Κόκκινο VS λευκό κρασί: O ιδανικός συνδυασμός για το πιάτο σου!

994

Όταν είσαι λάτρης του καλού κρασιού και θέλεις πάντα να συνοδεύει το πιάτο σου, σίγουρα γνωρίζεις και τους βασικούς συνδυασμούς του. Όμως ο βασικός κανόνας, τον οποίο πρέπει να γνωρίζεις για το κρασί, είναι να συνδυάζεις τις γεύσεις όπως ακριβώς σου αρέσουν, γιατί οι κανόνες είναι άπειροι! Την επόμενη φορά που θα κανονίσεις  έξοδο σε κάποιο αγαπημένο wine bar-restaurant, θυμήσου αυτά που θα σου πούμε παρακάτω!

Βασικοί κανόνες επιλογής

  1. Και σίγουρα γνωρίζεις τον πρώτο και κύριο κανόνα που δεν θα αλλάξει ποτέ, το λευκό κρασί ταιριάζει καλύτερα με λευκό κρέας, ενώ το ερυθρό με κόκκινο κρέας.
  2. Μην ξεχνάς όμως ότι πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα, διότι η επιλογή μπορεί να γίνει ανάλογα και από τον τρόπο παρασκευής των φαγητών. Μπορεί να μαγειρεύεις κρέας, αλλά το dressing πάντα κάνει τη διαφορά και η επιλογή σου εξαρτάται από το είδος σάλτσας που θα χρησιμοποιήσεις. Μπορεί να σβήσεις το κρέας με λευκή σάλτσα που σημαίνει αυτομάτως ότι το πιάτο σου ταιριάζει περισσότερο με ένα λευκό κρασί κι όχι με ένα κόκκινο. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή του κρασιού παίζουν επίσης και τα αρωματικά ή μπαχαρικά που το συνοδεύουν και αυτό γιατί και αυτά με τη σειρά τους καθορίζουν την ένταση του κρασιού που θα επιλέξουμε.
  3. Η πορεία ενός ισορροπημένου δείπνου έχει την ιδιότητα να περνάει απο τα ελαφριά στα πιο βαριά φαγητά, με συνέπεια να πρέπει να ξεκινήσεις με ένα λευκό κρασί για να καταλήξεις στο κόκκινο. Πρακτικά αυτό δεν σε οφελεί καθώς θα πρέπει να πιείς ένα διαφορετικό κρασί με κάθε πιάτο. Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις είναι να επιλέξεις ένα κρασί που να ταιριάζει περισσότερο με το κυριώς πιάτο σου.
  4. Η αρμονία είναι σημαντική στο wine pairing. Σίγουρα δεν μπορείς να έχεις την απόλυτη ταύτιση, αλλά μπορείς να ταιριάξεις το κρασί σου με κάποια στοιχεία του φαγητού ώστε να δημιουργούνται και όμορφες αντιθέσεις!

 

Το λευκό κρασί συνδυάζεται καλύτερα με:

 

κρασί

  • Ωμά θαλασσινά και τα όστρακα
  • Τηγανιτό ψάρι
  • Πιάτα πλούσια σε φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός, φρέσκο κρεμμυδάκι ή δενδρολίβανο)
  • Πιάτα από έθνικ κουζίνες (κινέζικη, ινδική, ταϋλανδέζικη)
  • Πουλερικά
  • Επιδόρπια

Το κόκκινο κρασί συνδυάζεται καλύτερα με:

κρασί

  • Κοκκινιστό κρέας
  • Ψητά στη σχάρα από BBQ
  • Αρνί, κατσίκι και οποιοδήποτε κρέας σε πικάντικη σάλτσα πλούσια σε μπαχαρικά
  • Ποικιλίες αλλαντικών και κίτρινων τυριών

 

Fun Fact

Είναι γνωστό πως όταν μπαίνει το κρασί, βγαίνει το μυστικό. Γι, άυτό θα πρέπει να γνωρίζεις πως ο καλύτερος τρόπος να διαλέξεις το κατάλληλο κρασί, είναι η στιγμή που μόλις έχεις καταπιεί μία μπουκιά από το φαγητό σου. Έπειτα δοκιμάζεις μια γουλιά κρασί!

 


 

Κανόνισε την επόμενη winelover έξοδο!

 

Like
Close
e-table.gr Κρατήσεις Εστιατορίων Μ.ΙΚΕ. © Copyright 2021. All rights reserved.
Close