Η Βόλτα στα Κάτω Πετράλωνα

648

Παρασκευή νωρίς το απόγευμα μετά την δουλειά και κατηφορίζω από τον ηλεκτρικό στα Κάτω Πετράλωνα. Εκεί, στην οδό Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών βρίσκεται η Βόλτα, ένα νέο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα που αξίζει πραγματικά την προσοχή μας. Μπαίνοντας μέσα αντίκρισα ένα πολύ ζεστό περιβάλλον με λιτή αλλά όλο ζωντάνια διακόσμηση και φρέσκα λουλούδια στα τραπέζια.

Πρώτος με υποδέχθηκε ο Ξενοφώντας για να με καλωσορίσει και να μου πει την ιστορία της Βόλτας. Αυτά που κρατώ είναι ότι καθημερινά ο ίδιος ξυπνά πρωί πρωί για να πάει στην αγορά και να προμηθευτεί φρέσκα υλικά, λαχανικά, κρέας, κοτόπουλο και ότι άλλο για να δημιουργήσει το μεσημέρι η Ελισάβετ τα νόστιμα πιάτα του μενού και κάποια πιάτα ημέρας ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά που θα βρουν στην αγορά.

Ας περάσουμε όμως στο ζουμί της υπόθεσης: το φαγητό!

Ανοίγοντας τον κατάλογο της Βόλτας, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο ότι οι “οικοδεσπότες” έχουν κοπιάσει για την δημιουργία του. Δοκιμάσαμε αρκετά πιάτα και μπορώ να πω ότι όλα είχαν την νοστιμιά τους.  Ξεκινήσαμε με ένα αλμυρό cheesecake με βάση παξιμαδιού από χαρούπι, κρέμα από φέτα και ανθότυρο και μπόλικη τριμμένη φρέσκια ντομάτα από πάνω και με τις τρεις πιο αγαπημένες μου σαλάτες/αλοιφές όπως τις λένε μερικοί.  Εδώ να σταθώ λίγο και να πω ότι έφαγα ένα εξαιρετικό χούμους με κόκκινα φασόλια (λόγος να ξανάρθεις!) και μια πολύ γευστική και ελαφριά baba ganoush ( λιβανέζικη μελιτζανοσαλάτα). Ακολούθησαν οι τηγανητές πατάτες, που εδώ θα τα δοκιμάσεις σε μικρά κυβάκια αρωματισμένα με σκόρδο και φασκόμηλο (άλλος ένας λόγος να ξανάρθεις!).  Από κυρίως δοκιμάσαμε το ψητό συκώτι πολύ μαστόρικα ψημένο, που ακόμα κι αν δε είσαι φαν θα το φας ευχάριστα. Εγώ επέμενα επίσης να δοκιμάσω και τα χορτοφαγικά μπιφτέκια γιατί πάντα με ιντριγκάρουν τέτοια πιάτα στα μενού. Εδώ τα μπιφτέκια φτιάχνονται με μανιτάρια, φακές και κινόα, αρωματίζονται με βότανα και μπαχαρικά και το μαραθόσπορο να ξεχωρίζει αισθητά!  Το γεύμα μας έκλεισε γλυκά με λεμονόπιτα και cheesecake σοκολάτας με βάση από χαρούπι.

Η εμπειρία μου στην Βόλτα ήταν πολύ νόστιμη! Το φαγητό είναι το καλομαγειρεμένο, το σπιτικό που όμως η νοικοκυρά έχει βάλει την προσωπική της πινελιά. Αυτό οφείλεται νομίζω στο γεγονός ότι η Ελισάβετ δεν είναι επαγγελματίας μαγείρισσα αλλά ερασιτέχνης που αγαπά αυτό που κάνει και το κάνει καλά.  Δεν θέλω να πω παραπάνω για το συγκεκριμένο χώρο γιατί νομίζω ότι το φαγητό που σερβίρει και το “περιβάλλον”του θα τα πει όλα με το που το επισκεφθείτε. Εγώ το μόνο που θα αναφέρω είναι ότι επιτυχία για ένα εστιατόριο είναι όταν το επισκέπτεσαι πρώτη φορά και δοκιμάζεις το φαγητό του να σκέφτεσαι ότι με ποιόν αγαπημένο σου θα επιστρέψεις με την πρώτη ευκαιρία.

Κάνε Κράτηση στην Βόλτα

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close