Μετά το brunch… ήρθε το brinner!

1.2K

Είσαι από τους τύπους που ξυπνούν αργά -προς το μεσημέρι- και λαχταράς ένα πλούσιο πρωινό με τον κολλητό ή την κολλητή σου. Φτάσεις στο εστιατόριο, μελετάς το μενού, λιγουρεύεσαι όλα τα πιάτα και τελικά διαλέγεις τι θα δοκιμάσεις. Έρχεται η ώρα για να παραγγείλεις και τότε είναι ακους  “λυπάμαι δε σερβίρουμε brunch τέτοια ώρα…”. Απογοήτευση και ξενέρωμα για να καταλήξεις μ’ έναν καφέ στο χέρι ή στην καλύτερη περίπτωση, απευθείας για μεσημεριανό. Ε, τώρα ξέχασε τα όλα αυτά, γιατί ήρθε το Brinner

Τρόφιμα που παραδοσιακά συνηθίζουμε να καταναλώνουμε στο brunch, έρχονται να δώσουν μία άλλη νότα στο βραδινό μας γεύμα. Ένα νέο κίνημα – τάση στο φαγητό, έχει πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις στις Η.Π.Α. και δειλά – δειλά φτάνει και στην Ελλάδα, για ν’ απογειώσει τις γευστικές μας απαιτήσεις. Όπως είναι φανερό, το Brinner αποτελεί ένα πάντρεμα των λέξεων «breakfast» και «dinner» και με άλλα λόγια, είναι η νέα  τάση που συνδυάζει πρωινό και δείπνο! 

Φυσικά, η ιδέα της κατανάλωσης τροφών του πρωινού το βράδυ, δεν είναι κάτι καινούργιο. Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να γευματίζουν με ένα απλό τοστ ή δημητριακά, ενώ οι πιο μερακλήδες επιλέγουμε αυγά τηγανητά με μπέικον ή/και λουκάνικα! Κάποιοι μας κοιτάνε μας απορία και άλλοι με θαυμασμό. Ευτυχώς για εμάς, η νέα γαστρονομική τρέλα αρχίζει να τα αλλάζει όλα αυτά.  

Η ιδέα της κατανάλωσης των τροφών του brunch τις βραδινές ώρες, έχει και κάτι ακόμη πιο εκλεπτυσμένο: μία νέα κουζίνα, που σου επιτρέπει ν’ απολαύσεις και και ν’ ανανεώσεις το τυπικό βραδινό σου γεύμα! 

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα του brinner. Το brinner μπορεί να είναι οποιοδήποτε πιάτο το οποίο θα έτρωγε κανείς το πρωί, αλλά πλέον θα το καταναλώνεις για βραδινό. Μπορεί να είναι από δημητριακά έως και αυγά με αβοκάντο. Όπως και το brunch ασφαλώς, το brinner, μπορεί να είναι γευστικό και θρεπτικό και αυτό, είναι κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καθιέρωση αυτής της νέας μόδας. 

Στην πραγματικότητα, οι σύγχρονοι ρυθμοί της πόλης μας αναγκάζουν να συγχωνεύουμε τα γεύματα της ημέρας ή ν’ αλλάζουν θέσεις. Λίγοι άνθρωποι πλέον μπορούν να τηρήσουν τα 5 γεύματα την ημέρα και καταναλώνουν 2 ή 3, μέσα στο άγχος και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Και πιο γεύμα είναι εκείνο που “την πληρώνει” συχνότερα; Καλά μαντεύεις, το brunch. Είναι η πολυτέλεια του Σαββατοκύριακου για τους εργαζόμενους, η αγαπημένη συνήθεια των διακοπών για πολλούς άλλους. Αλλά σε κάθε περίπτωση, το πλήρες και θρεπτικό πρωινό γεύμα, τις περισσότερες ημέρες του χρόνου απουσιάζει από τη ζωή μας. Ας το άλλαξουμε λοιπόν αυτό, εντάσσοντας το brinner στο γεύμα μας!

Τώρα βέβαια θα αναρωτιέσαι “και πώς θα συνοδεύσω βραδιάτικα το drinner μου; με καφέ;”: Ασφαλώς και όχι! Αντί για καφέ ή χυμό, που ταιριάζει με το brunch, στο brinner το αλκοόλ επιβάλλεται. Μπορείς ν’ απολαύσεις ένα brinner με μπύρα ή κρασί και έπειτα να ξεκουραστείς για την επομένη ημέρα!

Ποιο είναι το φαγητό που δε θα ήθελες με τίποτα να λείπει από το brinner σου; Γράψε μας στα σχόλια!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close