4 μεζεδοπωλεία στην Αθήνα για να βγεις με την παρέα σου

1.6K

Είσαι καλοφαγάς και σου αρέσουν οι καλές ελληνικές συνταγές και τα παραδοσιακά μεζεδάκια; Τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο! Βρες παρακάτω 4 μεζεδοπωλεία στην Αθήνα που μπορείς να βγεις με την παρέα σου, να φας καλά και να περάσεις ακόμα καλύτερα!

Τρυγοπάτι

Αγαπημένη μας επιλογή για παραδοσιακούς μεζέδες και λαχταριστές ελληνικές γεύσεις, αποτελεί το μεζεδοπωλείο Τρυγοπάτι,στην περιοχή της Παιανίας. Πιο συγκεκριμένα, θα το βρεις στην οδό Βασιλέως Παύλου 9, σε έναν λιτό και προσεγμένο χώρο, ο οποίος καταφέρνει να συνδυάσει άρτια το παραδοσιακό στοιχείο, με το μοντέρνο. Οι πέτρινοι τοίχοι του και οι ξύλινες καρεκλίτσες με τα ξύλινα τραπεζάκια, κάνουν το χώρο πιο οικείο στους φιλοξενούμενούς του, ενώ οι νόστιμες Ελληνικές συνταγές του, το κάνουν το επόμενο στέκι για την παρέα στην περιοχή. Όλα τα πιάτα του, ετοιμάζονται με διαλεχτά και φρέσκα προϊόντα, ενώ κάθε μέρα από το πρωί ετοιμάζεται παραδοσιακό μαγειρευτό φαγητό που σε συνδυασμό με τους ιδιαίτερους μεζέδες του, το άψογο service και το φιλικό περιβάλλον κάνουν το χώρο ιδανικό για να περάσει κανείς  όμορφες γευστικές στιγμές.

e-table tip: Παρήγγειλε μια χωριάτικη σαλάτα ή ένα ντάκο με φέτα για αρχή, συνέχισε με κολοκυθοκεφτέδες, σαγανάκι, ένα μπεκρή μεζέ και μία ποικιλία δύο ατόμων, ενώ για το τέλος, επέλεξε ένα λαχταριστό μπανόφι ή έναν κορμό, για να γλυκαθείς.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Τρυγοπάτι

 


Το Καφενείο (Πλάκα)

Για σένα που αγαπάς το κέντρο της Αθήνας και παράλληλα, δε θέλεις να κάνεις ολόκληρο ταξίδι για να φας κάτι καλό και γευστικό, σου έχουμε την απόλυτη πρόταση για έξοδο στο κέντρο της πόλης με την παρέα…Το μεζεδοπωλείο Το Καφενείο! Βρίσκεται στην οδό Επιχάρμου 1 και Τριπόδων, στην περιοχή της Πλάκας και στεγάζεται σε ένα κτίριο με ιστορία τουλάχιστον 400 ετών. Προσφέρει εκπληκτική Ελληνική κουζίνα, με έμφαση στις πρώτες ύλες και τα τοπικά προϊόντα, ενώ παράλληλα διαθέτει παραδοσιακή διακόσμηση, με το στοιχείο της πέτρας και του ξύλου να κυριαρχούν από άκρη σε άκρη. Εκεί θα δοκιμάσεις πιάτα Ελληνικής γαστρονομίας μέσα από σπιτικές, νέες ευρηματικές συνταγές, αλλά και πιάτα με παραδοσιακούς μεζέδες. Αν ψάχνεις λοιπόν, ένα μεζεδοπωλείο με νόστιμες Ελληνικές συνταγές για να τιςαπολαύσεις  και να περάσεις καλά με την παρέα σου στο κέντρο, τότε σίγουρα αποτελεί ιδανική επιλογή!

e-table tip: Δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε από τα ορεκτικά, την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα του, τα χειροποίητα ντολμαδάκια του και το παραδοσιακό σαγανάκι με κεφαλοτύρι. Για κυρίως, προτείνουμε πίτα Καισαρείας, ντοματοκεφτέδες και κολοκυθοκεφτέδες χειροποίητους, κοτόπουλο τηγανιά και μπεκρή μεζέ. Ενώ για το τέλος, σου προτείνουμε έναν λαχταριστό κορμό σοκολάτας ή Cheesecake με ανθότυρο χίου.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Το Καφενείο (Πλάκα)

 


Ονείρου Γεύσεις

Στο κέντρο της Αθήνας, θα βρεις επίσης, το μεζεδοπωλείο-ουζερί Ονείρου Γεύσεις, το οποίο άνοιξε πρόσφατα, στην οδό Υμηττού 73 στο Παγκράτι. Εκεί θα απολαύσεις την Ελληνική κουζίνα σε όλο της το μεγαλείο και ταυτόχρονα θα γευτείς τους πιο νόστιμους και λαχταριστούς μεζέδες, παρέα με κρασάκι, ουζάκι και τσίπουρο. Η ατμόσφαιρα που διαθέτει είναι φιλική και φιλόξενη, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα μεζεδοπωλείο, ενώ η διακόσμησή του είναι πιο μοντέρνα και λιτή. Στο μενού του θα βρεις φρέσκα μεζεδάκια, πιάτα κρεατικών φυσικά, αλλά και πιάτα θαλασσινών, για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Πάρε λοιπόν την παρέα σου και δοκιμάστε τα μοναδικά μεζεδάκια του.

e-table tip: Αγαπημένες μας επιλογές οι φλογέρες γεμιστές με ζαμπόν – τυρί, το μπουγιουρντί με φέτα ψητή, ντομάτα και πιπεριές και η μελιτζάνα σαγανάκι, με ζαμπόν – τυρί στο πήλινο από τα ορεκτικά. Τα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και οι πικάντικες μπουκίτσες κοτόπουλου από τους κρεατομεζέδες και το τηγανητό γαριδάκι και τα μύδια σαγανάκι από τους θαλασσινούς μεζέδες.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Ονείρου Γεύσεις

 


Το Σχολαρχείο Της Κυψέλης

Με έντονα παραδοσιακό ύφος, Το Σχολαρχείο Της Κυψέλης, βρίσκεται σε ένα από τα πιο ωραία σημεία της Αθήνας κατά την άποψή μας, την πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Πιο συγκεκριμένα, θα το βρεις στην οδό Επτανήσου 18, στην περιοχή της Κυψέλης (όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομά του), με τα ξύλινα τραπεζάκια του να σε περιμένουν πάνω στην πλατεία, όταν φυσικά έχει καλό καιρό, αλλά και τον παραδοσιακό του εσωτερικό χώρο, που σε παραπέμπει σε παλιό μεζεδοπωλείο εποχής για τις πιο κρύες ημέρες. Πρόκειται για ένα μεζεδοπωλείο με πολλές και διάφορες νόστιμες επιλογές, που ικανοποιούν όλα τα γούστα, ενώ παράλληλα διαθέτει και πολύ καλές τιμές. Ανοικτό από νωρίς το μεσημέρι, ετοιμάζει τους υπέροχους μεζέδες του και τις μοναδικές ελληνικές συνταγές του, που θα σε ενθουσιάσουν.

e-table tip: Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις κοτόπουλο φλόγα, μανιτάρια πλευρώτους σχάρας με κρέμα βαλσάμικου, μπουρεκάκια μελιτζάνας, γαρίδες σαγανάκι και κριθαράκι λαχανικών.

 

Κλείσε Τραπέζι στο Το Σχολαρχείο Της Κυψέλης

 


 

Κάνε κράτηση σε μεζεδοπωλεία στην Αθήνα

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close