Goût de France| 20 εστιατόρια στην Αθήνα μαγειρεύουν γαλλικά

1K

21 Μαρτιόυ: Goût de France| Ημέρα Γαλλικής Κουζίνας: η γιορτή της γαλλικής γαστρονομίας!

Φέτος για 4η συνεχόμενη χρονιά, το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και ο παγκόσμια αναγνωρισμένος σεφ Alain Ducasse διοργανώνουν την εκδήλωση «Goût de France». Στις 21 Μαρτίου χιλιάδες εστιατόρια παγκοσμίως σερβίρουν ένα δείπνο εμπνευσμένο και αφιερωμένο στη γαλλική κουζίνα.Την πρώτη χρονιά που διοργανώθηκε το «Goût de France» συμμετείχαν 15 ελληνικά εστιατόρια, τη 2η χρονιά 21 εστιατόρια, την 3η 65 εστιατόρια, ενώ φέτος συμμετέχουν 83 από 21 πόλεις της Ελλάδας.

Εμείς μαζέψαμε 20 εστιατόρια της οικογένειας του e-table που σήμερα μαγειρεύουν γαλλικά! 

 

🇫🇷Gout de France| Ημέρα Γαλλικής Κουζίνας σε εστιατόρια στο Κέντρο της Αθήνας

L’ abrevoir, Κολωνάκι

εστιατόρια για business lunch

Το εστιατόριο L’ Abreuvoir στο Κολωνάκι είναι ένα από τα πιο παλιά γαλλικά εστιατόρια της Αθήνας. Το Abreuvoir μετρά ήδη περισσότερα από 40 χρόνια ιστορίας και συνεχίζει σταθερά να επιλέγεται για business lunch. Σε ένα φιλόξενο και κομψό χώρο, με αέρα πολυτέλειας και γαλλική ατμόσφαιρα, θα δοκιμάσεις νόστιμα πιάτα υψηλής γαλλικής γαστρονομίας. Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 4 πιάτα και είναι στα 60 €/ άτομο (χωρίς τα ποτά).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France του L’Abreuvoir: Φουα γκρα με πουρέ τοπιναμπούρ σε μιρουάρ κεράσι με τρούφες, σατωμπριάν για 2 άτομα ή κόκκορα κρασάτο, πλατό τυριών και κρέπες συζέτ για 2 άτομα.

 

Κλείσε στο L’ Abreuvoir

 


 

2 Μαζί, Πλάκα 

wine bar restaurants στην Αθήνα

Επόμενη πρόταση για την Ημέρα Γαλλικής Κουζίνας είναι στην αγαπημένη μας Πλάκα. Το wine restaurant 2 Μαζί προσφέρει ελληνική κουζίνα και φημίζεται για τον ξεχωριστό χώρο και το ποιοτικό φαγητό του. Εσωτερικά κυριαρχούν οι άνετοι κόκκινοι καναπέδες και οι αρτιστίκ λεπτομέρειες στον εντυπωσιακό πέτρινο τοίχο. Στο 2 Μαζί το motto είναι “όταν η παράδοση συναντά το σήμερα, η γεύση συναντά την δημιουργία”. Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 5 πιάτα και είναι στα 60 €/ άτομο (χωρίς τα ποτά).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France του 2 Μαζί:Παρφέ από συκωτάκια πουλιών πάνω σε ψωμί από χαρούπι ή Ραβιόλια λαχανικών στον κονσομέ τους, Mπακαλιάρος με πουρέ από σκόρδα και σάλτσα μπουγιαμπέσα, Πάπια κονφί με πουρέ από σαλσίφι και σάλτσα από μούρα, Ποικιλία από τυριά με μαρμελάδες και Μήλα σατέν με παγωτό γιαούρτι μέλι.

 

Κλείσε στο 2 Μαζί

 


360 Degrees Cocktail Bar

εστιατόρια με θέα

Πανοραμική θέα 360 μοιρών, από το bar restaurant 360 Degrees στο Μοναστηράκι. Ακρόπολη, Πλάκα, ο Ναός του Ηφαίστου, οι Αέρηδες και η Ρωμαϊκή αγορά είναι αυτά που πρωταγωνιστούν από τις τζαμαρίες του. Νόστιμη ελληνική κουζίνα με δημιουργικές συνταγές και καλοστημένα πιάτα θα σου χαρίσουν μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία. Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 5 πιάτα και είναι στα 35 €/ άτομο (χωρίς τα ποτά).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France του  360 Degrees: Ρατατούιγ λαχανικών, μπεσαμέλ γιαουρτιού, λάδι βασιλικού ή Ταπενάντ λιαστής τομάτας και ελιάς, Αρνάκι Ναβαρίνου με γαλλικές πατατούλες αρωματισμένες με φρέσκο θυμάρι ή Κόκκορα κρασάτο με εσαλότ κονφίτ και baby καρότα vichy , Ροκφόρ, Μπρί , και Τομ της Σαβοϊας  και Σουφλέ πορτοκάλι με παγωτό πικρής σοκολάτας.

 

Κλείσε στο 360 Degrees

 


Spiros & Vasilis, Κολωνάκι 

Ask4food Week

Το εστιατόριο Spiros & Vasilis είναι στην κορυφή των προτιμήσεων όσον αφορά την κλασική γαλλική κουζίνα. Αρχοντική διακόσμηση και ζεστή ατμόσφαιρα είναι αυτά που σε παρατηρείς με μία πρώτη ματιά στον χώρο. Στον κατάλογο θα βρεις ψαρικά, κρύα και ζεστά ορεκτικά, δροσερές σαλάτες, μαγειρευτά ημέρας, νόστιμα γλυκά, αλλά και μία πολύ μεγάλη wine list. Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 5 πιάτα και είναι στα 60 €/ άτομο.

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France του Spiros & Vasilis: Κρεμμυδόσουπα γκρατινέ, Φουά γκρα με σάλτσα βατόμουρο,  Entrecôte Café́ de Paris ή  Σολομό με σαμπάνια και πράσινο λεμόνι,  Επιλογή τυριών και Σουφλέ σοκολάτας. Κρασί: Bourgogne La Vignee (Pinot noir)

 

Κλείσε στο Spiros & Vasilis

 


 

La Suite Lounge, (St George Lycabettus Hotel), Κολωνάκι 

εστιατόρια με θέα

Στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St George Lycabettus στο Κολωνάκι, βρίσκεται το La Suite Lounge Restaurant. Ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, προσφέρει μοναδική θέα σε όλη την Αθήνα με πρωταγωνίστρια την Ακρόπολη. Πιάτα υψηλής γαστρονομίας της ελληνικής – δημιουργικής κουζίνας, ετοιμάζονται καθημερινά από τον executive chef Βασίλη Μήλιο, ο οποίος χρησιμοποιεί πάντα ολόφρεσκα προϊόντα ελληνικής παραγωγής για τις δημιουργίες του. Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 4 πιάτα και είναι στα  45 € / άτομο (χωρίς τα ποτά).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France του La Suite Lounge : Foie Gras με κροστίνι μπριός & ζελέ από κρασί μοσχοφίλερου, Εντρεκότ γάλακτος με ρατατούιγ λαχανικών & σάλτσα μπεαρνέζ ή Coq au vin με πατατούλες & μανιτάρια,  Ποικιλία Γαλλικών τυριών με τσάτνει φρούτων & κριτσίνια και Κρεμ μπρυλέ. 

 

Κλείσε στο La Suite Lounge

 


Chocolat royal, Θησείο

εστιατόρια με θέα

Στην προνομιακή θέση στην καρδιά του Θησείου, το εστιατόριο Chocolat Royal, θα σου κόψει την ανάσα με την υπέροχη θέα που διαθέτει ακριβώς μπροστά από την Ακρόπολη, ατενίζοντας ταυτόχρονα τον Λυκαβηττό. Πέρα από τη θέα, προσφέρει μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία με τις πιο νόστιμες διεθνείς σπεσιαλιτέ, τις οποίες μπορείς να απολαύσεις όλες τις ώρες της ημέρας και σε όλες τις περιστάσεις. Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 5 πιάτα και είναι στα 38€/ άτομο (χωρίς τα ποτά).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France του Chocolat Royal: Σούπα κρεμμυδιών με κρουτόν και γραβιέρα, Χτένια με σπαράγγια και τρούφα, sauce bearnaiseEntrecote με βούτυρο αρωματισμένο με γαρίδες, σάλτσα άγριων μανιταριών, συνοδεύεται από λαχανικά , Επιλογή τυριών και Κρεμ μπρυλέ με άρωμα λεβάντας .

 

Κλείσε στο Chocolat Royal

 


Parliament, NJVAthènes Plaza Hotel 

φαγητό στο κέντρο της Αθήνας

Στον ημιώροφο του ξενοδοχείου NJV Athens Plaza στο Σύνταγμα, θα βρείτε το The Parliament, ένα από τα καλύτερα πολυτελή εστιατόρια στην Αθήνα. Kομψό και σοφιστικέ, με κλασική, υψηλής αισθητικής διακόσμηση, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε για μια πολυτελή γαστριμαργική εμπειρία Μεσογειακής κουζίνας. Θα βρείτε τόσο παραδοσιακά πιάτα, όσο και πιο δημιουργικές προτάσεις, ενώ δε λείπει μία εκτενής λίστα εκλεκτών κρασιών. Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 4 πιάτα και είναι στα 60 € / άτομο (χωρίς τα ποτά).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France του Parliament: Σούπα κρέμα Καραβίδας Αρωματισμένη με Αρμανιάκ ή Σαλάτα Πράσινων Σαλατικών με Ψητό Κατσικίσιο Τυρί & Βινεγκρέτ Κρασόξυδου, Καρδιά από Φιλέτο Charolais, Πατάτες Σατό & Μπουκέτο Λαχανικών με Σάλτσα Bordelais, Ζεστό Τυρί Camembert με Μαρμελάδα Περγαμόντο και Μιλφέιγ. 

 

Κλείσε στο Parliament

 


By the Glass, Σύνταγμα

Σε μία από τις πιο ιστορικές στοές της Αθήνας, τη στοά Ράλλη , θα βρεις είναι ένα από τα καλύτερα wine bar για καλό κρασί και  νόστιμη μεσογειακή κουζίνα, το By the glass .  Ο χώρος είναι κομψός και cozy, με μια υπέροχη μπάρα και ένα δροσερό αίθριο που θα φιλοξενήσει εσένα και την παρέα σου με τον καλύτερο τρόπο. Το μενού του By the glass περιλαμβάνει κλασικές επιλογές και gourmet σπεσιαλιτέ για να συνοδεύσετε περισσότερες από 300 ετικέτες, με περισσότερες από 100 σε ποτήρι – από τον Ελληνικό και διεθνή αμπελώνα αλλά και σπάνιες συλλεκτικές φιάλες! Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 4 πιάτα και είναι στα 45 € / άτομο (χωρίς τα ποτά).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France του By the Glass: Σολομός τυλιχτός με χαβιάρι και φύλλα σαλάτας baby, Λαβράκι φιλέτο με αγκινάρες, πατάτες, μανιτάρια και σάλτσα beurre blanc καρότου, Τυρί Comté 12 μηνών με βατόμουρα και Κρεμ μπρυλέ με βανίλια και βατόμουρα.

 

Κλείσε στο By the glass

 


Μαύρο Πρόβατο, Παγκράτι 

Σε ένα αγαπημένο στέκι στο πολυσύχναστο δρόμο της Αρριανού, το Μαύρο Πρόβατο προσφέρει ελληνική δημιουργική κουζίνα με έμφαση στις ελληνικές  πρώτες ύλες. Σε ένα ζεστό περιβάλλον που κυριαρχεί το μαύρο και οι ξύλινες λεπτομέρειες, θα απολαύσεις παραδοσιακά πιάτα σε μοντέρνες παραλλαγές, που δημιουργούν ένα γευστικότατο αποτέλεσμα. Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 4 πιάτα και είναι στα 26 € / άτομο (χωρίς τα ποτά).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France του Mαύρου Πρόβατου : Αφρώδης οίνος QUICHE LORRAINE / Γαλλική κρεμμυδόσουπα με αρωματικό κρουτόν ή Σαλάτα σε φωλιά κανταϊφι, σαγκουίνι, dressing κολοκύθας, πιπεριάς φλωρίνης και κατσικίσιο τυρί chevre, Οσομπούκο μπρεζέ με γκρεμολάτα και πουρέ λαχανικών ή Αρνάκι φρικασέ, Επιλογή τυριών και Eκλέρ με μους σοκολάτας γάλακτος, σούπα λευκής σοκολάτας και φρούτα του δάσους.

 

Κλείσε στο Μαύρο Πρόβατο

 


Atrium Greek Bistro, Μακρυγιάννη

Κάτω ακριβώς από την Ακρόπολη, στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, θα βρεις το περίφημο ξενοδοχείο Ηρώδειο. Στο ισόγειο του, μέσα σε ένα γυάλινο αίθριο που αντικρίζει τον καταπράσινο κήπο του ξενοδοχείου, θα βρεις το Atrium Greek Bistrot και θα δοκιμάσεις νόστιμη ελληνική κουζίνα με μεσογειακές πινελιές. Το Atrium είναι το ιδανικότερο μέρος για να γνωρίσεις τις γεύσεις της Ελλάδας, με λαχταριστά πιάτα φτιαγμένα με μεράκι και πάθος από ταλαντούχους Σεφ. Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 4 πιάτα και είναι στα 45 € / άτομο (χωρίς τα ποτά).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France του Atrium Greek Bistrot :  Πατέ από συκωτάκια πουλερικών με πικάντικη μαρμελάδα βατόμουρο ή Ψητό πορτσίνι σερβιρισμένο με fondant κατσικίσιου τυριού με ψητό αχλάδι και σάλτσα φουαγκρά,  Κρασάτος κόκκορας Βουργουνδίας, τυλιγμένος στο δέρμα του και σερβιρισμένος με πουρέ κολοκάσι ή  Καραμελωμένος μπακαλιάρος σε miso-σέλινο με σάλτσα beurre blanc,  Camembert με chutney παντζάρι, τρούφα και μαλακό μπισκότο από χουρμάδες και Choux με μους πικρής σοκολάτας, βατόμουρο και κροκάν φουντουκιού.

 

Κλείσε στο Atrium Greek Bistrot 

 


🇫🇷Gout de France| Ημέρα Γαλλικής Κουζίνας σε εστιατόρια στα Βόρεια Προάστια

 

Barabicu, Ψυχικό

Ο απόλυτος προορισμός για κρέας στο Νέο Ψυχικό, είναι το εστιατόριο Barabicu. Μοντέρνος χώρος που δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποιον εξωτικό προορισμό, εκλεκτή εξυπηρέτηση και ποιοτικά κρέατα είναι αυτά που προσφέρει στους επισκέπτες του. Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 4 πιάτα και είναι στα 45-50 € / άτομο (1 ποτήρι κρασί).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France του Barabicu: Κρεμμυδόσουπα ή Βοδινό ταρτάρ Picanha με τηγανιτά πράσα, Mοσχαράκι α λα μπουργκινιόν, πατάτες baby και σαλάτα ή Κριθαρότο με άγρια μανιτάρια και τρούφα, Καμαμπέρ ψητό με τσάτνευ καρότο και Κραμπλ μήλου με γλυκιά μυζήθρα.

 

Επικοινώνησε στο 211-311-5555 

 


Όμικρον, Νέα Ερυθραία

Το εστιατόριο΄Ομικρον στην Νέα Ερυθραία αποτελεί ένα σοβαρό γαστρονομικό σποτ στα Βόρεια Προάστεια. Πρόκειται για ένα ακόμα εστιατόριο του Ομίλου Καστελλόριζο με ιδιαιτέρως κομψό και πολυτελές περιβάλλον και προσεγμένες γεύσεις. Όλα τα φαγητά ετοιμάζονται στην κουζίνα του εστιατορίου και η σεφ χρησιμοποιεί ελληνικά ΠΟΠ προιόντα, τυριά και άλλα πολλά από τα οποία είναι είναι και βιολογικά και ακολουθούν πιστά το μόττο του εστιατορίου για την δημιουργία της “αληθινής κουζίνας”.

Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 4 πιάτα και είναι στα 87€  € / άτομο (μαζί με κρασιά).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France του΄Ομικρον: Κρεμμυδόσουπα ή Φουά γκρα με αχλάδι, Μοσχαράκι μπουργκινιόν, Τυρί Brick με σάλτσα από φρούτα του δάσους και Τάρτα λεμόνι.

 

Κλείσε στο΄Ομικρον

 


Πρυτανείον, Golden Hall, Μαρούσι

Στην καρδιά του διεθνούς εμπορικού κέντρου Golden Hall βρίσκεται το ΠΡΥΤΑΝΕΙΟΝ GOLD. Το ΠΡΥΤΑΝΕΙΟΝ GOLD είναι ο συνδυασμός της πολυτέλειας και της λάμψης με την γαστρονομική εμπειρία, για τις πιο απαιτητικές συνταγές μιας πλούσιας και ευφάνταστης μεσογειακής κουζίνας. Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 4 πιάτα και είναι στα 30 € / άτομο (χωρίς τα ποτά).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France του Πρυτανείον: Εκλέρ με γαρίδα και κρέμα ντομάτας ή ταρτ τατεν με μήλα και φουα γκρα, στήθος πάπιας με μουσελίμ γλυκοπατάτα, γογγύλι με σιρόπι σφενδάμης και σάλτσα μελιού με σουσάμι, μους κατσικίσιου τυριού σε μαρμελάδα ντομάτας και μιλφέιγ με φρούτα του δάσους.

 

Κλείσε στο Πρυτανείον

 


 Το Μαύρο Πρόβατο, Μελίσσια  

Το εστιατόριο Μαύρο Πρόβατο του Press Café στα Μελίσσια είναι η συνέχεια του ομώνυμου εστιατορίου στο Παγκράτι, που προσφέρει ελληνική κουζίνα και νέες δημιουργικές συνταγές. Σε έναν μοντέρνο χώρο, με βιομηχανική αισθητική και φωτεινά χρώματα θα απολαύσετε συνταγές που παρασκευάζονται από τα πιο φρέσκα υλικά. Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 4 πιάτα και είναι στα 26 € / άτομο (χωρίς τα ποτά).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France του Μαύρου Πρόβατου: Αφρώδης οίνος QUICHE LORRAINE / Γαλλική κρεμμυδόσουπα με αρωματικό κρουτόν ή Σαλάτα σε φωλιά κανταϊφι, σαγκουίνι, dressing κολοκύθας, πιπεριάς φλωρίνης και κατσικίσιο τυρί chevre, Οσομπούκο μπρεζέ με γκρεμολάτα και πουρέ λαχανικών ή Αρνάκι φρικασέ, Επιλογή τυριών και Eκλέρ με μους σοκολάτας γάλακτος, σούπα λευκής σοκολάτας και φρούτα του δάσους.

 

Κλείσε στο Μαύρο Πρόβατo στα Μελίσσια 

 


Υάδες, Γαλάτσι

survivor deals

Σε μια πανέμορφη τοποθεσία μέσα στο Αττικό Άλσος στο Γαλάτσι, θα βρεις το εστιατόριο Υάδες. Αν αναζητάς ποιότητα στο φαγητό, μοντέρνα αισθητική και εξαιρετική θέα, μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, τότε αξίζει οπωσδήποτε να το επισκεφτείς! Ο χώρος του εστιατορίου αγκαλιάζεται  από τα ψηλά δέντρα του άλσους και σε συνδυασμό με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και την επιλεγμένη lounge μουσική, αποτελεί προνομιακό σημείο των Υάδων. Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 4 πιάτα και είναι στα 32 € / άτομο (με 1 ποτήρι κρασί).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France στις Υάδες : Τερίν με κουνέλι και τσάτνεϋ μάνγκου, Κόντρα φιλέτο με σάλτα πιπεριού και σουφλέ μανιταριών, Ποικιλία γαλλικών τυριών, chèvre, camembert, brie, roquefort, με φρούτα του πάθους και μαρμελάδα ντομάτας και Creme brûlée αρωματισμένη με μαστίχα.

Επικοινώνησε στο 211-311-5555

 


🇫🇷Gout de France| Ημέρα Γαλλικής Κουζίνας σε εστιατόρια στα Νότια Προάστια

Malabar Inhouse (Margi), Βουλιαγμένη

Το εστιατόριο Malabar InHouse του ξενοδοχείου The Margi στη Βουλιαγμένη είναι ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια για μεσογειακή κουζίνα στην περιοχή. Υπέροχος χώρος, εξωτική ατμόσφαιρα και έθνικ διακόσμηση, ζεστά χρώματα και άψογη φιλοξενία δημιουργούν ένα ξεχωριστό, ειδυλλιακό περιβάλλον για αξέχαστες γευστικές εμπειρίες. Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 4 πιάτα και είναι στα 60 € / άτομο (χωρίς τα ποτά).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France του Malabar: Σούπα γλυκοπατάτας με μοσχοκάρυδο και escalope foie-gras ή Χειροποίητα gnocchi σε σάλτσα παρµεζάνας και φρέσκια τρούφα εποχής,  Σφυρίδα με κινόα και μυρωδικά ή Φιλέτο μόσχου, Ποικιλία τυριών και Μήλο ψητό στο φούρνο με αλμυρή καραμέλα, κρέμα και παγωτό από φρέσκια βανίλια.

 

Κλείσε στο Malabar

 


Roasted by Mimaya, Γλυφάδα 

εστιατόρια στην αθήνα

Είσαι λάτρης του καλού κρέατος; Ε τότε, ο νέος σου προορισμός είναι το εστιατόριο Roasted By Mimaya! Στον ανανεωμένο χώρο του, στο κέντρο της Γλυφάδας, σε περιμένει να απολαύσεις τις ελληνικές του γεύσεις και τα πεντανόστιμα πιάτα κρεατικών που διαθέτει. Από το πλούσιο μενού του, μεταξύ άλλων θα γευτείς φοβερά κρέατα και εκλεκτές γεύσεις.Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 4 πιάτα και είναι στα 40 € / άτομο (χωρίς τα ποτά).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France του Roasted By Mimaya: Σφολιάτα με ντομάτα confit και γαλλικό κατσικίσιο τυρί & γεμιστά σουδάκια με μους καπνιστού σολομού και ζουλιέν από τρυφερό αγγουράκι FR ή Σουφλέ άγριων μανιταριών με μυρωδικά Προβηγκίας, Entrecôte σχάρας με σάλτσα Café de Paris και αλμυρή τάρτα πράσσου ή Ποπιέτα από φιλέτο λαβράκι με σπανάκι και σάλτσου βουτύρου Beurre Blanc, Ποικιλία τυριών (Brie, Comembert, Roquefort) με αποξηραμένα φρούτα και κριτσίνια σφολιάτας και Μιλφέιγ με κρέμα, άχνη και κανέλλα. 

 

Κλείσε στο Roasted By Mimaya

 


My1Cuisine, Μοσχάτο

εστιατόρια στην Αθήνα

Το My1cuisine, το οποίο άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2017στο Μοσχάτο, αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό, για να απολαύσεις μεσογειακές και gourmet γεύσεις με έμφαση στην γαλλική κουζίνα. Ο χώρος του είναι μοντέρνος και επιβλητικός, ενώ συνίσταται για ιδιωτικά, εταιρικά και business γεύματα. Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 4 πιάτα και είναι στα 40 € / άτομο (χωρίς τα ποτά).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France του My1cuisine : Terrine de Campagne , θα συνοδεύεται από cornichons και chutney μάνγκο ανανά ή Oeufs en Meurette, Ravioli παντζαριού γεμιστό με κρέμα τυριού αρωματισμένη με σκόρδο, Ρόκκα, Παντζαρόφυλλα και καρύδια, Boeuf Bourguignon με ταλιατέλες ή Fricassee Φραγκόκοτας με αρακά και φρεσκο κρεμμύδι και Τάρτα με κρέμα ριζόγαλου, αλμυρή καραμέλα και αχλάδι pochee. 

 

Κλείσε στο My1cuisine

 


Premiere, Νέος Κόσμος

τα καλύτερα εστιατόρια

Ένα από καλύτερα εστιατόρια στην Αθήνα που βραβεύτηκε πρόσφατα και με Χρυσό Σκούφο 2018 είναι το εστιατόριο Première στο 10ο όροφο του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental στη Λεωφόρο Συγγρού. Πρόκειται για έναν υπέροχο χώρομε θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό που χαρακτηρίζεται από φινετσάτη διακόσμηση και απέριττη πολυτέλεια. Το  Première προσφέρει νόστιμη μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στις γαλλικές σπεσιαλιτέ, ενώ παράλληλα φιλοξενεί μία από τις πιο πλούσιες wine lists της Αθηναϊκής σκηνής με ετικέτες που καλύπτουν τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες του κόσμου.Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 4 πιάτα και είναι στα 120 € / άτομο (μεεκλεκτά γαλλικά κρασιά).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France του Première: Φουά γκρα ζεστό και κρύο με κάσιους και άγριες φράουλες ή Μοσχαρίσια γλυκάδια γλασσαρισμένα, με κρέμα μανιταριών και βινεγκρέτ τρούφας, Λαυράκι ψημένο σε βούτυρο με χουρμά, λεμόνι και σαλσιφί ή Πιτσούνι με καπνιστό παντζάρι, φουντούκι και σάλτσα μπιγκαράντ, Τυρί comte με φουντούκι και μπανάνα και ο Kύλινδρος, με ναμελάκα σοκολάτας Guanaja, φιστίκια και παγωτό καρμέλα-μίσο / Γλυκάκια. 

 

Κλείσε στο Première

 


🇫🇷Gout de France| Ημέρα Γαλλικής Κουζίνας σε εστιατόρια στα Σπάτα🇫🇷

Καράβι, Sofitel Athens airport  

Το gourmet εστιατόριο και μπαρ Καράβι βρίσκεται στον 9ο όροφο του Sofitel Athens Airport. Μέσα σε ένα τριγωνικό χώρο με κοίλες πλευρές που θυμίζουν τόσο το σκαρί ενός καραβιού όσο και το φουσκωμένο πανί ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους, φιλοξενείται η Γαλλική gourmet κουζίνα που προετοιμάζεται με δημιουργικότητα.  Οι δύο από τις τρεις πλευρές του εστιατορίου αποτελούνται από γυαλί δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη από οποιαδήποτε θέση βρίσκεται να απολαύσει τόσο την θέα προς το αεροδρόμιο όσο και προς τα βουνά και τους αμπελώνες των Μεσογείων. Το διαμορφωμένο μενού περιλαμβάνει 4 πιάτα και είναι στα 70 € / άτομο (χωρίς τα ποτά).

Τι θα βρεις στο μενού Gout de France στο Καράβι: Σιγοψημένες καραβίδες με κουνουπίδι, σταφίδες και αμύγδαλα, Χριστόψαρο με γλυκό καλαμπόκι, μανιτάρια και λεμονόχορτο ή Μοσχαράκι μπλανκέτ με καραβίδες και εστραγκόν, Πλατό γαλλικών τυριών και Μίνι ποικιλία μέντας με σοκολάτα valrhona.

 

Κλείσε στο Καράβι

 


 

Κλείσε σε γαλλικά εστιατόρια

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close