Η Κρητική κουζίνα στην Αθήνα!

974

Κάτι η μυρωδιά του φρέσκου ντάκου, κάτι οι αρωματικές μεσογειακές της γεύσεις, η κρητική κουζίνα δε χρειάζεται κάτι περισσότερο για να μυήσει κάποιον στη φιλοσοφία της. Κι επειδή –ως γνωστόν- η Αθήνα φημίζεται για την πληρότητά της σε κάθε είδους γευστική απόλαυση, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς πέντε εστιατόρια με Κρητική κουζίνα στην Αθήνα.

Το Νταβαντούρι στην Αγία Παρασκευή διαθέτει προσεγμένες γεύσεις από διαλεχτά κρητικά υλικά και μία πλούσια και ενημερωμένη κάβα, με επιλογές ανάμεσα σε κρασί, μπύρα, τσίπουρο και ούζο. Δοκιμάστε μία από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, όπως οι ασκορδουλάκοι με κουνουπίδι, μπρόκολο, μαυροσούσαμο και ζεστή σάλτσα από μέλι και ταχίνι.

Τα Ρακομπερδέματα στη Νέα Φιλαδέλφεια προσφέρει μοναδικές γεύσεις σε προσιτές τιμές. Το δελεαστικό τους μενού περιλαμβάνει μαγειρευτά, ορεκτικά, της ώρα, από γαμοπίλαφο και κατσικάκι σταμναγκάθι μέχρι μπουρεκάκι μελιτζάνας με απάκι και χειροποίητα σπιτικά γλυκά.

Ο Άμπακας στο Γκάζι περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων- καλτσουνάκια στο φούρνο, χοχλιούς μπουμπουριστούς, μακαρόνια με απάκι, ξερό ανθότυρο και ντολμαδάκια ενώ όλα αυτά θα απολαύσετε με τη συνοδεία δυνατού κρητικού κρασιού.

Στο μεζεδοπωλείο Πασιφάη στον Κορυδαλλό θα βρείτε ποιοτικό φαγητό από αγνά υλικά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Κρητικής κουζίνας, όπως τα καλτσούνια με χόρτα ή τυρί, το απάκι, η στάκα και οι λουκουμάδες με μέλι και σουσάμι.

Το Ρακάδικον στο Παλαιό Φάληρο είναι εξοπλισμένο με ένα πρόσφατα ανανεωμένο μενού αποτελούμενο από καλό φαγητό, κρασί και ρακί. Πρόκειται για έναν δυνατό συνδυασμό ποιότητα και υψηλής αισθητικής σε έναν χώρο γεμάτο θετική ενέργεια.

Εάν θέλετε να απολαύσετε κι εσείς τη μαγεία της Κρητικής κουζίνας, μπείτε στο e-table.gr και κάντε δωρεάν κράτηση στο εστιατόριο της αρεσκείας σας απολαμβάνοντας μοναδικές προσφορές.

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close