Γευστικό Καλοκαίρι στην Αθήνα | Οι 10 πιο δροσερές ταράτσες

1.2K

Η ζέστη έχει αρχίσει να χτυπάει κόκκινο, αλλά εσύ θέλεις να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τις εξόδους σου στην πόλη; Εμείς έχουμε τη λύση! Απόλαυσε τις καλοκαιρινές σου νύχτες στις 10 πιο δροσερές και όμορφες ταράτσες της Αθήνας, για να βρεις τη δική σου καλοκαιρινή όαση!

Kuzina, Θησείο

Ιδανικός προορισμός για μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, σε μία από τις πιο γνωστές ταράτσες της Αθήνας, αποτελεί το εστιατόριο Kuzina στο Θησείο. Κομψό και μίνιμαλ περιβάλλον, άψογη εξυπηρέτηση, μοναδικά ελληνικά – δημιουργικά πιάτα και φυσικά η ατελείωτη θέα δίπλα από το ναό του Ηφαίστου, με φόντο τον όμορφο βράχο της Ακρόπολης, θα το κάνουν τη νούμερο ένα επιλογή σου για τις δροσερές νύχτες του καλοκαιριού. Απόλαυσε τις μοναδικές γεύσεις του καταξιωμένου ιδιοκτήτη και σεφ Άρη Τσανακλίδη, στην ξεχωριστή ταράτσα του σε δύο διαφορετικά sitting, ένα στις 19:00 έως τις 21:45 και ένα στις 22:00. Στο μενού του θα γευτείς έναν συνδυασμό ελληνικής κουζίνας και παγκόσμιων γαστρονομικών στοιχείων, τα οποία θα σε εντυπωσιάσουν.

e-table tip: Δοκίμασε λουκουμάδες με μους φέτας, κελυφωτό φιστίκι, λιαστή ντομάτα, ελιά και sauce ροδιού για αρχή, αρνάκι φιλέτο με ratatouille λαχανικών και sauce με μαυροδάφνη και δεντρολίβανο ή χειροποίητα στριφτάρια με ντοματίνια, ξινοτύρι, φέτα και κρουτόν για κυρίως και το λαχταριστό και νόστιμο μυστικό τους για το τέλος, εκμέκ με φρυγανισμένο τσουρέκι, παγωτό μαστίχα, σαντιγί, γλυκό βύσσινο και φιστίκι.

 

Κλείσε στo Kuzina

 


 

Apolis, Πετρούπολη

Γιατί η ιταλική κουζίνα και η υπέροχη μοναδική θέα ολόκληρης της Αθήνας ταιριάζουν απίστευτα μαζί, σου προτείνουμε το all day cafe & bar restaurant Apolis στην Πετρούπολη. Απόλαυσε τη δροσερή του ταράτσα και τις λαχταριστές ιταλικές του συνταγές και νιώσε σαν να βρίσκεσαι διακοπές σε κάποιο μακρινό νησί. Πέρα από την απέραντη θέα που διαθέτει, η μοντέρνα του διακόσμηση, η σύγχρονη αισθητική του, αλλά και η lounge ατμόσφαιρά του είναι αυτά που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τη μοναδική του ταράτσα. Λαχταριστές πίτσες με αυθεντικό ιταλικό ζυμάρι σε αμέτρητους γευστικούς συνδυασμούς, μοναδικά πιάτα pasta και μυρωδάτα ριζότο ετοιμάζονται καθημερινά με τα πιο φρέσκα υλικά της αγοράς. Συνδιάσε το γεύμα ή το δείπνο σου, επιλέγοντας ανάμεσα σε μία πληθώρα εξαιρετικών κρασιών, επώνυμων ελληνικών και ξένων οινοποιείων.

e-table tip: Δοκίμασε ανάμεσα σε πολλές λαχταριστές γεύσεις φρέσκο χειροποίητο ραβιόλι, γεμισμένο με ποικιλία άγριων μανιταριών, κατσικίσιο τυρί και φρέσκο θυμάρι, γεμιστά ρολάκια μελιτζάνας, μπιφτέκι μόσχου βιολογικής εκτροφής, pasta arrabiata, ριζότο vegeteriano και πίτσα με σάλτσα τομάτας, προσούτο, ricotta, μανιτάρια, τοματίνια και ρόκα.

 

Κλείσε στo Apolis

 


 

SENSE Fine Dining Restaurant, Μακρυγιάννη

Μπορείς να ζήσεις μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, σε μία από τις πιο δροσερές ταράτσες της Αθήνας, απολαμβάνοντας την όμορφη θέα της Ακρόπολης, στο SENSE Fine Dining Restaurant. Ιδανικά τοποθετημένο στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου ATHENSWAS, στο κέντρο της Αθήνας, διαθέτει έναν καλαίσθητο, όμορφα διακοσμημένο και χαλαρό χώρο, ιδανικό για να απολαύσεις στα εξωτερικά του τραπεζάκια, την καταπληκτική θέα της νυχτερινά φωτισμένης Ακρόπολης. Υψηλής τεχνικής πιάτα, συνδιασμένα με παραδοσιακές γεύσεις και πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα, θα σε ενθουσιάσουν. Δροσερά cocktails και μία εξαιρετική wine list, μπορούν να συνοδεύσουν το δείπνο σου, δίνοντας μία πιο ευχάριστη και ακόμα πιο δροσερή νότα στην έξοδό σου.

e-table tip: Παρήγγειλε γεμιστά με γιαούρτι και βιολογικό αυγό για αρχή, μοσχαρίσια ουρά στιφάδο ή ριζότο α’ λα πολίτα για κυρίως και ‘’βότσαλα’’ ή Λευκαδίτικο παντεσπάνι για το τέλος.

 

Κλείσε στo SENSE

 


 

Ο Ρήγας, Πειραιάς

Σε μία από τις ομορφότερες τοποθεσίες του Πειραιά, στον Προφήτη Ηλία, θα βρεις την ταβέρνα ο Ρήγας. Διαθέτοντας έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο, φωτεινά χρώματα, vintage διακόσμηση, αλλά και τρομερή θέα από τη ταράτσα του στον Σαρωνικό, θα σε ενθουσιάσει με την απλότητά του και τις λαχταριστές μυρωδιές που βγαίνουν από την κουζίνα του. Η χαλαρή του ατμόσφαιρα, το δροσερό του αεράκι και η άψογη εξυπηρέτησή του, θα σε κάνουν να το αγαπήσεις και να το βάλεις πρώτο στη λίστα σου για τις καλοκαιρινές σου γευστικές εξόδους στην περιοχή της Καστέλας. Επισκέψου το και απόλαυσε τις πλούσιες ελληνικές παραδοσιακές σπεσιαλιτέ του και τα νόστιμα μεζεδάκια του με την παρέα, την οικογένειά σου ή το ταίρι σου και θα μας θυμιθείς!

e-table tip: Επέλεξε από το νόστιμο παραδοσιακό του μενού, χειροποίητα τυροπιτάκια, σπέσιαλ μανιταρόπιτα, ψητή φέτα, σεφταλιές, γεμιστή ψητή πιπεριά με τυρί, τηγανιτή συκωταριά, μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος και μία πλούσια λαχταριστή ποικιλία κρεατικών για να μοιραστείς στη μέση.

 

Κλείσε στο Ρήγα 

 


 

Savvas Kebap, κέντρο Αθήνας

Για ψώνια στο κέντρο και μετά για φαγητό με τους φίλους; Μπορείς λοιπόν να επισκεφτείς την πιο δροσερή ταράτσα με τις πιο νόστιμες Μικρασιάτικες συνταγές στην Αθήνα. Ο λόγος, για το εστιατόριο Savvas Kebap στο Μοναστηράκι, το οποίο κρύβει μακρά ιστορία και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λέξη “κεμπάπ” στο κέντρο της πόλης. Η όμορφη θέα του με πρώτο πλάνο την Ακρόπολη, ο όμορφα διακοσμημένος χώρος του, το ευγενικό προσωπικό του, αλλά και οι μυστικές του συνταγές από τη Μικρά Ασία, αλλά και ολόκληρη της Ελλάδα, είναι αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Ταξίδεψε στο χρόνο με τις μοναδικές του γεύσεις και δοκίμασε πιάτα όπως το περίφημο κεμπάπ του, το μοναδικό του γιαουρτλού, το λαχταριστό ντονέρ του, την πλούσια πίτα Καισαρείας του και τις μοναδικές, λαχταριστές και στριφογυριστές τηγανητές του πατάτες.

e-table tip: Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις φρέσκο και μυρωδάτο φαλάφελ, ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια, λαχταριστό λαχματζούν, αλλά και τις τηγανιτές τραγανές και φρέσκες πατάτες με τυρί και μπέικον.

 

Κλείσε στo Savvas Kebap

 


 

Τσιπουροκατάσταση, Πειραιάς

Αν πάλι έχεις όρεξη για παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, νόστιμες συνταγές που πάνε παρέα με τσίπουρο και κρασί, σε μία δροσερή και άνετη ταράτσα στον Πειραιά, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς την Τσιπουροκατάσταση. Από Πέμπτη έως και Σάββατο, μπορείς να απολαύσεις το δείπνο σου στην καλοκαιρινή του ταράτσα, με την κλασική της διακόσμηση και τον ιδιαίτερα προσεγμένο φωτισμό της. Τα καλοσερβιρισμένα πιάτα του, το φιλόξενο περιβάλλον του και ο λιτός και παραδοσιακός του χώρος, θα σε κάνουν να χαλαρώσεις και να ταξιδέψεις με απευθείας πτήση στο αγαπημένο σου καλοκαιρινό νησί. Στο μενού του θα βρεις πλούσια ορεκτικά, νόστιμα κρεατικά και φυσικά φρέσκα θαλασσινά πιάτα και μεζεδάκια, για να κάνουν την καλοκαιρινή σου γευστική εμπειρία πιο απολαυστική.

e-table tip: Δοκίμασε κολοκυθοκεφτέδες, πατατοσαλάτα και φάβα με φρεσκότατο κρεμμυδάκι για αρχή και γαρίδες σαγανάκι, ψητή σαρδέλα και χταποδάκι πλοκάμι ψητό για κυρίως, ή αν είσαι πιο πολύ του κρέατος, παρήγγειλε τηγανιά κοτόπουλο ή σουτζουκάκια.

 

Κλείσε στη Τσιπουροκατάσταση

 


 

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, Βύρωνας

Στη ράχη του Υμηττού στην περιοχή του Καρέα, θα βρεις το πιο δροσερό μπαλκόνι με τις πιο μοναδικές ελληνικές γεύσεις. Δεν είναι άλλο από το μοναδικό Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, στο οποίο μπορείς να απολαύσεις μοναδική θέα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής, από τον Αργοσαρωνικό και το Λυκαβηττό έως τα Τουρκοβούνια και την Πάρνηθα. Οι εκλεπτυσμένες, σύγχρονες και ταυτόχρονα ανεπιτήδευτες ελληνικές του συνταγές, εμπνευσμένες από τη γαστρονομική κουλτούρα των Κυκλάδων σε συνδυασμό με την όμορφη θέα του από την ταράτσα, το καθιστούν νούμερα ένα επιλογή για τις καλοκαιρινές εξόδους στην Αθήνα. Η διακόσμησή του προσεγμένη και λιτή, σε αντίθεση με τις γεύσεις του, οι οποίες αποτελούν ένα σύγχρονο πάντρεμα γεύσεων, με σεβασμό όμως πάντα στην παράδοση και αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα.

e-table tip: Αγαπημένα μας πιάτα, η ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά και τρίμμα αυγοτάραχου, η χορτόπιτα σχάρας με ανθότυρο και φρέσκα μυρωδικά, μύδια αχνιστά με φέτα και φρέσκο κρεμμυδάκι, αλλά και γαριδάκι Συμιακό στο τηγάνι.

 

Κλείσε στo Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

 


 

Skyfall, Μετς

Καταπληκτική θέα, δροσερός αέρας, πολυτελή διάθεσή και νόστιμες διεθνείς γεύσεις, είναι μόνο μερικά από αυτά που χαρακτηρίζουν το εστιατόριο SKYFALL Cocktail & Food Bar στο Μετς. Διαθέτει μία από τις πιο ειδυλλιακές ταράτσες της Αθήνας, η οποία διακρίνεται από έναν χώρο λιτό, με κομψά minimal στοιχεία, κρυφούς φωτισμούς και ιταλική επίπλωση, ενώ παράλληλα προσφέρει μία χαλαρή ατμόσφαιρα με προσεγμένες μουσικές επιλογές για όλα τα γούστα. Εκεί μπορείς να απολαύσεις τη μοναδική θέα ολόκληρης της Αθήνας με τη ρομαντική Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό στο πίσω μέρος της νυχτερινά φωτισμένης πρωτεύουσας, παρέα με μοναδικές διεθνείς γεύσεις και απολαυστικά cocktail ή με ένα διαλεχτό κρασί.

e-table tip: Tο μυστικό τους… τα μοναδικά τους επιδόρπια, όπως η μους ριζόγαλου, αρωματισμένη με λεβάντα και η Panna Cotta σοκολάτας με passion fruit. Επέλεξε ακόμα, ψητά λαχανικά σε φωλιές κανταϊφιού με φρέσκα μυρωδικά, βαλσάμικο και μους τυριών για ορεκτικό και rib eye μοσχαριού σχάρας με baby πατάτες σωτέ για κυρίως.

 

Κλείσε στo SKYFALL

 


 

Olive Garden, κέντρο Αθήνας

Στο δροσερό και καλοκαιρινό roof garden του ξενοδοχείου Τιτάνια στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται το μοναδικό και πολυβραβευμένο bar-restaurant Olive Garden. Οι δημιουργικές και πρωτότυπες συνταγές του, η προσεγμένη του διακόσμηση με μάρμαρα Διονύσου σε όλη την έκταση της βεράντας, η φανταστική του θέα, η χαλαρή και πολυτελής ατμόσφαιρά του και το άψογο και επαγγελματικό του σέρβις, το καθιστούν μία από τις καλύτερες επιλογές, για μία καλοκαιρινή γευστική έξοδο με το ταίρι σου, τους συναδέλφους σου ή την οικογένειά σου, στην καρδιά της Αθήνας. Δοκίμασε γευστικά και ξεχωριστά ορεκτικά, δροσερές σαλάτες, λαχταριστές μακαρονάδες, ζουμερά κρεατικά και πολλά νόστιμα γλυκά, που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.

e-table tip: Εξαιρετικές επιλογές αποτελούν το τυροπιτάρι με φέτα και φρέσκο θυμάρι, το καπνιστό χοιρινό Θράκης με γλυκό σταφύλι με θυμαρίσιο μέλι και τραγανά μικρόφυλλα σαλατικά, το γιουβέτσι με καραβίδες με φρέσκια τομάτα, κρόκο Κοζάνης, μαραθόριζα, πράσο και άρωμα ούζου και ο ψητός σολομός με Σιφνέικη βιολογική ρεβιθάδα, φρέσκια τομάτα και δενδρολίβανο.

 

Κλείσε στo Olive Garden

 


 

Galaxy Restaurant, περιοχή Hilton

Αποτελώντας ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία συνάντησης στην Αθήνα, το Galaxy Bar & Restaurant, προσφέρει μία από τις πιο μοναδικές και πολυτελείς εμπειρίες που θα ζήσεις ποτέ, σε μία από τις πιο εντυπωσιακές ταράτσες της Αθήνας. Βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών και διαθέτει μία υπέροχη πανοραμική θέα ολόκληρης της Αθήνας, με προταγωνιστή φυσικά την Ακρόπολη. Η κομψή του διακόσμηση, η lounge ατμόσφαιρα που διαθέτει, ο κοσμοπολίτικος αέρας, η χαλαρή jazz, funk, lounge και mainstream μουσική του, η άψογη εξυπηρέτηση, αλλά και η αυθεντική μεσογειακή του κουζίνα είναι αυτά που το χαρακτηρίζουν. Εκεί θα απολαύσεις πρωτότυπα ορεκτικά, εκλεκτά κρεατικά, φρέσκα θαλασσινά, εποχιακά ελληνικά προϊόντα, εξαιρετικό sushi, λαχταριστά επιδόρπια και μία πληθώρα από δροσερά κοκτέιλς.

e-table tip: Μπορείς να επιλέξεις ζεστή τάρτα με τυρί, βιολογικό μέλι με τρούφα, ροδάκινο κομπόστα και σιρόπι σύκο για αρχή, ριζότο με θαλασσινά Μεσογείου και πούδρα από αυγοτάραχο Μεσολογγίου ή μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus για κυρίως και μία σφαίρα λευκής σοκολάτας Valrhona με cremeux σοκολάτας, μπισκότο σοκολάτας και σορμπέ από φρούτα του πάθους για το τέλος.

 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close