Elena Is Eating: Kuzina στο Θησείο

660

Το εστιατόριο Kuzina στο Θησείο δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις γιατί έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του από την πρώτη κιόλας περίοδο λειτουργίας του. Πρόκειται για το εστιατόριο/δημιουργία του Άρη Τσανακλίδη, που άνοιξε τις πόρτες του, πριν 10 χρόνια και από τότε βρίσκεται στις κορυφαίες επιλογές για καλό ελληνικό φαγητό!

Το Kuzina είναι πάντα πρώτο όταν αναζητώ εστιατόριο για να καλέσω φίλους που έρχονται από το εξωτερικό. Βρίσκεται στο ιδανικό σημείο για να ξαποστάσεις μετά τις μεγάλες βόλτες στο κέντρο της πόλης. Τέλος, πρόκειται για ένα από τα λίγα εστιατόρια, όπου μπορείς να απολαύσεις ένα ολοκληρωμένο μενού για χορτοφάγους, και όχι μόνο μερικά πιάτα που περιορίζουν τις επιλογές ενός ατόμου που δεν επιθυμεί να φάει κρέας!

Την ημέρα που επισκέφτηκα το εστιατόριο είχα την χαρά να μιλήσω με τον ίδιο τον Αρη Τσανακλίδη και να του ζητήσω να μας προτείνει εκείνος τι να παραγγείλουμε ως vegetarians. Χωρίς πολύ σκέψη, μας πρότεινε μια βελούδινη σούπα με κουνουπίδι, τζίντζερ σαφράν και καβουρδισμένο κουκουνάρι και ένα μπολάκι με χούμους με ταχίνι, κύμινο και μίγμα μπαχαρικών dukkah μαζί με αρκετές σπιτικές πιτούλες. Ιδανικό ξεκίνημα μετά από μια κουραστική βόλτα! Φυσικά, περάσαμε και στο κυρίως πιάτο όπου εγώ δοκίμασα ένα μοναδικό, πραγματικά, ριζότο με παντζάρι, κατσικίσιο τυρί και καρύδια. Τέλος, επιλέξαμε για επιδόρπιο ρεβανί με φυστίκια αιγίνης και παγωτό καιμάκι και σος μαστίχας, με μια λέξη ήταν απολαυστικό, ιδανικά σιροπιασμένο χωρίς να σε λιγώνει και με το καϊμάκι, που όπως μας ενημέρωσε ο σεφ είναι χειροποίητο, να συμπληρώνει ιδανικά την γεύση!

Συνοψίζοντας να αναφέρω πως αξίζει μια επίσκεψη στο Kuzina γιατί ότι και να παραγγείλεις θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο, χωρίς να λυπάσαι τα χρήματα που θα ξοδέψεις! Και φυσικά να το επισκεφτείς πάντα με κράτηση γιατί αλλιώς δεν θα βρεις τραπέζι καθώς μετά τις οκτώ το βράδυ δεν πέφτει καρφίτσα!

Κάνε Κράτηση στο Kuzina

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close