό όμως πάντα στην παράδοση και αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα.

e-table tip: Αγαπημένα μας πιάτα, η ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά και τρίμμα αυγοτάραχου, η χορτόπιτα σχάρας με ανθότυρο και φρέσκα μυρωδικά, μύδια αχνιστά με φέτα και φρέσκο κρεμμυδάκι, αλλά και γαριδάκι Συμιακό στο τηγάνι.

 

Κλείσε στo Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

 


 

8. Skyfall, Μετς

Καταπληκτική θέα, δροσερός αέρας, πολυτελή διάθεσή και νόστιμες διεθνείς γεύσεις, είναι μόνο μερικά από αυτά που χαρακτηρίζουν το εστιατόριο SKYFALL Cocktail & Food Bar στο Μετς. Διαθέτει μία από τις πιο ειδυλλιακές ταράτσες της Αθήνας, η οποία διακρίνεται από έναν χώρο λιτό, με κομψά minimal στοιχεία, κρυφούς φωτισμούς και ιταλική επίπλωση, ενώ παράλληλα προσφέρει μία χαλαρή ατμόσφαιρα με προσεγμένες μουσικές επιλογές για όλα τα γούστα. Εκεί μπορείς να απολαύσεις τη μοναδική θέα ολόκληρης της Αθήνας με τη ρομαντική Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό στο πίσω μέρος της νυχτερινά φωτισμένης πρωτεύουσας, παρέα με μοναδικές διεθνείς γεύσεις και απολαυστικά cocktail ή με ένα διαλεχτό κρασί.

e-table tip: Tο μυστικό τους… τα μοναδικά τους επιδόρπια, όπως η μους ριζόγαλου, αρωματισμένη με λεβάντα και η Panna Cotta σοκολάτας με passion fruit. Επέλεξε ακόμα, ψητά λαχανικά σε φωλιές κανταϊφιού με φρέσκα μυρωδικά, βαλσάμικο και μους τυριών για ορεκτικό και rib eye μοσχαριού σχάρας με baby πατάτες σωτέ για κυρίως.

 

Κλείσε στo SKYFALL

 


9. Kuzina, Θησείο

Ιδανικός προορισμός για μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, σε μία από τις πιο γνωστές ταράτσες της Αθήνας, αποτελεί το εστιατόριο Kuzina στο Θησείο. Κομψό και μίνιμαλ περιβάλλον, άψογη εξυπηρέτηση, μοναδικά ελληνικά – δημιουργικά πιάτα και φυσικά η ατελείωτη θέα δίπλα από το ναό του Ηφαίστου, με φόντο τον όμορφο βράχο της Ακρόπολης, θα το κάνουν τη νούμερο ένα επιλογή σου για τις δροσερές νύχτες του καλοκαιριού. Απόλαυσε τις μοναδικές γεύσεις του καταξιωμένου ιδιοκτήτη και σεφ Άρη Τσανακλίδη, στην ξεχωριστή ταράτσα του σε δύο διαφορετικά sitting, ένα στις 19:00 έως τις 21:45 και ένα στις 22:00. Στο μενού του θα γευτείς έναν συνδυασμό ελληνικής κουζίνας και παγκόσμιων γαστρονομικών στοιχείων, τα οποία θα σε εντυπωσιάσουν.

e-table tip: Δοκίμασε λουκουμάδες με μους φέτας, κελυφωτό φιστίκι, λιαστή ντομάτα, ελιά και sauce ροδιού για αρχή, αρνάκι φιλέτο με ratatouille λαχανικών και sauce με μαυροδάφνη και δεντρολίβανο ή χειροποίητα στριφτάρια με ντοματίνια, ξινοτύρι, φέτα και κρουτόν για κυρίως και το λαχταριστό και νόστιμο μυστικό τους για το τέλος, εκμέκ με φρυγανισμένο τσουρέκι, παγωτό μαστίχα, σαντιγί, γλυκό βύσσινο και φιστίκι.

 

10. Galaxy Restaurant, περιοχή Hilton

Αποτελώντας ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία συνάντησης στην Αθήνα, το Galaxy Bar & Restaurant, προσφέρει μία από τις πιο μοναδικές και πολυτελείς εμπειρίες που θα ζήσεις ποτέ, σε μία από τις πιο εντυπωσιακές ταράτσες της Αθήνας. Βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών και διαθέτει μία υπέροχη πανοραμική θέα ολόκληρης της Αθήνας, με προταγωνιστή φυσικά την Ακρόπολη. Η κομψή του διακόσμηση, η lounge ατμόσφαιρα που διαθέτει, ο κοσμοπολίτικος αέρας, η χαλαρή jazz, funk, lounge και mainstream μουσική του, η άψογη εξυπηρέτηση, αλλά και η αυθεντική μεσογειακή του κουζίνα είναι αυτά που το χαρακτηρίζουν. Εκεί θα απολαύσεις πρωτότυπα ορεκτικά, εκλεκτά κρεατικά, φρέσκα θαλασσινά, εποχιακά ελληνικά προϊόντα, εξαιρετικό sushi, λαχταριστά επιδόρπια και μία πληθώρα από δροσερά κοκτέιλς.

e-table tip: Μπορείς να επιλέξεις ζεστή τάρτα με τυρί, βιολογικό μέλι με τρούφα, ροδάκινο κομπόστα και σιρόπι σύκο για αρχή, ριζότο με θαλασσινά Μεσογείου και πούδρα από αυγοτάραχο Μεσολογγίου ή μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus για κυρίως και μία σφαίρα λευκής σοκολάτας Valrhona με cremeux σοκολάτας, μπισκότο σοκολάτας και σορμπέ από φρούτα του πάθους για το τέλος.

 

 

 

 


 

🌳 Για φαγητό σε δροσερούς κήπους και αυλές 🌳 Τα 10 πιο δροσερά στέκια με αυλή και κήπο στην Αθήνα

1.Casanova, Βουλιαγμένη

εστιατόρια με αυλή στα νότια προάστια

Ο πιο όμορφος κήπος των Νοτίων Προαστίων, βρίσκεται στο εστιατόριο Casanova Da Giovanni con Tsili, στη Βουλιαγμένη. Ρομαντικός, καταπράσινος, φωτεινός, ξεχωριστός και ειδικός για όλες τις ώρες της ημέρας, αλλά και για όλες τις περιστάσεις, ο κήπος του φημίζεται για τη γεμάτη αρώματα, ιδιαίτερη ιταλική κουζίνα που διαθέτει. Ο σεβασμός στους πελάτες και η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των πλούσιων γευστικών απολαύσεών του, αποτελούν κύριο μέλημα του προσωπικού, ενώ συνδυάζονται άριστα με την ιδιαίτερη wine list που διαθέτει, επιλεγμένη υποστηρίζοντας τους γευστικούς Ελληνικούς αμπελώνες, πέρα από τις εξαιρετικές Ιταλικές επιλογές του. Ο πλούσιος και νόστιμος κατάλογός του διαθέτει πιάτα όπως σούπες, δροσερές σαλάτες, σάντουιτς, flat bread, λαχταριστές μακαρονάδες, αλλά και φρέσκα θαλασσινά.

e-table tip: Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις, το Spaghetti a lolio, αστακομακαρονάδα, tagliata black angus Αμερικής και ossobuco Milanese.

 

Κλείσε στo Casanova

 


2. Fuga, Αμπελόκηποι

ρομαντικά εστιατόρια

Το εστιατόριο Fuga βρίσκεται μέσα στο κήπο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην κορυφή της καταπράσινης πλαγιάς του, προσφέροντας μεσογειακές γεύσεις με ιταλικές πινελιές, σε μια μοναδική θέα της πόλης. Lounge ατμόσφαιρα, κομψότητα, υπέροχη θέα, συνθέτουν ένα όμορφο σκηνικό στην καρδιά της Αθήνας, ιδανικό για μία χαλαρή γευστική απόδραση από την καθημερινότητα. Το μενού επιμελείται o chef  Δημήτρης Κατριβέσης ο οποίος συνδυάζει μοναδικά υλικά από Ιαπωνία, Νότιο Αμερική και Κίνα με μοναδικές τεχνικές για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η φιλοσοφία του μενού του έχει να κάνει με το food sharing και οι εξωτικές γεύσεις του μενού συνδυάζονται αρμονικά με τα κοκτέιλ του Holy Spirit.

e-table tip: Αξίζει να δοκιμάσεις Soft Shell Crab Tacos με μαλακό καβούρι και μαγιονέζα μαύρο σκόρδο, μονοράβιολο με ανθότυρο και σπανάκι και μπισκότο amareti, καλαμαράτα με θαλασσινά, νιόκι κολοκύθας με ανθότυρο καπνιστό και μπισκότο πικραμύγδαλο, κοτολέτα από μοσχάρι γάλακτος μιλανέζε και τραγανό λαυράκι με πουρέ από αγγινάρες Ιερουσαλήμ. Για το τέλος, σοκίμασε semi freddo bacio di dama με μπισκότο πικραμύγδαλο.

 

Κλείσε στο Fuga

 


 

3. Bella Vespa, Γλυφάδα

 ιταλικά εστιατόρια με κήπο

Το εστιατόριο Bella Vespa είναι ένα από τα αγαπημένα ιταλικά εστιατόρια με κήπο, στην περιοχή της Γλυφάδας. Λιτός, κομψός και ταυτόχρονα εντυπωσιακός χώρος και φυσικά ιταλικά λαχταριστά πιάτα που θα σε κάνουν να σπάσεις τη δίαιτά σου για ένα βράδυ.  Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε ζεστές πίτσες με λεπτή, ιταλική ζύμη, όπως είναι η κλασική και γνωστή πλέον σε όλους πίτσα μαργαρίτα ή ένα flatbread (σαν μικρή πίτσα), σε μυρωδάτα ριζότι, σε μία ποικιλία ζυμαρικών όπως σπαγγέτι αματριτσιάνα ή ραβιόλι με σπανάκι και ρικότα, με μια λευκή σάλτσα και ντοματίνια, αλλά και ανάμεσα σε μία πλούσια λίστα κρασιών και κοκτέιλ.

e-table tip: Δοκίμασε την αγαπημένη καρμπονάρα με ποσέ αυγό, σαλάτα με κινόα, superfoods και φρέσκα μυρωδικά, το ραγού μανιταριών με λουκάνικο Salsiccia και αυγό ποσέ και τη Bistecca Fiorentina με γλασαρισμένα λαχανικά, αρωματικό βούτυρο και τραγανή κρούστα παρμεζάνας και το ossobuco με τρούφα και πουρέ πατάτας. Κάθε Σάββατο από τις 11 δοκίμασε επίσης το υπέροχο brunch!

 

Κλείσε στο Bella Vespa

 


 

4. The Dalliance House

εστιατόρια με κήπο στην Κηφισιά
Πηγή Φωτογραφίας http://www.ninedesign.gr/

Επόμενη πρόταση για εστιατόρια με κήπο στην Κηφισιά είναι το το εστιατόριο The Dalliance House. Εκεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα νεοκλασικά κτίρια στο κέντρο της Κηφισιάς, θα βρεις  έναν καλόγουστο χώρο, όπου ο αριστοκρατικός αέρας του νεοκλασικού αρχοντικού συναντιέται με την προσεγμένη διακόσμηση, που θυμίζοντας cosy καθιστικό. Τα στοιχεία το που χαρακτηρίζουν είναι η οικειότητα, η άνεση, η τάση για δημιουργία ενός χώρου που η ιδιωτικότητα μαζί με τη κοινωνικότητα συνδυάζονται. Είναι ένας ξεχωριστός χώρος με ένα δροσερό κήπο, που μπορείς να απολαύσεις μεσογειακή κουζίνα, gourmet πιάτα, αλλά και brunch.  Το μενού, όπως οι εποχές και τα χρώματα στη φύση, φλερτάρει με την αλλαγή και αναπροσαρμόζεται κατά διαστήματα, για να ιντριγκάρει τον ουρανίσκο σου!

e-table tip: Δοκίμασε την ανάμεικτη σαλάτα με μαστέλο χίου με βινεγκρέτ φράουλας, παπαρουνόσπορο και φράουλες, τον τόνο σχάρας σε κρούστα μπαχαρικών με μοσχολέμονο, μαγιονέζα φουντούκι και φύκια και το φιλέτο μόσχου με με πουρέ πατάτας, μανιτάρια και σάλτσα αρωματισμένη με sherry και φρέσκια πιπεριά. Αν είσαι του γλυκού τότε δοκίμασε και το θεϊκό παρφέ καραμέλας με μπισκότο, σάλτσα καραμέλας και υφές πράσινου μήλου.

 

 

Κλείσε στο Dalliance House

 


 

5. Black Duck Garden, Κέντρο Αθήνας

Το Black Duck Garden είναι μια μικρή όαση στο κέντρο της Αθήνας με νόστιμη μεσογειακή κουζίνα. Στεγάζεται σε στο συγκρότημα που εγκαταστάθηκε ο Όθωνας, πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας, αφού παντρεύτηκε την 18χρονη Αμαλία.  Η φιλόξενη “Μαύρη Πάπια” θα σε φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο προσφέροντας γευστικές απολαύσεις της Μεσογείου, αλλά και λαχταριστό brunch.

e-table tip: Δοκίμασε πατατοσαλάτα με απάκι κοτόπουλο, φέτες από μοσχάρι με πράσο, bread crumbs και λάδι σαρδέλας, φιλέτο φαγκρί με αγκινάρα Ιερουσαλήμ και φραγκόκοτα με κρέμα κολοκύθας, μωβ καρότο και σκόνη καλαμποκιούΜέχρι τις 20:00 καθημερινά μπορείς να δοκιμάσεις αυγά Benedict πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας και μοσχαρίσιο jambon, αυγά a la Royale πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας και καπνιστό σολομό, ομελέτες φούρνουPulled Pork Ciabatta από καλαμπόκι με ψιλοκομμένο, σιγομαγειρεμένο χοιρινό (pulled pork), ασιατική sauce hoisin και πίκλα καρότου και τάρτα με φρέσκια κρέμα λεμονιού και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

 

 

Κλείσε στο Black Duck Garden

 


 

6. CHE Cocina y Barra Sudamericana, Πειραιάς

brunch σε αυλές

Πρωτότυπο, χρωματιστό, vintage και ζεστό έχει καταφέρει να γίνει το απόλυτο hot spot του Πειραιά. Δεν είναι άλλο από το εστιατόριο CHE Cocina y Barra Sudamericana. Σου προσφέρει ένα μαγευτικό ταξίδι στην Κούβα με εισιτήριο χωρίς επιστροφή, χάρης την latin αισθητική του και τις λατινοαμερικάνικες γεύσεις του. Οι έντονες και νόστιμες γεύσεις του, για brunch, γεύμα και δείπνο, αλλά και τα special cocktails  σε μία φοβερή αυλή με την περίφημη ζωγραφιά της Φρίντα Κάλο, θα σε εντυπωσιάσουν.

e-table tip: Δοκίμασε τηγανητές κροκέτες ψαριού με τσιπς από άγρια μπανάνα και πικάντικη μαγιονέζα εστραγκόν, black angus burger με ψωμί γιούκας, ραπανάκι καρπούζι, τηγανητή γιούκα και μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, monte cristo negro cubano με χοιρινό μαγειρεμένο με 3 διαφορετικές τεχνικές , τυρί emmental και τηγανητό αυγό. Καθημερινά μέχρι τις 13:00, μπορείς να απολαύσεις Scrabble eggs με τρία αυγά με γάλα καρύδας, σολωμό, πίκλες αγγουριού, κρέμα τυριού, σε ψωμί από γιούκα, ομελέτα με 3 αυγά, σπανάκι, μανιτάρια και τοματίνια σε αφράτη τορτίγια και τα περίφημα αυγά ποσέ με jamon, σολωμό και αβοκάντο σε ψωμί bagel. Αν έχεις όρεξη για κάτι διαφορετικό, δοκίμασε το Monte Cristo Negro Cubano Burger με χοιρινό μαγειρεμένο με τρεις διαφορετικές τεχνικές, emmental και τηγανητό αυγό.

 

 

Κλείσε στο CHE

 


 

7. Μονοκατοικία, Χαλάνδρι

 μεζεδοπωλεία με αυλή στο Χαλάνδρι

Η Μονοκατοικία προσφέρει εξαιρετική ελληνική κουζίνα με σύγχρονες πινελιές. Μέσα στα στενά του κάτω Χαλανδρίου, σε περιμένει μία παρεΐστικη μονοκατοικία του ’48 με μια καταπράσινη αυλή και οικογενειακή ατμόσφαιρα. Με τα καλύτερα υλικά από όλη την Ελλάδα, μεράκι και αγάπη για το σπιτικό φαγητό, θα απολαύσεις πεντανόστιμους μεζέδες σε έναν πράσινο παράδεισο!

e-table tip: Δοκίμασε ταλαγάνι στη σχάρα με chutney από αχλάδι, αυγά μάτια με τομάτα, πατατάκι, παστουρμά και παλαιωμένη γραβιέρα Σύρου, πικάντικο αρωματικό κοτόπουλο σε τραγανή κρούστα από πάνκο, αρνί σιγοψημένο με πουρέ μελιτζάνας, σάλτσα αρωματισμένη με δυόσμο και ψητά ντοματίνια και το εξαιρετικό γιουβέτσι με μοσχαράκι στη σχάρα.

 

8. Nikkei Jardin, Κολωνάκι

Πάμε τώρα στο κοσμοπολίτικο Κολωνάκι. Εκεί, το Περού συναντά την Ιαπωνία στο εστιατόριο Nikkei Jardin. Πολύχρωμη και πρωτότυπη διακόσμηση και άψογη τεχνική εκτέλεση των πιάτων της Περουβιανής κουζίνας είναι αυτά που το χαρακτηρίζουν. Εκεί θα δοκιμάσεις σε ένα υπέροχο εξωτικό κήπο στην Πλατεία Δεξαμενής, πλούσιες σαλάτες, πεντανόστιμα κυρίως με περουβιανά υλικά που παντρεύονται με την ιαπωνική κουζίνα, δροσιστικά cocktail, καθώς και μία πλήρης wine list.

e-table tip: Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις  Ceviche µυλοκόπι µε γλυκοπατάτα, µεγάλο Περουβιανό καλαµπόκι & λάιµ, Tacos platano macho με χταπόδι, τσορίθο Ισπανίας, σαλάτα daikon tomatillos, Στήθος πάπιας, μίσο, τρούφα, βούτυρο φουντουκιού και το Sorbet καρύδας με σάλτσα από green tea Macha, sponge cake πραλίνας & φρέσκια passion fruit.

 

Κλείσε στο Nikkei

 


 

9. Piu Verde, Παπάγου

ρομαντικά εστιατόρια

Κάτω από τα δροσερά πεύκα και δίπλα σε μία λίμνη, θα απολαύσεις εκλεκτά πιάτα μεσογειακής κουζίνας, στο καταπράσινο Piu Verde στου Παπάγου. Μέσα στο άλσος στου Παπάγου θα βρεις έναν καταπράσινο παράδεισο, που είναι από τα πιο γνωστά στέκια των Βορειών Προαστίων, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας: εξαιρετικό brunch με 3όροφα pancakes, φοβερή μεσογειακή κουζίνα από τον Executive Chef Χρήστο Τζιέρα και ευφάνταστα cocktails, σε περιμένουν!

 

e-table tip: Δοκίμασε τα κεφτεδάκια chorizo με πικάντικη κρέμα ντομάτας και καπνιστό τυρί, τα μανιτάρια στο τηγάνι με σάλτσα καπνιστού τυριού και κρουτόν, Ταλιολίνι με κοτόπουλο, μπρόκολο, κρέμα παρμεζάνας και πούδρα μυρωδικών, νιόκι με Περουβιανή πατάτα, πουρέ τρούφας και προσούτο, την Pizza με κρέμα τρούφας, φρέσκια μοτσαρέλα και άγρια μανιτάρια και τα χαβανέζικα σουβλάκια κοτόπουλο με ανανά και sweet chili. Από επιδόρπια, ξετρελαθήκαμε με το δίχρωμο cheesecake φούρνου με σοκολάτα και κρέμα και τη Paris-Brest πραλίνα με κροκάν φεγιετίνης, ganache σοκολάτας και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.

 

Κλείσε στο Piu Verde

 


 

10. 2 Μαζί, Πλάκα

Η τελευταία πρόταση για εστιατόρια με αυλή είναι στην αγαπημένη μας Πλάκα. Το wine restaurant 2 Μαζί  προσφέρει ελληνική κουζίνα και φημίζεται για τον ξεχωριστό χώρο και το ποιοτικό φαγητό του.  Κρέατα, ψάρια, χειροποίητα ζυμαρικά και παραδοσιακές πίτες ,παντρεύονται με βότανα, αρωματικά αλλά και κάθε βρώσιμο άνθος, ιδιαίτερης γευστικής και θεραπευτικής αξίας. Εσωτερικά κυριαρχούν οι άνετοι κόκκινοι καναπέδες και οι αρτιστίκ λεπτομέρειες στον εντυπωσιακό πέτρινο τοίχo, ενώ έξω θα βρεις τον πιο φιλόξενο κήπο της Αθήνας με όμορφα φωτάκια και φερ φορζέ καρέκλες. Στο 2 Μαζί το motto είναι “όταν η παράδοση συναντά το σήμερα, η γεύση συναντά την δημιουργία”.

e-table tip: Δοκίμασε χταπόδι στιφάδο με φάβα σαντορίνης, μπύρα και πράσινο μήλο, το carpaccio μόσχου με ανθότυρο, ταχίνι, μανιτάρια τουρσί και λάδι βανίλιας, το μυλοκόπι και τη  φραγκόκοτα παστιτσάδα!

 

Κλείσε στο 2 Μαζί

 

Κλείσε σε εστιατόρια με κήπο 

 


 

 

🌊 Η θάλασσα ανοίγει την όρεξη 🌊 Τα 10 πιο δροσερά εστιατόρια με θέα θάλασσα στην Αθήνα

Για αυτό και εμείς, είπαμε να απολαύσουμε την καλοκαιρινή δροσερή αύρα και τους νόστιμους καλοκαιρινούς μεζέδες συνδιάζοντας γευστική και οπτική απόλαυση, τρώνοντας πλάι στο κύμα

1. Καστελόριζο, Βάρκιζα

εστιατόρια με θέα θάλασσα

Κάνοντας μία βόλτα στα ηλιόλουστα λιμανάκια της Βάρκιζας και ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο του Σαρωνικού, παρέα με το δροσερό καλοκαιρινό αεράκι, η όρεξη όλων μας ανοίγει για φρέσκο ψάρι και νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες φυσικά. Το εστιατόριο Καστελόριζο στην Βάρκιζα, είναι άρικτα συνδεδεμένο με τη λέξη καλοκαίρι, αλλά και τις νόστιμες λαχταριστές θαλασσινές σπεσιαλιτέ. Φτιαγμένο σε country ύφος, με φωτεινά χρώματα για να δένει ιδανικά με το περιβάλλον της θάλασσας και να δημιουργεί μια όμορφη αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας, προσφέρει προσεγμένα πιάτα, μαγειρεμένα με ποιοτικές πρώτες ύλες, κάνοντάς το μοναδικό. Απόλαυσε γευστικά ορεκτικά, φρέσκα θαλασσινά, ψάρια ημέρας, μυρωδάτα ριζότο και γευστικά ζυμαρικά, συνοδεύοντάς τα με εξαιρετικό κρασί. Και όλα αυτά, ακριβώς δίπλα στο κύμα!

e-table tip: Παράγγειλε για αρχή χορτοκεφτέδες και τυροκροκέτες, γαρίδες σαγανάκι κοκκινιστό με φέτα και τσιπούρα σχάρας με χόρτα εποχής για κυρίως ή μυδοπίλαφο με σταφίδες, κρίταμο και κουκουνάρι ή σπαγγέτι με θαλασσινά σε σάλτσα φρέσκιας τομάτας, ενώ για το τέλος, απόλαυσε ένα από τα λαχταριστά του επιδόρπια, όπως ζεστό κέικ σοκολάτας με παγωτό ή μηλόπιτα με παγωτό.

 

Κλείσε στο Καστελόριζο

 


 

2. Bolivar Beach Bar Restaurant, Άλιμος

εστιατόρια με θέα θάλασσα

Η παραθαλάσσια καλοκαιρινή όαση των Νοτίων Προαστίων, ακούει στο όνομα Bolivar Beach Bar Restaurant. Αποτελεί το απόλυτο All-Day Cafe Restaurant στην περιοχή του Αλίμου, το οποίο σε ταξιδεύει με απευθείας πτήση, στους πιο εξωτικούς προορισμούς του πλανήτη. Τα δυνατά του σημεία… Το πολύχρωμο σκηνικό του, με το στοιχείο του ξύλου να κυριαρχεί, αλλά και οι υπέροχες μεσογειακές σπεσιαλιτέ και gourmet απολαύσεις του με διεθνείς πινελιές που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Απόλαυσε τη μαγευτική θέα στη θάλασσα, τη χαλαρή του ατμόσφαιρα, τη διάθεση για χορό, το εξαιρετικό φαγητό και τα μοναδικά του κοκτέιλ και μπες και εσύ μαζί μας σε mood διακοπών.

e-table tip: Δοκίμασε ανάμεσα σε πολλά, burger με 100% μοσχαρίσιο κιμά, BBQ sauce, iceberg, παρμεζάνα και λαχταριστά καραμελωμένα κρεμμύδια, pizza πεπερόνι, λινγκουίνι καρμπονάρα με μπέικον, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα, ψητές γαρίδες με τραγανή τορτίγια και πράσινη δροσερή σαλάτα και ακόμα για το τέλος, mini βάφλα με Nutella, παγωτό βανίλια και τριμμένο μπισκότο.

 

 Κλείσε στο Bolivar

 


 

3. Εν Πλω, Βουλιαγμένη

εστιατόρια με θέα θάλασσα

Μετά από ένα δροσερό μπανάκι στη θάλασσα και τις ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας, σειρά έχει το φαγητό. Απόλαυσε λοιπόν το πρωινό, το γεύμα ή το βραδινό σου, στο μοναδικό All-Day Cafe Restaurant Εν Πλω στη Βουλιαγμένη και αφέσου στη μαγεία του. Με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα, για να μπορείς να απολαύσεις απευθείας μετά το μπάνιο σου τη μεσογειακή του κουζίνα, θα σε εντυπωσιάσει με τη μοναδική του θέα στη θάλασσα, αλλά και τον προσεγμένο εσωτερικό του χώρο με τα άνετα καθίσματα και τα υπόγεια stages, τα οποία θα σε κάνουν να νοιώσεις πως έχεις ήδη φύγει διακοπές σε κάποιο νησί. Νόστιμες επιλογές από pizza, pasta και ριζότο, μέχρι δροσερές σαλάτες, πλούσια ορεκτικά και επιλεγμένα κρεατικά, ετοιμάζονται καθημερινά στην κουζίνα για να τα απολαύσεις.

e-table tip: Δοκίμασε τσιζκέικ τυριού με σολομό και ρόκα ή μους φάβας με γαρίδες για αρχή, ταλιατέλες με πανσέτα, αυγό, κρεμμύδι, παρμεζάνα και πεκορίνο, σπαγγέτι με μύδια, γυαλιστερές και γαρίδες, ψητό σολομό με μαύρο ρύζι ή κόντρα μοσχάρι με μαριναρισμένο ραντίτσιο για κυρίως και λαχταριστή μηλόπιτα για το τέλος.

 

 Κλείσε στο Εν Πλω

 


 

4. Bluefish, Βουλιαγμένη

εστιατόρια με θέα θάλασσα

Φρέσκο ψάρι μαγειρεμένο με υψηλές τεχνικές, τραπέζια ακριβώς πάνω στο κύμα και θαλασσινή καλοκαιρινή αύρα που σου ανοίγει την όρεξη… Όχι, όχι! Δεν έχεις ήδη φύγει για κάποιο ελληνικό νησί… Βρίσκεσαι στη Βουλιαγμένη, στο Fish Restaurant Bluefish. Μπορεί όντως να μοιάζει με Κυκλαδίτικο νησί και να προσφέρει μοναδική θέα στη θάλασσα, αλλά βρίσκεται μόλις μία ανάσα από το κέντρο της Αθήνας. Γνωστό για το ευγενικό και γρήγορο σέρβις του, αλλά και για τη μοναδική του τοποθεσία ακριβώς πάνω στη θάλασσα, καταφέρνει να εντυπωσιάζει με τις φρέσκες θαλασσινές σπεσιαλιτέ του και τις ιδιαίτερες συνταγές του, ψημένες στην Ιαπωνική παραδοσιακή ψησταριά ρομπάτα, στην οποία κατά το ψήσιμο χρησιμοποιείται ξύλο ελιάς.

e-table tip: Παράγγειλε δροσερές και νόστιμες σαλάτες, όπως σαλάτα με τοματίνια, ρόκα και ξινομυζήθρα, απολαυστικά φρέσκα ψάρια ή φιλέτα ψαριού, όπως σκορπίνα με λιγκουίνι, λαβράκι, τσιπούρα και χταποδάκι με κοφτό μακαρόνι και συνόδευσέ τα με ένα κρασί, από την εξαιρετική wine list που διαθέτει το εστιατόριο.

 

Κλείσε στο Bluefish

 


 

5. Lucas House,  Νέα Μάκρη

εστιατόρια με θέα θάλασσα

Η παρέα θέλει μπυρίτσα και μεζεδάκι, ενώ εσύ φαγητό με θέα θάλασσα; Μη μου αγχώνεσαι! Θα βρεις και τα δύο στο Beer Restaurant Lucas House στην περιοχή της Νέας Μάκρης. H υπέροχη θέα της καλοκαιρινής θάλασσας και ο ήχος από τα κύματα που σκάνε πάνω στην παραλία από τη μία και αγαπημένες μπύρες, συνοδευόμενες από νόστιμους μεζέδες και λαχταριστές λιχουδιές από την άλλη. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τη γευστική καλοκαιρινή του έξοδο στην Αθήνα; Πέρα από την προνομιακή του θέση δίπλα στη θάλασσα, ο εσωτερικός του χώρος θυμίζει θρυλικές μπυραρίες του εξωτερικού, με το στοιχείο του ξύλου να κυριαρχεί σε όλο το χώρο, δημιουργώντας μία ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα για όλους τους επισκέπτες της.

e-table tip: Παράγγειλε με την παρέα διάφορες ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, ζουμερά burgers, νόστιμα και λαχταριστά κρεατικά και φυσικά για το τέλος, χειροποίητα γλυκά όπως banoffee, σουφλέ σοκολάτας και creme brulee.

 

 Κλείσε στο Lucas House

 


 

6. Θέα Θάλασσα, Μικρολίμανο

εστιατόρια με θέα θάλασσα

Νιώσε την αίσθηση πως βρίσκεσαι πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό και απολαμβάνεις μία χαλαρή καλοκαιρινή ημέρα, εκπληκτικά θαλασσινά πιάτα και φρέσκο λαχταριστό ψάρι, στο Fish Restaurant Θέα Θάλασσα, στο Μικρολίμανο. Όπως μαρτυρά άλλωστε και το όνομά του, το εστιατόριο προσφέρει μοναδική θέα από άκρη σε άκρη στην όμορφη θάλασσα του Πειραιά και στα ιστιοπλοϊκά, τα μικρά σκάφη και τα καϊκάκια που βρίσκονται ακριβώς μπροστά του. Πέρα από τη μοναδική του θέα δίπλα στη θάλασσα, η λιτή αλλά προσεγμένη διακόσμησή του, το ευγενικό προσωπικό και οι ποιοτικές του γεύσεις σε καλές τιμές είναι αυτά που σε μαγνητίζουν και σε κάνουν να θέλεις να το επισκεφθείς ξανά και ξανά.

e-table tip: Επέλεξε για την παραγγελία σου καρπάτσιο χταποδιού με κονφί λεμόνι και κρίταμο, γαρίδες σαγανάκι με χειροποίητο μπριός, μακαρονάδα με μύδια, φιλεταρισμένη σαρδέλα σχάρας, πατατοσαλάτα με μαγιονέζα ταραμά, αβγοτάραχο και τηγανητό αβγό, συνοδεύοντάς τα όλα ούζο, τσίπουρο ή κρασί για να τα απολαύσεις καλύτερα.

 

Κλείσε στο Θέα Θάλασσα

 


 

7. Βαγγ – Ειρ, Μικρολίμανο

εστιατόρια με θέα θάλασσα

Λίγο παρακάτω στο Μικρολίμανο, θα βρεις μία κλασική ψαροταβέρνα, η οποία εδώ και πάνω από 25 χρόνια προσφέρει ελληνική κουζίνα, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στην περιοχή του Πειραιά, αποτελώντας γνωστό σημείο συνάντησης για οικογένειες, φίλους και ζευγάρια, για φαγητό δίπλα στη θάλασσα. Δεν είναι άλλο, από το εστιατόριο Βαγγ–Ειρ στο Μικρολίμανο, το οποίο είναι γεμάτο από παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και μεζέδες, τα οποία μπορεί να απολαύσει όποιος αγαπά τις καλοκαιρινές γευστικές εξόδους. Η διακόσμηση του απλή και κλασική, με τα ξύλινα τραπεζάκια και τις καρεκλίτσες να γεμίζουν τον χώρο και η θέα του μοναδική, με τα καραβάκια να είναι αραγμένα ακριβώς έξω, συντροφιά με τον απαλό ήχο τις θάλασσας να σε χαλαρώνει και ταυτόχρονα να σου ανοίγει την όρεξη.

e-table tip: Προτείνουμε φρέσκο γεμιστό ψαράκι με καραβιδόψυχα, αθερίνα, φρέσκο λαβράκι, σαργό, φαγκρί, ροφό, σφυρίδα, τσιπούρα και κριθαρότο με γαρίδες για κυρίως και για το τέλος μία λαχταριστή καρυδόπιτα και έναν πεντανόστιμο μπακλαβά για να σου αλλάξουν τη γεύση.

 

 Κλείσε στο Βαγγ–Ειρ

 


 

8. Εντευκτήριο, Μικρολίμανο

εστιατόρια με θέα θάλασσα

Και αν πάλι θέλεις να απολαύσεις ιταλικές γεύσεις δίπλα στη θάλασσα με την πιο υπέροχη θέα, πρέπει να επισκεφθείς το μικρό μυστικό του Πειραιά… το εστιατόριο Εντευκτήριο στην περιοχή του Μικρολίμανου. Ήσυχο, διακριτικό, όμορφο και γραφικό έχει καταφέρει να κερδίσει την καρδία πολλών πιστών πελατών του και να τους προσφέρει όμορφες, χαλαρές, δροσερές και καλοκαιρινές βραδιές παρέα με καλό και νόστιμο φαγητό. Ο χώρος του θυμίζει καλοκαιρινό νησί και το σέρβις του είναι πάντα πρόσχαρο και έτοιμο να σε εξυπηρετήσει όσο καλύτερα γίνεται, συμπληρώνοντας τη μοναδική θέα που προσφέρει. Στον κατάλογό του θα βρεις πολλές λαχταριστές ιταλικές συνταγές, όπως χειροπoίητη πίτσα, pasta και νόστιμες θαλασσινές σπεσιαλιτέ, όλα φτιαγμένα με τα πιο φρέσκα υλικά.

e-table tip: Παρράγγειλε σαλάτα pollo ή σαλάτα De la Casa με γκοργκοντζόλα για αρχή, πέννες αραμπιάτα ή πέννες με μανιτάρια και κοτόπουλο για κυρίως και συνόδευσέ τα με ένα από τα εξαιρετικά κρασιά του καταστήματος. Και αν εν είσαι τόσο του μακαρονιού ή της πίτσας, παράγγειλε φιλέτο από φαγκρί ή σφυρίδα, για να τα απολαύσεις με το κρασάκι σου δίπλα στη θάλασσα.

 

 Κλείσε στο Εντευκτήριο

 


 

9. Nalu, Άλιμος

εστιατόρια με θέα θάλασσα

Απόλαυσε διεθνή κουζίνα και υπέροχη θέα στη θάλασσα, στο All-Day Cafe Restaurant Νalu στον Άλιμο. Lounge ατμόσφαιρα, μοντέρνα διακόσμηση, προσεγμένη και πολυτελής αισθητική, ευγενικό και γρήγορο προσωπικό, τραπέζια ακριβώς πάνω στο κύμα και μοναδική ηρεμία και δροσιά, δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για να περάσεις μία όμορφη και χαλαρή ημέρα με θέα τη θάλασσα. Εξαιρετικές συνταγές και μοναδικές γεύσεις βγαίνουν καθημερινά από την κουζίνα, δίνοντάς σου την ευκαιρία να απολαύσεις μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία σε ένα περιβάλλον που σε κάνει να αισθάνεσαι πως έχεις φύγει διακοπές. Κάνε τη διαφορά και επισκέψου το εστιατόριο μία Παρασκευή και γιόρτασε την ξεχωριστή Mexican Friday night που διοργανώνει, δοκιμάζονται εξωτικές σπεσιαλιτέ.

e-table tip: Για αρχή προτείνουμε mango nachos, δηλαδή τραγανά nachos με τυρί, chilli con carne και μεξικάνικα dip και μία σαλάτα Mexican, ανάμεικτη με μαριναρισμένα μεξικάνικα λαχανικά και dressing από μεξικάνικη μαγιονέζα σε νόστιμη τραγανή τορτίγια. Ενώ για κυρίως, το αγαπημένο μας είναι spaghetti tequila, το οποίο είναι κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές, σβησμένο με tequila σε λευκή κρέμα αρωματισμένη με μυρωδικά.

 

 Κλείσε στο Νalu

 


 

10. Νικόλας της Σχοινούσας, Γλυφάδα

εστιατόρια με θέα θάλασσα

Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, νόστιμες ελληνικές συνταγές και υπέροχη θέα στη θάλασσα, είναι αυτά που θα βρεις στην ψαροταβέρνα Νικόλας της Σχοινούσας στη Γλυφάδα. Διαφέρωντας από την κλασική ψαροταβέρνα που έχουμε όλοι στο μυαλό μας, ο χώρος του είναι κομψός, προσεγμένος, άνετος και φωτινός, δημιουργώντας έναν αέρα πολυτελείας, ο οποίος όμως συνδιάζεται άρτια με τις ελληνικές και θαλασσινές του γέυσεις. Φημισμένο σε όλο τον κόσμο των Νοτίων Προαστίων για τη μεγάλη ποικιλία των ψαριών του, το εξαιρετικό του ψήσιμο, τις νόστιμες συνταγές του με τα φρεσκότατα υλικά, αλλά και τα υπέροχα γλυκά του, αποτελεί πόλο έλξης για ολόκληρη την Αθήνα και για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το φρέσκο ψαράκι τους δίπλα στη θάλασσα.

e-table tip: Μερικά από τα top πιάτα του εστιατορίου, είναι το καπνιστό χέλι με σαλάτα φακής, το καλαμάρι στη σχάρα, το καρπάτσιο τσιπούρας, τα αχνιστά του μύδια και τα φιλετάκια γαύρου ή σαρδέλας. Αγαπημένες μας επιλογές επίσης, αποτελούν τα πουγκάκια θαλασσινών, η φάβα Σχοινούσας και η αστακομακαρονάδα του Νικόλα!

 

 Κλείσε στο Νικόλα της Σχοινούσας

 

 

 Κλείσε σε εστιατόρια με θέα θάλασσα στην Αθήνα

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close