Πέντε Εστιατόρια Πάνω στην Θάλασσα-Περαία (μέρος 1ο)

1.2K

Καιρό είχαμε να πάμε μια βόλτα από την Θεσσαλονίκη και μιας και ο καιρός το απαιτεί είπαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στην θάλασσα! Πιο συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με τα εστιατόρια σε Περαία και Νέους Επιβάτες αφού η εποχή θέλει καλό φαγητό πάνω στην θάλασσα! Στο πρώτο μέρος του αφιερώματός μας, θα ασχοληθούμε με τα εστιατόρια στην Περαία!

Ξεκινάμε με κάτι κάπως πιο επίσημο όπως το εστιατόριο Scirocco του Golden Star στην Ακτή Περαία. Εκεί θα δοκιμάσετε εκλεκτή μεσογειακή κουζίνα σε έναν πολύ προσεγμένο χώρο σε ένα κλασικό εστιατόριο με εκπληκτική θέα στο Θερμαϊκό κόλπο.

Στην περιοχή της Περαίας θα βρείτε επίσης τα Θαλασσοπούλια, μια παραδοσιακή ψαροταβέρνα της Θεσσαλονίκης με φανταστιή γαριδομακαρονάδα και φρέσκο ψάρι , όπου χαρακτηριστικό της είναι οι χαμηλές τιμές και η άψογη εξυπηρέτηση!  

Αν ψάχνετε κάτι πιο casual , σας προτείνουμε το μεζεδοπωλείο Ιωλκός, ένα βολιώτικο τσιπουράδικο μ εμεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά μεζεδάκια όπου θα περάσετε όμορφες στιγμές με την παρέα σας! Καβουροσαλάτα, ταραμάς, λιαστό χταποδάκι και μαρινάτη σαρδέλα είναι μόνο λίγα από τα νόστιμα μεζεδάκια της Ιωλκού.

Αν πάλι είστε λάτρεις των κρεατικών δεν έχετε παρά να επιλέξετε την ταβέρνα Παλιός Καφενές. Ντόπια προϊόντα  συνδυάζονται και με την βοήθεια παραδοσιακών Ελληνικών συνταγών μετατρέπονται σε νόστιμα πιάτα όπως η χοιρινή τηγανιά, η τηγανιά με λουκάνικο και πολλά άλλα που θα συνοδεύσετε με το κρασί, το τσίπουρο ή το ούζο σας!

Τέλος, κλείνουμε με τα Μυθομαγειρέματα , ένα εστιατόριο όπου η ελληνική παράδοση παντρεύεται με τς σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον και σε ένα εστιατόριο που θυμίζει σπιτικό!

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close