5 +1 Ισπανικές Γεύσεις για να Δοκιμάσεις

553

Το ισπανικό φαγητό μπορεί να μην τόσο πολύ διαδεδομένο στην χώρα μας αλλά όσοι έχουν επισκεφτεί την Ισπανία λένε τα καλύτερα από άποψη γεύσης και όχι μόνο!  Με ευκαιρία την Εβδομάδα Ισπανικής και Μεξικάνικης Κουζίνας  (18/07-24/07) είπαμε να μάθουμε κάτι παραπάνω για την ισπανική κουζίνα και συγκεκριμένα να μάθουμε καλύτερα τα πιο δημοφιλή πιάτα και προϊόντα της χώρας αυτής!

Πρώτο και πολυαγαπημένο είναι το gazpacho, μια κρύα σούπα φτιαγμένη από μυρωδάτες ντομάτες, ψωμί και πολλές φορές περιέχει πιπεριές, αγγουράκι και φυσικά τα ανάλογα μυρωδικά! Άκρως απολαυστικό το gazpacho είναι νομίζω το κατάλληλο ξεκίνημα για ένα ισπανικό γεύμα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι!

Το Jamón ibérico και Jamón Serrano είναι οι επόμενες λιχουδιέ στις οποίες θα αναφερθούμε. Το Jamón ibérico είναι ίσως το πιο διάσημο αλλαντικό της Ισπανίας φτιαγμένο απόκλειστικά από πόδια μαύρου χοίρου της Ιβηρικής Χερσονήσου. Το Jamón ibérico ωριμάζει για τουλάχιστον 36 μήνες. Έχει σκούρο χρώμα και πολύπλοκη γεύση. Αντίθετα, το Jamón Serrano παρασκευάζεται από λευκούς χοίρους και το κρέας του είναι πιο ανοιχτόχρωμο. Η κοπή του jamón είναι μεγάλη υπόθεση για την Ισπανία, ανάλογα με το τί θέλει να αναδείξει αυτός που το προσφέρει, αναλαμβάνει και τον τρόπο κοπής του.  Οι λεπτές φέτες είναι για να αναδειχθεί το άρωμα του jamón, ενώ κόβοντάς το σε χοντρά μικρά κομμάτια/κυβάκια αναδεικνύεται η σαρκώδης υφή του.

To Chorizo έιναι ακόμα ένα τυπικό ισπανικό προιόν. Πρόκειται για ένα πικάντικο χοιρινό λουκάνικο με μπόλικη πάπρικα, που κόβεται συχνά σε λεπτές φετούλες και σερβίρεται σας tapas πάνω σε ψωμί. Πολλές φορές το chorizo χρησιμοποιείται σε διάφορες συτναγές, μαγειρεμένο ή σωταρισμένο για να δώσει το χαρακτηριστικό του άρωμα. Θα το βρείτε πολλές φορές σε πιάτα με γαρίδες και γενικά και θαλασσινά.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την λίστα μας οι patatas bravas! Ισως ένα από τα πιο αγαπητά πιάτα της Ισπανίας, με κύρια συστατικό τι άλλο από την πατάτα! Τραγανά, τηγανητά κυβάκια πατάτας τα οποία έχουν πρώτα βράσει σε αλατισμένο νερό που συνοδεύονται από σάλτσα ντομάτας ή μία άλλη σκορδάτη σάλτσα που θυμίζει μαγιονέζα!

Αφήσαμε για το τέλος, το πιο γνωστό πιάτο της Ισπανικής κουζίνας και ένα από τα πιο αγαπητά και στην δική μας χώρα είναι η paella! Στα εστιατόρια θα δοκιμάσετε πολλά είδη paella, με λαχανικά, με θαλασσινά κλπ. H παέγια (όπως διαβάζεται κανονικά) προέρχεται από την περιοχή της Βαλένθια και είναι η τοπική σπεσιαλιτέ. Στην περιοχή αυτή η παέγια φτιάχνεται με ρύζι, πράσινα φασολάκια, σαλιγκάρια , κρέας από κοτόπουλο και κουνέλι, ξερά φασόλια, ελαιόλαδο, σαφράν και δεντρολίβανο. Παραλλαγές θα βρείτε πολλές όμως να θυμάστε πως η αυθεντική είναι αυτή από την Βαλένθια!

Σίγουρα, σου ανοίξαμε την όρεξη! Απόλαυσε αυθεντικό ισπανικό φαγητό σε ένα από τα ισπανικά εστιατόρια που συμμετέχουν στην εβδομάδα ισπανικής και μεξικάνικης κουζίνας!

Κλείσε Τραπέζι Τώρα

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close