Ταβέρνες στο Μαρούσι

889

Το Μαρούσι είναι ένας από τους πιο πολυεπιλεγμένους γευστικούς -και όχι μόνο- προορισμούς για τους κατοίκους της Αθήνας. Είτε μένετε κοντά είτε όχι το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα το επιλέξετε για την έξοδό σας γιατί είναι το μέρος που προσφέρει μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων από απλό καφεδάκι το απόγευμα μέχρι εξαιρετικό φαγητό το βράδι. Εδώ, λοιπόν, μπαίνουμε εμείς. Για να ικανοποιήσουμε τις γευστικές σας απαιτήσεις αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν οδηγό με μερικά από τα ωραιότερα εστιατόρια του Αμαρουσίου. Στην πρώτη γραμμή σήμερα βρίσκονται οι αγαπημένες όλων ταβέρνες.

Το Αυθαίρετο είναι ένα μικρό ταβερνάκι πνιγμένο στο πράσινο, του οποίου οι ιδιοκτήτες φροντίζουν ιδιαίτερα το χώρο, μια που εκτελούν χρέη μαγείρων και μας κακομαθαίνουν με αρνίσιες γλώσσες με σάλτσα μουστάρδας, συκωταριές, σπιτικά κεφτεδάκια και φαγητά με καταβολές από την Κρήτη και την Πελοπόννησο.

Η Ρακοστοά, όπως αναφέρει και το όνομά της, έχει επιλέξει να προσδιορίσει ως βασικό της προϊόν το ρακί. Οπότε εκεί θα βρείτε ρακόμελο, οινόμελο, ρακοκοκτέιλς, τσιπουράκια – ουζάκια (για τους πιο παραδοσιακούς) και όλα συνοδευόμενα από νοστιμιές και μεζεδάκια στις πιο προσιτές τιμές.

Η Ψαρομανία είναι η ψαροταβέρνα στο Μαρούσι που φημίζεται για το καλό φαγητό και τα φρέσκα ψάρια της. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τη βελουτέ ψαρόσουπα με σφυρίδα που είναι η σπεσιαλιτέ του καταστήματος, τις ανάρπαστες γαρίδες σαγανάκι, τη ρεβυθοσαλάτα και τις καβουροδαγκάνες.

Τα Πεύκα, με παράδοση από το 1919, σερβίρουν πιάτα ελληνικής κουζίνας, σε μια παλιά μονοκατοικία στα σύνορα Πεύκης – Αμαρουσίου. Σπεσιαλιτέ τους το μοσχαράκι γάλακτος στα κάρβουνα.

Επειδή δε μπορεί παρά να σας ανοίξαμε την όρεξη, μπείτε στο site του e-table και κάντε κράτηση στην ταβέρνα της επιλογής σας!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close