Η Ισπανική Τορτίγια

664

Διαβάζοντας την λέξη τορτίγια πολλοί θα νομίζουν ότι αναφερόμαστε γι’αυτή την μαλακή πιτούλα που τυλίγουμε διάφορα υλικά και δημιουργούμε διάφορες μεξικάνικες λιχουδιές. Δεν πρόκειται όμως γι’ αυτό… Τορτίγια στα ισπανικά είναι στην ουσία η ομελέτα! Ναι, καλά διαβάσατε, η ομελέτα!

  Tortilla Española όπως είναι το αυθεντικό της όνομα είναι μια ομελέτα που περιέχει συνήθως πατάτες, κρεμμύδι ξερό καθώς και άλλα υλικά. Η λέξη τορτίγια έχει την έννοια της “τούρτα” και παρασκευάζεται σε διάφορες παραλλαγές ανάλογα με την ισπανική πόλη που βρίσκεσαι.

Η ιστορία της τορτίγια ξεκινά με αναφορές σε έγγραφα του 1817, όπου αναφέρετε ότι οι γυναίκες ανακάτευαν 2-3 αυγά μαζί με πατάτες και ψίχουλα ψωμιού για να χορτάσουν 5-6 άτομα. Η ισπανική ομελέτα σερβίρεται ζεστή σαν κυρίως πιάτο αλλά συχνά την συναντάμε κρύα σαν γέμιση σε σάντουιτς αλλά σε μικρά κομμάτια ως tapas!

Όπως καταλάβατε η τορτίγια είναι είναι μια πλούσια , χορταστική ομελέτα που τα υλικά της διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Τα σταθερά υλικά της είναι τα αυγά, οι πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες και το ελαιόλαδο που θα τηγανιστεί. Σε πολλές περιπτώσεις, η τορτίγια περιέχει και πολύ κρεμμύδι που την κάνει ακόμα πιο νόστιμη. Αν θέλετε να δοκιμάσετε την πλούσια αυτή ομελέτα δεν έχετε να κάνετε κράτηση σε ένα από τα εστιατόρια Ισπανικής κουζίνας και κέρδισε εκπτώσεις και προνόμια μέσα από το Πρόγραμμα Επιβραύβευσης Πελατών! 

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close