Elena Is Eating: Diplomatico

445

Κάποτε το φαγητό στο ξενοδοχείο ήταν μεγάλο trend, ειδικά τότε που άνθιζε η διεθνής κουζίνα στην Ελλάδα! Από τότε άλλαξαν πολλά και το ξενοδοχειακό φαγητό άλλαξε,  έγινε ποιοτικότερο και φυσικά προσιτό σε όλους. Πολλές φορές διστάζουμε να επιλέξουμε για φαγητό το εστιατόριο ενός ξενοδοχείου ίσως γιατί μας κομπλάρει το ότι το εστιατόριο βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις ενός καλού ξενοδοχείου.

Πριν μισό μήνα περίπου, βρέθηκα στο εστιατόριο Diplomatico του ξενοδοχείου Mediterrenean Palace στην Θεσσαλονίκη. Το εστιατόριο είναι στο ισόγειο του ξενοδοχείου με εύκολη πρόσβαση από το κοινό χωρίς να χρειάζεται να περάσει κανείς από την reception του ξενοδοχείου.  Μπαίνοντας στο εστιατόριο σου δίνεται η αίσθηση ενός κλασικού εστιατορίου και απευθείας καταλαβαίνεις ότι θα δοκιμάσεις καλό φαγητό.

Πρώτη μας επιλογή ήταν μια ελαφριά σαλάτα με σπανάκι με καραμελωμένα καρύδια και ψητό μανούρι,  με ελάχιστη vinegraitte φρέσκιας φράουλας, δροσερή και αρκετή φρέσκια ιδανική για το ξεκίνημα του γεύματος μας! Μετά  επιλέξαμε κάτι κλασικό αλλά πολύ αγαπημένο, ένα ψητό φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με πατάτες και μανιτάρια σωτέ και σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης. Κουβεντιάζοντας με τον διευθυντή του ξενοδοχείου και διαβάζοντας το μενού παρατήρησα ότι ο σεφ του εστιατορίου αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο όλα τα φρέσκα υλικά κάθε εποχής προσαρμόζοντας το μενού ανάλογα με την εποχή και τα διαθέσιμα υλικά!  Το γεύμα μας “έκλεισε” ιδανικά με μία πλούσια σε γεύση τραγανή τάρτα σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα και μια ολόφρεσκη φράουλα που ακόμα την μελετάμε!

Παρατηρώντας  το χώρο και την αύρα του εστιατορίου κατάλαβα ότι αυτός ο χώρος είναι ιδανικός για επαγγελματικά γεύματα αλλά και για ένα ρομαντικό δείπνο μιας και προσφέρει την διακριτική πολυτέλεια και την ποιοτική φιλοξενία που αναζητά κανείς σε τέτοιες περιστάσεις. Άλλος ένας λόγος που θα με έκανε να επιλέξω για ακόμα μια φορά το εστιατόριο αυτό είναι και η σχέση κόστους και ποιότητας, όπου θεωρώ ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά value for money εστιατόριο.

 

Κάνε Κράτηση στο Diplomatico

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close