Στο Simul για το νέο degustation menu “Rock The Gourmet”

1K

Στο Simul gastronoic situ πήγα χτες το βράδυ και η πρώτη μου εντύπωση ήταν πως πρόκειται για ένα χώρο όμορφο και προσεγμένο με χαλαρή διάθεση και ωραία μουσική. Τι πιο ωραίο λοιπόν από τα ολοκληρώσεις την ημέρα σου στο Simul και μάλιστα όταν πρόκειται να δοκιμάσεις ένα καλοφτιαγμένο μενού με ολοκληρωμένες γεύσεις.

Ο σεφ Νίκος Θωμάς έχει δημιουργήσει ένα degustation μενού 5 πιάτων στην τιμή των €35/άτομο. Όπως είπα και στην αρχή, πρόκειται για μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία που δίνει την δυνατότητα να γνωρίσει κανείς τον σεφ καλύτερα μέσα από πέντε χαρακτηριστικά πιάτα του εστιατορίου που έχουν μια συγκεκριμένη ακολουθία.

Μέσα από το “Rock the Gourmet” όπως είναι το όνομα του μενού, ο σεφ έχει σκοπό να ροκάρει τον γευστικό μας κόσμο με τα παρακάτω πιάτα:

  • ταρτάρ γαρίδας γάμπαρης με λευκό ταραμά και “μύδια” τουρσί, σαλάτα βαλεριάνας με λωτό μαγιονέζα yuzu και τηγανητο κρεμμύδι
  • φρέσκο καλαμάρι σχάρας με κολοκάσι, πράσο και σομπρασάδα,
  • αρνίσια σπάλα, αργοψημένη για 24 ώρες sous-vide, αρωματισμένη με κάρδαμο, κρεμώδη πολέντα, καραμελωμένα κοκάρια και μαύρο σκόρδο

και ολοκληρώθηκε γλυκά με ένα διαφορετικό αλλά νόστιμο

  • μπακλαβά με παγωτό καϊμάκι, μανταρίνι και τζίντζερ.

Φυσικά, εκτός από το συγκεκριμένο μενού στην κάρτα του εστιατορίου παραμένουν αγαπημένα πιάτα του σεφ όπως το ταρτάρ από μοσχαρίσιο κόντρα με κρέμα wasabi, αγγούρι, σχοινόπρασο, soya, σουσάμι και αυγό ορτυκιού, τη μοσχαρίσια ουρά σε μαρινάδα καντονέζα με τηγανιτό νιόκι και γλυκό κρεμμύδι και τον κρασάτο κόκορα σε κενό αέρος με τραχανά και αρσενικό Νάξου αλλά και νέες προσθήκες σαν την ψητή μελιτζάνα miso με γλυκο τσίλι, σουσάμι και μαιντανό και τον “λαχανοντολμά” πάπιας με kale και foie gras.

Κάνε Κράτηση στο Simul

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close