Πού θα πας με την παρέα για καλό φαγητό στην Πλάκα

12.5K

Ήρθε η ώρα να κανονίσεις την επόμενη έξοδο για φαγητό στην Πλάκα, την ιστορικότερη –και την πιο νόστιμη– συνοικία των Αθηνών! Αν και πρόκειται για μία από τις πιο τουριστικές περιοχές στην Αθήνα, εκεί μπορείς να βρεις ποιοτικό ελληνικό φαγητό, δημιουργικά πιάτα και φρέσκα θαλασσινά, σε καλές τιμές και σε εξαιρετική ποιότητα. Για ρίξε μια ματιά σε 10 στέκια στην Πλάκα, από παραδοσιακά ταβερνάκια μέχρι κλασικά ή δημιουργικά εστιατόρια, που αξίζει να κλείσεις τραπέζι και να πας με την παρέα σου!

 

Σπηλιά της Ακροπόλεως

 φαγητό στην Πλάκα

Η ταβέρνα Σπηλιά της Ακροπόλεως βρίσκεται κοντά στο μετρό της Ακρόπολης ,σε μια πολύ γραφική γειτονιά, με θέα προς τον Παρθενώνα. Το μενού βασίζεται στην ελληνική κουζίνα, με πολλές επιλογές, μαγειρεμένες όλες με καλά υλικά και παραδοσιακές συνταγές. Κάθε μέρα μετά τις 19:00, μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου παρέα με ζωντανή μουσική!

e-table tip: Οι σπεσιαλιτέ της ταβέρνας που ξεχωρίζουν είναι το μοσχαράκι στάμνας, το αρνάκι καπαμά, τα νόστιμα γεμιστά αλλά και ο παραδοσιακός μουσακάς. Φυσικά δεν λείπουν τα ψητά της ώρας αλλά και τα φρέσκα θαλασσινά και ψάρια!

 

 

Κλείσε στη Σπηλιά της Ακροπόλεως

 


 

Διογένης

 φαγητό στην Πλάκα
Το εστιατόριο Διογένης στην Πλατεία Λυσικράτους είναι ένα παραδοσιακό εστιατόριο κάτω από την Ακρόπολη, δίπλα στο μνημείο του Λυσικράτη.  Ο χώρος του εστιατορίου είναι αρκετά πολυτελής, φωτεινός και άνετος και  εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστός για την νόστιμη ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα που σερβίρει.  Το μενού είναι πλούσιο και περιέχει ζουμερά κρεατικά και φρέσκα ψαρικά, ενώ μπορείς να ξεκινήσετε το γεύμα σου με κάποια από τα πεντανόστιμα παραδοσιακά ορεκτικά του καταλόγου.

e-table tip: Δοκίμασε γαριδομακαρονάδα, ριζότο με μανιτάρια, γιουβέτσι, τηγανιτό καλαμαράκι, παραδοσιακές πίτες και ριζότο με λαβράκι. Επίσης να ξέρεις ότι την Κυριακή το πρωί, μπορείς να απολαύσεις και το φοβερό brunch του, με pancakes και αυγά..

 

 

Κλείσε στο Διογένη

 


 

Παλιά Ταβέρνα Σταματόπουλος

 φαγητό στην Πλάκα

Η Παλιά Ταβέρνα Σταματόπουλος κάτω από την Ακρόπολη είναι από τις πιο παλιές ταβέρνες στην Πλάκα. Άνοιξε τις πόρτες της το 1882 και από τότε σερβίρει νόστιμη ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Στο πολύ προσεγμένο μενού της ταβέρνας αυτής θα βρει κανείς όλων των ειδών τους μεζέδες. ‘Ολα είναι φτιαγμένα από πρώτης ποιότητας υλικά και σύμφωνα με την ελληνική παράδοση! Κάθε μέρα ζωντανή μουσική από τις 19:30.

e-table tip: Δοκίμασε σαγανάκι Μετσοβόνε, τυροµπουκιές τυλιχτές µε κολοκύθι, λουκάνικο χωριάτικο με τηγανιτές πατάτες, ποικιλία κρεάτων για 2 άτοµα με κοτόπουλο φιλέτο, χοιρινά µπριζολάκια, µπιφτέκι µοσχαρίσιο, παϊδάκια, λουκάνικο, σως, τυροκαυτερή και πατάτες, μπριζόλα µοσχαρίσια και παϊδάκια αρνίσια!

 

 

Κλείσε στη Παλιά Ταβέρνα Σταματόπουλος

 


 

2 Μαζί

 φαγητό στην Πλάκα

Το wine restaurant 2 Μαζί προσφέρει ελληνική κουζίνα και φημίζεται για τον ξεχωριστό χώρο και το ποιοτικό φαγητό του. Εσωτερικά κυριαρχούν οι άνετοι κόκκινοι καναπέδες και οι αρτιστίκ λεπτομέρειες στον εντυπωσιακό πέτρινο τοίχο, ενώ στον εξωτερικό χώρο θα βρεις μία δροσερή αυλή με δέντρα και κομψά φαναράκια. Στο 2 Μαζί το motto είναι “όταν η παράδοση συναντά το σήμερα, η γεύση συναντά την δημιουργία”.

e-table tip: Δοκίμασε γιουβέτσι με σουπιά, κρόκο Κοζάνης αρωματισμένο με αρμπαρόριζα, ραβιόλι με γέμιση καραβίδας, λαχανικών, ζωμό καρότου, κόλιανδρο και λάδι χαμομήλι, βοδινό φιλέτο με γλυκοπατάτες και βούτυρο καρύδας, γλυκάδια μόσχου και σάλτσα visanto, χοιρινό φιλέτο σε κρούστα αρωματικών βοτάνων με αφρό γιαούρτι, φασολάκια, τρούφα, λιαστή ντομάτα και σάλτσα εστραγκόν και τσιπούρα με μανιτάρια, αφρό μωβ κουνουπιδιού και ντομάτα με αρωματικά βότανα. 

 

 

Κλείσε στο 2 Μαζί

 


 

Αναφιώτικα

 φαγητό στην Πλάκα

Την Πλάκα και το γραφικό στενό με τα σκαλάκια στην οδό Μνησικλέους, το αγαπάμε όλες τις εποχές του χρόνου. Το εστιατόριο Αναφιώτικα στην Πλάκα το γραφικό αυτό καφενείο – μεζεδοπωλείο στην καρδιά της Αθήνας, εκτός από ωραία θέα, προσφέρει ελληνική κουζίνα και παραδοσιακούς μεζέδες σε μία δροσερή ταράτσα, στα γραφικά τραπεζάκια στα σκαλάκια, αλλά και σε ένα ζεστό, πέτρινο χώρο με τζάκι!  Στα Αναφιώτικα θα δοκιμάσεις μοντέρνα ελληνικά πιάτα, μέσα από σπιτικές, πεντανόστιμες συνταγές.

e-table tip: Θα δοκιμάσεις παϊδάκια αρνίσια, ψαρονέφρι, μπριζολάκια χοιρινά, τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές σβησμένη με λεμόνι, μελιτζανάτο σε πήλινο, γεμιστά, φοβερές πίτσες και μακαρονάδες και φανταστικά γλυκά, πάντα με τη συνοδεία καλού κρασιού και εκλεκτών ελληνικών αποσταγμάτων.

 

 

Κλείσε στα Αναφιώτικα

 


 

Ακρόπολη

φαγητό στην Πλάκα

Η ταβέρνα Ακρόπολη στην Πλάκα βρίσκεται σε ένα από τα πιο γραφικά και ιστορικά μέρη της Αθήνας από το 1980, τους πρόποδες της Ακρόπολης με θέα τον Παρθενώνα και σερβίρει για πάνω από 40 χρόνια καλομαγειρεμέα πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Στο μενού θα βρεις από σούπες, ψητά της ώρας, ποικιλίες ορεκτικών, θαλασσινών και κρεατικών μέχρι και φοβερά πιάτα ζυμαρικών. Live Ελληνική μουσική από Πέμπτη έως Κυριακή από τις 20:00.

e-table tip: Οι σπεσιαλιτέ της ταβέρνας που ξεχωρίζουν είναι το αρνί κότσι, τα σουτζουκάκια, το λεμονάτο κοτόπουλο Ακρόπολη, ο παραδοσιακός μουσακάς και το μπιφτέκι Ακρόπολη με ψητή ντομάτα και φέτα.

 

Κλείσε στην Ακρόπολη

 


 

Electra Palace (Roof Garden Restaurant)

 φαγητό στην Πλάκα

Το Electra Roof Garden Restaurant στην Πλάκαβρίσκεται στον 5ο όροφο του ξενοδοχείου Electra Palace. Πρόκειται για ένα βραβευμένο εστιατόριο με ελληνική δημιουργική κουζίνα και εξαιρετική θέα στην Ακρόπολη. Είναι ένας όμορφος και κομψός χώρος, με ζεστασιά και άριστη φιλοξενία, ιδανικός για ένα ρομαντικό γεύμα.Το μενού περιλαμβάνει εξαιρετικές ελληνικές συνταγές που δημιουργούνται με τα πιο φρέσκα υλικά και gourmet απολαύσεις, από τον σεφ Δανιήλ Τσαγκαρίδης.

e-table tip: Δοκίμασε ταρτάρ Black Angus καπνισμένο σε ξύλα μηλιάς με λιαστή τομάτα και φρέσκα αρωματικά, σπαγγετίνι με χταπόδι με ξύσμα λεμόνι και πέστο βασιλικού, γλώσσα φιλέτο halibutμε κοκκινιστά κρεμμυδάκια, αποξηραμένα δαμάσκηνα και άρωμα κρόκου Κοζάνης, μουσακά με λευκές μελιτζάνες και κιμά μαγειρεμένο στην γάστρα και κοτόπουλο φιλέτο βιολογικής εκτροφής με κριθαράκι και μυζήθρα Κρήτης, σβησμένο σε μοσχάτου Λήμνου.

 

Κλείσε στο Electra Palace

 


 

Υδρία

 φαγητό στην Πλάκα

ΗΥδρία στην Πλατεία Αγοράς σερβίρει εδώ και πολλά χρόνια παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και νέες γαστρονομικές προτάσεις, μαζί με μια πλούσια λίστα κρασιών. Ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Σολάκης έχει επιμεληθεί το μενού με βάση την Ελληνική δημιουργική κουζίνα χρησιμοποιώντας παραδοσιακά υλικά και πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα.  Live μουσική κάθε Παρασκευή – Σάββατο από τις 19:00!

e-table tip: Δοκίμασε κοτόπουλο Υδρία με μανιτάρια, πιπεριές και σως, κρασάτο χοιρινό φιλέτο, μπιφτέκια γεμιστά με φέτα, ποικιλία μαγειρευτών πιατών, σαγανάκι θαλασσινών με καλαμάρι, μύδια, γαρίδες και χταπόδι και φιλέτο σολωμού.

 

 

Κλείσε στην Υδρία

 


 

Mono Restaurant

 φαγητό στην Πλάκα

Το Mono Restaurant είναι ένα μοναδικό wine restaurant στο κέντρο της Αθήνας, ακριβώς δίπλα από την Μητρόπολη. Ο σεφ του εστιατορίου Βασίλης Βασιλείου δημιουργεί μοναδικές γεύσεις με εποχικά υλικά βασισμένα στηνελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Ο στόχος του σεφ είναι το φαγητό του να έχει πλούσια γεύση χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά της εποχής και σύγχρονες τεχνικές. Το μεγάλο ατού του εστιατορίου είναι η πλούσια λίστα κρασιών που συνδυάζονται ιδανικά με τα πιάτα του σεφ.

e-table tip: Δοκίμασε γεμιστά αμπελόφυλλα με σφυρίδα και κους κους με μελάνι σουπιάς, ταραμοσαλάτα με αυγοτάραχο, μάυρη μαγιονέζα και τραγανά φύλλα ρυζιού, τυρί Μετσοβόνε σε τραγανή τεμπούρα, πουρές δυόσμου και μανγκο τουρσί, στριφτάρια με Χιώτικο μανταρίνι, καλαμάρι και ξύσμα εσπεριδοειδών, μυλοκόπι με ρεβίθια φούρνου, αρμύρα, δεντρολίβανο και ντοματίνια καπνιστά, τον περιβόητο μουσακά με διάφραμα μοσχαριού,μελιτζάνα σε δύο υφές, μπεσαμέλ με βολάκι Άνδρου και τσίπς πατάτας και το σιγομαγειρεμένο μπούτι κοτόπουλου γεμιστό με γραβιέρα Κρήτης και αμπελόφυλλα, μαύρο ρύζι με δεντρολίβανο και σάλτσα αγουρίδας του κτήματος Λυραράκη με μασκαρπόνε.

 

 

Κλείσε στο Mono Restaurant

 


 

Παλιά Ταβέρνα Του Ψαρρά

 φαγητό στην Πλάκα

Πάμε τώρα στην τελευταία πρότασή  μας για φαγητό στην Πλάκα. Η Ταβέρνα του Ψαρρά είναι από το πιο παλιό στέκι για φαγητό στην Πλάκα. Αν αποζητάς αυθεντικές γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, με έμφαση στην ποιότητα γεύσης και εξυπηρέτησης, τότε πρέπει να κανονίσεις την επόμενη έξοδο σου εδώ. Εσωτερικά ο χώρος είναι φιλικός και άνετος, ιδανικός για τις κρύες μέρες του χειμώνα, ενώ για τις καλές ημέρες, κλείσε τραπέζι στη δροσερή αυλή!

e-table tip: Δοκίμασε σαγανάκι μετσοβόνε, ρολάκια μελιτζάνας, χταποδοκεφτέδες, αρνάκι στάμνας, σουτζουκάκια με ρύζι, σφυρίδα του ψαρά και αστακομακαρονάδα. Μπορείς να παραγγείλεις ποικιλίες κρεατικών σχάρας, αλλά και φρέσκα ψάρια με το κιλό. Για το τέλος, ποικιλία παραδοσιακών γλυκών και θα μας θυμηθείς!

 

 

Κλείσε στην Παλιά Ταβέρνα Του Ψαρρά

 


 

Κλείσε σε εστιατόρια στην Πλάκα

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close